Şimdi Ara

Fluence 1.5 dCi EDC yüksek yakıt tüketimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
12.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ugur_yavuz

quote:

Orijinalden alıntı: cetiner19

Evet abi düşük hızlarda araç çok kasılıyor. EDC hemen vites yükseltip 3'e gelmek istiyor ama gaz almayınca saçmalamaya başlıyor

Onu öyle yorumlamamak lazım. Araç vitesi mümkün olduğu kadar yüksekte tutup az devir çevirip az yakıt harcamaya çalışıyor.

Bütün dizel araçların klasik karakteristiğidir, turbonun efektif çalışma devrine kadar motor ölüdür. Bu da ortalama 1600-1700 devir civarıdır. Saçmalama dediğiniz şanzuman kaynaklı değil, motor karakteristiği... Benim focusta da eğer devir düşükse, imkansız gaz yemez, ani hızlanmam gerekiyorsa bazen yarım debriyaj yapmak durumunda kalıyorum.

Yok hocam dizel araçların karakteristiğini biliyorum

Benim dediğim saçmalama edc deki titreme ve motoru gereksiz bir hale sokması. Yani motorun normal çalışma tarzında olmayan sesleri çıkarttırıyor.
    Normal hızlanmalarda böyle bir sorun yok. Sadece hızlanırken bir anda gaz kesmekle oluyor.

Cevabınız için teşekkürler bu arada

• tüketim gayet normal siz inanmayın ''şehir içinde yokuşlu kısa mesafe yollarda bile 5 lt'nin altında yakıyorum'' diyenlere... Eski aracım 1.4 dizel fiestanın fabrika verisi 4 lt civarlarıyken ben 7.5 lt ortalamalarla, yeni aracım dizel otomatik v40'ın fabrika ortalamaları yine 4 civarıyken 8 lt ye yakın ortalamayla geziyorum her iki ekonomik bilinen araçtada yeri geldiğinde 10 lt ler bile görülebilir, sabit hızda düz yolda da 5 lt nin altı hatta 4 lt re varan ortalamalar yakalanabilir
  • arabaci_58 kullanıcısına yanıt
    V40 ve S6'ın fabrika verilerini yakalamakta zorlandığını biliyorum ama fiestanız çok yakıyormuş hakikaten

Cevabınız için teşekkürler
  • Fluence'den memnunmusunuz.İç hacmi nasıl? 40-45 bin tl arasında en full paket hangisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartal07_1903

Fluence'den memnunmusunuz.İç hacmi nasıl? 40-45 bin tl arasında en full paket hangisi?

Genel olarak memnunuz, yani ne aldığınızı bilirseniz sıkıntı olmaz
    -içi geniş
    -süspansiyonları yumuşak ve genel olarak sessiz çalışıyor
    -kullananlar direksiyonunu çok beğeniyor oldukça yumuşakmış
    -malzeme kalitesi iyi sayılır ön göğüs yumuşak plastik, kapı üstleri deri kaplı
    -motor güzel gayet canlı
    -edc nin bir kaç sıkıntısı dışında geçişleri hızlı ve sarsıntısız

Olumsuz olarak

-yol tutuşu düşük
    -arka taraflardan biraz trim sesi var bozuk asfaltta ( bizimki 68 bin kmde )
    -algısı kötü şirket aracı olduğundan
    -şu an yok ama ilerki yıllarda iç kısımda deformasyonlar olabilir ( renolarda genelde olur )

En donanımlısı privilage+ xenon+ sunroof + navigasyon + 17" jant yani full opsiyonlu olanları
    Ama normalde dynamique ile privilage aynı privilagein içi bej dynamique içi siyah. sadece dynamique'e opsiyon eklenmiyodu ( yani bu noktada renonun yine saçma sapan donanım mantığı var )

Edc+ privilage 50 bin lira civarı temizi biz extreme edc yi 44'e aldık edc dynamique'te 47 48 civarı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• cetiner19 kullanıcısına yanıt
    Ben uzun süre kullanmak istiyorum.Yol tutuşu beni düşündürüyor.Aşırı hız meraklısı birisi değilim ama araç sollarken beni üzmemesini istiyorum.Cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • Babana söyle biraz gaza bassın...

• 07_KARAKARTAL kullanıcısına yanıt
    Malesef yol tutuşu zayıf hocam

Rica ederim

• ARacim 2014 1.5 dci Edc fluence. Kis lastikleri takili. Sakin kullanımda 40 km kadar kullandım bugün. Ortalama Hızım 24 km-h . Yakıt ortalama 5.8 oldu. Kullanırken sanki gaz pedalı üzerinde yumurta varmis gibi bastım. Şunu kesinlikle farkettim. Sakın kullanımla normal kullanım arasında en az ortalama 1.5 litre farkediyor. Hatta 2 litreye de yaklaşıyor. Aracı ilk aldığımda rampalarda basa bas tirmaniyordum. Ortalama olarak 19 km-h ile 7.9 litreleri gördüm. Netice itibariyle edc dci motorun tutumluluk potansiyeli var bence. Yeter ki ani hizlanmalara dikkat edip çok Acele yoksa gazın üstünde yumurta var da kırmamak için dikkat ediyrmuscasina basmak lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.