akvaryumda yapılan balast starter floresan üçlüsü randımanlı olarak çalışmıyor.(ışık yanmıyor) starter denilen alet bazen yakıyor bazen yakmıyor. starter:s2 philips 4 22 watt yazıyor floresan ise 18 watt nerde sıkıntı var acaba elimde s2 starter iki adet var. ikisini de kullanayım mı? veya nasıl kullanılcak
mafamafa3M
kullanıcısına yanıt
Balastın birinci çıkışını direkt fluoresanın bir ucundaki pinlerden birine bağlıyorsunuz. Bağladığınız pinin yanındaki pine de kablo ile starterin bir ucunu bağlıyorsunuz. Starterin diğer ucunu da floresanın diğer ucundaki pinlerden birine bağlıyorsunuz. En son pini de nötr hattına bağlıyoruz. Balastın boşta kalan ucunu da faz hattına bağlıyoruz. Ben böyle hatırlıyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VRMS -- 2 Kasım 2014; 9:51:01 >
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
teşekkürler
ayrıca bugün fark ettim balast çabuk ısınıyor ve koku yapıyor balast ise mekanik
Artık bir bobinle lambayı yakan mekanik balast + starter kullanılmaz ki, elektronik balast alın %50 tasarruf sağlar, lamba anında yanar, startere ihtiyacınız olmaz..
teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme