Şimdi Ara

fizik ve organik kimya soruları alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • fizik bölümü okuyorum. geçen sene girdim sınava 20k oldum mf2, organik kimyayı ygs den bile önce bitirdim o kadar iyiyimdir. güvenebilirsiniz arkadaşlar sizin gibi yollardan geçmiş biri olarak yardım etmek isterim.

diğer kimyalar da olur fakat unutmuş olabilirim diğerlerini yine de denerim elimden geldiğince.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viggie -- 7 Aralık 2012; 0:35:00 >

• hiçbiriniz mi sorusu yok?
  • Şu nükleofilik olaylarını kısaca anlatabilirmisin
  • müdür en zor anladığım yerden vurdun beni valla

ben direk ezberledim olayı ya alken alkin gibi C=C şeklinde pi bağı varsa elektrofilik katılma, C=O şeklinde pi bağı varsa nükleofilik katılma.

benzen grupları sadece elektrofilik yer değiştirme verir. bu da 2 artının yer değişimidir neredeyse hiç karşına çıkmaz benzen haricinde

nükleofilik yer değiştirme ise 2 tane - yüklü nükleofilin yer değiştirmesi tepkimesidir mesela - yüklü bi OH düşün iyon halinde, HBr yle tepkimeye girerse Br- açığa çıkıp OH- H+ yla H2O oluşturacaktır. yani iki eksi yüklünün yer değişimi gibi bir şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi viggie -- 7 Aralık 2012; 3:56:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fizik lys kitap önerisi
    10 yıl önce açıldı
    biyoloji ve coğrafya sorunsalı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.