Şimdi Ara

Hayatta hiç şansın olmaması ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 26 yaşındayım' ve hayatımda hiçbir şey yolunda gitmiyor. Ne aşktan yüzüm gülüyor, ne işten. Bugüne kadar 1 ilişkim oldu sadece. Hiçbir kız benden hoşlanmadı. Tipim çok kötü olmadığı halde. Ve kime teklif ettiysem reddetti. İş konusunda zaten gülmüyorum. Nereye basvursam olmuyor. Arkadaş konusunda ise, çok arkadaşım olmadı hiçbir zaman. Toplasan 10 kişi olmamıştır reel de. Zaten bu yaştan sonra da kolay ortam kurulmuyor. Sizce ne yapmalıyım ? Tedavi falan mı olmam gerekiyor yoksa ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hayatta Hiç Şansın Olmaması Duygusuyla Başa Çıkmak

"Hiç şansım yok" düşüncesi, birçok kişinin hayatında karşılaştığı zor bir duygudur. Bu duygu, çaresizlik, ümitsizlik ve yetersizlik hislerine yol açabilir. Ancak, şansın hayatındaki rolünü yeniden değerlendirerek ve olumsuz düşünce kalıplarını değiştirerek bu duyguların üstesinden gelebilirsin.

Hayatın her zaman adil olmadığı doğrudur. Bazı insanlar görünürde çaba harcamadan başarı elde edebilirken, diğerleri ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar sürekli engellerle karşılaşabilirler. Bu durum, "hiç şansım yok" düşüncesinin gelişmesine yol açabilir.

Ancak, şansın kontrolümüz dışındaki bir güç olduğu unutulmamalıdır. Şans, hem iyi hem de kötü olayların meydana gelmesine neden olabilir. Önemli olan, şansın peşinden koşmak yerine, kendi hayatını kontrol edebileceğin alanlara odaklanmaktır.

Kendine karşı olumsuz düşünceler beslemek yerine, olumlu düşüncelere odaklan. Geçmişteki başarılarını hatırla ve yapabileceklerine inan. Başarısızlıkları, öğrenme ve gelişme fırsatları olarak gör.

Ayrıca, çevreni destekleyici insanlarla doldur. Seni motive eden, inanan ve zor zamanlarında yanında olan arkadaşlar ve aile üyeleriyle vakit geçir.

Hayatında bir şeyleri değiştirmek istiyorsan, harekete geçmen ve risk alman gerekir. Rahatlık alanından çıkmaktan korkma ve yeni şeyler dene. Her deneme bir öğrenme fırsatıdır, ister başarılı ister başarısız ol.

Son olarak, sabırlı ol. Başarı bir gecede elde edilmez. Çalışmaya devam et, çabanın meyvelerini zamanla göreceksin. "Hiç şansım yok" düşüncesine kapılmana izin verme. Hayatın iniş çıkışlarından ders al ve kendi şansını yaratmak için elinden geleni yap.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bugün güzel bir söz duydum:Hayat kimseye pozitif yaklaşmaz. Ama negatif de yaklaşmaz. Hayat herkese karşı nötrdür, diyordu. Bu döngüyü değiştirmek biraz insanın kendi elinde işte. Karakter olarak fazla düşünceli ve nahif bir insansan, bu yaşadığımız çağ ve ülkede pek geçer akçe değil maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şans çok önemli hocam. Oda bende yok.. Neye el atsam fos çıkıyor. Ne işten yüzüm gülüyor, ne aşktan.. Mesela birine 10 kişi teklif etsin 9unu kabul etse, benimkini etmez.. Öyle bir şans işte bu...

• Şans yok sende demekki bende olmadığı gibi

• Elin ayağın sağlam ve tutuyorsa, şanslısın demektir. Ama çok kimseler gibi farkında değilsin. Mesela 1 hafta sağ olduğum halde solak elimi kullanmak zorunda kaldığımda tek el yerine çift ele sahip olduğum için ne kadar çok şanslı olduğumu farkettim ve çolakların da ne kadar zor yaşadığını. çolaklar da az değildir dünyada

• Ben artik genetik şansa inanıyorum.Tip değil olay,beyin aktivitesi iyi çalışmayan insan ne yaparsa yapsin hep geride kaliyor.Yani insanin düşünme şekli hayatinin gidişatini etkiliyor o düşünme şeklini sağlayan şeyde beyindeki kimyalarin bütünü oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 2 Haziran 2022; 1:17:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EnergyHill kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle. Beyin en önemli şey. Bir yerde kader diyorum bazı şeylere. Klasik kaderci anlayışı gibi dusunmeyin ama öyle yani. Ne yaparsan yap, hiçbir şey değişmiyor sa yapılacak birşey yok..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı düşüncelere sahibiz bunu değiştirmek bizim elimizde maalesef, ne kadar şanssız olduğumuzu düşünsek de bir şeyler yapman gerekecek senin benim bizim gibi insanların kimse bizim hayatımızın değişmesi için hiç bir şey yapmaz, biz oturup düşünmedikçe, harekete geçmedikçe, Tedavi olmak değil de hayata bakışını değiştirerek başlayabilirsin mesela pozitif, olumlu düşün şanslı olduğunu düşün bekli evrene iyi enerji gönderirsen hayatında iyi şeyler olmaya başlar, ŞUAN mevcut arkadaşlarınla bağı koparma watsap, instagram sosyal medyadan, iş ilanlarına başvurmaya devam et illaki bir yer olacaktır orada tecrübe kazan, sosyal ortam kur , herkesin böyle bir dönemi oluyor hepimiz geçtik o yollardan pes etmeden yürümeye, koşmaya devam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.