Şimdi Ara

Fizik seççem yardımlarınızı bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
4
Favori
26.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben bu sene sınava girdim. Derslerim zaten iyiydi kendime çok güveniyodum ve boğaziçi fiziği kazanırım diyordum. YGS'de hiç çalışmadan yüksek gelince bi havalara girdim, son hafta organik kimyaya biraz baktığım hariç hiç ders çalışmadım ve sanırım boğaziçi fiziği kazanamıycam. YGS sıralamam MF-2 de 22binlerde 417 puan yaptım, boğaziçi fizik 32binden alıyo ama ikinci bölüm biraz kötü geçti. Mat ve Geodan 6şar boşum var ve kaç netim olduğunu bilmiyorum. Matematik en kötü ihtimal 34, geometri de 16 nettir. Fizikten 23(en basit 4 soruyu yanlış yapmışım), kimya 21 civarı ve biyo 17-18 civarı net var. Boğaziçini ıskaladım ve teorik fizikçi olmak istiyorum, ODTÜ Fizik puanı çok düşük, bir de İTÜ fizik müh. var ama ben teorik fizik istediğimden İTÜyü istemiyorum. Ve Bilkentte özel. Neyse Sözün özü şu ODTÜ fizik iyimidir? Orada okuyan arkadaş çıkar da bir şey yazarsa çok sevinirim. Bir de ODTÜ de bir sene hazırlık okuyup da Boğaziçine geçebilirmiyim, nasıl oluyo bu işler, yoksa direk bilkent'e tam burslu mu gidiyim? Fizik yazma para kazanmazsın yazmayın, onun haricinde yardımlarınızı bekliycem.

• Odtü de değilim ama duyduklarıma göre anlatayım. odtü fiziğe gidenler iki sınıfa ayrılıyor diye biliyorum. fiziğe gerçekten ilgili olan ve akademisyen olmak isteyenler advanced sınıfa alınıyormuş, diğerleri yani zorunluluktan gelenler normal fizik eğitimi alıyorlamış. Bu da senin odtü çok düşük puanlardan alıyor endişeni ortadan kaldırıyor. Advanced sınıfta olanlar ise daha ileri düzeyde fizik eğitimi alıyorlarmış(heralde lisansüstü birkaç ders alıyorlardır tahminim) Dolayısıyla odtü türkiyede fizik okunacak en iyi okullardan biri. Bu okullar arasında koç ve bilkentte var. Koç fizik tüm öğrencilerini burslu alır ve gerçekten iyi bir eğitim verir bence ilk tercihin koç olmalı. ikinci tercihinde bilkent olmalı diye düşünüyorum. bunun sebebi ise fizik okumaya başladığında aslında teorik fizikte geliştirilecek çok birşey olmadığını anlayacak olmandır(tabii einstein olmadığını kabul ediyorum eğer öyleyesen buraları okuma) Yani senin dizilerde filimlerde izlediğin gibi değil o teorik fizik şeyleri. Bi ara bende senin gibi takmıştım fizik okuycam çıldırıcam deliricem diye yok öyle bişey. Yine akademisyen olunca verirsin o sevdiğin dersleri yine ilgilenirsin ama inan bana çok aşırı zor şeyler. bilkent fiziğe gidersen eğer orda applied yani uygulamılı ve teorik fiziği karışık olarak çalışabilirsin(nanotech ten bahsediyorum.) bilkentte çok sağlam yoğun madde fizikçileri vardır girersin bir hocanın labına eşşek gibi çalışır kaparsın olayı zaten zevkli konulardır hoşuna gider yani(general relativity kadar olmasada) İnan bana bu genel relativite falan çok aşmış konular yani o konuları anlamak bile o kadar zorken teori geliştirmek gerçekten çok zor. yanlış anlama burda senin hevesini kaçırmak için laf söylemiyorum. hatta seni en iyi anlayan benimdir burda çünkü bende deli gibi fizik istiyordum ama hayat senin hayal ettiğin gibi değil.
    Özet:
    1-sakın fizik yazmaktan vazgeçme(çok zevklidir, kimseyi dinleme)
    2-sıralaman koç(brslu)-bilkent(brslu)[özellere önyargılı yaklaşma özellerde hocalarla ilişkilerin çok daha sağlam olur]-odtü olsun
    3-teorikçi olucam diye kendini çok şartlandırma opsiyonların geniş olsun yoksa bölümünden nefret edersin.
    4-kolay gele.

