Şimdi Ara

Fizik tyt olmadan Ayt fizik olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tyt fizikten aşırı sıkılıyorum hele hele basınç kaldırma kuvveti falan aşırı daralıyorum öyle böyle değil nefes alamıyorum resmen.

Ama ayt fiziği çok tatlı geliyor bana hoşuma gidiyor tyt fizik bilmeden ayt fizik yapılabilir mi ?

Ayt fizikten 10.5-11 net yapmak hedefim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

TYT Fizik Olmadan AYT Fizik Olur mu?

AYT Fizik, Temel Yeterlilik Testi (TYT) Fizik bilgisi gerektirmez. AYT Fizik, lise müfredatının daha ileri bir bölümünü kapsar ve TYT Fizik konularının üzerine inşa edilir.

Bu nedenle, TYT Fizik bilmeden AYT Fizik dersini alabilirsin. Ancak, AYT Fizik'te başarılı olmak için temel fizik kavramlarına hakim olmak faydalı olacaktır. Bu kavramlar, TYT Fizik dersinde işlenir.

TYT Fizik olmadan AYT Fizik'te başarılı olmak için şunları yapabilirsin:

• TYT Fizik konularına çalışmaktan ziyade, AYT Fizik müfredatına odaklan.
    • AYT Fizik ders kitabını ve kaynaklarını dikkatlice incele.
    • Konuları iyice anlamana yardımcı olacak bir öğretmenden veya özel dersten destek al.
    • Örnek soruları çözerek pratik yap ve eksiklerini tespit et.

Sonuç olarak, TYT Fizik olmadan AYT Fizik dersini alabilirsin ve başarılı olabilirsin. Ancak, temel fizik kavramlarına hakim olmak, AYT Fizik'te başarılı olmanı kolaylaştıracaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Modern, bhh, dalgalar, manyetizma gibi bazı konular yapılır tabi ama o nete çıkmaya yeter mi bilemem

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reis sayisal zeka yok bizde onuda göz onunde bulundur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrusal hareket dinamik iş enerji dalgalar elektrik kısmı bunlar olmadan olmaz ama saydıkların olmadan da olur
  • Aynı durumdayız. Genelde mekanik-dalgalar-modern fizik-elektrik dörtlüsünden soru geliyor ayt’de bilirsin sen de. Modern fiziği halletmek oldukça kolay. Keza dalgalar da öyle. Mekanikte de belli başlı konularda ilerlemek sıkıntı değil. Mekaniğin tek olumsuz yanı oldukça fazla soru çeşidi üretilmeye elverişli. Dinamikten 30 çeşit soru sorulabilir ancak çift yarık deneyinden adamlar ne sorabilir ki yani? Bu dediklerimi yaptıktan ve hem tyt hem ayt için optik, bilimsel bilginin doğası çalışırsan ve denemelerle güncel tutarsan istediğin neti yapmaman için hiçbir sebep yok. Elektrikte bile kitaplarda oldukça karmaşık devreler varken ÖSYM nasıl olduğunu ve mantığını sorgulatmaya yönelik zor olmayan düzeyde sorular soruyor açıkçası.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deliemre35

Reis sayisal zeka yok bizde onuda göz onunde bulundur
    ne alaka hocam, anlayamadım buradaki cümlenizi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TYT Fizik En Kolay Konular
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.