Şimdi Ara

FİZİKTE Kİ HATALI SORU ## BAŞVURU YAPIYORUZ ## (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
2
Favori
2.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu tablodaki verilere göre dediği halde 1. öncülde tabloyla ilişkilendirilemeyen bir genelleme yapmış.Sadece tabloya göre diyor ama genelleme yapıyor,eğer bunun aksini düşünürsende 3.öncüldeki "Tablodaki maddeler" ibaresi ölçüt olarak kendini gösteriyor.Buda sorununun hatalı olmasına yol açıyor.
  • Fizikle alakası yok zaten sorunun.Ösym'nin soru sorma standartları ile alakası var.
    3.öncülde yapılan 1.öncülde yapılmıyorsa bu genellemedir.Genelleme ise yanlıştır ama Ösym doğru kabul etmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: I. C. Wiener

Katılmıyorum.
    Sınava girmedim, dolayısıyla olası bir yanlışı sınav esnasında fark edip edemeyeceğimi bilemiyorum. Ancak şu anda gördüğüm kadarıyla öncüllerden önce Bu tablodaki verilere göre denmiş zaten.

Soru kesinlikle yanlış. Zira tablodaki verilere göre demirin sesi en hızlı ileten madde olduğunu çıkarmak mümkün değildir. Tablodan sadece demirin sesi hava ve sudan daha hızlı ilettiği anlaşılmaktadır.
  • capayk kullanıcısına yanıt
    Ooo kanka hemen başvur arkandayız

bkz: TS ci oturup fizik çözerse ne saçmalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheerub -- 15 Mart 2015; 20:11:11 >
  • Elinizi vicdanınıza koyun be insafsızlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: muhlisgöktaş

İsterse tablodaki veriler yanlış olsun, senden o tabloyu yorumlamanı istemiş sadece. Bence boşuna uğraşma, hatalısın

aynen öyle , gecen sene biyolojide bir benzeri vardı tabloya-grafiğe göre çözmek lazım
  •  FİZİKTE Kİ HATALI SORU ## BAŞVURU YAPIYORUZ ##

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlbiSnickers -- 16 Mart 2015; 8:40:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlbiSnickers

FİZİKTE Kİ HATALI SORU ## BAŞVURU YAPIYORUZ ##

tablodaki verilere göre en hızlı demirdir, hata yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlbiSnickers

FİZİKTE Kİ HATALI SORU ## BAŞVURU YAPIYORUZ ##

Bunu diyicektim gidiyorum. Yukarıda bu tabloya göre diyor evrende en hızlı demirde yayılır gibi bir anlam çıkmıyo bencede problem yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • BU TABLODAKI VERILERE GÖRE

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orda tablodaki verilere göre yazısı varya işte onu gözünüze gözünüze sokarlar

• Lan olum ne boş yapıyon fasa fiso soruydu yap geç neyin şeyi bu

• Bu tablodaki verilere gore..

• Ben 1,2,3 yaptım ama sana da şuan hak veriyorum. 3.maddede niye belirtmiş ki, 1 de de belirtmesi lazımdı. Sen ne yaptın hocam?
    Kusura bakma kardeşim ama iptal olmaz o soru. Demiri genellemiş evrendeki en hızlı o değildir diyorsun da yahu hiç mi ösym nin geçmiş yıllardaki sorularını çözmediniz? Bu mantıkla yaklaşacak olursak tüm sınavdaki soruların 160ta 150sini iptal ettirebiliriz. Soru açık , tablodakiler içinden soruyor. Geçen yıllarda da çok tartışılan sorular oldu ama adamlar senin beklediğin şekilde yazacak olsalar her soruyu , yani hiç bir kapalı nokta bırakmadan tüm koşulları belirterek , zaten o 160 soru kitapçığa sığmaz 1000 sayfalık roman okursun ygs diye. O yüzden böyle boş yere aklınızı yormayın , ben de sıçtım sınavda zamanı yetiştirebilsem fule yakın yapacağım matematikten 22 soru işaretleyebildim sadece. Ama artık ygs geride kaldı , soru iptali falan gibi hayallerle düzelecek bir şey yok lys'ye çalışacağız artık.

soruyu çözdüm ama aynısını düşündüm.
    aslında birader ben de senin gibi düşündüm. haklısın sadece tabloya bakarak sesin en hızlı demirde yayıldığını anlayamayız. ancak baktım 2 ve 3 şıklarda yoktu bende 1,2 ve 3 yaptım . senden de bunu yapmanı beklerdim :D
  • Tekrar tekrar anlatıyorum,iyi dinleyin.

