Şimdi Ara

Usb Disk Format Atılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
17.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Myflash 16gb usb disk im var. Geçen gün bu diskin içindekileri silip format atmak istedim. Windows un kendi formatını denedim, ancak 'Windows formatı tamamlayamadı' hatası verdi. FAT32 ve NTFS ile de denedim ikisinde de format tamamlanmıyor. Başka 3 bilgisayarda daha denedim (hem Vista hem XP), hiçbirinde format atılmıyor. Aynı zamanda kullanılamıyor da. Dos tan format f: denedim yine olmadı. İnternette az araştırdım, zero write diye bir yöntem varmış. Diske tamamen sıfır yazılması, birçok kişi genelde sorunu çözüyor diyor. Ancak nasıl yapıldığı hakkında bilgim yok. Bu konuda bilgi verebilecek olan varsa çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swave -- 24 Ekim 2009; 21:27:45 >

• Şu programları bir deneyiniz format için;

sağ tıklayıp farklı kaydeti seçiniz....

HP USB Disk Storage Format Tool - v2.1.8]

usb format tool

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanha -- 25 Ekim 2009; 2:06:01 >
  • şu programı da denehttp://r apidshare.com/files/297486690/PDx8_2k_v327.zip
  • Cevaplar için teşekkürler ama hala sonuç aynı..

HP USB Disk Storage Format Tool - v2.1.8 denedim, Device media is write protected hatası veriyor. Usb diskin üstünde yazma korumasını açıp kapatan bir tuş yok.

PDx8_2k_v327 de denedim. Ama programı çok anlamadım sanırım. Programı çalıştırdım, en başta 1 numaralı yerde Unsupport Controller Error yazıyor kırmızı renkte. Check flash a ya da Run a basınca hiç bir şey olmuyor. Programı kapatıp bir daha deneyince bir kere ERR:6 diye bir şey gördüm. Zip dosyasının içindeki siteye gittim ordan bilgi almam malesef imkansız.

Sonuçta hala formatı atamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: swave

HP USB Disk Storage Format Tool - v2.1.8 denedim, Device media is write protected hatası veriyor. Usb diskin üstünde yazma korumasını açıp kapatan bir tuş yok.

Acaba elinizdeki diskin tam modelini yazabilirmisiniz veya link gösterin.U3 özellikli ise önce o özelliği kaldırmak gerekir ki , o araçta üreticinin kendi sitesinde olur genelde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvanha

quote:

Acaba elinizdeki diskin tam modelini yazabilirmisiniz veya link gösterin.U3 özellikli ise önce o özelliği kaldırmak gerekir ki , o araçta üreticinin kendi sitesinde olur genelde.

http://www.adata.com.tw/en/product_show.php?ProductNo=AP01ZZZSV
    Üretici sitesindeki sayfa burası. Bir download link i var aslında, ama yükleyemedim.

• linux sistemde format at yada şu hiren cdleri varya ordaki disk bölümle ile programları var onla format at
    dos altında format atman lazım bikaç kere kullanılmayan diskleri böyle format çektim..dene gör
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nirvanha

quote:

http://www.adata.com.tw/en/product_show.php?ProductNo=AP01ZZZSV
    Üretici sitesindeki sayfa burası. Bir download link i var aslında, ama yükleyemedim.

Sizin disk için gereken format aracı bu linkte.İndirip winrar ,winzip vb.. bir programla açın.İçinden format.exe dosyası çıkacak umarım işinizi görür.Lakin çalıştırmadan önce flashdisk takılı olsun.

pd1_için_format_dosyası

edit:işletim sisteminizin winxp veya daha sonraki sürüm olduğunu varsayıyorum.(win 98 için sürücü kurmanız gerekli)
    win98 sürücü win 98 setup
    win 98 sürücü win98 için bir diğer sürücü

format atma ve diğer gizlilik ve koruma özellikleri için yardım dosyası linki ingilizce pdf formattadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvanha -- 25 Ekim 2009; 18:18:05 >

• en basiti USB_MULTIBOOT_10 adlı program ne yapacağında felan yazıyor dos ekranında.15 dk da usb flash format atmak için hazır hale geliyor usb yi formatlarken usb flashınız 2gb den fazla kapasiteli ise ntfs yapmanız önerilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.