Arkadaşlar 1 hafta Sonra teslim etmem gereken bir dönem ödevim var bu benım için dönüm noktası haline geldi . Flash Animasyondan Köyümüzü tanıtan bir web sitesi Yapmamızı istedi. fakat nasıl yapacagım hakkında hiç bir bilgim yok. flash animasyonda web sitesine başlayınca buton oluşturma ve o butona tıkladıgımda sitenin içinde boş bir sayfa açmasını nasıl sağlayabilirim. bana ufak bir video çekerek anlatabilcek bir arkdaş arıyorum. dediğim gibi dönem ödevim ve sınıfı geçmem için yapmak zorundayım en azından nasıl başlayacagımı ve linkleri nasıl oluşturcagımı ve o linke tıklayınca içerigin görüntülenmesini nasıl sağlayabilirim... Şimdiden çok teşekkürler.
Flash bilgin ne kadar peki? mesela movieclip oluşturmayı biliyor musun?
evet kardeşim movie clip filan biliyorum sadece yapamadıgım mesela web sitesini yaptıgımda menulere tıkladıgımda dogru yerlere gitmesi ve o gitcegi yerlerde ki içerigi nasıl eklemem gerektiği ?
PMden yardımcı olurum. Genel bilgi vermek gerekirse as2 ile aşağıdaki gibi yapılabilir..
Bir mc oluşturursunuz mesela ismi icerik olsun 2 layer oluşturup 1 layerda stop(); komutu ile durdurursunuz ki ilerlemesin. 2. layerda ise her frame de bir sahne olacak şekilde çalışırsınız mesela 1. frame anasayfa, 2. frame tarihçe, 3. frame galeri vb. gibi
bu mc klibin içinde yada dışında orası size kalmış menülerinizi oluşturursunuz. icerik isimli movieclip yerine ana sahnede menü açtığımızı farz edelim. Menü için kullanılacak mclerin üzerine tıkladıktan sonra aşağıdaki kodu eklersiniz ;
on(press){ _root.sahne.gotoAndStop(1 *Gitmesi gereken sahnenin frame sayısı* ) }
Sonrasında diğer menü başlıkları içinde aynı kodu tekrarlarsınız..
Bu konu ile ilgili internette çok ders var aslında buraya yazmak yerine internette de araştırma yapıp kolayca öğrenebilirsin.