Şimdi Ara

İş Bulmak İçin Bile Paranın Olması Gerekliliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adamlar aktif araba sürüyor musun, giyim tamamen ofis kurallarına uygun takım elbise olacak şeklinde.

Hayatı boyunca hiç çalışmamış iş bulamamış adam nereden bulacak bu imkanları?

Network kur, kendini geliştir vs hepsi kolpadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IN THE NAME OF KANE -- 11 Mart 2025; 21:16:14 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Henüz öğrenci olan bir çok insan evladı aktif araba kullanıyor, prezantabl kıyafetlere de sahipler. Ebeveyn denen bir canlı türü sağlıyor çocuğuna bu imkanları.

• 20 sene evvel 2 sene işsizlikten sonra sektöründe lider çok uluslu bir firmanın yazılı sınavını geçip mülakatına çağrılmıştım.

Mülakatı pazarlama müdürüyle yaptım ve yaklaşık 10 dakika sürdü.

Ama mülakat sonunda müdür "Bize göre değilsin" şeklinde bir cümle sarfedince olumsuz olduğunu anlamıştım.

Onca görüşme ve emekten sonra moralim öylesine bozulmuştu ki İzmir' den beni görmeye gelen kızla bile fazla takılmadan evine bıraktım:

İş Bulmak İçin Bile Paranın Olması Gerekliliği

Kızı bıraktıktan sonra garsoniyere geçip litrelik vodkayı kafaya diktim.

Ertesi gün erken saatlerde bir telefonla uyandım, firmanın sekreteri görüşmenin olumlu olduğunu ve beni şehir dışında yapılacak olan eğitim kampına davet ettiğini söyledi.

1 aylık eğitimden sonra işe başlamıştım...

• Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Ailesi vermedi diyelim? Kalıyorsun ortada.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • benim dediğim doktora gidecen şu kadar para verecen sana sağlık raporu verecek onu getir işbaşı yap var bi de İş Bulmak İçin Bile Paranın Olması Gerekliliği 

• Hocam ben de konuya şöyle bir katkı sunayım.

İş aramak, iş görüşmelerine gitmek başlı başına bir maliyettir. Otobüs masrafı, minibüs masrafı. Gittiğin yerde karnın acıkacak yemek masrafı diyelim acıkmadın ama insansın sonuçta su içesin, çay içesin gelir.

Sonra iş buldun diyelim

Sağlık raporları, fotoğraf, bir sürü fotokopi kağıtlarının masrafları.

Sonra işe başlayacaksın zaten iki aylık deneme süreci var. Seni ertesi gün (ya da iki ay içerisinde) kapıya da koyabilir sorgusuz sualsiz. Ne oldu, yaptığın tüm masraflarla beraber zarardasın. (Raporu evrakları başka işe girişte kullanırsın mevzularına girmiyorum ya da iki aylık maaş daha fazla konusuna girmiyorum zira işsiz insanın borcu harcı vereceği olur o paralar -maaşlar- zaten ilk aylar ele geçmiyor)

Allah herkesin işini gücünü rast getirsin inşallah.

Bir de konuda bahsedilmiş aile yardım eder diye. Türkiye de 81 il var, her bölgenin adeti kültürü farklı. Çocuğuna bir kuruş bile vermeyen aileler var. Tüm bunları es geçip aile yardım eder demek de yanlış bir yorum oluyor.

İbb işsiz insanlara iş aramalarında kullanmak üzere ücretsiz akbil veriyor bu arada. Önemli bir destek esasen bu iş arayan insan için.

Tabi buna benzer destekleri diğer belediyelerin veya İşkur un da vermesi gerekir diye düşünmekteyim.

https://www.ekonomim.com/gundem/ekrem-imamoglu-duyurdu-ibbden-issiz-vatandaslara-ucretsiz-ulasim-destegi-basvuru-nasil-yapilacak-haberi-754123

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 11 Mart 2025; 17:34:10 >

• Aynen oyle
    Düzgünce dus alip tras olmak yemek yiyip gorusmeye gitmek bile para gerektiriyor para....

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.