Şimdi Ara

Fizik seççem yardımlarınızı bekliyorum (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
4
Favori
26.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben olsam
    ki hem türkçe- hem ingilizce eğitimi gördüm
    kesinlikle türkçe fizik yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doppler_Effect

Ya arkadaşlar aklıma takıldı da İTÜ fizik müendisliği okuyan arkadaş varsa cevaplasın lütfen. İTÜde fiz. müh. bir ingilizce var bir de türkçe var. Bunların ikisinde de var mı hazırlık? Kesin vardır ama bir sorayım dedim. Bir de sizin bölümün sitesi çok kötü yav. Derslere giriyom 8 yarıyıllık ders planı yazan yere tıklıyom açılmıyo. Bunun gibi açılmayan bir sürü şey var. Güncelleyin arada yani olmuyo böle.

Halen okumuyorum ama cevaplayayım:

%30 İng. için ders planı:
    www.sis.itu.edu.tr
    Fizik Müh. Ders Planý
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/FIZ/201010.html

%100 için ders planı:
    www.sis.itu.edu.tr
    Fizik Müh. (%100 Ýngilizce) Ders Planý
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/FIZE/201110.html

Hazırlık ikisinde de var.

Site yöneticisine rastlarsam söylerim aynen :)

• Çok teşekkürler. fizisyen abi sen niye öle dedin ya? İngilizce okusam daha iyi olmazmı, niye türkçe?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RC5807

quote:

Orijinalden alıntı: Morgue

quote:

Orijinalden alıntı: RC5807

seneye bende ygs-lys sınavlarına gireceğim.İlgilendiğim bölümlerden birisi de Fizik
    Tercih olarak Koç Ü. (T.Bur.-İng) ve ya Boğaziçi Üniv. gibi görünüyor seçenekler arasında.Fiziğe ilgim var seviyorum.Düşüncelere dalıyorum uzun süre ayrılamıyorum o düşüncelerden.Aslında hedeflerimden biriside fizikle ilgilenen bir ilim adamı olmak.Üniversiteye girince (eğer seçersem fiziği) zaten sevdiğim bu dersi yapmakta sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum.Yüksek bir puanla bitirebileceğime inanıyorum.Peki şimdi gelelim gerçek şartlara.Üniversiteden mezun olduktan sonra doktorayı yapmak için diyelim amerikadaki ve ya başka bir ülkedeki üniversiteden kabul aldık.Peki bundan sonra yapacağımız eğitim harcamaları ne düzeyde olur ben bunu merak ediyorum.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler sevgiyle kalın.

Öncelikle fizik düşünen arkadaşlara kesinlikle serway kitabının 2 ve 3. cildini okumalarını tavsiye ediyorum.. Onu okuduğunuzda görceksiniz ki lisede gördüğünüz fizikten zerre bile alakası yoktur fizik bölümündeki derslerin.. O yüzden ben lisede fiziği zaten seviyorum düşüncesinden çıkın ve arastırın.. Zaten kitabı alıp anlamaya çalışın demiyorum ama konu başlarını okuyup biraz fikir sahibi olabilirsiniz.. Sonra fiziği seviyorum diye gelip kaçmaya çalışanlardan olmayın, geleceğinize yazık etmeyin..

Öncelikle 4.00 üzerinden 3.00 üstünde not ortalamanız lazım ve üniversiteden üniversiteye değişir yabancı dil sınavına girmeniz lazım örneğin toefl gibi.. Ordanda yüksek bir puan almanız lazım tabi, okuldaki 2 hocanıza prof olması tercih edilir ona referans mektubu yazmanız gerekir.. Ve hoca yazıp imzalar kapalı zarfa koyar ne yazdığını bilmezsiniz onu hocadan alır ve gerekli belgeleride doldurup CV, Vizyonunuz ile ilgili açıklamalar vs. istediğiniz üniversiteye gönderirsiniz.. Kabul edilirse gidersiniz.. Amerikada benim bildiğim 15.000 ila 25.000 dolar arasında değişiyor yıllık harc ücreti ayrıca her ay rahat bin dolar yersiniz gibime geliyor.. Başka ülkelere gitsenizde avrupada falan en az türkiye karşılığı 1500 lirayi yersiniz.. Ben çalışırım para kazanırım diyorsanız bunu internette arastırın işin o kadar kolay olmadığını görürsünüz.. İşin aslı baba parasına dayanıyor açıkcası..

