Şimdi Ara

Fizik seççem yardımlarınızı bekliyorum (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
4
Favori
26.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim de fizik bolumlerinin puanlari hakkinda bir sorum olacak.Simdi fizik genellikle en zor ders olarak gorulmez mi?Yani yapılma orani en dusuk ders dir.Peki bu bolumler niye bu kadar dusuk.Yani 25-30 binlerde lys de mesela bu seneki fizik netleri ort u 20 ye pek gecmez zannediyorum.Veya geciyorsa da bu bolumdekiler sadece fizigi yapip diger derslerdemi cok takiliyorlar.Ki bu bana biraz garip geliyor.Hadi is imkanlari fln diyelim ama zaten fizigi herkes yapamaz bari kontejyanlari dusuk tutsunlar.Amacim kimseyi kizdirmak deil gunumuzde en cok parayi alanlar tm den de cikabiliyor genellikle.Ama sadece merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maftas -- 18 Temmuz 2011; 8:25:01 >
  • En azından lise fiziği herkes yapar yeter ki eğitim sistemi adam gibi olsun. Ya da öğrenci kendini eğitmeyi bilsin
  • uzun ve gereksiz bir yazı yazmıssın :)

farkettiysen tercihinden dolayı seni yadırgamadık
    tersine durumu açıklamaya çalıştık.
    dijitaladam-kings_eyes ve benim yazdıklarımı özümse
    ona göre tercih yap.

istemek-heves etmek-azim etmek önemlidir.
    ama bunlar fizikte sökmez.
    fizikte idealist olcaksın.
    şu an isteklerin dogrultusunda tercih yap.
    istemediğin yeri yazma.
    devamını zamanla anlar ve bi yol çizersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maftas

Benim de fizik bolumlerinin puanlari hakkinda bir sorum olacak.Simdi fizik genellikle en zor ders olarak gorulmez mi?Yani yapılma orani en dusuk ders dir.Peki bu bolumler niye bu kadar dusuk.Yani 25-30 binlerde lys de mesela bu seneki fizik netleri ort u 20 ye pek gecmez zannediyorum.Veya geciyorsa da bu bolumdekiler sadece fizigi yapip diger derslerdemi cok takiliyorlar.Ki bu bana biraz garip geliyor.Hadi is imkanlari fln diyelim ama zaten fizigi herkes yapamaz bari kontejyanlari dusuk tutsunlar.Amacim kimseyi kizdirmak deil gunumuzde en cok parayi alanlar tm den de cikabiliyor genellikle.Ama sadece merak ettim.

"" " bu bölümde para yok" cümlesinden dolayı puanlar tabandadır
    bu yüzden egitim yerlerdedir.
    o yüzden bu ülkenin fizikçilerinden bir halt olmaz. (çogundan)"""

yazılan mesajların hepsini okumanı tavsiy eederim.

