Şimdi Ara

FLASH DISK TEST BAŞLIĞI!!! (37. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.138
Cevap
34
Favori
119.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Orijinalden alıntı: Hümiyettin

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

16 GB kapasiteli, uygun fiyatlı ve hızlı bir bellek arıyorum. Şu bellek nasıldır ?

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/silicon-power-blaze-b10-siyah-16gb-usb-30-bellek.aspx?ttype=Reviews#pt

3-4 mesaj gerideki mesajımı bulun,bu ve 32gb'lik abisinin detaylı testleri var.32 GB olan versiyonu kapasite ve HIZ bakımından daha tatminkar.Tabi bütçe elveriyorsa.

Maalesef bütçem o kadar yok. 16 GB versiyonu bu fiyata alınır mı ?

Bence bu markanın 32GB olanı daha çok parasının hakkını veriyor.Valla param olsa 32 GB olanını hemen alırdım.16 GB versiyonu için o kadar kesin konuşamıyorum.16 GB olanını fiyat/performans olarak düşük buldum pek başarılı bir ürün değil.

16 GB kategorisinde daha ucuz bellekler mevcut,birde onlara bakın isterseniz.

Onun haricinde bu fiyat segmentinde bunu buldum

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/kingston-dtig3-16gbz-16gb-datatraveler-g3-usb-bellek-.aspx?ttype=Details#pt

Bunun değerleri okuma hızı 50mb/s ve yazma hızı 30mb/s.

Silicon Power ise 70 mb/s okuma hızı ve 20mb/s yazma hızı.

Bu iki seçenekten başka 30 TL sınırında bu hızları veren bellek bulamadım. İkisi arasındayım ama Silicon Power' a daha yatkınım gibi. 16GB kategorisinde daha ucuz dediklerinizde dahada düşük performanslı oluyor.

Evet ucuz olanlar düşük hızlı ürünler,16-17 TL'ye bile 16gb bellek var.Tabi hızlar yerlerde sürünüyor.

Team SR1 16GB TMUSR116GB ürünüde fena değil.Gerçi bu ürünün kabuğu kötüymüş,adi plastik malzemeden yapılma.Hızlarıda 54mb/s,30mb/s

Bende 16 GB Hi-level usb3.0 bellek mevcut.(70mb/s,20mb/s)

Bu belleğe karar kıldım. Alternatifini bulamadım o kadar aramama rağmen.

Benim elimdeki bellek ile aynı okuma yazma hızlarına sahip.Eğer usb3.0 varsa güzel denebilecek bir bellek.Yazma hızı biraz daha yüksek olsa iyi olurdu.Kendi belleğimide alırken daha yüksek yazma hızı olan aramıştım ama bulamamıştım.Neyse iş görür.Güle güle kullanın.

İnşallah beni mutlu eder.

• İzleyin çok güzel bir video.Kingstone firmasının bellek yapım tesislerinde usb belleklerin yapım aşamalarını gösteriyor.

http://www.youtube.com/watch?v=g_6mMFmes1s
  • Merhaba Arkadaşlar bayağıdır araştırıyordum
    Yurtdışı+kargo fiyatları ile aynı fiyata vatandan Corsair Voyager GT 32gb usb 3.0 aldım şuan usb 3.0 bir bilgisayar yok arkadaştan test ettik usb 2.0 üzerinden ATTO test sonucu aşağıda:

FLASH DISK TEST BAŞLIĞI!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: nohackmove

Merhaba Arkadaşlar bayağıdır araştırıyordum
    Yurtdışı+kargo fiyatları ile aynı fiyata vatandan Corsair Voyager GT 32gb usb 3.0 aldım şuan usb 3.0 bir bilgisayar yok arkadaştan test ettik usb 2.0 üzerinden ATTO test sonucu aşağıda:

USB 2.0' ın sınırlarına dayanmış. Dahasıda olmaz zaten. Verim alabilmek için 3.0' a takmak lazım.
  • quote:

USB 2.0' ın sınırlarına dayanmış. Dahasıda olmaz zaten. Verim alabilmek için 3.0' a takmak lazım.