Ayrıca amerika vs. dışında harçsız okullarda var tabiki avrupada ama o okullara girmek gerçekten çok daha zor ve yıllık bir öğrencinin harcıcağı parayı ortalama olarak bulmuşlar.. Atıyorum 10.000 euro.. O 10.000 euronun sizin adınıza bir banka hesabında olduğunu kanıtlamanız gerekmektedir extradan yoksa almıyorlar sizi.. Sonuçta sizin gibi o ücretsiz üniversitede master, doktora yapmak isteyen dünyanın dört bir yanında yaşayan insanlar var ve binlerce başvurudan sadece 70-80 kişinin seçildiğinide unutmayın..

Ek olarak şunları söyleyim eğer master ve doktoranızı bitirdikten sonra öğretim üyesi olmak istiyorsanız Türkiyede öncelikle boş yardımcı doç. kontenjanı açılmasını beklemeniz gerekmekte, bunu kaç yıl bekliceğinizi kimse bilemez okulda torpil, profesör eşiniz dostunuz olması lazım sonuçta o okulda doktora okuyanları yar. doç. yapmak isteyecektir hocalar.. Bunları göz ardı etmeyin fizik okumak sevmek başarılı olmak inancından çok daha fazlasını istiyor.. Bitirmek ve hatta master doktora yapmakta bazen çözüm olmuyor..

Verdiğin bilgiler için sağol ama detaylı düşündüm de.Kendimi buna hazır hissediyorum.Benim için biçilmiş kaftan.Ne kadar güçlükten gelirsek o kadar azimli başarılı oluruz.Faraday misali tekrardan verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.Şuan ne işle meşgul olduğunu ve bu bilgilere nerden ulaştığının yanıtını merak ediyorum

Fizik okuyorum bende 4. sınıfa geçtim ve şuanda iş konuları yurt dışı konularıyla vs. tahmin ettiğiniz gibi içli dışlıyım bende bunları düşünenen birisiyim.. Not ortalamam şuanda gayet iyi 3.13 4. sınıftada herhangi bir sorun olmazsa inşallah aşağı yukarı bu not ortalamasına yakın bir şekilde mezun olacağım.. Ama dediğim gibi bu not ortalamasına rağmen 1 sene sonra ne iş yapacağım yurt dışına gidebilecekmiyim vb. bir çok sorun var.. Malesef benim ingilizcem zayıf ingilizceyi çok iyi bir şekilde öğrenmeyi amaçlıyorum mezun olduktan sonra 1 sene sonra yurt dışı şansımı deneyeceğim aynı zamanda alese falan gireceğim yurt dışı olmazsa ülkemizde yüksek lisansa devam etmek istiyorum.. Eğer ingilizceniz iyise bırakmayın zaman buldukça çalışın zayıflamasın.. Benim ingilizce temelim pek olmadığı için sıfırdan başlamak zor geldi açıkcası sıfırdan başlamayada zaman kalmıyor fizik okurken, çünkü ders çalışmaktan ve araştırma yapmaktan buna zaman kalmıyor.. Yazında ingilizce çalmak istemedim, insan koca bir senenin yorgunluğunu atmak istiyor yazın ki ben 3. sınıfa geçerken bir senede yaz okulu aldım 2 dersten bir yazımda öyle geçti.. Anlıcağınız durumum böyle herhangi bir sorunuz olursa yanıtmaktan memnun olurum.. İyi günler dilerim..

• quote:

Çok teşekkürler. fizisyen abi sen niye öle dedin ya? İngilizce okusam daha iyi olmazmı, niye türkçe?

bilim gerçekten anadilde oluyor.
    yoksa cok cok zor oluyor.

