Şimdi Ara

Fizik uçak sorusu -Açıklama-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • soru yanlis degil. cunku ruzgar ve ucagin hizlari verilmis. vektorel olarak islem yapildiginda sadece k.bati cikiyor.

sizin dediginiz hizlar verilmese olurdu.

ne yazik ufak bi noktayi unutmussunuz ne yazikki.

Hala itirazi olan var mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya ama ucak turbulans a ugrar o yuzden guney dogu da olur

• "batıya doğru" ifadesindeki doğruyu doğu diye okumuşum ya
  • -e doğru çevrilmelidir ifadesine takılıyorum orda ben. uçağın batıdaki hızı belli zaten dolayısıyla batıya tekrardan çevirmeye gerek yok kuzey-e doğru çevrilmeli ki doğrultusu yine batı kalsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olmamalıydı

-e doğru çevrilmelidir ifadesine takılıyorum orda ben. uçağın batıdaki hızı belli zaten dolayısıyla batıya tekrardan çevirmeye gerek yok kuzey-e doğru çevrilmeli ki doğrultusu yine batı kalsın

Kesinlikle tekrar söylüyorum yönü hangi taraf olmalıdır dese anlarım

• quote:

-e doğru çevrilmelidir ifadesine takılıyorum orda ben. uçağın batıdaki hızı belli zaten dolayısıyla batıya tekrardan çevirmeye gerek yok kuzey-e doğru çevrilmeli ki doğrultusu yine batı kalsın

abi bu sonuca nasil vardin ? sadece kafadan dusunmussun ama kagida vektorleri cizerseniz goruceksiniz.

• İptal edilmeli fena hakka girerler kuzeybatı işaretleyenin bizi düşüncek hali yok adamlar hala doğru diyor arkadaşım sorunun iki cevabı var bi miktar kuzeye de çevirsen olur (ki bileşke vektöre kuzey yönünde 100 büyüklüğünde vektör eklemektir bu),kuzeybatıya çevirsen de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Değirmen Boğaz -- 23 Haziran 2014; 1:23:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zxcvasdf1

quote:

abi bu sonuca nasil vardin ? sadece kafadan dusunmussun ama kagida vektorleri cizerseniz goruceksiniz.

Yahu sonucun kuzeybatı çıkacağını biz de biliyoruz ama ne tarafa çevrilmelidir kısmına takıldım diyorum ya sana zaten iptal falan da olmayacak pes ediyorum artık çünkü ne demek istediğimi ya anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz

• kuzey yapan arkadaşların itirazı kuzeybatı şıkkına değil.
    haklılar çünkü soru bulanık,sayısal olarak bir sorun yok,sözel kısımda karmaşa var
    batıya giderken yönünüzü kuzey batıya çevirmek isterseniz bir miktar kuzey yaparsınız,en basitinden trafikten örnek verelim,orta şeritten giderken en soldaki şeride geçmek isterseniz,direksiyonu ''bir miktar'' sola kırarsınız değil mi,kuzeybatıya kırmazsınız?sanırım bu soruya hayır yanıtını verebilecek birisi yoktur.ama aynı şekilde kuzeybatı yapanlar da kuzey yapanlara eş değer haklı. çünkü soru aracın kuzeybatıya gitmesini istiyor,direksiyonu kuzey batı yönüne gelecek şekilde çevirirseniz yine istenilen yönde gidersiniz.
    vektör çizen arkadaşlar boşuna çiziyor,çünkü sorunun vektörle alakası yok,kuzeybatı yapanlar bileşke vektör güneybatı çıktı diye dengelemek için kuzeybatı olmalı diyor.
    ancak kuzey yapan arkadaşların mantığı da şu:kuzeyden esen bir rüzgar için batıda hareket ederken aynı zamanda bir miktar kuzey yönünde de yol almaya başlarsanız güneye doğru esen rüzgar vektörüyle kuzeye doğru giden vektör birbirini 0layacak ve uçak yine batıya gitmiş olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itrysohard -- 23 Haziran 2014; 1:27:13 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zxcvasdf1

quote:

Yahu sonucun kuzeybatı çıkacağını biz de biliyoruz ama ne tarafa çevrilmelidir kısmına takıldım diyorum ya sana zaten iptal falan da olmayacak pes ediyorum artık çünkü ne demek istediğimi ya anlamıyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz

anladim sizin takildiginiz kucuk bi nokta ama sansinizi deneyin belli olmaz. yanlis yonlendirmis olmak istemem...

• quote:

Orijinalden alıntı: Kürk Mantolu

İptal edilmeli fena hakka girerler kuzeybatı işaretleyenin bizi düşüncek hali yok adamlar hala doğru diyor arkadaşım sorunun iki cevabı var bi miktar kuzeye de çevirsen olur (ki bileşke vektöre kuzey yönünde 100 büyüklüğünde vektör eklemektir bu),kuzeybatıya çevirsen de...

Karşim hakka giren girmiş çıkan çıkmış türkiyede ne hakkından ne hukukundan bahsediyorsun sen biz de burada kendimizce derdimizi anlatmaya çalışıyoz ama akranım dediğin insanlar da sana köstek olmaya çalışıyorsa işin zor bu ülkede

• mantığın yanlış kardeş 400 km hızla gidiyorken 100 km lik rüzgara mağruz kalıyosa 400 - 100 =300 lük hızla kuzeye doğru gider

ama ben kuzeye doğru giden uçak mı olur aq roket mi lan bu dedim k batı yaptım adşlsak
  • quote:

quote:

İptal edilmeli fena hakka girerler kuzeybatı işaretleyenin bizi düşüncek hali yok adamlar hala doğru diyor arkadaşım sorunun iki cevabı var bi miktar kuzeye de çevirsen olur (ki bileşke vektöre kuzey yönünde 100 büyüklüğünde vektör eklemektir bu),kuzeybatıya çevirsen de...