• Ben de Boğaziçine gitmek istiyorum zaten ama tutmıycak baksana. Bilkent olur ama burslu. Bir bilkent fizik öğrencisi bölümü için hocalar çok kompleksli, öğrencilerin dertlerini dinlemiyo, bilimsel merakı gidermeye yönelik değil tam bir akademisyen yapmaya yönelik dershane mantığıyla işleyen bir kurum olduğunu söylemiş. Ama onun haricindeki yorumlar çok iyi. Bilmiyorum nasıl olur ama Bilkent'i 2. sıraya yazcam. Ondan sonra da İTÜ yazcam. Artık ne gelirse. Boun olsa çok iyi olcak(ama olmaz gibi duruyo). Yazdıklarına göre bounda 2.4 ortalama bile olsa çok rahat amerikaya asistan gidilebiliyomuş. Neyse, ben de kaç saattir sonuçlar açıklanmışmı diye bakıyom bişey yok. Ne zaman açıklancağı konusunda net bir şey de yok. Bir sitede haberde ösymnin yaptığı açıklamaya göre en geç p.tesi açıklancak diyo ama habere ait video var. Orda da perşembe diyo.
  • The Big Bang Theory işe yaramış anlaşılan
  • Odtü Fizik Advanced'dan mezun bir hocamız var bölüme 1. girmesine ragmen 4 senede bitiremedi. O bolumden mezun olmak hiç kolay degil
  • itü fizik mühendisliğine gitmeyi duşunuyorum.diğer meslekler hep yüzeysel ve ezberci gibi geliyor.yani tek amacı yine insan icadı olan şeyler üzerinden empozeli primler yapmak.ama bir yanım da söylenildiği kadar zor olmasından korkuyor o yüzden çok kararsızım ama düşünsel yapım olarak kendime en uygun gördüğüm şey.tembel değilimdir ama ezberci şeylerden bunalmam tembelim gibi bir mantık yarattı hep çevremde son derece araştırmacı ve yeni fikirler üretme isteği içindeyim.yani şunu soruyorum çevreye ayak uydurmak için boktan bir meslek üzerine yoğunlaşıp klişeler üzerinden para kazanmak için fikirler mi üretiyim yoksa acı çekip ama uğrunda gerçekten istediğimi yaptım ama bok gibi hallere düştüm sağlık olsun diyebiliceğim fizik mühendisliği mi?
  • Hocam ben sana şunu söyleyim fikir üretme konusunda.. Türkiyede öyle bir şey hayal etme sakın nerde çalışcaksın nerde adam gibi labratuarlar imkanlar var ki oturup deneyler yapıp fikirler üreteceksin.. Bunu sakın unutma.. Ben ingilizcemi geliştiririm tabi akademik ingilizceyide geliştirip iyi bir şekilde Türkiyede fizikten mezun olup yurt dışında master doktora yaparım ordada başarılı olmak için elimden gelenin en iyisini yaparım yurt dışında kalırım diyorsan yaz fizik ama bu çok sancılı ve çok uzun bir zaman.. Hiç kalmadığını var sayarsak 4 sene Türkiyede, master ve doktorada 6 sene yurt dışında.. Başarılı bir eğitim sürdürmen ve çok iyi ingilizce ve hatta yanında ingilizce konuşulmayan bir avrupa ülkesine gidersen fransa almanya vs. gibi o ülkenin dilini öğrenirim diyorsan git oku fizik tabiki.. Ama bu süreçte daha Türkiyedeki üniversite ayağında takılabilirsin.. 3.00 üstünde ortalama istiyorlar ve o ortalamayı tutturabilmek fizikte çokda kolay değil kendini ders çalışmaya adaman gerekiyor.. 3.00 üstünde olsan bile iyi bir üniversiteye gidemeyebilirsin yurt dışında.. Zaten yurt dışına gidip iyi bir üniversitede okumazsan yurt dışına gitmene gerek yok marka üniversiteyelere gitmen gerek.. Bunları iyicene düşün taşın harcadığın emeklerin sonuna ulaşabilcekmisin bunu iyi kavramanı tavsiye ederim..

• Lisedeyken(Yurtdışnıda) öğretmenim fizik alanında doktora yapmış birisiydi. Her şeyi kendi kendimizi bulmamızı isterdi. Benim fizik dersimde oldukça iyiydi hatta herkes benden yardım isterdi. Fizik okumayı uzun süre ciddi ciddi düşündüm. Yurt dışında üniversiteye başlayacak olmama rağmen gelecekteki halimi gözümde canlandırınca fikrimi değiştirdim. Diğer alanlara yönelmiş olan arkadaşlarım benden daha yüksek maaş alacaklardı. Bu önemli bir olay. Yarın bir gün arkadaşlarına bir araya geldiğinde bu konular konuşulacak. O zaman "keşke..." deme. Türkiye'de yaşıyorsun. Türkiye'de bazı meslekler vardır, kız verirler. Bazı meslekler vardır istersen Prof. ol, önce aç kalırsın. A, B, C, D,... planlarını yapmadan yola çıkma.

