Şimdi Ara

Fizik zor mu yoksa sayısallar mı çok abartıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
7.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 9-10 dan beri fizik görmüyorum fizik not ort 70-80 aralığındaydı hatta hiç çalışmadığım halde 2-3 soru yaparım denemede

hatta mezuna kalırsam sayısaldan hazırlanmayı planlıyorum o derece 😂😂😂😂

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Fizik Zor mu Yoksa Sayısalcılar Çok mu Abartıyor?

Fizik, evreni yöneten temel yasaların incelendiği bilim dalıdır. Fen bilimleri alanında yer alan fizik, pek çok öğrenci için zorlu bir ders olarak görülmektedir. Bu algının altında yatan nedenleri anlamak için gelin fizik dersinin zorluğunu ve sayısalcıların rolünü inceleyelim.

Fizik Neden Zor Olarak Değerlendirilir?

• Soyut Kavramlar: Fizik, görünmeyen kuvvetler, enerji ve maddenin davranışları gibi soyut kavramları ele alır. Bu soyutluk, öğrencilerin konuları kavramasını güçleştirebilir.
    • Matematiksel Temel: Fiziksel yasalar, matematiksel denklemlerle ifade edilir. Bu nedenle, fizik dersinde başarılı olmak için güçlü bir matematik altyapısına ihtiyaç duyulur.
    • Problem Çözme: Fizik problemleri, genellikle gerçek dünya durumlarını modellemek üzere tasarlanmıştır. Bu problemler, karmaşık düşünme ve analitik beceriler gerektirir.

Sayısalcıların Rolü

Sayısalcılar, özellikle sosyal bilimlere göre daha fazla matematik ve bilim içeren dersleri seçen öğrencilerdir. Bu öğrenciler genellikle sayısallara yatkındır ve bu da onların fizik dersinde daha başarılı olmalarına yardımcı olabilir. Ancak, sayısalcıların fizik dersindeki başarısı sadece doğuştan gelen yetenekten kaynaklanmaz.

Sayısalcılar, genellikle fizik ile ilgili alanlarda daha fazla ilgi duymaktadır. Bu ilgi, onların konuyu araştırmaya ve öğrenmeye harcadıkları zamanı artırır. Ayrıca, sayısalcılar genellikle öğretmenlerin sağladığı ek kaynaklardan ve destekten yararlanırlar.

Sonuç

Fizik, zorlu bir ders olabilir, ancak zorluğu yalnızca sayısalcıların abartmasından kaynaklanmaz. Soyut kavramları, matematiksel temeli ve problem çözme yönü, fizik dersini zorlu bir konu haline getirir. Bununla birlikte, sayısalcıların doğuştan gelen yetenekleri, ilgileri ve ek destekleri, onların fizik dersinde daha başarılı olmalarına katkıda bulunur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 9-10 da gördüğün fizik değil fizikcik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 25 Ekim 2016; 18:34:16 >
  • abi ygsde 2-3 net yapıp konuşmayın burda geçen sene demelerde 10un altına nadir iniyordum ygs 2016da fizik 12 net yaptım, lys 2016 13 net yaptım, 3k olup 17 net fizik yapan arkadaşım var geç sayısala görürsün fiziğin ne olduğunu edebiyata coğrafyaya benzemez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HadisSever -- 25 Ekim 2016; 18:33:54 >
  • Mezuna kalırsam seneye göstercem zmki

• Fizik>all aksini iddaa eden noobtur

Ygsdeki basınç sorusunu yapıp fizik yaptığınızı sanmayın :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odtulumezun -- 25 Ekim 2016; 18:41:48 >
  • Hangisi nitel gözlem sorusu çözüp fiziğe laf etmezsek

• Ders kitabina calisin yaparsiniz. 21 kusur netim vardi sanirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Lise bir de gordum bir tek aşina olmayana zor hocam sayisaldan hazirlandigim icin bana da zor geliyo

• psycho1905 kullanıcısına yanıt
    hocam nerden buldun ders kitaplarını ?

• psycho1905 kullanıcısına yanıt
    O lysden sonra gittim bütün fizik mebleri çıkarttım hatim edip giricem sınava :D

• Netten alabilirsim, ebadan

• odtulumezun O kullanıcısına yanıt

• Çalışmadan 2-3 yapanlar çalışınca direk fullemiyo. Ben de edebiyat çalışmadan 40 lys coğrafya 17 yaptım ona bakarsan arkadaşı 2016 Lys'deki modern fizik kısmına alalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Recep Tayyıp Erdoğan

Bu mesaj silindi.
    İlk 10k-15k arası fizik netleri genelde 20 altıydı söyleyim baştan
    Adamlar gayet zor sordu.ygs fiziğine çok olay xd demek bence saçma olur çünkü lys konuları nedir bilmediniz görmediniz+ösym çalışsan fiziğe garanti vermiyor 25+ 'ya . çünkü fizik sorularına gerçekten çok seçici hazırlıyorlar.
    Ama edebiyat öyle mi? Ezberle +sb çöz 45+ garanti gibi bir şey.
  • 45 edebiyatla bu sene adam akıllı bi bölüme giden varmı sence ? (matematiği çok süper yapmadıktan sonra)

• quote:

Orijinalden alıntı: mutsuzyum

45 edebiyatla bu sene adam akıllı bi bölüme giden varmı sence ? (matematiği çok süper yapmadıktan sonra)
    Şu tmden girip sayısal derslere b*k atan elemanlar yok mu güldürüyor beni ve tartışma konusu fizik, ciddi ciddi nediceğimi bilemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bounpdr

45 edebiyatla bu sene adam akıllı bi bölüme giden varmı sence ? (matematiği çok süper yapmadıktan sonra)

bu seneyi bilemem ama çevrem de fensiz çok hukuk kazanan var. sadece bol lys edebiyat+ lys mat çalışıyorlar . şu an lys başlamayan zaten geç kalmıştır. acilen lys lys lys.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -TheDifference-

Şu tmden girip sayısal derslere b*k atan elemanlar yok mu güldürüyor beni ve tartışma konusu fizik, ciddi ciddi nediceğimi bilemedim.

Alıntıları Göster
    Lise 3 e gelmeden önce bende öyle düşünüyordum her şey sonradan baya değişti tmci arkadaşlar öyle düşünebilir ama işin içine girince her şey çok farklı.

• daha YGS matematik fonksiyonlardayım geometride üçgenler yeni bitti mübarek

• quote:

Orijinalden alıntı: odtulumezun

Fizik>all aksini iddaa eden noobtur

Ygsdeki basınç sorusunu yapıp fizik yaptığınızı sanmayın :D

Biyoloji > Fizik
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.