Şimdi Ara

FİZİKTE BASINÇ SORUSU HATALI MI? BUHAR BASINCI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bence soru hatalı değil.şimdi baktım soruya F kuvveti cisim üzerindeki basınç kuvvetini arttırıyor.bu artma F=h.d.g.S de havanın yoğunluğundadır. (dhava)
    ayrıyetten havanın kaldırma kuvveti de artıyor.F=V.d.g bu artma havanın yoğunluğu kadardır (dhava)
    dolayısı ile denge durumu korunur.h değişmez.yayda sıkışma ya da gerilme olmaz.ama gazın uyguladığı basınç arttığından kap dibindeki basınç artar.
    cevap II ve III olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: keiraknightley

Kardeş ordaki hava su buharı değil. Su buharı olsaydı orası dediğin gibi olurdu. Bu arada bu kadar uğraşmanıza gerek yok. Soru doğru işte . Acaba daha ne tür şeylerden bahsedeceksiniz

Çözüm nasıl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BirDosT2014 B kullanıcısına yanıt
    Kardeş senin dediğin çözümü anladım zaten. En başta da yazdım, bu çözümün yapılabilmesi için buhar basıncının ihmal edilmesi gerekiyor. Buhar varsa piston bastırılınca bir miktar su buharı yoğunlaşır ve sıvı seviyesi yükselir.

• onu da sen ihmal ediver,herşeyi ösym den bekliyorsunuz
  • Bazılarınız soruyu doğru yaptı diye farklı bi bakış açısına bile tahammülünüz yok arkadaşlar empati yapın soruyu çok farklı manada düşünenler olup öyle çözenler çok var ve bence buhar basıncı gayet te mantıklı

• Çok ayrıntı düşünüyorsunuz o zaman pistonu çok itelim piston cisme değerek batırsın biraz. Böyle de düşünebiliriz ne kadar itileceğini söylememiş sonuçta.
  • Forumdaki herkes 2-3 yapsaydı suyun çözünmesi, pistondaki sürtünme, yayın ağırlığı, yaya uygulanan kaldırma kuvveti, su buharının ideallikten sapma miktarı, yayın paslanıp kütlesinin artması gibi saçma ayrıntılar kimsenin aklına gelmezdi. Yanlış yapıp da soruyu bahane etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih617 -- 23 Haziran 2014; 11:25:48 >
  • Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Herkes doğru yaptığında kimsenin şikayet etmeyecek olması sorunun hatalı olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Ben böyle düşünerek çözdüm ve yanlış çıktı. "Neden böyle düşünemiyoruz?" soruma cevap yoksa doğal olarak şikayet ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: xGrandMasterx

Çok ayrıntı düşünüyorsunuz o zaman pistonu çok itelim piston cisme değerek batırsın biraz. Böyle de düşünebiliriz ne kadar itileceğini söylememiş sonuçta.

Aynen
  • Gençler ciddi söylüyorum sınavda bu soruyu çözerken aklıma direk havanın kaldırma kuvveti geldi. Hiç zorlamaya gerek yok. Lys fizik konularında akışkanların kaldırma kuvvetinden bahsediliyorsa ve hava da bir akışkansa beni, bunu düşünmekten alıkoyacak herhangi bir sebep göremiyorum.
    Sıkışan havanın basıncıyla beraber yoğunluğu da artacak. Cisme Uyguladığı kaldırma kuvveti de artacak ve cisim biraz yukarı çıkacak su seviyesi düşecek yay gerilmesi artacak

• Bu ne kardeşim ne pistonun idealliğinden bahsetmiş ne ne kadar itildiğinden..
    Ciddi bir sınavda ihmaller söylenmelidir.
    Ulan fem in sorularında daha çok dikkat ediyorlar buna.

• quote:

Orijinalden alıntı: ucanihl

Gençler ciddi söylüyorum sınavda bu soruyu çözerken aklıma direk havanın kaldırma kuvveti geldi. Hiç zorlamaya gerek yok. Lys fizik konularında akışkanların kaldırma kuvvetinden bahsediliyorsa ve hava da bir akışkansa beni, bunu düşünmekten alıkoyacak herhangi bir sebep göremiyorum.
    Sıkışan havanın basıncıyla beraber yoğunluğu da artacak. Cisme Uyguladığı kaldırma kuvveti de artacak ve cisim biraz yukarı çıkacak su seviyesi düşecek yay gerilmesi artacak

soruya ilk bakışımda gazın kaldırma kuvvetinin ihmal edilip edilmediği ifadesini soruda aradım soruda eksiklik var gibi geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınavda benimde kafamı karıştırmıştı. Sınavın son 2 dk sı işaretlerken buhar basınçlı soruları hep kimyada çözüyorduk, fizikte çözmedik diye ihmal ettim. Sınava bak
  • quote:

Orijinalden alıntı: kedikli34

Ben hava basinci articagindan k cismi suya biraz daha batar dedim ve h seviyesi yukselir demistim 1 3 isaretledim.

Gazın yaptığı basınç kutunun her yerine aynen iletiliyor rahat ol yükseklik değişmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanihl

Gençler ciddi söylüyorum sınavda bu soruyu çözerken aklıma direk havanın kaldırma kuvveti geldi. Hiç zorlamaya gerek yok. Lys fizik konularında akışkanların kaldırma kuvvetinden bahsediliyorsa ve hava da bir akışkansa beni, bunu düşünmekten alıkoyacak herhangi bir sebep göremiyorum.

bende böyle düşündüm.
  • ucanihl U kullanıcısına yanıt
    Bende aynı şekilde düşündüm o yau gerilmesi artar dedim yalnız 3 dedim ama dediğim gibi bence buhar basıncı düşünülmeli

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.