Türkiye üreten, ar-ge yapan bir ülke değil. Üretilmişi satın alan bir ülke. Yani bilim adamına ekmek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 18 Temmuz 2011; 13:59:55 >
  • seneye bende ygs-lys sınavlarına gireceğim.İlgilendiğim bölümlerden birisi de Fizik
    Tercih olarak Koç Ü. (T.Bur.-İng) ve ya Boğaziçi Üniv. gibi görünüyor seçenekler arasında.Fiziğe ilgim var seviyorum.Düşüncelere dalıyorum uzun süre ayrılamıyorum o düşüncelerden.Aslında hedeflerimden biriside fizikle ilgilenen bir ilim adamı olmak.Üniversiteye girince (eğer seçersem fiziği) zaten sevdiğim bu dersi yapmakta sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum.Yüksek bir puanla bitirebileceğime inanıyorum.Peki şimdi gelelim gerçek şartlara.Üniversiteden mezun olduktan sonra doktorayı yapmak için diyelim amerikadaki ve ya başka bir ülkedeki üniversiteden kabul aldık.Peki bundan sonra yapacağımız eğitim harcamaları ne düzeyde olur ben bunu merak ediyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler sevgiyle kalın.

• quote:

Orijinalden alıntı: RC5807

seneye bende ygs-lys sınavlarına gireceğim.İlgilendiğim bölümlerden birisi de Fizik
    Tercih olarak Koç Ü. (T.Bur.-İng) ve ya Boğaziçi Üniv. gibi görünüyor seçenekler arasında.Fiziğe ilgim var seviyorum.Düşüncelere dalıyorum uzun süre ayrılamıyorum o düşüncelerden.Aslında hedeflerimden biriside fizikle ilgilenen bir ilim adamı olmak.Üniversiteye girince (eğer seçersem fiziği) zaten sevdiğim bu dersi yapmakta sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum.Yüksek bir puanla bitirebileceğime inanıyorum.Peki şimdi gelelim gerçek şartlara.Üniversiteden mezun olduktan sonra doktorayı yapmak için diyelim amerikadaki ve ya başka bir ülkedeki üniversiteden kabul aldık.Peki bundan sonra yapacağımız eğitim harcamaları ne düzeyde olur ben bunu merak ediyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler sevgiyle kalın.

Öncelikle fizik düşünen arkadaşlara kesinlikle serway kitabının 2 ve 3. cildini okumalarını tavsiye ediyorum.. Onu okuduğunuzda görceksiniz ki lisede gördüğünüz fizikten zerre bile alakası yoktur fizik bölümündeki derslerin.. O yüzden ben lisede fiziği zaten seviyorum düşüncesinden çıkın ve arastırın.. Zaten kitabı alıp anlamaya çalışın demiyorum ama konu başlarını okuyup biraz fikir sahibi olabilirsiniz.. Sonra fiziği seviyorum diye gelip kaçmaya çalışanlardan olmayın, geleceğinize yazık etmeyin..

Öncelikle 4.00 üzerinden 3.00 üstünde not ortalamanız lazım ve üniversiteden üniversiteye değişir yabancı dil sınavına girmeniz lazım örneğin toefl gibi.. Ordanda yüksek bir puan almanız lazım tabi, okuldaki 2 hocanıza prof olması tercih edilir ona referans mektubu yazmanız gerekir.. Ve hoca yazıp imzalar kapalı zarfa koyar ne yazdığını bilmezsiniz onu hocadan alır ve gerekli belgeleride doldurup CV, Vizyonunuz ile ilgili açıklamalar vs. istediğiniz üniversiteye gönderirsiniz.. Kabul edilirse gidersiniz.. Amerikada benim bildiğim 15.000 ila 25.000 dolar arasında değişiyor yıllık harc ücreti ayrıca her ay rahat bin dolar yersiniz gibime geliyor.. Başka ülkelere gitsenizde avrupada falan en az türkiye karşılığı 1500 lirayi yersiniz.. Ben çalışırım para kazanırım diyorsanız bunu internette arastırın işin o kadar kolay olmadığını görürsünüz.. İşin aslı baba parasına dayanıyor açıkcası..

