Şimdi Ara

flashdisk çift tıklama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar eskiden flashdiskimi makinama taktığımda bilgisayarımdan girince üzerine çift tıkladığım zaman falshdiskin içinde ne olduğunu gösteriyodu yani normal çalışıypdu. ama şimdi bilgisaayrımdan girip çift tıkladığımda birlikte aç geliyo benden açacağı programı istiyo. flashdiskin içine sadece sağ tıklayıp otomatik kullan deyince girebiliyorum

bu ssorun birden bire neden oldu ve nasıl halledeceğimi bilen bir arkadaş varsa bana yardım etmesini rica ediyorum

• Bazen Dotnetfx yüklenince olabiliyor. Birde Windows'un güvenlik ayarlarını hdd den ayarla derim.
  • windows güvenlik ayarlarını hdd den ayarlamak nedemek biraz açabilirmisin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagdasuzunoglu -- 14 Mayıs 2007; 11:53:21 >
  • Flash belleğe bittorrent gibi bir virüs bulaşmış anlaşılan. Kaspersky programı virüsü temizleyebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nForcer

Flash belleğe bittorrent gibi bir virüs bulaşmış anlaşılan. Kaspersky programı virüsü temizleyebilir.

kesinlik le virüs kav 2006 sorunu kökünden çözer
  • Valla o sorun bende de var, bir trojandan kaynaklanıyor. Her zaman hafıza katı modunda çalıştırdığım telefonum bir gün otomatik kullan ı göstermeye başladı ve Kaspersky ı kullandım bir tane trojan çıktı ve sildi ama sorun hala devam ediyor trojan ın yönlendirdiği dosyaya erişim sağlanamadığı için çift tıklayınca hata veriyor. Ben de sağ tıklayıp "aç" ı seçiyorum ve sorun olmuyor.
  • Forumu okurken bu başlığı gördüm ve aynı sorunu yaşadığımı sizinle paylaşmak için foruma üye oldum. Gerçekten buna neden olan bir virüs, ben de nod32 ile temizlemiştim galiba. Ancak sorun devam ediyor. 1 flash diskimde bir de usb sürücü olarak kullandığım 40 gb 2.5" hddime bulaştı. Yabancı sitelerde de bir çözüm bulmaya çalıştım ancak nafile. Bir bilen yardım ederse çok sevinirim. sağ tuşa basıp "open"ı kullanmak gerçekten zaman kaybı. :)
  • Bende de aynı sorun vardı. Araştırmalarım sonucu WORM_VB.CVY virüs'i olduğunu buldum.
    Bununla ilgili tek detaylı bilgi Trendmicro sitesinde bulunuyordu.
    http://www.trendmicro.com/vinfo/virusencyclo/default5.asp?VName=WORM_VB.CVY

Daha sonra Trendmicro Pc-cillin internet security 2007 programını yükleyip, tarattım.
    Virüs'i bulup karantinaya attı karantinadan silince problem çözüldü.

virus autorun.inf ve recycled/info.exe dosyalarında beliriyor.

Ayrıca sağa tıklayınca en üstte şöyle bir karakter dizini beliriyordu '' ä¯ÀÀ ''

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rasalhague -- 15 Mayıs 2007; 12:36:58 >

• rasalhagu'nin dediğini yaptım tekrar açmaya çalıştığımda gene birşey değişmedi. ama bu işlemi yaptıktan sonra format attım düzeli(işlemi yapmadan format attırmıyordu kendinee ) flashdiske format attım düzeldi.

yardımlarınız için teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Valla o sorun bende de var, bir trojandan kaynaklanıyor. Her zaman hafıza katı modunda çalıştırdığım telefonum bir gün otomatik kullan ı göstermeye başladı ve Kaspersky ı kullandım bir tane trojan çıktı ve sildi ama sorun hala devam ediyor trojan ın yönlendirdiği dosyaya erişim sağlanamadığı için çift tıklayınca hata veriyor. Ben de sağ tıklayıp "aç" ı seçiyorum ve sorun olmuyor.

evet aynen o sorun benim harici hdd demde var...harici hdd mi pc ye bağladıgımda hdd de auto çıkıyo..mecburen sağ tuş aç diyorum ne ile tarattıysam düzelmedi.....
  • En çabuk sorun çözme yönteminden biriside şu..
    Normalde gizli dosyaları göster veya sistem dosyalarını göster seçeneği ile şu autorun.inf dosyasına ve recycled klasörüne ulaşamazsınız ama bunun çok kolay bir yöntemi var Nero... neroda veri diski kopyalıyor gibi açın ve sorun var saydığınız diske gözatın şu göremediğiniz dosyayı oradan görebilir ve silebilirsiniz. Bu durumda probleminiz hemen düzeliyor ve başbelası Auto 'dan kurtuluyorsunuz..
    Bu gerçek bir çözüm değil tabi ki.. Çözüm iyi bir antivirüs (Ücretli ve İyi Bir trojan walware solucan temizleyiciniz olması . Bu olsaydı zaten başımıza bu gelmezdi...
    Kolay gelsin....
  • flash bellek kullanımında zaten sağ tıkla aç seçeneğini kullanmayı öneriyorlar , çift tıklayınca flash bellekteki virüsler pc ye bulaşıyormuş.
    Sorunun düzelmesede o kadar kafana takma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KENZOOvet -- 8 Ekim 2007; 23:45:41 >
  • bir arkadaşın flash belleğinede bulaşmıştı ben drakula v 3.0 ile temizledim, aynı virüsmüdür bilemiyorum ama bir deneyin isterseniz

http://www.alinti.com/?p=227
  • quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

burdan beyler;
    http://forum.donanimhaber.com/m_10310569/tm.htm

Bendede aynı problem vardı....Az önce, verilen linktekileri uyguladım ve sorun halloldu

2-başlat çalıştır regedit yazıp enterlayın.
    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon]
    "Userinit"="userinit.exe" olarak ayarlamak (autorun.bat eki varsa silin. Doğru ve temiz ayar C:\WINDOWS\system32\userinit.exe, şeklinde olacak )
    ve
    [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced]
    "ShowSuperHidden"=dword:1 olarak ayarlamak (00000 ise silip 1 yapın)
    ayrıca
    HKEY_CURRENT_USER\Software\microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ içinde bulunan
    MountPoints2 klasörünü komple içindekilerle birlikte silmek gerekiyor.(merak etmeyin silin birşey olmaz)

• boldshark kardeş çok teşekür ederim senin sayende sorunum çözüldü.ii çalışmalar
  • boldshark ın verdiği sayfadaki sil.rar işe yarıyor.. benımde aynı sorun vardı. sayende halloldu..Tşkler boldshark.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.