5 dersin 2 si 3 ü ingilizce olurdu, sonradan gelmiş bir sistemdi.
    benimle beraber başladılardı bu sisteme. ve başarı inanılmaz ölçüde düşmeye başlamaış bi önceki
    dönemlere göre.
    istemiyoruz diye çok didindik ama koca koca prof lar gelip "bu sizin için gerekli"
    diyip gittiler.
    aradan 4 yıl geçti
    yine aynı proflar " ingilizce eğitimi kaldırıyoruz, uygun olmadıgına karar verdik" dediler.
    olmuyo yani.yürümüyor.
    ilk başta hersey güzel geliyor, heyecan filan.
    sonra bi bakıyosun bi terslik var.
    dersler değiştikçe sen dahada beter bir duruma geliyorsun.
    yani 1 yıl ingilizce hazırlıkla kimse yüzde 50-100 ingilzce bölümde aklı başında bir eğitim alamaz.
    en azından senin aksana, dile, düşünmeye alışman zaten 2 yıl alıyor. geriye kalıyo 2 yıl.
    geçirdigin 2 yıldada hayvan gibi kaybın oluyor.

ben karşıyım.ama sen bilirsin tabi.

• Benim ingilizcem çok iyi değil ama hazırlıkta öğrenirim bişeyler. Daha sonra da Malta'da(en iyi yurtdışı eğitim programının orda olduğunu duydum) 1-2 aylık dil programlarından birine gitsem de sonuçta herkes sürekli ingilizce konuşçağı için o aksana alışma falan aşılamaz mı? Yoksa çok mu uçuk düşünüyorum, dil eğitimi gerçekten(baya çalışsak bile) 2 yıldan aşağı olcak iş değil mi?
  • Hocam şunu söyleyim sana bende ingilizce öğrenmek istiyorum mezun olunca inşallah.. Gerçekten iyi akıcı bir ingilzce öğrenmek istiyorsanız 1 senenizi ingilizceye vermeniz lazım.. Kesinlikle maltaya ingiltereye giderim 2 ay sonra döndümü ingilizce takır takır konuşurum diye düşünmeyin.. Önce çeşitli kurslarda, dershanelerde ingilizcenizi geliştirin toelf vb. sınavlara girip yüksek puanlar alın ondan sonra yurt dışına gidip 1-2 ay kalın böylece öğrendiklerinizi birebir her türlü aktarma şansınız olur ve bu sizin için büyük bir deneyim olmuş olur diye düşünüyorum.. Şahsen ben böyle yapmayı düşünüyorum..

Ayrıca üniversitede hazırlık okurum öğrenirim diye düşünmeyin bence, üniversitede hazırlık okuyan bir çok arkadaşım var ingilizceden pek çaktıklarını söyleyemem ben liseyi özel bir okulda okudum deli gibi eğitimi vardı hazırlık okudum normal okullardan daha fazla ingilizce almanca eğitimi vardı 3 sene sürekli gördük hazırlıktan sonrada falan vs. ama almancanın a'sını bilmiyorum benim gibi kimsede bilmiyordu zaten bilenede rastlamadım.. İngilizcesi iyi olan arkadaşta çok azdı şuanda bi ingilizi karşıma getirin anca adın ne nasılsınnı sorabilirim, bir çok kişide böyle zaten..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgue -- 20 Temmuz 2011; 16:45:04 >

• Sonuçlar açıklandı yazıyorum:
    MF-1: 472,756 28952
    MF-2: 464,768 31157
    MF-3: 457,833 32813
    MF-4: 469,444 29173

Geçen sene boğaziçi MF2den 30997 sıralamayla kapatmış, artık ne olur bilmiyorum.
  • Ya arkadaşlar şimdi dikkatimi çekti. Bir alanında yazan bir sıralama var bir de alan dışı var. Benim MF puanlarında alanında yazan yerdeki sıralama alan dışı yazan sıralamadan daha düşük. Mesela MF2 alanında 31157 alandışı 30622. TM1 alanında 91537 alandışı 92053. Alan kodum 1595 yani sayısal. Ben TMciyim de haberimmi yok acil yardım lütfen.
    Ayrıca bir şey daha var. Geodan 6 boşum vardı 24 doğru 1 yanlış diyo. Kimya 22 doğru 4 yanlıştı, 21doğru 5 yanlış olmuş. Ne yapmalıyım itirazlar ne zaman başlıyo?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppler_Effect -- 21 Temmuz 2011; 15:00:11 >
  • Merhabalar kardeşim, ben de geçen sene seninle aynı duygu ve düşüncelerle fizik seçtim. ODTÜ'deyim, hazırlığı bitirdim bu sene. Hayırlısıyla önümüzdeki dönem bölümdeyim. Bir şeyler paylaşıp seni aydınlatmayı çok isterdim ancak ben de bölüme yeni başlayacağım için hala bilmediğim, merak ettiğim bir sürü konu var. Yine de bir şeyler söyleyebilirim. Mesela, ODTÜ Fizik'te fiziğin tüm alanlarında iyi kötü çalışmalar yapılır, büyük bir bölümdür. Bence bu büyük bir avantaj. Bilkent'in de çok iyi olduğu söylenir (en yakın arkadaşlarımdan birisi burada ancak o da hazırlık ne yazıkki :D) Çok iyi hocalar var ve de iyi araştırmalar yapılır ancak yelpazesi dar, küçük bir bölüm. Yoğun madde fiziği, nanoteknoloji gibi alanlarda çok iyi olmasına karşın teorik fizik gibi alanlarda çok aktif değiller benim bildiğim. ODTÜ'ye bu geçtiğimiz sene Cern'ü bırakarak Bilge Demirköz geldi daha ne olsun

