Şimdi Ara

Fizik seççem yardımlarınızı bekliyorum (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
4
Favori
26.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. An itibariyle Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümündeyim. Buradan sürekli yardım aldım. Hatta bu konuyu açtığımda herkes fizik yazma diycek sanmıştım ama çok yardımcı oldunuz. Hepinize teşekkürler...
  • hayırlı olsun ben de bilkent fizikteyim. burda biraz kötülemiştim bilkenti ama puanı artmasın diye kötülemiştim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radressss

hayırlı olsun ben de bilkent fizikteyim. burda biraz kötülemiştim bilkenti ama puanı artmasın diye kötülemiştim

Çakala bak. Neyse ben zaten bounu istiyordum tebrikler.
  • sağ ol cidden kendimi odtü'ye şartlandırmıştım. bilkent ilk tercihti, cidden sürpriz oldu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun beyler
  • :))
    şimdiden okulun piskoloğuyla görüşmeye başlayın :)))
    hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

:))
    şimdiden okulun piskoloğuyla görüşmeye başlayın :)))
    hayırlı olsun.

o kadar vahim mi durum ya?

arkadaşlar daha erken ama aklıma değişim programları meselesi takıldı. şimdi sonuçta hedefim akademik kariyer, hatta yapabilirsem yurtdışında devam etmeyi düşünüyorum. şimdi böyle düşünen biri için değişim programları (erasmus vs.) zaman kaybı mıdır? çünkü eğitim açısından pek bi katkısı olmuyormuş, gezip tozup eğleniyomuşsun. sizce çok şey kaybeder miyim?
  • Yüksel

http://www.sonsayfa.com/Haberler/Teknoloji/Turkiyeye-uzay-ussu-kuruluyor-193368.html

ayrıca bu haberi buldum internette; fizikçilerin araştırma yapabilmesi, iş sahası olayları falan etkiler mi bu uzay üssü.Tabi dediğim ; ülkede ki güzide üniversitelerin fizik bölümlerini başarıyla bitirebilen öğrenciler için.

Ek olarak;

http://www.ntvmsnbc.com/id/25244078/

keşke ülkeminde bu projenin binde biri kadar bir projesi olsa....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 517 -- 25 Ağustos 2011; 1:24:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: evo5558

Öncelikle şunu söyliyim ben sakarya fizik 2010 ocak mezunuyum, 4,5 senede bitirdim. Konunun tamamını okumadim belki benim yazıcaklarımı yazmiş olan arkadaşalar vardir ama benim yazıcakları mı LÜTFEN göz ardı etme.

1-Türkiyede fizik bölümden mezun olup fizik ile alaka yapabilcegin bir meslek KESİNLİKLE yok(varsada %1). Üniyi bitirince güzel bir işe girerim umudu ile yazma, bitirince dershanede ögretmen olurum düşüncesi ilede yazma (ögrendigin hiç bir bilgi işine yaramiyor ders anlatirken) Ama ben akademisyen olucam fizigi gerçek anlamda seviyorum bir şeyler araştirmak istiyorum diyorsan o ayri, ama bence yinede bunun için bile yazma, çünkü hayatinin büyük bir bölümünü gereksiz gerçekten gereksiz olan bilgileri ögrenmeye çalişarak geçireceksin.

2-Ben üniye başlamadan önce fizige çok meraklıyımdim, sinavda fule yakın çıkardim fizikten, normal hayatta da sürekli araştirir ögrenmeye çalişirdim ama bölüme başlayinca şunu anladim, benim sevdigim fizik deneysel fizikmiş, ünide 2. siniftan sonra ögrenicegin fizik ise sadece deneysel ve formul yiğinindan oluşan fizik.

3-Fizik zor diyenler sallamiyor gerçekten zor, kazanmak için ugraştigimin 10 katini bitirmek için ugraştim, ders çalişirken içim acıyordu çünkü bu bilgilerin hiç biri işime yaramıcaktı, tüm konular dersler sadece TEORİ den ibaret. Ünide 200 den fazla fizik ögrencisi tanidigim vardi bir tanesi bile fizik yazidigi için memnun degildi. (alt siniflarda dahil bu sayinin içine).

