< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IN THE NAME OF KANE -- 11 Mart 2025; 21:16:14 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
İş Bulmak İçin Bile Paranın Olması Gerekliliği

-
-
Henüz öğrenci olan bir çok insan evladı aktif araba kullanıyor, prezantabl kıyafetlere de sahipler. Ebeveyn denen bir canlı türü sağlıyor çocuğuna bu imkanları.
-
-
Ailesi vermedi diyelim? Kalıyorsun ortada.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
benim dediğim doktora gidecen şu kadar para verecen sana sağlık raporu verecek onu getir işbaşı yap var bi de
-
Hocam ben de konuya şöyle bir katkı sunayım.
İş aramak, iş görüşmelerine gitmek başlı başına bir maliyettir. Otobüs masrafı, minibüs masrafı. Gittiğin yerde karnın acıkacak yemek masrafı diyelim acıkmadın ama insansın sonuçta su içesin, çay içesin gelir.
Sonra iş buldun diyelim
Sağlık raporları, fotoğraf, bir sürü fotokopi kağıtlarının masrafları.
Sonra işe başlayacaksın zaten iki aylık deneme süreci var. Seni ertesi gün (ya da iki ay içerisinde) kapıya da koyabilir sorgusuz sualsiz. Ne oldu, yaptığın tüm masraflarla beraber zarardasın. (Raporu evrakları başka işe girişte kullanırsın mevzularına girmiyorum ya da iki aylık maaş daha fazla konusuna girmiyorum zira işsiz insanın borcu harcı vereceği olur o paralar -maaşlar- zaten ilk aylar ele geçmiyor)
Allah herkesin işini gücünü rast getirsin inşallah.
Bir de konuda bahsedilmiş aile yardım eder diye. Türkiye de 81 il var, her bölgenin adeti kültürü farklı. Çocuğuna bir kuruş bile vermeyen aileler var. Tüm bunları es geçip aile yardım eder demek de yanlış bir yorum oluyor.
İbb işsiz insanlara iş aramalarında kullanmak üzere ücretsiz akbil veriyor bu arada. Önemli bir destek esasen bu iş arayan insan için.
Tabi buna benzer destekleri diğer belediyelerin veya İşkur un da vermesi gerekir diye düşünmekteyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 11 Mart 2025; 17:34:10 >
-
Aynen oyle
Düzgünce dus alip tras olmak yemek yiyip gorusmeye gitmek bile para gerektiriyor para....
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X