Akşam test edemedim ancak 50mb/sn altına pek düşmedi.
    yarın eklerim sonuçları
  • Arkadaşlar falsh diskleri işletim sistemi olarak kullananlar var.bu konuda öneriniz nedir ? Sadece sistemin kaplayacağı boyuta bir fash almak gerek yoksa 16GB alıp hem sistem hemde depolama alanı olarak kullanabilirmiyiz.ayrıca kulanimi nasil oluyor USB girişine takınca direk çalışıyormu,win PC de Linux işletim sistemi çalışırmi,işletim sistemi hızlı olurmu,işletim sistemi yerine taktığımızda direk atadığımız programı çalıştırabilirmiyiz,şifreleme sistemi varmı uzun oldu ama cevaplarsanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

Arkadaşlar falsh diskleri işletim sistemi olarak kullananlar var.bu konuda öneriniz nedir ? Sadece sistemin kaplayacağı boyuta bir fash almak gerek yoksa 16GB alıp hem sistem hemde depolama alanı olarak kullanabilirmiyiz.ayrıca kulanimi nasil oluyor USB girişine takınca direk çalışıyormu,win PC de Linux işletim sistemi çalışırmi,işletim sistemi hızlı olurmu,işletim sistemi yerine taktığımızda direk atadığımız programı çalıştırabilirmiyiz,şifreleme sistemi varmı uzun oldu ama cevaplarsanız sevinirim

Kullanılabilir elbette fakat şöyle bir durum var bu iş için özel olarak tasarlanmadıkları için verimleri ve dayanımları az olacaktır.Kısa vadede deney amaçlı kullanılabilir.Uzun vadede bu bellekler kısa sürede yıpranıp hata verecektir ve elden çıkacaktır.
    USB'ye takınca çalışır,bios'tan boot destekliyorsa herhangibir işletim sistemi kurulabilir.SSD'ler kadar hız yüksek olmayacaktır.Şifreleme sistemi bazı belleklerde var.

Ben pek tavsiye etmiyorum.En güzeli SSD almak.

• bugün silicon power ın 16gb usb 3.0 belleğini edindim. izlenimlerimi aktarayım. fiyatı gayet uygun hepsiburada dan 28 liraya aldım. gayet hızlı çalışıyor zaten ben usb 2.0 da kullanmak durumundayım 3.0 destekleyen cihazım yok malesef. yazma hızı rar iso gibi uzantıları kopyalarken çok ufak dalgalanmayla 20-21mb arası yazıyor. okuma hızı crystaldisk mark a göre 32mb. çok parçalı dosya yazımı hızı 4mb civarı. hızından gayet memnunum. toshiba nın mini usb sinden sonra ilaç gibi geldi. mini bellekler ergonomik olarak çok iyi fakat hız konusunda vasatında altındalar ciddi sabır gerektirir insana, ufak tefek dosyalar taşımak için kullanılmalı sadece, class10 microsd ler çok daha verimli onlardan. mini bellek almak yerine mesela lexar ın 8gb class10 kartları var 20 liraya yanında minicik bir okuyucuyla geliyor yazma hızıda 10mb civarı, mini belleklere kesinlikle tercih edilir.
    test konuğumuza geri dönelim. hızından bahsettik birazdan görüntüsünden bahsedeyim. plastik kalitesi vasatın altında. hataş ın gönyelerinin, blade parfüm kapağının, çakma stabilo kalemlerin, 1tl ciden alınan meyve bıçaklarının plastik kalitesi daha iyidir. sürpriz yumurtaların içinden çıkan oyuncaklarla aynı kalitededir diyebilirim. ayrıca görüntüsü hoş değil resimlerinde ki gibi üzerindeki işleme belirgin değil. tip itibariylede eski usb bellekleri andırıyor. kingston nun meşhur beyaz kasa usb lerinin görüntüsü bundan katkat iyi. ayrıca kapağı kaybetmek çok çok kolay olacaktır diye düşünüyorum. ne kasayla bir bağlantısı var ne de arkasına takılabiliyor, üzerinde belki bir delik vs olsaydı belki gövdenin arkasındaki deliğe bağlanabilirdi diye bile düşündüm. led ışığı mevcut fakat yarattığı etki vasat. biraz daha sık aralıklarla yansa görsel olarak daha hoş olabilirdi. ayrıca ışık yanarken içerideki baskı devre görünebiliyor ki buda pek hoş değil.
    ömür boyu garanti hoşuma giden ayrıntılardan biri. cihazı aldığınızda bir net sayfası içinde yüklü geliyor linke tıklayıp garantiyi aktif ediyorsunuz ve garanti başlamış oluyor.
    söylenebilecek herşeyi söyledik sanırım. ben zaten performansı iyi olsun istemindeydim ki beni memnun etti bu bellek yine olsa yine alırım öyle söyleyeyim. plastikti kapaktı cartı curttu takılmayacaksanız bu fiyata ömür boyu garantili ve hızlı bir bellek almak isterseniz bu meret gayet memnun edecektir sizi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hacbil90

quote:

quote:

kingston bellekler nasıldır tavsiye edrmisiniz uygun bir fiyata buldum almayı düşünüyorum