• Önerilerin için çok teşekkürler, çok yardımcı oldu, ayrıca hevesimi kaçırmak değil tamamen artırdı. Ayrıca filmlerden falan etkilenip de fizik istediğim yok, fizik dersinde hiç zorlanmadım, fizik dersindeki her şeyi etrafımdaki olayları düşünerek kafamda canlandırabiliyorum, elektrik vs... gibi soyut konular hariç hiç formül ezberlemedim(hepsi çıkıyo zaten), ama soyut konularda çıkartamıyorum ancak zaman genleşmesi falan tipinden basit formülleri çıkardığım oldu, bu tip soyut konularda da işi matematiğe bıraktım ki zaten matematik kalem kullanmadığım bir derstir. Teorik fizikte bir şeyler yapabilirmiyim bilmiyorum ama kesinlikle bildiğim bir şey var denemeye değer.
  • dostum odtü'de ilk sınavlarına göre advanced class diye ayırcaklar, tamam sonradan değişebiliyosun ama eğer bi yanlışlık olur da advance'te olamazsan akademik kariyer filan unut derim
  • Dostum Fizik Mühendisliği düşünmezmisin ?
  • Ben karar değiştirdim fizik mühendisliği istiyom. BAZİNGA! Fizik mühendisliğine göre Odtü fizik daha mantıklı geliyo çünkü, ben teorik fizik alanına yoğunlaşmak istiyorum hem ayrıca diğer fizik bölümlerinde (yanılmıyorsam 3. sene) teorik veya uygulamalı fizik diye ikiye ayrılıyo ve istediğini seçiyon. Uygulamalı fizik dedikleri zaten fizik mühendisliği. Ama direk fizik mühendisliği okursam teoriğe yönelme imkanım yok. Teşekkürler
  • dostum aklını başına al ve fizik seçme. ben hacettepe nükleer enerji müh. okuyorum. inan ki hayatını zehir eder. genelde çok büyük umutlarla başlar herkes ama cidden 2-3 seneye kalmadan cılkın çıkar. sana tavsiyem, bir abin olarak, lütfen ünv. okuyan birilerinden bizzat fizik hakkında bilgi al. okuyanlarla yüzyüze görüş. tavsiyelerini dinle.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GEOMETRİ VE FİZİK YARDIMM
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Önerin için teşekkürler ama fizik okuycam ben. Aklıma bir şey daha takıldı, şimdi ODTÜ anladığım kadarıyla advanced sınıfına sınavla alıyo. Peki kontenjanı kaçtır bunun? Ve ne sınavı bu, ilk sene bitince mi olcak hazırlıkta mı olcak ne olcak? Ayrıntılı bilgi verebilecek arkadaş varsa çok iyi olur. Ya bir de yukarıda yazmıştm netleri, puan pek önemli değil sıralamaya bakacan diyenler de oluyo. Bu sene de herkesin biyoloji kötü geçmiş anlaşılan, babalar benim boğaziçi fizik olurmu yav? Hem orda İbrahim Semiz var kitabını okumuştum gayet de güzel yazılmıştı. Hocaları hakkında çok iyi yorum yapan bir sürü kişi var, iyi bilen biri varsa söylesin benim MF2, 32bin olurmu? Ha bu arada sanırım Bilkent'i ben hiç yazmıycam adamın biri bir yorum yazmış soğudum direk. Burada 21 numaralı yorum:
    http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=bilkent%20fizik
    Neyse çok soru sordum ama cevaplarsınız umuyorum, teşekkürler.