Hani diyor ya en hızlı demirdir.
    Buradan iki anlam çıkar.
    Birincisi sizin dediğiniz gibi bu tabloya göre en hızlı demirde yayılır yani sadece tablodakiler arasından en hızlısı demirdir.
    İkincisi evrende en hızlı demirde yayılır

şimdi burada sırayla gidiyoruz.İlk aklımıza geleni kabul edelim. Ne dedik en hızlı demir dedik.
    3.öncülde ne diyor? Tablodaki üç madde için.. haydaa buda nerden çıktı şimdi. 1.öncüle bakarak,3.öncüldede şöyle olması gerekirdi. "Sıcaklık arttıkça sesin yayılma hızı artar" .. Neden bunu yazmamışta tablodaki üç madde için diye belirtmiş ? Çünkü ösym diyor ki,ben bunu bu şekilde yazarsam genelleme yapmış olurum.Sadece tablodakilerden bu sonucu çıkarmalarını istememiz lazım diyor. Bizde diyoruz ki,madem öyle kardeşim o zaman 1.öncülde neden en hızlı demirde yayılır deyip genelleme yapıyorsun?? Eğer 1.öncülde genelleme yapmıyorsan neden 3.öncülde benzer cümle kurmayıp genellemeden kaçıyorsun.O zaman 1.öncülde genelleme yaptığını kabul ediyorsun !

İşte bu ikilemi görmeniz lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: capayk

Tekrar tekrar anlatıyorum,iyi dinleyin.

Hani diyor ya en hızlı demirdir.
    Buradan iki anlam çıkar.
    Birincisi sizin dediğiniz gibi bu tabloya göre en hızlı demirde yayılır yani sadece tablodakiler arasından en hızlısı demirdir.
    İkincisi evrende en hızlı demirde yayılır

şimdi burada sırayla gidiyoruz.İlk aklımıza geleni kabul edelim. Ne dedik en hızlı demir dedik.
    3.öncülde ne diyor? Tablodaki üç madde için.. haydaa buda nerden çıktı şimdi. 1.öncüle bakarak,3.öncüldede şöyle olması gerekirdi. "Sıcaklık arttıkça sesin yayılma hızı artar" .. Neden bunu yazmamışta tablodaki üç madde için diye belirtmiş ? Çünkü ösym diyor ki,ben bunu bu şekilde yazarsam genelleme yapmış olurum.Sadece tablodakilerden bu sonucu çıkarmalarını istememiz lazım diyor. Bizde diyoruz ki,madem öyle kardeşim o zaman 1.öncülde neden en hızlı demirde yayılır deyip genelleme yapıyorsun?? Eğer 1.öncülde genelleme yapmıyorsan neden 3.öncülde benzer cümle kurmayıp genellemeden kaçıyorsun.O zaman 1.öncülde genelleme yaptığını kabul ediyorsun !

İşte bu ikilemi görmeniz lazım.

Haklısın 3.soruda ki bilgi fazlalık olmuş, Tablodaki verilere göre dediği için, demiri tabloya göre hızlı dedik, yoksa bizde demiyoruz evrendeki en hızlı olan demirdir diye

sende haklısın bizde haklıyız, sorun ösymde' bilgi fazlalılığı var.

bu soruya gelene kadar iptal edilmesi gereken türkçe sorusu var ki evlere şenlik,

Hiç birinin iptal edileceğini düşünmüyorum.

adamlar soruda yazmamış gitmiş internetten parağraf sorularını almışlar koymuşlar, Ne diyelim 2 milyon kişinin ahı var ...

• Zorlama

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.