Şimdi Ara

flash bellekte xp bootlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ntldr hatası ile karşılaştığım için netbook'umu açamıyorum, 8gb flash var elimde ve xp'yi bootlamam gerekli flasha. fakat ne yaptıysam olmadı. denediğim yolları aşağıda belirticem. yardımlarınızı bekliyorum, başka yöntemler var mı? nerde yanlış yapıyorum??

- forumlarda sıkça önerilen pe-to-usb ile bootlamayı denedim fakat hata veriyor,olmuyor. galiba 2gb üstü flash belleklerde olmuyormuş.

- UFDUtility ile denedim, onda da hata verdi. flash belleğin u3 olması gerekiyormuş galiba, benimki u3 mü değil mi bilmiyorum. demekki değil..

- son olarak en sonunda halledebileceğimi zannettiğim bi yöntem buldum, yine forumlardan. "winimage.exe' yi açıp, win98boot.exe yi bu dosyanın içine atmak, ve bunları flash belleğe yazdırdıktan sonra; flash bellekte yeni klasör açıp, buraya xp cd'sindekileri kopyalamak"..

fakat bu seferde, flashı netbook'a takıp biostan 1. harddisk olarak flashbellek'i seçtikten sonra netbook'u açtığımda "Disk I/O error , Replace the disk, and then press any key" uyarısı veriyor. flashı bulunduğu yerden çıkartıp başka yere taktıktan sonra tuşa bastıktan sonra yeniden "ntldr eksik, yeni başlat ctrl+alt+delet" uyarısını veriyor.

delirmek üzereyim, nasıl bootlayabilirim ben bu xpyi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sumptuous -- 15 Eylül 2009; 15:36:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sumptuous

ntldr hatası ile karşılaştığım için netbook'umu açamıyorum, 8gb flash var elimde ve xp'yi bootlamam gerekli flasha. fakat ne yaptıysam olmadı. denediğim yolları aşağıda belirticem. yardımlarınızı bekliyorum, başka yöntemler var mı? nerde yanlış yapıyorum??

- forumlarda sıkça önerilen pe-to-usb ile bootlamayı denedim fakat hata veriyor,olmuyor. galiba 2gb üstü flash belleklerde olmuyormuş.

- UFDUtility ile denedim, onda da hata verdi. flash belleğin u3 olması gerekiyormuş galiba, benimki u3 mü değil mi bilmiyorum. demekki değil..

- son olarak en sonunda halledebileceğimi zannettiğim bi yöntem buldum, yine forumlardan. "winimage.exe' yi açıp, win98boot.exe yi bu dosyanın içine atmak, ve bunları flash belleğe yazdırdıktan sonra; flash bellekte yeni klasör açıp, buraya xp cd'sindekileri kopyalamak"..

fakat bu seferde, flashı netbook'a takıp biostan 1. harddisk olarak flashbellek'i seçtikten sonra netbook'u açtığımda "Disk I/O error , Replace the disk, and then press any key" uyarısı veriyor. flashı bulunduğu yerden çıkartıp başka yere taktıktan sonra tuşa bastıktan sonra yeniden "ntldr eksik, yeni başlat ctrl+alt+delet" uyarısını veriyor.

Yok oluyor ustad.Benimki 4 gb flas bellek bende oldu.ben aşağıdakı linke bakarak çözmüştüm.

http://www.uzmanim.net/Sorular/Windows/Windows-XP/Usb-flash-surucuden-windows-xp-nasil-yuklenir-usb-bellek-nasil-acilis-diski-yapilir/Q_26.aspx#58

• quote:

Orijinalden alıntı: alia

quote:

ntldr hatası ile karşılaştığım için netbook'umu açamıyorum, 8gb flash var elimde ve xp'yi bootlamam gerekli flasha. fakat ne yaptıysam olmadı. denediğim yolları aşağıda belirticem. yardımlarınızı bekliyorum, başka yöntemler var mı? nerde yanlış yapıyorum??

Yok oluyor ustad.Benimki 4 gb flas bellek bende oldu.ben aşağıdakı linke bakarak çözmüştüm.

http://www.uzmanim.net/Sorular/Windows/Windows-XP/Usb-flash-surucuden-windows-xp-nasil-yuklenir-usb-bellek-nasil-acilis-diski-yapilir/Q_26.aspx#58

"FormatEx Error[11]: An error occurred formating the drive" diye hata veriyor üstad %100 e gelince. neden olabilir?

• bu arada, sistem başlangıç disketi ve hp usb disk storage format tool ile bootladım flash diski ve içine xp pro'yu attım. ama netbook'u açınca kurtarma konsolu fln açılmadı.((starting... "microsoft(R) windows millennium,(c)copyright microsoft corp 1981-1999.)) yazan ve satırları "C:\>" diye başlayan kısım açıldı.
    burda da "copy e:\i386\ntldr c:\ " komutunu yazınca "file not found -e" ve "bad command or file name" yazıyor.
    yardım..
  • quote:

bu arada, sistem başlangıç disketi ve hp usb disk storage format tool ile bootladım flash diski ve içine xp pro'yu attım. ama netbook'u açınca kurtarma konsolu fln açılmadı.((starting... "microsoft(R) windows millennium,(c)copyright microsoft corp 1981-1999.)) yazan ve satırları "C:\>" diye başlayan kısım açıldı.
    burda da "copy e:\i386\ntldr c:\ " komutunu yazınca "file not found -e" ve "bad command or file name" yazıyor.
    yardım..

Sizin sıkıntıyı çok iyi anlıyorum.Ben mesela 5 sene önce alınmış dizüstü bilgisayara flas bellekle xp kurdum.Fakat yeni alınmış bir bilgisayarda Boot menüsünde usb flash yeri olmasına rağmen çalışmadı.boot etmedi.
    nedenini anlayamdım.

Bu arada Chip dergisinde okudum.Yeni flash bellekler çıkmış.o flas belleklerin kendi içnde boot oluşturma menüsü var.daha kolaymış.
    Bu kadar kavur işkencesi çekmeden Xp cdsini flas belleye programla boot edebilyormuşsun.
    Forumda bir başlaık açacağım.Bakalım alan arkadaşlar bu konuda ne düşünüyor.mennunlar mı?link aşağıda hepsiburda comda satılıyormuş

http://www.hepsiburada.com/team-color-turn-8gb-sifreli-ready-boost-usb-memory-kahverengi-tmucolorturn8g/productDetails.aspx?categoryid=970&productid=bd750172

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.