Sonuç olarak şunu söyliyim fizik bölümü gerçekten türkiye için ÇOK gereksiz bir bölüm çünkü mezun olanlara yaptirabilcegi hiç bir şey yok. Bu bölümden mezun olunca bilim adami statüsünde oluyorsun nerdeyse ama hiç bir yerde seni takan olmuyor.

Bu yazdıklarım fen-edebiyat fizik bölümü içindir, diger fizik bölümleri fen-edebiyata nazaran daha kolaydir çünkü dersler bu kadar teorik degildir.

Yazdıklarımı yalnış anlama lütfen, seni yıldırmak için yada başarısız olman için degil hayatini heba etmemen için yazıyorum. Çok güzel bir puan almişsin çok güzel bölümler yazabilirsin. Okul bitincede şunu anlıcaksin, bu hayatta ya sevdigin işi yapicaksin (kazancı ne olursa olsun) yada kazanci iyi olan bir işi yapicaksin, ikiside olmayınca çok mutsuz oluyorsun.

arkadaşa kesinliikle katılıyorum fen fakültelerini yazarken hatta isterken 1 kere daha düşünün.öğrenilen bilgiler iyi güzel ama iş sahasında kesinlikle kullanılmayan yıllarca herkesin yaptıgı buluşları icatları öğrenip pratiğe dökülmeden sadece ezberletilen bölümler.matematikte aynı şekilde.bende mat.bölümünde okuyorum 6.senem ve bu sene tekrar sınava giricem.akademisyen olmak öyle kolay değil.her üniversitenin 1 tane 1.si oluyor.bunu aklınızdan çıkarmayın.malesefki ülkemizde teorik anlamda çalışmak çok zor.tüm mezunlar formsyon alayımda öğretmen olayım derdinde.boş yere ömrünüzü tüketmeyin.mimarlıkta okuyupta sabahlara kadar proje çizen grup çalışması yapan kmselere hep imrendik.çünkü fen fakülteleri adamı asosyal yapıyor.sürekli ders ders.ve hep teorik ders.ne proje ne çizim.üniversite okudugunuzu anlamıyorsunuz.aklınız varsa gtmeyin.ah diyorum o zaman küçümsediğim fen bilg öğrt ve sınıf öğret. ne kşke gtseydim.ama gelen puanları görünce malesef böyle düşü,nmüyorsunuz mantıklı düşünelim

• ha birde bu soryla çoğu konuda karşılaştım.erasmus yada ingilizce hazırlık kesinlikle sene kaybı değildir.ingilizce öğrenin üniversitede öğrenin sonra kursada gidin yazın yurt dışına dil öğrenmeye de gidin.ne kadar çok bilirsseniz o kadar kar.ingilizce bilmeyen eleman artık alınmıyor desem yalan söylemiş olmam.ben şahsen 2.üniversite tecrübem olacak inşallah.ingilizce bir bölüm okumak istiyorum.emin olun okul telaşında yok stajmış yok vizeler finaller kursa gtmeye dil öğrenemye vaktiniz olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cilekperisi

ha birde bu soryla çoğu konuda karşılaştım.erasmus yada ingilizce hazırlık kesinlikle sene kaybı değildir.ingilizce öğrenin üniversitede öğrenin sonra kursada gidin yazın yurt dışına dil öğrenmeye de gidin.ne kadar çok bilirsseniz o kadar kar.ingilizce bilmeyen eleman artık alınmıyor desem yalan söylemiş olmam.ben şahsen 2.üniversite tecrübem olacak inşallah.ingilizce bir bölüm okumak istiyorum.emin olun okul telaşında yok stajmış yok vizeler finaller kursa gtmeye dil öğrenemye vaktiniz olmuyor.