ODTÜ'de bölüme başlayacaklar için Advanced sınıf, normal sınıf tartışması çok yapılıyor. Hazırlık öğrencilerine bölümü tanıtmak için yapılan etkinliklerde de hep tartışılan bir konu oldu, ancak yine de tam bir netliğe oturmadı bende. Kimisine göre fizikle ciddi düşünen bir insan için advanced şart, kimine göre çok da kafaya çok da takılmaması gereken bir şey, kimine göre not ortalaması daha önemli vs vs.. Hala birileriyle iletişime geçerek öğrenmeye çalıştığım bir konu. Ama şu söyleniyor, o da advanced için çok iyi matematik şart. Olimpiyat soruları tarzında ağır sorularla uğraşıyorlar, çok fazla matematikle uğraşıyorlar. Ben bunu gördüm Bu yaz ufaktan ufaktan matematik çalışmaları yapmaya başladım ben, çünkü eksiğim de çok.

Eğer imkanın varsa aklındaki okulları gez, muhakkak yardımcı olacaklardır. Ben yaptım. Geçen yaz Ankara'ya gidip ODTÜ ve Bilkent'in tanıtım günlerine katıldım. Aklına takılan her şeyi sorabilirsin bu şekilde. Özel ünivesitelerde özellikle bir ayrı ilgileniyorlar :D Geceyi de ODTÜ'de konuevinde geçirmiştik arkadaşlarla. Benim için inanılmaz gaza getirici olmuştu. Oradaki insanlarla konuştukça fizik okumaya olan hevesim inanılmaz katlanmıştı.

İngilizce okumaktan ise bence çekinilmemeli. Çünkü hayatımızın bir döneminde muhakkak öğrenmemiz gerekecek zaten, kaçış yok. Bir yerden başlamak lazım bence. Hazırlık iyi bir başlangıç olabilir. Bölümde zorluk olur mu tam bilmiyorum. Ben bölümün oryantasyon derslerini takip etme konusunda sıkıntı yaşamamıştım. Umarım ki bölüme geçince de olmaz. Zamanla daha da iyi uyum sağlarım diye düşünüyorum.

Şimdilik bu kadar benden :D

• Merhaba arkadaşlar geçen sene sınava girmiş bir arkadaş varsa lütfen cevaplasın: Benim fen puanlarında alan sıralamam alan dışı sıralamamdan düşük. Bu normalmi yoksa hata mı var?
    Alanında Alan Dışı
    MF1 28952 28432
    MF2 31157 30622
    MF3 32813 32344
    MF4 29173 28618
    Dersane rehberlik hocasına sordum dedi ki alan dışında TMcilerde dahil olduğundan sen de mf puanlarında onları geçtiğinden öyle dedi. Çok mantıksız geldi çünkü onları dahil etsek bile örneğin MF2 de benim önümde 31bin kişi var. Yardım ederseniz çok iyi olcak. Bir de fizisyen, cosmicstring, king_eyes gibi bu konuda bilgili olan arkadaşlar nerdesiniz? Tatile mi gittiniz bu aralar? Burdaysanız yazın abiler ya. Üzülürüm sonra.

• quote:

Sonuçlar açıklandı yazıyorum:

Geçen sene boğaziçi MF2den 30997 sıralamayla kapatmış, artık ne olur bilmiyorum.