• Kontenjanı falan yoktur hocam. Oraya gidenlerin hepsi iyiyse hepsini advanced yaparlar. Sınav tabii ki hazırlıktan sonra olur.(Bence hazırlıktayken şöyle bir serway physics ve calculusu baştan bitir ki sınavda zorlanmayasın. Eğer başka kaynak istersen pm) Bana boğaziçi gelir gibi geliyo her sene puanı düşüyor zaten inşallah girersin dangalak dangalak sırf boğaziçi olsun diye oraya giden adamlar yerine sen git daha iyi. cCc İbrahim Reyiz cCc Ama olmazsa da bence koç ve odtü boğaziçini aratmaz sana emin ol.
  • Çok sağol, şu andan itibaren kafamda neredeyse hiç soru işareti kalmadı gibi bir şey, sadece şu var cccİbrahim Reyizccc ne la? Ülkücü mü o adam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppler_Effect

Çok sağol, şu andan itibaren kafamda neredeyse hiç soru işareti kalmadı gibi bir şey, sadece şu var cccİbrahim Reyizccc ne la? Ülkücü mü o adam?

Yok la ne alaka İnternet litaratürü işte boşver.
  • Ben de şaşırmıştım zaten ülkücü olsa kitabı bilim ve gelecek yayınlarından çıkmazdı. Bazen bu tip insanı sosyalleştiren şeyler espriler mi denir artık nedir onları anlayamadığım olur. kusura bakmayın artık. Herkese teşekkürler özellikle kings_eyes'e. Ben yattım iyi geceler.
  • bu arada ben fiziği bırakıyorum çok zordur demedi deme ama gerçekten ozel bir ilgin varsa yazabilirsin
  • bnm manitanın abiside okudu. iş bulamadı burda bir dershaneye soktular 700 lira verdiler kızanlara ders anlattı simdi bıraktı istanbulda telefoncu dükkanı acacak. Gerçi balıkesirde okudu fizigi. Sen iyi bir yerde okursan iş bulursun belki ben anlamam fen bölümlerinden ama balıkesirde okuyanın hali bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 28 Haziran 2011; 11:59:52 >
  • İTÜ Fizik mühendisliği size istediğiniz teorik altyapıyı hazırlar (oradan mezunum, kuramsal fizik yapıyorum), hatta Boğaziçi ve ODTÜ'nün şu anki hallerinden çok daha iyi hazırlar (ikisinde de çalışan çok yakın arkadaşlarım var, kendileri söylüyor ne halde olduklarını). Deneysel fizik isteseydiniz Bilkent ve Hacettepe'yi de eklerdim listeye ama kuramsal fizik için İTÜ gayet iyidir.
  • Türkiye de fizik okunmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kings_eyes

Odtü de değilim ama duyduklarıma göre anlatayım. odtü fiziğe gidenler iki sınıfa ayrılıyor diye biliyorum. fiziğe gerçekten ilgili olan ve akademisyen olmak isteyenler advanced sınıfa alınıyormuş, diğerleri yani zorunluluktan gelenler normal fizik eğitimi alıyorlamış. Bu da senin odtü çok düşük puanlardan alıyor endişeni ortadan kaldırıyor. Advanced sınıfta olanlar ise daha ileri düzeyde fizik eğitimi alıyorlarmış(heralde lisansüstü birkaç ders alıyorlardır tahminim) Dolayısıyla odtü türkiyede fizik okunacak en iyi okullardan biri. Bu okullar arasında koç ve bilkentte var. Koç fizik tüm öğrencilerini burslu alır ve gerçekten iyi bir eğitim verir bence ilk tercihin koç olmalı. ikinci tercihinde bilkent olmalı diye düşünüyorum. bunun sebebi ise fizik okumaya başladığında aslında teorik fizikte geliştirilecek çok birşey olmadığını anlayacak olmandır(tabii einstein olmadığını kabul ediyorum eğer öyleyesen buraları okuma) Yani senin dizilerde filimlerde izlediğin gibi değil o teorik fizik şeyleri. Bi ara bende senin gibi takmıştım fizik okuycam çıldırıcam deliricem diye yok öyle bişey. Yine akademisyen olunca verirsin o sevdiğin dersleri yine ilgilenirsin ama inan bana çok aşırı zor şeyler. bilkent fiziğe gidersen eğer orda applied yani uygulamılı ve teorik fiziği karışık olarak çalışabilirsin(nanotech ten bahsediyorum.) bilkentte çok sağlam yoğun madde fizikçileri vardır girersin bir hocanın labına eşşek gibi çalışır kaparsın olayı zaten zevkli konulardır hoşuna gider yani(general relativity kadar olmasada) İnan bana bu genel relativite falan çok aşmış konular yani o konuları anlamak bile o kadar zorken teori geliştirmek gerçekten çok zor. yanlış anlama burda senin hevesini kaçırmak için laf söylemiyorum. hatta seni en iyi anlayan benimdir burda çünkü bende deli gibi fizik istiyordum ama hayat senin hayal ettiğin gibi değil.
    Özet:
    1-sakın fizik yazmaktan vazgeçme(çok zevklidir, kimseyi dinleme)
    2-sıralaman koç(brslu)-bilkent(brslu)[özellere önyargılı yaklaşma özellerde hocalarla ilişkilerin çok daha sağlam olur]-odtü olsun
    3-teorikçi olucam diye kendini çok şartlandırma opsiyonların geniş olsun yoksa bölümünden nefret edersin.
    4-kolay gele.