Karşim hakka giren girmiş çıkan çıkmış türkiyede ne hakkından ne hukukundan bahsediyorsun sen biz de burada kendimizce derdimizi anlatmaya çalışıyoz ama akranım dediğin insanlar da sana köstek olmaya çalışıyorsa işin zor bu ülkede

Asıl sen ben hakkımızı aramalıyız ki bu adaletsizlik kalksın 3 işgünü vakit var LÜTFEN İTİRAZ EDİN Ben edicem bu adiliği ben yapmışım gibi bir de 20 lira verip dilekçe yazmakla uğraşıcam ama yapacak bişey yok sen uyursan ben uyursam bu çakallar kuzuları yiyecek tabi...

• quote:

quote:

quote:

Asıl sen ben hakkımızı aramalıyız ki bu adaletsizlik kalksın 3 işgünü vakit var LÜTFEN İTİRAZ EDİN Ben edicem bu adiliği ben yapmışım gibi bir de 20 lira verip dilekçe yazmakla uğraşıcam ama yapacak bişey yok sen uyursan ben uyursam bu çakallar kuzuları yiyecek tabi...

Yarın dersanedeki fizik hocamla bi konuşcam gerçi onlar da düz mantık düşüncek ama olsun. İtiraz edebilirim yani sen de et biz üstümüze düşeni yapalım bana kalsa soruların açıklanmamasını da protesto etmeliyiz ama şurda konuşanlardan 10 tane adamı zor bulursun

• Yok ben umutluyum zaten aklı başında türkçe bilip anormal düşünmeyen bi insanın kesinlikle bu soruya kuzey diyeceğini biliyorum kuzeybatı doğru ama akla ilk kuzey geliyo bence iptal olucak az kişi atlamamıştır ben itiraz edicem sen ediyosun max planck isimli kullanıcıyla mesajlaştık oda edicek arkadaşlarını bul dersaneden illaki atlayan vardır eminim bulalım bişey yapalım yarın da konu açalım

• quote:

Yok ben umutluyum zaten aklı başında türkçe bilip anormal düşünmeyen bi insanın kesinlikle bu soruya kuzey diyeceğini biliyorum kuzeybatı doğru ama akla ilk kuzey geliyo bence iptal olucak az kişi atlamamıştır ben itiraz edicem sen ediyosun max planck isimli kullanıcıyla mesajlaştık oda edicek arkadaşlarını bul dersaneden illaki atlayan vardır eminim bulalım bişey yapalım yarın da konu açalım

Sen de tanıdığın herkese duyurmaya çalış pek umutlu değilim ama deneyelim şansımızı

• quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

kuzey yapan arkadaşların itirazı kuzeybatı şıkkına değil.
    haklılar çünkü soru bulanık,sayısal olarak bir sorun yok,sözel kısımda karmaşa var
    batıya giderken yönünüzü kuzey batıya çevirmek isterseniz bir miktar kuzey yaparsınız,en basitinden trafikten örnek verelim,orta şeritten giderken en soldaki şeride geçmek isterseniz,direksiyonu ''bir miktar'' sola kırarsınız değil mi,kuzeybatıya kırmazsınız?sanırım bu soruya hayır yanıtını verebilecek birisi yoktur.ama aynı şekilde kuzeybatı yapanlar da kuzey yapanlara eş değer haklı. çünkü soru aracın kuzeybatıya gitmesini istiyor,direksiyonu kuzey batı yönüne gelecek şekilde çevirirseniz yine istenilen yönde gidersiniz.
    vektör çizen arkadaşlar boşuna çiziyor,çünkü sorunun vektörle alakası yok,kuzeybatı yapanlar bileşke vektör güneybatı çıktı diye dengelemek için kuzeybatı olmalı diyor.
    ancak kuzey yapan arkadaşların mantığı da şu:kuzeyden esen bir rüzgar için batıda hareket ederken aynı zamanda bir miktar kuzey yönünde de yol almaya başlarsanız güneye doğru esen rüzgar vektörüyle kuzeye doğru giden vektör birbirini 0layacak ve uçak yine batıya gitmiş olacak

aynen öyle

• Bence iptal olmaz ama keşke olsa. Rüzgar kuzeyden esiyomuş ben kuzeye esiyo diye anlamışım güneybatıyı işaretledim

• Evet mübarek soruya geldik. Arkadaşlar sınavda ben de ilk kuzeybatı yaptım sonra dedim ki alla alla rotayı kuzeye çevirsem de olur dedim sonra döniyim dedim. Sınav çözdüm zamanımda arttı baktım baktım sonra ifadenin şöyle olduğu gözüme geldi 'yeni rotanın yönü ne olmalıdır'. Yani rotayı hangi tarafa çevirmelidir değil. Arada fark var bu yüzden kuzeybatı ancak soru ifadesi farklı yorumlanabilir.
  • valla ben işlem mişlem yapmadım açıkcası. bi uçak çizdim rüzgarın yönünü oklarla belirttim, pilot olsam napardım diye düşündüm k.batı yaptım atladım o soruyu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.