Çünkü insan isteyerek çalışmaz zorunlu olduğu için çalışır ve bu durumu romantikleştirmek için hayal ettiğin mesleği oku vs gibi şeyler uydurulmuş Bir bölüm okumakla o bölüme ait mesleği yapmak çok farklı şeyler.Yani ben tarihi çok seviyorum ama tarih okuduktan sonra bir lisede hayatım boyunca aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmak istemiyorum,bunu kimse severek de yapmaz yani ya da tıp okumak başka bir şey doktor olup hastalara ilaç yazmak bambaşka bir şey.İnsanın bir mesleği icra etmesi bir makinenin iş yapmasından farksız yani iş insan doğasına aykırı.Biz zorunda olduğumuz için bunu kabulleniyoruz. Kısaca hayallerin için çalış,her şey senin elinde ne istersen onu yap vs zırvalıklarına takılmayın gerçekçi olun |
Hayalini Kurduğun İşin Olmaması: Bilinmeyen Bir Yol
Bazen hayat yolculuğunda, çok istediğimiz bir şeye ulaşamayabiliriz. Bu hayal kırıklığı yaratan bir deneyim olabilir, özellikle de bu hayal uzun süredir besleniyorsa.
Hayalini kurduğun işin olmaması, kişisel gelişimin ve kariyer hedeflerinin engellenmesi gibi bir his uyandırabilir. Bu durumda yönünü bulmak ve ilerlemek zor olabilir. Ancak, bu durumun üstesinden gelmek ve farklı yollar keşfetmek mümkündür.
Hayalini kurduğun işe sahip olmama nedenleri çeşitlidir. Rekabetin yüksekliği, uygunsuz nitelikler veya zamanlama sorunları buna neden olabilir. Ne olursa olsun, bu hayal kırıklığını aşmak ve geleceği kucaklamak gerekir.
İşte hayalini kurduğun işin olmamasıyla başa çıkmana yardımcı olabilecek bazı adımlar:
- Kendini Değerlendir: Becerilerini, ilgini ve değerlerini gözden geçir. Alternatif kariyer yollarını araştırarak tutkularına uyan işler bul.
- Eğitim ve Gelişim: İlgilendiğin alanlarda eğitim alarak veya yeni beceriler edinerek kendini geliştir. Bu, daha fazla iş fırsatı yaratmana yardımcı olabilir.
- Ağ Kurma: İnsanlarla bağlantı kur ve potansiyel fırsatlar hakkında bilgi edin. Konferanslara, etkinliklere katıl ve sektörün önde gelenleriyle tanış.
- Girişimcilik: Kendi işini kurmak da bir seçenek olabilir. Tutkularını takip et ve benzersiz bir iş fikri geliştir.
- Yardım Ara: Bir kariyer danışmanıyla görüşebilir veya destek gruplarına katılabilirsin. Bu, yön bulmana ve yeni perspektifler edinmene yardımcı olabilir.
Hayalini kurduğun işin olmaması, yolculuğunun sonu değil, yeni başlangıçlar için bir fırsattır. Sabırlı ol, kendini geliştirmeye devam et ve farklı yollar keşfetmeye açık ol.