erasmusun neden zmaan kaybı olmadığını yazmamışsın?
  • erasmus neden zaman kaybı olsun ki.ayrıca öyle her önüne gelende erasmusa gidemez.dil sınavı var.belli bir ortalama var mülakat var.diğer üniversitenin kabulü var.nedenlerine gelince
    1.yurt dışı deneyimi her zaman özel sektörde göz doldurur.özellikle mühendislik bölümlerinde yurt dışında inanılmaz firmalarda staj yapılıyor.
    2.teorikte ingilizce bilmek yeterli değildir.bunu herkes bilir.6 ay ingilizce konuşacaksın.ingilizce ders dinliceksin.dil olarak inanılmaz fırsat
    3.üniversiteye ailesinden farklı yere giden bir insan nasılki deneyim kaznıyor yaşamayı kendi kendine öğreniyorsa yurt dışıda ayrıca tecrübedir.kendini ifade etme,özgüven vs vs çok faydası oluyor.ha bunlar normaldede olablir ama tecrübe her zaman önemlidir.
    4.farklı şehirler kültürler yeni insanlar tanıma.bunlar gençlik adına çok güzeldir.giden herkesten duydugum' keşke birdaha gitsem'

bunlar kişiden kişiye değişir.bence en önemlisi dil dir.bunu imkanı olan her öğrenci bence work and travellerla desteklemelidir.

• quote:

erasmus neden zaman kaybı olsun ki.ayrıca öyle her önüne gelende erasmusa gidemez.dil sınavı var.belli bir ortalama var mülakat var.diğer üniversitenin kabulü var.nedenlerine gelince
    1.yurt dışı deneyimi her zaman özel sektörde göz doldurur.özellikle mühendislik bölümlerinde yurt dışında inanılmaz firmalarda staj yapılıyor.
    2.teorikte ingilizce bilmek yeterli değildir.bunu herkes bilir.6 ay ingilizce konuşacaksın.ingilizce ders dinliceksin.dil olarak inanılmaz fırsat
    3.üniversiteye ailesinden farklı yere giden bir insan nasılki deneyim kaznıyor yaşamayı kendi kendine öğreniyorsa yurt dışıda ayrıca tecrübedir.kendini ifade etme,özgüven vs vs çok faydası oluyor.ha bunlar normaldede olablir ama tecrübe her zaman önemlidir.
    4.farklı şehirler kültürler yeni insanlar tanıma.bunlar gençlik adına çok güzeldir.giden herkesten duydugum' keşke birdaha gitsem'

bunlar kişiden kişiye değişir.bence en önemlisi dil dir.bunu imkanı olan her öğrenci bence work and travellerla desteklemelidir.

work and travel filan iyi, yazın yapıyorsun. mühendislik filan demişsin ama zaten fizik konusundayız. isteyerek fizik seçen herkes muhtemelen yapabileceği en iyi yerlerde master-doktora yapmak ister. bu yüzden 1 yılın boşa gitmesi çok büyük dezavantaj bence. ben de herkesten keşke bi daha gitsem lafını duydum ama hiç ders çalışmadıklarını da duydum. erasmus öğrencilerine kolaylık yapılıp sınava bile girmeden 90 filan verdiklerini duydum. work and travel, interrail filan iyi ama erasmus hala kafamı kurcalıyor.

• quote:

quote:

erasmus neden zaman kaybı olsun ki.ayrıca öyle her önüne gelende erasmusa gidemez.dil sınavı var.belli bir ortalama var mülakat var.diğer üniversitenin kabulü var.nedenlerine gelince

work and travel filan iyi, yazın yapıyorsun. mühendislik filan demişsin ama zaten fizik konusundayız. isteyerek fizik seçen herkes muhtemelen yapabileceği en iyi yerlerde master-doktora yapmak ister. bu yüzden 1 yılın boşa gitmesi çok büyük dezavantaj bence. ben de herkesten keşke bi daha gitsem lafını duydum ama hiç ders çalışmadıklarını da duydum. erasmus öğrencilerine kolaylık yapılıp sınava bile girmeden 90 filan verdiklerini duydum. work and travel, interrail filan iyi ama erasmus hala kafamı kurcalıyor.

fizik için gidilmesede olur zaten fizik mezunları matematik mezunları gibi ortalamayı 2.5 yapıp formasyon alam peşinde.kimse tübitaka girip deney falan yapacagını sanmasın yok öyle bişey.

