Şimdi Ara

Hayalindeki iş,istediğin iş diye bir şeyin olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
1.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çünkü insan isteyerek çalışmaz zorunlu olduğu için çalışır ve bu durumu romantikleştirmek için hayal ettiğin mesleği oku vs gibi şeyler uydurulmuş

Bir bölüm okumakla o bölüme ait mesleği yapmak çok farklı şeyler.Yani ben tarihi çok seviyorum ama tarih okuduktan sonra bir lisede hayatım boyunca aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmak istemiyorum,bunu kimse severek de yapmaz yani ya da tıp okumak başka bir şey doktor olup hastalara ilaç yazmak bambaşka bir şey.İnsanın bir mesleği icra etmesi bir makinenin iş yapmasından farksız yani iş insan doğasına aykırı.Biz zorunda olduğumuz için bunu kabulleniyoruz.

Kısaca hayallerin için çalış,her şey senin elinde ne istersen onu yap vs zırvalıklarına takılmayın gerçekçi olun 

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hayalini Kurduğun İşin Olmaması: Bilinmeyen Bir Yol

Bazen hayat yolculuğunda, çok istediğimiz bir şeye ulaşamayabiliriz. Bu hayal kırıklığı yaratan bir deneyim olabilir, özellikle de bu hayal uzun süredir besleniyorsa.

Hayalini kurduğun işin olmaması, kişisel gelişimin ve kariyer hedeflerinin engellenmesi gibi bir his uyandırabilir. Bu durumda yönünü bulmak ve ilerlemek zor olabilir. Ancak, bu durumun üstesinden gelmek ve farklı yollar keşfetmek mümkündür.

Hayalini kurduğun işe sahip olmama nedenleri çeşitlidir. Rekabetin yüksekliği, uygunsuz nitelikler veya zamanlama sorunları buna neden olabilir. Ne olursa olsun, bu hayal kırıklığını aşmak ve geleceği kucaklamak gerekir.

İşte hayalini kurduğun işin olmamasıyla başa çıkmana yardımcı olabilecek bazı adımlar:

• Kendini Değerlendir: Becerilerini, ilgini ve değerlerini gözden geçir. Alternatif kariyer yollarını araştırarak tutkularına uyan işler bul.
    • Eğitim ve Gelişim: İlgilendiğin alanlarda eğitim alarak veya yeni beceriler edinerek kendini geliştir. Bu, daha fazla iş fırsatı yaratmana yardımcı olabilir.
    • Ağ Kurma: İnsanlarla bağlantı kur ve potansiyel fırsatlar hakkında bilgi edin. Konferanslara, etkinliklere katıl ve sektörün önde gelenleriyle tanış.
    • Girişimcilik: Kendi işini kurmak da bir seçenek olabilir. Tutkularını takip et ve benzersiz bir iş fikri geliştir.
    • Yardım Ara: Bir kariyer danışmanıyla görüşebilir veya destek gruplarına katılabilirsin. Bu, yön bulmana ve yeni perspektifler edinmene yardımcı olabilir.

Hayalini kurduğun işin olmaması, yolculuğunun sonu değil, yeni başlangıçlar için bir fırsattır. Sabırlı ol, kendini geliştirmeye devam et ve farklı yollar keşfetmeye açık ol.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • her şey paranın bulunmasıyla başladı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Başka ne yapacaksın ki
    İş diye bir şeyin olması iyi
    Zaman geçiyor
    Doğaya aykırı olduğunu düşünmüyorum

Bazen isteyerek çalışırsın bazen istemeyerek
    Sinx grafiği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Hocam işte onu düşünüyorum mesela hamalin görevi ağırlıgi bir yerden başka bir yere taşımak artık bunu makineler halledebiliyor,hizmet sektörünün de bu işten farkı yok doktor, öğretmen,mimar vs işlerini de makineler yapabilir bunları yapınca ne olacak çünkü hem insanlar için hem de toplumdaki ilişkileri için çoğu şey bu meslekler üzerine kurulmuş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet biyolojik olarak böyle tasarlanmadık. Yıllar önce mağaradaki akrabalarımızın böyle dertleri yoktu. Ama biz mecburuz.
    Bi iş yapacaksan en azından sevdiğin işi yapmalısın. Tarih okuyup hep aynı şeyi anlatıcam demek tarihe bakışının sığ olduğunu gösteriyor bana göre. "gerçekten seven" biri daha farklı düşünürdü. Derya deniz çünkü tarig dediğimiz şey. Parçalara bölüp yoğunlaşılabilecek yüzlerce alan vardır. Sanat tarihi felsefe tarihi, eski uygarlıklar tarihi, dinler tarihi veya tarih denince herkesin aklına ilk gelen; ülke tarihleri. - ki bu saydıklarım bile kendi içinde bir sürü alt kategoriye ayrılıyor-
    Seven insan bu bilgileri öğrenmekten zevk alır.
    Meslek olarak yapınca tabi bi zorunluluk bindiğinden sıkılabilir insan ama sevmediğin bi alanda yıllarını çürütmekten iyidir. Her zaman mutlu olucaz diye çalışan bi sistemimiz yok

