Bildirim
FİZİKTE BASINÇ SORUSU HATALI MI? BUHAR BASINCI
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Farklı bir bakış açısı.Aslında düşününce de mantıklı geliyor.
Ösym senin yapacağın sınavın ben..... -
yaaaaaaaaaquote:
Orijinalden alıntı: Guest-61C3BA498
Farklı bir bakış açısı.Aslında düşününce de mantıklı geliyor.
Ösym senin yapacağın sınavın ben..... -
Bende senin gibi düşündüm kardeş 1 ve 3 dedim bencede iptal olmalıdır -
Ben hava basinci articagindan k cismi suya biraz daha batar dedim ve h seviyesi yukselir demistim 1 3 isaretledim. -
Kardeş ordaki hava su buharı değil. Su buharı olsaydı orası dediğin gibi olurdu. Bu arada bu kadar uğraşmanıza gerek yok. Soru doğru işte . Acaba daha ne tür şeylerden bahsedeceksinizquote:
Orijinalden alıntı: cagatay@96
Bende senin gibi düşündüm kardeş 1 ve 3 dedim bencede iptal olmalıdır -
"Hava" dediğin şey bir takım gazların karışımıdır. Aksi belirtilmediği sürece su buharı da suyla denge halinde hava içerisinde bulunur. İhmal edildiği belirtilmeli. -
Ben h yüksekliğinin artmasını havanın sıvılaşmasına değil cismin biraz daha batmasına bağladım. Pgazartar ve cisme uygulanan basınç artar yanlış mı düşünüyorum? -
1-3 demistim lanet soru mudur nedir... -
quote:
Orijinalden alıntı: atakan_selte
"Hava" dediğin şey bir takım gazların karışımıdır. Aksi belirtilmediği sürece su buharı da suyla denge halinde hava içerisinde bulunur. İhmal edildiği belirtilmeli.
Herkes buna benzer bir sürü soru çözdü. Genel mantık hep aynıydı.
Yani yukarda gaz değilde hava olduğu için haklı olduğunuzu dşünüyorsunuz. Tamam bi nebze de olsa haklısınız ama ösym bence bu soruyu iptal etmeyecek.
Ayrıca hava farklı gazların karışımından oluşuyor dediniz.
Bu durumda sadece buhar basıncını katmak ve diğer unsurları katmamak komik değilmi ?
Madem buhar basıncı oluyor o zaman diğer olaylarıda katalım ? Ya da hiç birini katmayalım. Çünkü hepsini katarsak işin içinden çıkılmaz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: gillbert
Ben h yüksekliğinin artmasını havanın sıvılaşmasına değil cismin biraz daha batmasına bağladım. Pgazartar ve cisme uygulanan basınç artar yanlış mı düşünüyorum?
Gaz basıncında üstten etkiyen basınç aynen sıvıya iletilir. Bu durumda cismin üstüne etkiyen gaz basıncıyla altına etkiyen gaz basıncı birbirini nötrler. Bu durumda cisim sıvıya da batmaz -
Buhar basıncı zaten değişmeyecek, sıcaklık sabit.Hacim azaldığından diğer gazların basıncı mecbur artacak. Su buhar basıncı sabit, diğer gazların basıncı artar; toplam gaz basıncı artar. Kimyada var böyle sorular genelde, işin içinden böyle çıkılıyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: gillbert
Ben h yüksekliğinin artmasını havanın sıvılaşmasına değil cismin biraz daha batmasına bağladım. Pgazartar ve cisme uygulanan basınç artar yanlış mı düşünüyorum?
bende oyle dedim gaz basinci artiyor toplam.basimc artmis oluyor kati cismin uzerind uygulanan kuvvette artacak be dah cok batacak diye ama ... -
Kaldı ki işin içinden çıkılamasaydı da soru bu haliyle doğru olmayacaktı. "Böyle yapınca olmuyor o zaman diğer türlü" mantığı olmamalı resmi bir sınavda. Ufak bir hata bile soruyu iptale götürür. İptal olan geometri sorusunu görmüşsünüzdür. -
quote:
Kaldı ki işin içinden çıkılamasaydı da soru bu haliyle doğru olmayacaktı. "Böyle yapınca olmuyor o zaman diğer türlü" mantığı olmamalı resmi bir sınavda. Ufak bir hata bile soruyu iptale götürür. İptal olan geometri sorusunu görmüşsünüzdür.
Evet geometri sorusunu gördüm. Ciddi bi hata vardı. Çünkü uzunluklar üçgen eşitsizliğine uymuyordu bu durumda zaten üçgen oluşmazdı.
Ama bu soru da bu kadar ince düşünecek bi durum yok. Tamam haklı olduğunuz bi durum var. Belki de ösym yazmalıydı oraya ben bunu şuan kabul ediyorum.
Ama sizde elinizi vicdanınıza koyun. Kimse sınavda bu kadar ince düşünmemiştir. Hepimizin alışkın olduğu bi soru tarzı. Sene içinde herkes aynı sorudan çözdü ve kimse buhar basıncını hesaba bile katmadı. Hatta ben ordakinin hava olduğunu bile hatırlamıyorum . Gaz diye hatırlıyodum.Gaz varsayarak çözmüştüm.
Geçmişte bundan çok daha hatalı sorular soruldu ve iptal olmadı.
Bu sorunun da iptal olmayacağı görüşündeyim.
1 hafta sonra zaten belli olur.Hakkınızı da aramayın demiyorum.
Ama burda beni eksileyenleride anlamadım. ZAten yarınız soruyu yanlış çözmüş. Basınç artacağından dolayı suya gireceğini düşünen çok. Sorunun hatalı olduğu konusunda haklı olabilirsiniz ama sizin düşünceniz doğrultusunda değil bu yanlışlık belirtmek isterim.
-
Gaz basıncının neden cismi batırmadığı mantıklı bir şekilde açıklanabiliyor. Bunda sıkıntı yok. Ama soruda yazmadığı halde neden buhar basıncını ihmal ederek çözüldüğünün mantıklı bir açıklaması yok. -
Havayı nasıl sıvılaştırabilirsin ki? Su buharı deseydi olabilirdi. Ama şöyle bir şey var ki ben de 1 ve 3 dedim. Sınavdan çıkınca aklıma geldi ama yapacak bir şey yokquote:
Gaz basıncının neden cismi batırmadığı mantıklı bir şekilde açıklanabiliyor. Bunda sıkıntı yok. Ama soruda yazmadığı halde neden buhar basıncını ihmal ederek çözüldüğünün mantıklı bir açıklaması yok. -
Daha önce verdiğim yanıtı tekrar vereyim. "Hava" gaz karışımıdır (azot, oksijen vs.) soruda kapta su var ve bu su her sıcaklıkta buharlaşabildiğine göre havanın içinde doğal olarak su buharı da var. -
lan sinav esnasinda dedim ki hava demis su buhari demis kesin bunun icin demistir amq kimse yapamaz ben gordum dedim gote geldik. osymnin sinavinda mantik aramaya gerek yokmus demekki -
Sorunun belli bir sınırı yoktu.Bende 1 ve 3 yaptım böyle bir mantıkla ama malesef yanlışmış..
Benzer içerikler
- solgar nero nutrients kullanıcı yorumları
- trigonometri zor mu
- aruz kalıpları
- hcl iyonik mi
- yurtta kalmak istemiyorum
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X