Ayrıca amerika vs. dışında harçsız okullarda var tabiki avrupada ama o okullara girmek gerçekten çok daha zor ve yıllık bir öğrencinin harcıcağı parayı ortalama olarak bulmuşlar.. Atıyorum 10.000 euro.. O 10.000 euronun sizin adınıza bir banka hesabında olduğunu kanıtlamanız gerekmektedir extradan yoksa almıyorlar sizi.. Sonuçta sizin gibi o ücretsiz üniversitede master, doktora yapmak isteyen dünyanın dört bir yanında yaşayan insanlar var ve binlerce başvurudan sadece 70-80 kişinin seçildiğinide unutmayın..

Ek olarak şunları söyleyim eğer master ve doktoranızı bitirdikten sonra öğretim üyesi olmak istiyorsanız Türkiyede öncelikle boş yardımcı doç. kontenjanı açılmasını beklemeniz gerekmekte, bunu kaç yıl bekliceğinizi kimse bilemez okulda torpil, profesör eşiniz dostunuz olması lazım sonuçta o okulda doktora okuyanları yar. doç. yapmak isteyecektir hocalar.. Bunları göz ardı etmeyin fizik okumak sevmek başarılı olmak inancından çok daha fazlasını istiyor.. Bitirmek ve hatta master doktora yapmakta bazen çözüm olmuyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgue -- 19 Temmuz 2011; 13:40:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Morgue

quote:

Orijinalden alıntı: RC5807

seneye bende ygs-lys sınavlarına gireceğim.İlgilendiğim bölümlerden birisi de Fizik

Öncelikle fizik düşünen arkadaşlara kesinlikle serway kitabının 2 ve 3. cildini okumalarını tavsiye ediyorum.. Onu okuduğunuzda görceksiniz ki lisede gördüğünüz fizikten zerre bile alakası yoktur fizik bölümündeki derslerin.. O yüzden ben lisede fiziği zaten seviyorum düşüncesinden çıkın ve arastırın.. Zaten kitabı alıp anlamaya çalışın demiyorum ama konu başlarını okuyup biraz fikir sahibi olabilirsiniz.. Sonra fiziği seviyorum diye gelip kaçmaya çalışanlardan olmayın, geleceğinize yazık etmeyin..

Öncelikle 4.00 üzerinden 3.00 üstünde not ortalamanız lazım ve üniversiteden üniversiteye değişir yabancı dil sınavına girmeniz lazım örneğin toefl gibi.. Ordanda yüksek bir puan almanız lazım tabi, okuldaki 2 hocanıza prof olması tercih edilir ona referans mektubu yazmanız gerekir.. Ve hoca yazıp imzalar kapalı zarfa koyar ne yazdığını bilmezsiniz onu hocadan alır ve gerekli belgeleride doldurup CV, Vizyonunuz ile ilgili açıklamalar vs. istediğiniz üniversiteye gönderirsiniz.. Kabul edilirse gidersiniz.. Amerikada benim bildiğim 15.000 ila 25.000 dolar arasında değişiyor yıllık harc ücreti ayrıca her ay rahat bin dolar yersiniz gibime geliyor.. Başka ülkelere gitsenizde avrupada falan en az türkiye karşılığı 1500 lirayi yersiniz.. Ben çalışırım para kazanırım diyorsanız bunu internette arastırın işin o kadar kolay olmadığını görürsünüz.. İşin aslı baba parasına dayanıyor açıkcası..