Boğaziçi kesin gibi Fiziğin popularitesi her yıl düşüyor. Girersin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rotflmao

quote:

Harbimi la çok sevindim bak şimdi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rotflmao

quote:

Harbimi la çok sevindim bak şimdi.

Ayrıyetten bilkent tam bursluda gelir

• quote:

Hayırlı olsun diyebilirim içini ferah tut
  • quote:

Merhaba arkadaşlar geçen sene sınava girmiş bir arkadaş varsa lütfen cevaplasın: Benim fen puanlarında alan sıralamam alan dışı sıralamamdan düşük. Bu normalmi yoksa hata mı var?
    Alanında Alan Dışı
    MF1 28952 28432
    MF2 31157 30622
    MF3 32813 32344
    MF4 29173 28618
    Dersane rehberlik hocasına sordum dedi ki alan dışında TMcilerde dahil olduğundan sen de mf puanlarında onları geçtiğinden öyle dedi. Çok mantıksız geldi çünkü onları dahil etsek bile örneğin MF2 de benim önümde 31bin kişi var. Yardım ederseniz çok iyi olcak. Bir de fizisyen, cosmicstring, king_eyes gibi bu konuda bilgili olan arkadaşlar nerdesiniz? Tatile mi gittiniz bu aralar? Burdaysanız yazın abiler ya. Üzülürüm sonra.

Ben puandan anlamam, fizikten anlarım, o yüzden yazmadım bir şey. Puan hesabı işini bıraktığımda siz henüz konuşamıyordunuz büyük ihtimalle :)

Hayırlı olsun :)

• quote:

Merhaba arkadaşlar geçen sene sınava girmiş bir arkadaş varsa lütfen cevaplasın: Benim fen puanlarında alan sıralamam alan dışı sıralamamdan düşük. Bu normalmi yoksa hata mı var?
    Alanında Alan Dışı
    MF1 28952 28432
    MF2 31157 30622
    MF3 32813 32344
    MF4 29173 28618

Ben de bilmiyorum benim de geçen sene seninki gibiydi bir cevap alamamıştım. Ayrıca Boun fizik hayırlı olsun kardeşim kazanamama ihtimalin çok düşük. Senin adına sevindim. Bu arada evet tatildeyim.

• Konu sahibi arkadaşım kadar yüksek bir puanım yok ama YTÜ, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi gibi üniversitelerde Fizik bölümüne girebilecek gibiyim. Sorum ise şu; bu ünilerde hazırlık var mı fizik bölümünde, hangisinin laboratuvarı daha kapsamlı ve iyi. Hangi üni. bu bölüme bölüm gözüyle bakıyor bilgisi olanlar var mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erhan

Konu sahibi arkadaşım kadar yüksek bir puanım yok ama YTÜ, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi gibi üniversitelerde Fizik bölümüne girebilecek gibiyim. Sorum ise şu; bu ünilerde hazırlık var mı fizik bölümünde, hangisinin laboratuvarı daha kapsamlı ve iyi. Hangi üni. bu bölüme bölüm gözüyle bakıyor bilgisi olanlar var mı acaba?

Bu saydıklarınız içinde öncelik YTÜ'nün olmalı. Fena olmayan bir eğitimi var, biraz çalışmayla yüksek lisansta da iyi işler yapabiliyor mezunları. Ondan sonra İstanbul Üni. gelir. Marmara mezunu birkaç fizikçi tanıyorum ve temelleri çok zayıf, orayı pek tavsiye etmem.

YTÜ'nün hazırlığı var sanırım ama bunu teyit edin. Diğerlerinde İngilizce eğitimi ne durumda bilmiyorum. Benim tanıdığım mezunlarının İngilizceleri pek iyi değil. Laboratuar olanaklarında da saydıklarınız içinde en iyisi YTÜ'dür.

Fizik bölümü genelde üvey evlattır ama bunu siz hissetmezsiniz okurken. Hocalarınız ödenek, kadro filan isterken hisseder. Türkiye'de her okulda durum bu.

• fizik öğretmeniyim lisedeyken fiziği çok severdim çok isteyerek yazdım ve çukurova fizik bölümünü kazandım ancak bu fizik sevgim okula girmemle beraber kayboldu lisede severek dinlediğim yaptığım fizikle ünideki fiziğin pek alakası yok çok zor ve sıkıcı tavsiye etmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.