Şimdi Ara

Fluence ani fren (ABS) sorunu mu? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
7.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    "hocam renault un en rezil olayı abs si 2001 den 2010 modeline kadar hepsinde aynı." demişsiniz...

nereden biliyorsunuz? hepsini kullandınıız mı?en azından benim aracımın abs'sinde bahsettiğiniz gibi bir problem yok.eğer sizin aracınızda abs problemi var ise sonuna kadar hakkınızı aramanızı öneririm.Ama 2001'den 2010 modeline kadar hepsi aynı demek gerçekten bilmeden konuşmaktır.
  • 2001 kullanmasam herhalde 2001 yazmazdım dimi oraya akıllı arkadaş ?
  • ben memnunum sen değilsin abs'den...neyse arkadaş sana kazasız belasız günler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

2001 kullanmasam herhalde 2001 yazmazdım dimi oraya akıllı arkadaş ?

sımdı say dıyecem Recep İvedık'ın denızdekı 200cesıt balıgı saymaya calısması gıbı olacak ama neyse :)
  • Aynı sorun benim 2010 symbolde de var..İki defa kaza yaptım..Abs çok erken devreye giriyor..Ayrıca Renault un orjinal lastikleri çok dandik...Ondan da kaynaklanıyor..Ön iki lastiğe kış lastik takınca biraz düzeliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: genesisss

Aynı sorun benim 2010 symbolde de var..İki defa kaza yaptım..Abs çok erken devreye giriyor..Ayrıca Renault un orjinal lastikleri çok dandik...Ondan da kaynaklanıyor..Ön iki lastiğe kış lastik takınca biraz düzeliyor..

2 lastiğe kış lastiği takılmaz arabanın dengesini bozarsın takacaksan 4 üne tak
  • quote:

Orijinalden alıntı: malimete

2009 model megane2 var ben de...3 senedir kullanıyorum..frenle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadım...hatta ve hatta arabanın en memnun olduğum tarafı frenleri...bu 3 sene içeresinde 3 veya 4 defa ıslak zeminde sert fren yapmak zorunda kaldım..abs işini gayet güzel gördü...şimdi burada çıkıpta 2001'den 2010'a kadar ki renaultları kötülemek bilmeden konuşmaktır...normal olarak banttan çıkan her araç dört dörtlük olmaz...100 araçtan 2 veya 3'ünde kronik sorunlar baş gösterebilir...üretimin her aşamasında test ediliyor bu araçlar fakat sonuçta insan yapımı...

bende 2004 megane 2 dinamik var.
    fren mükemmel abs gerektiğinde devreye giriyor ve çok iyi durduruyor arabayı.
    bide arka tamponu çok sağlam olayı anlatayım.
    trafik ışığı kırmızı yandı önümüzdeki durdu. bende bastım frene hemen durdum ama arkadan 2000 astra 80 km hızla çarptı adamın ön tarafı göçtü.kaput testlerde ki araba gibi oldu benim megane de dalga geçer gibi sadece plaka yere düştü o kadar.
    abartmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cono01 -- 5 Nisan 2012; 2:22:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cono01

quote:

Orijinalden alıntı: genesisss

Aynı sorun benim 2010 symbolde de var..İki defa kaza yaptım..Abs çok erken devreye giriyor..Ayrıca Renault un orjinal lastikleri çok dandik...Ondan da kaynaklanıyor..Ön iki lastiğe kış lastik takınca biraz düzeliyor..

2 lastiğe kış lastiği takılmaz arabanın dengesini bozarsın takacaksan 4 üne tak

Kaliteli lastik yerine kış lastik yazmışım...
  • Kasım Güven, konuyu hortlatalım, aracınız manuel miydi?

Hem yeni Clio hem de Fluence'ın dizelini kullanmış ve her ikisinde de aynı sorunu yaşamış birisi olarak bence mesele ani frende vites küçültmeyi (ya da boşa almayı) atlamanız. Ani fren'de belli bir devirin altına geldiğinde araç "motor stop etmesin" diye kendiliğinden gaz verip kendini ileri atmaya başlıyor, aracı belli bir hızın altına indirmiyor. Siz de o esnada frende bir sorun var zannediyorsunuz (Gaz vermeye ek olarak sissil'in bahsettiği fren performansı da belki düşüyordur, farkedemedim). Frenaj azaldı diye daha kuvvetli basmaya başlarsanız da stop ediyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plumbium1 -- 11 Nisan 2012; 15:25:08 >
  • bahsettiğiniz türden sıkıntıya benim fluence edc de hiç rastlamadım hatta birkaçkez 60-70 km ile giderken önümdeki aracın durduğu oldu frenleme mükemmeldi.
    Bence amortisorleri ve bağlantı noktalarını kontrol ettirmenizi öneririm mümkünse sert amortisor kullanın.
    saygılar
  • Yazmadan geçemedim. Arkadaşlar Fluence marka aracımın frenleri ile ilgili sadece şunu yazayım ki herkes bilgilensin. Daha önceden çeşitli markalar kullandım hepsini biliyorum. Fluence içinde tek söyleyeceğim """Aynaya bakmadan frene basamıyorum, çünkü fren performansı mükemmel arkamdaki araç duramıyor"""
  • Fluence frenleri jamk gibi👌 jetta ile uzun iza giderken👎 fluence ile aninda duruyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.