Kingstone'dan kingstona fark var.Eğer ucuzsa düşük hızda çalışan usb2.0 destekli belleklerdendir.Bütçeniz kısıtlıysa alınabilir.

@hamerivety
    Sandisk'ten sandiske fark var.Buda sandiskin düşük maliyetli düşük hızda çalışan usb2.0 destekli belleklerindendir.

bellek için o kadar fazla bir bütçenin ayrılmasına gerek olmadığını düşünüyorum teşekkürler

Fazla kullanmıyorsanız gerek yok tabi.Ama sık kullanıyorsanız ödediğiniz paradan daha fazla kara geçiyorsunuz.10 dk'da yapacağınız işi 2-3 dk'da yapıyorsunuz.Teşekkürler.

belleklerde okadar hız farklılıkları varmıydı ya

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kingston bellekler nasıldır tavsiye edrmisiniz uygun bir fiyata buldum almayı düşünüyorum

Kingstone'dan kingstona fark var.Eğer ucuzsa düşük hızda çalışan usb2.0 destekli belleklerdendir.Bütçeniz kısıtlıysa alınabilir.

@hamerivety
    Sandisk'ten sandiske fark var.Buda sandiskin düşük maliyetli düşük hızda çalışan usb2.0 destekli belleklerindendir.

bellek için o kadar fazla bir bütçenin ayrılmasına gerek olmadığını düşünüyorum teşekkürler

Fazla kullanmıyorsanız gerek yok tabi.Ama sık kullanıyorsanız ödediğiniz paradan daha fazla kara geçiyorsunuz.10 dk'da yapacağınız işi 2-3 dk'da yapıyorsunuz.Teşekkürler.

belleklerde okadar hız farklılıkları varmıydı ya

Kullandığınız dosyalara göre değişir.Örneğin ufak boyutlu 3-5 mb'lik dosyalar ile yoğun olarak uğraşıyorsanız ne hız ne kapasite sizin için bir anlam ifade etmez.Ama 300-500 mb'lik büyük dosyalar ile uğraşıyorsanız daha yüksek kapasite ve hızda flash belleklere ihtiyaç duyarsınız.Zaten 3-4 GB'lik dosyalara giriş yaptınız mı 16,32,64 GB'lik ve usb3.0 destekli bir flash bellek şart olmuştur yoksa sürünürsünüz.

• Merhaba değerli arkadaşlar sizlere yeni aldığım Sandisk Extreme 32gb USB 3.0 atto disk banchmark testlerini paylaşmak istiyorum. Burada dikkat ettiğim konu şu kullanmış olduğum asus m5a99x evo anakartımda bulunan usb3.0 turbo boost özelliği ile verilen performansı gerçekten çok etkileyici boyutlarda.

USB TURBO BOOST KAPALI İKEN =http://d1302.hizliresim.com/16/w/klgyp.jpg

USB TURBO BOOST AÇIK İKEN =http://d1302.hizliresim.com/16/w/klh02.jpg

• Silicon power 32gb touch 835 flash belleği almayı düşünüyorum.

Eski flash belleğim toshiba 4gb nazomi idi. Bu belleğin hızı bana yetiyordu.

Filmcilere harici diskimi vermek istemediğim için yüksek kapasiteli bir belleğe ihtiyacım var.

Okuma yazma hızı farklı farklı doğru bir cevap bulamadım. 3-6 / 5-10 / 8-20 mb/s diyen var.

Acaba kullanan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Silicon power 32gb touch 835 flash belleği almayı düşünüyorum.

Filmcilere harici diskimi vermek istemediğim için yüksek kapasiteli bir belleğe ihtiyacım var.

Okuma yazma hızı farklı farklı doğru bir cevap bulamadım. 3-6 / 5-10 / 8-20 mb/s diyen var.