Ayrıca amerika vs. dışında harçsız okullarda var tabiki avrupada ama o okullara girmek gerçekten çok daha zor ve yıllık bir öğrencinin harcıcağı parayı ortalama olarak bulmuşlar.. Atıyorum 10.000 euro.. O 10.000 euronun sizin adınıza bir banka hesabında olduğunu kanıtlamanız gerekmektedir extradan yoksa almıyorlar sizi.. Sonuçta sizin gibi o ücretsiz üniversitede master, doktora yapmak isteyen dünyanın dört bir yanında yaşayan insanlar var ve binlerce başvurudan sadece 70-80 kişinin seçildiğinide unutmayın..

Ek olarak şunları söyleyim eğer master ve doktoranızı bitirdikten sonra öğretim üyesi olmak istiyorsanız Türkiyede öncelikle boş yardımcı doç. kontenjanı açılmasını beklemeniz gerekmekte, bunu kaç yıl bekliceğinizi kimse bilemez okulda torpil, profesör eşiniz dostunuz olması lazım sonuçta o okulda doktora okuyanları yar. doç. yapmak isteyecektir hocalar.. Bunları göz ardı etmeyin fizik okumak sevmek başarılı olmak inancından çok daha fazlasını istiyor.. Bitirmek ve hatta master doktora yapmakta bazen çözüm olmuyor..

Verdiğin bilgiler için sağol ama detaylı düşündüm de.Kendimi buna hazır hissediyorum.Benim için biçilmiş kaftan.Ne kadar güçlükten gelirsek o kadar azimli başarılı oluruz.Faraday misali tekrardan verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Şuan ne işle meşgul olduğunu ve bu bilgilere nerden ulaştığının yanıtını merak ediyorum

• Ya fizik ben de istiyordum da sizin kadar azimli olabilecegimi sanmiyorum ucunda az para varken.Yurt disinda iyi para veriyorlar da onun icinde cok ustun bir zekanin olmasi lazim.Yani soyle dusun yaraticilik acisindan dusunme kabiliyeti acisindan kendinizi oyle goruyormusunuz.Veya efendime soyliyim 2 basamakli sayilari tak diye carpiyomusun kafanda.Eger oyleyseniz buyuk isler yapabilirsiniz.Yoksa fazla yukselemeden aza kanaat edebilirsiniz.Birilerini ezmeyin fln demeyin.Ben oyleyim demedim cunku sadece genel olarak cevremden duyduklarimla ve cok cok zeki oldugunu dusundugum arkadaslarla normal kisiler arasindaki farki bildigimden bunu soyluyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ya fizik ben de istiyordum da sizin kadar azimli olabilecegimi sanmiyorum ucunda az para varken.Yurt disinda iyi para veriyorlar da onun icinde cok ustun bir zekanin olmasi lazim.Yani soyle dusun yaraticilik acisindan dusunme kabiliyeti acisindan kendinizi oyle goruyormusunuz.Veya efendime soyliyim 2 basamakli sayilari tak diye carpiyomusun kafanda.Eger oyleyseniz buyuk isler yapabilirsiniz.Yoksa fazla yukselemeden aza kanaat edebilirsiniz.Birilerini ezmeyin fln demeyin.Ben oyleyim demedim cunku sadece genel olarak cevremden duyduklarimla ve cok cok zeki oldugunu dusundugum arkadaslarla normal kisiler arasindaki farki bildigimden bunu soyluyorum.

Düşünce Gücüne ve bilincine güven onlar seni yarı yolda bırakmazlar emin ol.
    Einstein bile demiş ; önyargıları parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur.
    What the Bleep Do We Know- Ne biliyoruz ki
    Film yapıtı ( Belgesel tarzında- Fizikçiler için biçilmiş kaftan) izlemeni tavsiye ederim.Neler düşündüğümü anlayabilirsin sen korkmamalısın yapamayacağım diye.Tavsiyem başkalarının dediklerine çok fazla kulak asma.Sen kendini geliştirebilirsin.Herşey sende bitiyor filmi izlemeni kesinlikle öneririm bu arada

• quote:

Ya fizik ben de istiyordum da sizin kadar azimli olabilecegimi sanmiyorum ucunda az para varken.Yurt disinda iyi para veriyorlar da onun icinde cok ustun bir zekanin olmasi lazim.Yani soyle dusun yaraticilik acisindan dusunme kabiliyeti acisindan kendinizi oyle goruyormusunuz.Veya efendime soyliyim 2 basamakli sayilari tak diye carpiyomusun kafanda.Eger oyleyseniz buyuk isler yapabilirsiniz.Yoksa fazla yukselemeden aza kanaat edebilirsiniz.Birilerini ezmeyin fln demeyin.Ben oyleyim demedim cunku sadece genel olarak cevremden duyduklarimla ve cok cok zeki oldugunu dusundugum arkadaslarla normal kisiler arasindaki farki bildigimden bunu soyluyorum.

Kuramsal fizikçiyim.

Tek basamaklı sayıları bile kafadan zor çarparım :)

Yurtdışına çıkmak isteyip çıkamayan büyük okul (İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi, vb.) çıkışlı tek fizik, fizik müh. mezunu bile görmedim. Ama çok çalışmak lazım. Burada "çok"un kelime anlamını farkedersiniz :)

• Boğaziçi bu yıl 6 tane mezun verdi.
  • içinden geliyor merak ediyorsan tercih et. ama macera arıyorsan hayal kırıklığı yaşarsın ...
    lise fiziğinde gördüğün konuları unut . lisede gördüğün bir mekanik konusu 2 yarıyıl ve yanlış hatırlamıyorsam 300 -400 sayfa arasında özetlerden oluşan kitaplar var . geri kalan dersleri sana anlatmıyayım zoru da kolayı da mevcut ama gerçekten insanları kedi köpek besletmeye yöneltecek kadar
    oynattırdığını bizzat gördüm.
    ha sana ne katar bu bölüm onu söyliyeyim : bir olaya normal bir insan karşıdan bakarken sen 1000 ayrı
    noktadan bakmayı öğreneceksin . ve her halttan haberin olacak ( taahüt ediyorum) .bide gece gündüz kavramını unutacaksın ..

fizik güzel bir bölümdür ama şunu söyliyeyim siz onu seçemessiniz o sizi seçer ve içine çeker.yapınız müsaitse fizik size güzel gelir ama ben şöle olacam böle yapacam derseniz ; elin memleketinde 2 km
    cyclotron var az buluyo bizde 2 mt var övünüyoruz ; bu memlekette bi halt olmaz bu bölümden.
    harcanırsınız.

1-2 sene sonra yardırmaktan bıkıp buraya ygs-lys kaynak önerisi diye topic açanların arasına katılmak içten değildir çünkü.

ama hayat senin , tercih senin derim . başarılar ve bol şans

• Fizik bölümünün zorluğunu az çok biliyorum. Fakat fizik öğrenmek için çok çalışacağımı da biliyorum. Bana göre öğrenmek çabalamak insanlıktan çıkmak değil insanı insan yapan en müthiş özelliktir(aynı ifadeyi başkası da kullanmış katılıyorum). İçimden de geliyo yani, ayrıca gerçekçiyimdir macera filan aramıyorum. Şu ana kadar(dershanade veya okulda) bir hoca hariç bütün fizik hocalarım fizik okumamı söylediler. O söylemeyen hoca da türkiyede fizik okunmaz diyordu zaten. 3 tercih yapçam bu sene ve tercihlerim şu sırayla olcak: Boun-İtü-Odtü.
  • Ya arkadaşlar aklıma takıldı da İTÜ fizik müendisliği okuyan arkadaş varsa cevaplasın lütfen. İTÜde fiz. müh. bir ingilizce var bir de türkçe var. Bunların ikisinde de var mı hazırlık? Kesin vardır ama bir sorayım dedim. Bir de sizin bölümün sitesi çok kötü yav. Derslere giriyom 8 yarıyıllık ders planı yazan yere tıklıyom açılmıyo. Bunun gibi açılmayan bir sürü şey var. Güncelleyin arada yani olmuyo böle.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.