• Universal basic income(Temel gelir diye çevirmişler)

eskiden videosunu görmüştüm

Geleceği boşver hocam

Gelince konuşuruz 

• rasyonel glikoz kullanıcısına yanıt
    İşte ben de bunu diyorum tarihi öğrenmek araştırmak başka bir şey lise öğrencilerine MEB müfredatını anlatmak apayrı bir şey ben doktor olduğumda da tarihi araştırıp öğrenebilirim ama iş meslek kısmına geldiğinde makineden farksizsin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam sizin dediğiniz temel bilim kafası oluyor yani genel bir şey değil bence siz maddi kaygı olmadan temel bilim okusanız çok daha mutlu olursunuz yani tarih okursun sonra akademiden devam edersin orada da hep o öğrenme süreci ile ilerlemiyor mu ki ? Bi de orada doktora öğrencisidir lisanstır ders vermek liseden çok daha zevkli olmalı

• Evet o konuda haklısınız. Ama meb öğretmeni olmanız gerekmiyor. Akademide ilerlenebilir.

Meb için çoluk çocuk sevgisi de gerekiyor galiba. Mesleğini seven az öğretmen vardır zaten. Şimdi düşününce aklıma sevmeleri için pek sebep gelmedi ama varlar:D birkaç tane tanıdım böyle hoca, ders anlatışı bile farklı oluyor adamların.

Rastladıysanız faek etmişsinizdir

• çeka1 kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam onlar da ders anlatıyor ama hizmet sektörü gibi değil tabi çok küçük bir azınlık ama onlar

• Yoo

• İşini seversen bir gün dahi işe gitmezsin.

-ikcıların her 3 senede bir paylaştığı ibretlik linkedin postu

• Yani, evet tam olarak öyle değil. Ama bazı işler eğer ilgin de varsa daha fazla çekilebilir oluyor. Yoksa sinir, stres, problem, zorluk vs bunlardan kurtuluş yok. Evet mecburiyetten yoksa işle ilgili yapılan güzellemeler tamamen tıraş. Zorunlu olmasa insanlar bir dk durmaz.

• Sôylediğinize katılmıyorum şahsen.Çok saçma herkesin bir karakteristik özelliği vardır birde yetkinlikleri vardır. İş ortamı bu iki özellik sayesinde şekillenir.Kişi işini seçerken Swot Analizini yapmalı ( 1. Üstün yönlerin 2. Zayıf yönlerin 3. Fırsatlar 4. Tehditler ).Hayatında hiçbirşey başarmamış insnların kendini kandırma şekli bu söylediklerim.Dünyada çok az insan başarılı olur o insanlarda herzaman araştıran herzaman sorgulayan insanlardır. Tabi yanlış anlamayın bizim Ülke için konuşmuyorum bunu bizim Ülkemizde Adalet çöp malesef bu sorun var bu sorun oldukca zaten swot muş işmiş bunları konuşmak anlamsız kalıyor Adaletin olmadığı biyerde Matkette çalışan elemanda mutsuzdur Doktorda mutsuzdur ôğretmende mutsuzdur.Bir arkadaşım İsviçrede kurye olarak çalışıyor çok seviyorum işimi ve çok mutluyum diyebiliiyor.Söylediklerinizin dergersizliği Ortadoğu coğrafyası sınırlarında tartışamayız.Gelişmiş Ülkelerde ne iş yapıyorsan yap herkesin birbirine saygısı vardır ve sizin gibi düşünen unmutsuz vakalarıda hiçbir meslekde sadece maaşını al yeterde demez başarısız insanların gözünün yaşına bakmıyorlar git başarılı olucağın iş bul diyip kapıyı gösterirler size.Orda başarıyı ödüllendirirlerde bizdeki gibi kimse kuru maaşa çalışmıyor.Yanlış analamayın beni coğrafya kaderdir bu coğrafyada bunları tartışamayız.

• Yıllardır bunu düşünürüm sürekli sevdiğin mesleği bul yap gibi söylemleri saçma buldum çünkü kendi kendime düşünürken bir insan bir işi nasıl sevebilir lan diyip duruyorum. Kapitalizmin ve sistemin oyunu demek çok basit ama bildiğin böyle

• Hayalindeki meslek argümanı yanlış bir argüman. Çünkü insanın hayalinde mesleği bulması için bütün meslekleri denemiş olması gerekir.

• dijital oyun tasarımını duymadınız sanırım

• para her şey omg para gelsin iş olmasın daha eyi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.