Acaba kullanan var mı?

Piyasada net bir bilgi yok ama çoğunlukla 3-6 geçiyor.Birkaç sitede ise 8-20 diye geçiyor.Zaten hızı düşük bir ürün çok KELEPİR denk gelmediyse başka ürünlere yönelmenizi tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Acaba kullanan var mı?

Piyasada net bir bilgi yok ama çoğunlukla 3-6 geçiyor.Birkaç sitede ise 8-20 diye geçiyor.Zaten hızı düşük bir ürün çok KELEPİR denk gelmediyse başka ürünlere yönelmenizi tavsiye ederim.

32 gb minyatür ve kapaksız bir ürüne ihtiyacım var.

Hepsiburada da kargo ücretsiz. Var mı bir öneriniz?

Film transferi için ideal Okuma yazma hızı nedir?

USB 3.0 olması şart değil. harici diskim 3.0 ama Bilgisayarlarım usb 3.0 değil bir işe yaramıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 13 Mart 2013; 18:45:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: prorocker

Bende geçen hafta bu USB belleği aldım. Dediğin gibi tasarımı beklentimin altında kaldı. O fotoğraflarındaki gibi parlak değil. Ben ışıklı sanmıştım. Sadece termal malzemeden yapılmış bir şekil var. O da uzun süre çalışınca belleğin ısınmasından dolayı rengi kırmızıya dönüyor. O da karanlıkta gözükmüyor. Fark etmek için eline alıp bakman lazım. İçindeki led ışıkta iyi değil bence. Konumu çok yanlış. Performans olarak iyi diyebilirim. 20 mb/s civarı çalışıyor USB 2.0 ' da. 3.0 yok o yüzden test edemedim onda.

ATTO Disc Benchmark USB 2.0 testi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hümiyettin -- 13 Mart 2013; 19:25:25 >

• TDK PRO göremedim bu da benden olsun.

32 GB 50 tl.electro world.

Büyük tek parça dosyalarda başarılı,küçük dosyalarda avaraj.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatti -- 13 Mart 2013; 21:33:09 >
  • quote:

quote:

quote:

Acaba kullanan var mı?

32 gb minyatür ve kapaksız bir ürüne ihtiyacım var.

Hepsiburada da kargo ücretsiz. Var mı bir öneriniz?

Film transferi için ideal Okuma yazma hızı nedir?

USB 3.0 olması şart değil. harici diskim 3.0 ama Bilgisayarlarım usb 3.0 değil bir işe yaramıyor.

Bu ürün fiyat ve performans olarak idealdir.50mb/s okuma 30 mb/s yazma hızı var aynı zamanda usb3.0
    http://www.hepsiburada.com/liste/kingston-32gb-data-traveller-usb-30-usb-bellek-dt11132gb/productDetails.aspx?productId=bd301537

Slicon power firmasının 32gb blaze 10 bellekleri hız olarak daha iyidir fakat 32 gb olanı tükenmiş.16 gb olan idare eder.

• TDK FLASH DRIVE TF1000 PRO 64 GB Elektroworld'de 69 TL'ye satılmış.
    Fırsatı kaçırmışız! (Read speed(okuma hızı) 120 MB/s , Write speed(yazma hızı) 75 MB/s )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 14 Mart 2013; 2:31:53 >
  • arkadaşlar bende bir taşınabilir bellek almayı düşünüyorum. ufacık olanları seviyorum. sandisk cruzer fit düşündüm ancak çevremde kullananlar tavsiye etmediler. hız da yavaş fakat bilgisayarda da problem çıkardığını öğrendim. ben kinston dt micro düşünüyorum. hem marka olarak çok iyi hemde boyut olarak. acaba kullanan arkadaşlar var mı bu bellekten? okuma ve yazma hızlarını merak ediyorum. usb 2 ve usb 3 portlara takılarak okuma ve yazma hızlarını öğrenemedim. chip'de incelemesi yapılmış ve okuma yazma 20mb'a kadar yazıyor. okuma hızı 20nin üzerine çıkıyor, yazma 20'ye kadar denmiş. en doğrusu kullananlardan bilgi almak.varsa kullanan arkadaşlar yazabilirler mi?
  • silicon power blaze b10 32gb usb3
    hepsiburada 50tl

ntfs olarak formatladım, genelde büyük dosyalar atıyorum çünkü

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.