• quote:

quote:

quote:

fizik için gidilmesede olur zaten fizik mezunları matematik mezunları gibi ortalamayı 2.5 yapıp formasyon alam peşinde.kimse tübitaka girip deney falan yapacagını sanmasın yok öyle bişey.

öyle bir konuşmuşsun ki, sanki bu ülkede güzel not ortalamasıyla fizik-mat bitiren adam yok. sanki hiç yurtdışında araştırmalarda rol alan insan yok.

• quote:

quote:

quote:

Hocam çok karamsarsınız. Sizi bu kadar karamsarlığa iten şey nedir? Nereden mezunsunuz bir de? Benim kişisel kanaatim isteyen adam, meraklı adam, çalışan adam tübitak'a da gider cern'e de gider araştırmasını da yapar makalesini de yayınlar. Eğer iş sizin dediğiniz gibiyse biz nasıl bilime teknolojiye katkı sağlayacağız? O zaman bütün temel bilimleri kaldıralım üniversitelerden, sadece öğretmenlikler olsun. Sadece popüler olan, para kazanabileceğimiz bölümlere gidelim bu mudur yani?

• quote:

Orijinalden alıntı: kings_eyes

quote:

quote:

quote:

Hocam çok karamsarsınız. Sizi bu kadar karamsarlığa iten şey nedir? Nereden mezunsunuz bir de? Benim kişisel kanaatim isteyen adam, meraklı adam, çalışan adam tübitak'a da gider cern'e de gider araştırmasını da yapar makalesini de yayınlar. Eğer iş sizin dediğiniz gibiyse biz nasıl bilime teknolojiye katkı sağlayacağız? O zaman bütün temel bilimleri kaldıralım üniversitelerden, sadece öğretmenlikler olsun. Sadece popüler olan, para kazanabileceğimiz bölümlere gidelim bu mudur yani?

elbetteki var iyi derecelerle mezun olan çok iyi yerlere geln kişiler.benim demeye çalıştııgım farklı birşey.şimdi bir hesap yapalım.x üniversitesinin fizik bölümü yada matematik bölümü 100 kontenjanla öğrenci alıyor.bunlardan 10 tanesi güzel bir dereceyle okulu bitirsin 4 yılda.2 kişisi yüksek lisansa kabul ediliyor.hadi 3 hadi 5 olsun.yüksek lisansı tamamlayınca sınavlar cart curt mülakat var.8-9 yüksek lisans öğrencisinin arasından 1 tanesii araştırma görevlisi olarak üniversite bünyesine alınıyor.bu araştırma görevlisinin görevi hocaların işlediği dersin problemlerini çözer.hocalar öğrencilerin sorularıyla uğraşmamak için araştırma görevlileri ilgilenir.sınavlarda gözetmenlik yapar ve ayak işlerini yaparlar.6-7 yıl sonraa doktorasını alır ve yard.doç olur.tabi 30 unu geçmiştir bu arada.şimdi sizin dediğiniz tübitaka cern e öyle her önünden geçeni almıyorlar.türkiyeden kaç kişi var bir araştıralım.tübitakta kimler var araştıralım.tübitak daha ülkemizde yeni bilimsel çalışmaları desteklemiyor.haberleri izlemiyormusunuz.ülkemizin en güzel bilimsel ve teorik çalışmalarının yapıldıgı nesin matematik köyüne destek vermiyor.aklıam ilk gelen örenk bu.malesef ki ülkemizde fen bilimlerine(fizik kimya biyoloji astronomi) ve sosyal bilimlere (sosyoloji,arkeoloji,felsefe vs) destek yok.bir üniversiteden 100 kişilik kontenjan sadece 1 kişi yüksek lisansa kabul ediliyor.hadi 2 olsun.başka üniversiteden gelenlerle 5-10 arası yüksek lisans öğrencisidnden 1tanesi ancak araştırma görevlsi oluyor.idealistseniz elbette olun.ama malesef gerekenler yapılmıyor.karar tabiki sizlerin.sizler çok başarılıda olabilirseniz.bunlar üniversiteden üniversiteyede değişiyor.ve inanın fizik matematik gibi fen fakültesi bölümleri hiç kolay değil.çok zor.sert çıkıştığım sanılmasın.ben tecrübelerimi paylaşıyorum.bu yollardan geçen birsürü arkadaşım oldu.hepsi 2.5 ortalamayı bari tutturabilsemde formasyon alabilsem derdinde.alamayanlar ya memur oluyorlar ya itfaiye,yada polisliğe başvuruyorlar.