valla sonuna kadar katılıyorum.
    ama bu olayı BURSLUDA OKUMAYIN.
    ya zor bölüm. çok emek istiyor. uzaktan davulun sesi hoş geliyo ama içi öyle değil.
    hangi konuda uzman olmak istediğinizi anlamanız için en az 3 yılınız var daha.
    diger bölümlerde son sınıfa dogru kolaylasır. ama fizikte öyle değil.
    yani 4. sınıfın son sınavında bile kıçından ter akar yazacam diye.
    eger ortalama tutturamazsanız yazık olur emeklerinize.kesilir burssunuz.
    ha hersey b kadar zormu, millet nasıl bitiriyo.
    şu gün gaziyi yata yata bitiren insanlar tanıyorum. o yuzden heryerde egitim-ögretim-imkanlar bir değil.

üni tavsiyem;
    odtü-boun-ankara-hun-antep.-gebze.

yani kimsenin gözünde yok gibi, gebze ve iyte
    bunlar çok donanımlı laboratuarlara sahip arkadaslar.
    es geçmeyin. ama iyte berbat bi yerde.
    fiz müh. de yazabilirsiniz.

ya yazcak çok şey var ama ben bi yazı paylaşıyım çok iyi açıklasın durumu.

""biz fef ilk adımımızı attıgımızda dedelerle tanıştık çok büyük bişeydi oha adama bak

fizik 5 o adam bizim gözümüzde okulu bitirmiş olandan daha makbuldü

o hayranlıkla dünyaya secret yapmış olucamki 7.senemde alkolik olarak balıkesir çukurunda

fizik bölümünden kurtuldum 3 ders sınavlarının açıklanacagı son gün merdivenlerde yatıyorduk

bölüm odasının kapısında hocalar ögrencisine insan muamelesi yapmaz bu bölümde

ama bazı hocalar vardırki daha tehlikelidir sizi hayallere sürükler

atomlar çekirdek kuantum bambaşka bir dünyada bulursunuz kendinizi

tenefüste kapıdan balıkesir macir amcanın dolmuşu degilde sanki

hawkingin göz bebegiyle komuta ettigi dolmuşlar alıcak sanarsınız

hala fotokopi notlarımı atamıyorum onlar benle sonsuza kadar yaşıycak çünki

heran okuldan bi zarfla lütfen beyfendi gelip

teorik mekanik sınavına tekrar giriniz sınav kagıdınız kaybolmıştur diyebilirler böyle bir bölümdür burası. """

• Fizik mühendisliği %60 fizik, %40 mühendislik karışımı olarak düşünebilirsin.. Fizik bölümü okuyan birisi olarak fizik mühendisliği okumak daha yararlı ve kolay geliyor.. Ama ikisinide tavsiye etmem başka bölümlere yönelin.. Fizik bölümüne girdiğiniz heycanın kaybolması için 2 sene yetiyor emin olun..
  • Tamam herkes hayalindeki bölümü filan okumalı ama yapmayın arkadaşlar ya. Türkiyede fizik okuyup gelebileceğin en iyi yer akademisyen olmaktır. Onun dışında dersanede öğretmen filan olabilirsin. Bence puanın iyi gelirse fizikle harcama. Hayalin belki bu olabilir ama biraz da gerçekçi olup ilerisini düşünmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Allen Walker

Türkiye de fizik okunmaz

Herkes böyle söylüyor. Bende fizikten vazgeçtim. Para kazanamaacağım bir meslek istemem. Ama yurtdışına çıkarım gerekirse.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.