Şimdi Ara

FLASH ! Özel numara devri bitiyor !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    1 Ocak 2008 tarihinden itibaren cep telefonlarından gizli arama yapılamayacak .

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, dün Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Telekomünikasyon Kurumu, Denizcilik Müsteşarlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün 2008 yılı bütçelerinin görüşülmesine devam edildi.

Milletvekillerinin, cep telefonlarına gelen tanıtım ve pazarlama mesajlarıyla ilgili eleştirilerini yanıtlayan Zerey, vatandaşlardan da tanıtım ve pazarlama amaçlı mesajlarla ilgili yoğun şikayet aldıklarını söyledi.

Bu tür mesajları almamak için ilk kez hat alanların, abone formu doldururken, ilgili kutucuğu doldurmaları, eski abonelerin ise bağlı oldukları operatöre yazılı başvurmaları gerektiğini dile getiren Zerey, "Bu sayede tanıtım ve pazarlama amaçlı toplu SMS'ler gönderilmemekte ve engellenmektedir. Şu anda öyle bir hakkımız var. Vatandaşlardan gizli numarayla aranma konusunda da yoğun şikayet almaktayız" dedi.

Zerey, "Bunlar rahatsız veya tehdit amaçlı olabiliyor. Bununla ilgili gerekli düzenlemeyi yaptık. Uygulamaya koymak için operatörlere belli bir zaman verdik. Bunun nedeni, bilgisayar altyapısında bazı yazılım ve donanım amaçlı düzenlemelerdir. Bu süre 1 Ocak 2008'de doluyor. Mevcut operatörlerden bir kısmı, bu uygulamaya hazır olduklarını ilettiler" diye konuştu.

Zerey ayrıca, "1 Ocak 2008 tarihinden itibaren, isteyen cep telefonu aboneleri, ilgili operatöre başvurmaları halinde, gizli numaradan aranmalarını engelleyebilecek" dedi.

DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın sunumunu izlerken, ülkenin doğusu ile batısı arasındaki farkı bir daha gördüğünü söyledi.

Batıya yapılan yatırımların küçük bir kısmının Güneydoğu Anadolu bölgesine yapılmasını isteyen Kışanak, "Bölgedeki iller, ulaşımla ilgili bütün göstergelerde alt sıralarda. Köy yollarının tamamı stabilize veya toprak. Bu olumsuzluklar giderilmeli" dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi de cep telefonlarının kişiye özel olduğunu, alışveriş merkezlerinin telefon numarasını ele geçirerek insanları mesaj bombardımanına tuttuğunu ifade ederek, bu durumun mutlaka çözülmesi gerektiğini kaydetti.

15 Kasım 2007 Hürriyet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gazeteci34 -- 15 Kasım 2007; 1:53:51 >

• dün gece .............................. biri gizliden çağrı attı
    telefondan sırf bu yüzden nefret ediyorum ne kadar gereksiz bişe amacı yok bişeyi yok gizliden çağrı atanı bi bilsem ona soracağım tek şey
    eline ne geçti???

nesse ki bu sorun yeni yılla beraber ortadan kalkacak
    demek ki bu meclis bazen adam gibi kararlar alabilio
  • Ehehe sapıklarımdan kurtuluyorum.

Gerçi kapatmıştım en son gizli numaralara ama.
  • gazeteci flaş yazmayı öğren sonra yap bu işi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

gazeteci flaş yazmayı öğren sonra yap bu işi

İngilizce Flash kelimesinin Türkçe karşılığı kelime yoktur ! Dilimize medyamızın yüzünden senin yazdığın gibi flaş olarak yerleştirilmiştir. Anlamı dikkat çekmek, önemi vurgulamaktır. Yani Flash kelimesi aslında dilimizde yoktur !
    Aynı okey kelimesinin veya ok gibi kısaltarak kullanılması gibi...
    Ben o kelimeyi modaya uyarak orijinali gibi kullanmayı tercih ettim yanlış yazmadım !
  • bu şekilde bi yere varamazsın gazeteci..gel sen flaş yaz..vazgeç bu sevdadano da olmazsa son dakika ya da özel haber ya da obarey de
  • Ben bir haber kanalında Önemli Haber diye aslında flash haber olan başlık görmüştüm.
  • quote:

bu şekilde bi yere varamazsın gazeteci..gel sen flaş yaz..vazgeç bu sevdadano da olmazsa son dakika ya da özel haber ya da obarey de

o değilde bu gazeteci 2 ay önce burda biri vardı 4 gazetem falan fıstık var diyodu o olmasın

ayrıca gazeteci geçmiş haber yazmaz ben onun gazeteciliginden şüphe ederim *253# gizli numara aramasını engeller #253# gizli numara aramasını açar

• quote:

Orjinalden alıntı: Jijimm

quote:

bu şekilde bi yere varamazsın gazeteci..gel sen flaş yaz..vazgeç bu sevdadano da olmazsa son dakika ya da özel haber ya da obarey de

o değilde bu gazeteci 2 ay önce burda biri vardı 4 gazetem falan fıstık var diyodu o olmasın

ayrıca gazeteci geçmiş haber yazmaz ben onun gazeteciliginden şüphe ederim *253# gizli numara aramasını engeller #253# gizli numara aramasını açar

ehehhe..olabilir..bunun trajı kaç acaba
    />

• quote:

obarey ne demek ? Okulda öğretmediler de
    Ama güzel Türkçe'mizi korumak ve kullanmak adına bundan sonra " DİKKAT " kelimesini kullanmaya karar verdim.
    Benim gazetem veya gazetelerim hiç olmadı. Keşke olsaydı aynenhttp://forum.donanimhaber.com/m_19059681/mpage_1/key_//tm.htm#19059681 burada olduğu gibi. Şimdi atlarım, katlarım, yatlarım olurdu
    Şu anki trajım sizin değerli katkılarıyla ortada zaten. Mesaj girişinde kaç okuyucu ve katılımcı var zaten yazıyor.
    Bir gazeteci gerekirse geçmiş haberlere defalarca yeniden yer verebilir. Çünkü biz Türkler balık beyinli gibi davranmayı çok seviyoruz. Hiçbir zaman geçmişimizden ders almadığımız ortada. Yada öyle gözüküyoruz. İşte unutulmuşları ve devamlı gündemde kalması yada yeni gelişmeler olan konuları tekrar gündeme getirmek her zaman faydalıdır...
    Hepinize saygılarımla

• gazeteci saol dostum iyi haber
  • yürü be gazeteci abonen olayım
  • Benim zaten gizli nolara kapalıydı
  • Kim Bunu Sunduysa Allah ondan razı olsun.
    Bıktım artık bundan.İnşallah uygulamaya geçilir de kurtuluruz...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.