herkese başarılar

• bu arada sizin dediğiniz gibi olmasını inanın bende isterim.elbetteki fen e bilime teknolojiye katkımız olsun.bunlar çok güzel düşünceler.inşallah olur.sizleri böyle istekli görmek çok güzel.benim üniversitemi sormuşsunuz benim bölüm istanbul üni matematik.yandalımda fizik.ha birde şu var bunlar istanbul üniversitesi için geçerli.pekala koç üni.de çok güzel imkanlar,öğrencilere destekler olabilir.onların kendisini ifade edebilmelerine imkan verebiliyo olabilirler.inşallah da öyledir.fenne değer veren bir üniversite duymak beni çok mutlu eder.
  • verdiğin sayısal değerler o kadar uçuk değil. üniversite olarak örnek vermek istemezdim, bilimle uğraşmak isteyen adam üniversite okumadan da uğraşır ama bilkentin bir yılının mezunlarına bakmıştım, diğer yerleri bilmiyorum ama yüksek lisansına yurtdışında burslu kabul alan cidden fazlaydı (sayısal olarak değil zaten 5-10 arası mezun veriyor) ki kabul aldığınız okul burs vermezse türkiyede devlete bağlı veya bağlı olmayan burs verecek kurumlar var.

bu arada diyelim ki sadece birinci, uçmuş adamların böyle imkanları oluyor. biz neden birinci olmayalım ki? asıl sorun şurda. temel bilimlere giren çoğu insan puanı yettiği için giriyor. herkesin beklediği gibi amaç 4 yıl okuyup mezun olunca para getirmeye başlamak. mahalle baskısı bile var. kaç yıldır hala okulda, bi işe yaradığı yok lafları bile döner. ama burda amaç "kapağı üniversiteye atayım gerisi kolay" "bir şekilde mezun olayım işe gireyim" kesinlikle olmamalı.

aslında öğrencileri yıldıran şey zor olması değil. karşılığını alamayacakları düşüncesi. adam düzgün bir not ortalamasıyla bitirmek için yoğun bir tempoda ve muhtemelen türkiyenin en zor mühendislikleriyle yarışır derecede çalışması gerek. ama burda aklına takılan şey: "X mühendisliğindeki adamdan belki daha çok çalışıyorum fakat o mezun olunca işi hazır, ben daha çok emek verdiğim halde karşılığını alamayacağım" genelde beyin kemiren ve şevk kaçıran düşünce bu. fakat gelen herkesin bunu göze alarak gelmesi lazım bence. işin bilim kısmıyla uğraşıyoruz bi zahmet daha zor olsun, daha çok çalışalım. tabi emeğin karşılığı meselesini kafaya takmamak lazım. hedefler belli olunca yılmadan çalışınca karşılığını bir şekilde alırsınız.

edit: bu yaziyi yazarken burs islerini tam bilmiyormusum, siz yurtdisinda doktoraya kabul alin parayi dert etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radressss -- 9 Mart 2013; 22:14:16 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: champaubert osulfiev

Sirlancelot ben fiziği mühendislikten daha çok kendime yakın bulduğum için -en azından şu an için durum böyle- ve Koç Üniversitesi'nde araştırdığım kadarıyla yandal veya çiftanadal yapma imkanı diğer üniversitelere göre daha kolay olduğu için Koç fiziğe gitmeyi düşünüyorum. Eğer ilerde fizik istemediğime karar verirsem yandal veya çift anadal ile mühendislik okumak bana daha mantıklı geliyor. Çünkü şu an için fizik bana mühendislikten daha çekici geliyor.

