Şimdi Ara

Flash Bellek RAW Dosya Sistemi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 ay önce aldığım TOSHIBA 32 GB USB 2.0 bir gün önce RAW dosya sistemine dönüştü.
    Aldığımdan beri her açılışta taramamı istiyordu ve "bir tuş"a basıp geçiyordum. Basmayı unuttuğum zamanlar taramaya başlıyordu ve 2 kere %4 civarındayken çıkardım. Sebebi bu olabilir.

Flash diskin içinde bir kısım dosyayı seçip boyutlarına baktığımda 258 GB - 1 TB gibi saçma sayılarla karşılaştım. Her ihtimale karşı içindekileri kopyalayıp masaüstüne atmayı demedim ve olmadı. Yeniden başlattığımda nur topu gibi bir RAW sistemi oluşmuştu.

Disk bozuk değil tahminime göre. Disk yönetimine girdiğimde 28,87 GB olarak gözüküyor. HP USB Format Tool ile denedim. "The disk is write protected." hatası ile karşılaştım. Regedit'ten StorageDevicePolicies kısmında WriteProtect D-WORD keyi ekledim ve 0 Hexadecimal yaptım. Değişmedi. Format CD'sini taktım ve normal başlangıç formatında bu diski görmeyi bekledim, göremedim.

Anladığım kadarıyla Windows, günlük kullanıcılarına basit yöntemlerle RAW dosya sistemini biçimlendirmeye izin vermiyor. Flash çöpe gitmiş olmasın, olmamalı :D

Partition recovery ya da create programları işe yaramıyor arkadaşlar. Disk koruması olduğundan sanırım. Invalid configure file falan diyor. O "Apply"a bastırmıyor. En azından benim kullandıklarımda - MiniTool, EaseUS, PartitionGuru, Partition Wizard 8.0 - böyle bir sorun oldu.

• UP
  • başlata cmd yazıp paneli yönetici olarak çalıştır
    1. diskpart yazın enter'layın.
    2. list disk yazın enter'layın.
    3. select disk 0 yazın enter'layın (Burada birden çok disk çıkabilir. Hangi diski seçtiğinize dikkat etmelisiniz).
    4. clean yazın enter'layın.

bu işlemde disk sıfırlanıcaktır deneyip geri bildirim yapınız kolay gelsin :)
  • ibrahimyldrm kullanıcısına yanıt
    Sonuç hala aynı.

• biçimlendirmeyi ntfs olarak ayarla ve 16 bitte biçimlendirme ntfs degerini gir
  • bide verdigim komutları yaptıktan sonra ''convert mbr'' komutunu dene
  • ibrahimyldrm kullanıcısına yanıt
    Flash Bellek RAW Dosya Sistemi Sorunu NTFS'de 16 bit seçeneği yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ferhatwi kullanıcısına yanıt
    Flash Bellek RAW Dosya Sistemi Sorunu Bir Flash bellek olmasına rağmen bu hatayı veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ferhatwi -- 14 Eylül 2018; 1:9:27 >
  • easus partition master ile formatla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.