Fizik okurken yandal veya çap yapmanın o kadar kolay olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Çünkü fizik zaten matematiğiyle, teorisiyle, deneyleriyle falan çok fazla kafa yorman gereken bir bölüm bir de üstüne mühendislikten yandal yapmak çok zordur. Bence ilerde fizik isteyemeyeceğini düşünüyorsan, bence mühendislik yazıp fizikten yandal yap. Zaten fiziğe çok ilgin varsa kendin de oturup bir kuantum veya istatistiksel mek. kitabını açıp çalışarak kendini geliştirebilirsin anlamadığın soruları hocalarına falan sorarsın. Üni. bittikten sonra fizik isteyip istemediğin belli olunca yüksek lisansını doktoranı fizikten yapar, uzmanlaşmak istediğin alanı o süre içinde çok iyi bir şekilde öğrenirsin. Şahsen ben de tercih yaparken senin düştüğün ikileme düştüm ve biraz ailemin baskısı biraz da kendi isteğimle mühendislik yazdım. Şuan fizikten yandal yapmayı ve ilerde fizikçi olmayı hedefliyorum. Eğer ki fikrim değişirde müh. olmak istersem o opsiyonumu da kullanabilirim. Ama müh. olmaya pek sıcak bakmıyorum. sıralamını falan yazsan sana daha fazla yardımcı olabiliriz. kolay gelsin.

fizikte o olmaz.
    yani uygulama olarak olur tabikide " yetkin bir personel olarak " talep görmezsin.
    şöle soralım.

4 yıl fizik okumuş - fizikte master yapmış birinimi fizikçi olarak alırsın
    4 yıl müh okumuş- fizikte master yapmış birinimi fizikçi olarak alırsın.

anlatabildimmi.

öle , çap-yandal-çift dal. ... ya bunları yapsanız çok iyi olur ama ama ama fizikte öle kolay değil bu işler.
    davulun sesi uzaktan hoş gelir.

ek olarak, fizik müh. öne yazın. çok fark yok ama master aşamasında daha çok seçeneginiz olur.
    mecbursunuz master yapmaya çünkü.

Bence master tezinin hangi konu üzerine yapıldığı, tezin kalitesi, aldığı referanslar, aldığı bilimsel atıflar vs. daha önemli ki bu tamamen kişinin elinde olan şeyler. Diyelim ki aynı kalitede iki master tezi var ve biri fizik mezunu biri müh. mezunu. Bence müh. mezunu daha değerlidir çünkü adam hem müh. okuyarak bir fizik mezunu kadar iyi bir tez yazmış hem de mühendislik eğitimi aldığı için farklı alanlarda daha fazla bilgisi ve tecrübesi var. zira elektronik okuyup kariyerine fizikçi olarak devam eden çok örnek var üniversitelerde. Mesela malzeme mühendisliğinde kuantum fiziği, yoğun madde fiziği(ki şu zamanlar en popüler fizik dallarından biridir) veya elektronikte kuantum ve elektrodinamik çok kullanılan derslerden. Yani zaten bu konularla içli dışlı iken fizik yandal yapmak, fizik okurken mühendislikten yandal yapmaktan çok daha kolaydır diye düşünüyorum. Tabii bu benim düşüncem ayrıca ben de hala keşke fizik yazsaydım derim arada içimden çünkü istemediğim bir alanın dersleriyle megul olmak zorundayım ve sevdiğim alanla daha az ilgilenmek zorunda kalacağım ama müh. okuyup fizikçi de olabileceğimi biliyorum.

Cok iyi demişsin banada cap konusunda cesaret verdin ancak bende fizige az zaman ayırmak istemiyorum, met.malzeme muh. 1.sınıf okucam bu sene, cap icin ugrascam, sınava tekrar girmeyi düsünüyodum ancak fizigin dısardanda arastirabilinecegini öğrenince vazgectim galiba,

tek derdim sevmedigim bi bölüm okuyup fizige az zaman ayırmak sırf bu yuzden dırek fızıge gecıs yapabilirim

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.