Şimdi Ara

Flux tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
1
Favori
2.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, kullanıp memnun kaldığınız flux markalarını yazarmısınız.Geçen sene bir arkadaşım 5 lt. bidonda markasız bir ürün getirmişti bana inanılmaz memnundum fakat neticede bitti.Geçenlerde karaköyden temizleme gerektirmeyen özellikli tavsiye üzerine bir flux aldım (markasını hatırlamıyorum ama eve gidince yazabilirim) hayatımda bu kadar berbat bir flux daha görmedim.Zaten bildiğiniz su kıvamında oysa önceki kullandığım flux su dan biraz daha kıvamlıydı.

Ne önerirsiniz arkadaşlar hem sıvı hemde krem olanlanından lazım.Aşağıdaki ürünü kullanan varmı iyimidir alınır mı?

• Ben de son zamanlarda biraz flux meselesine kafayı takmıştım. Çok da lazım olduğundan değil de merak işte. Orta halli bir hobi olarak elektronikle uğraşıyorum. O yüzden ileri derecede profesyonel tecrübe aktaramam ama dilim döndüğünce elimdekilerin durumunu anlatayım hocam.

Elimde Alpha nr215 no-clean flux, Feray pc 26 ve kendim yaptığım bir flux var. El yapımı olan izopropil alkol, taş gibi olan çam reçinesi (akma da diyor aktarlar buna) ve gliserin karışımından ibaret.

Krem fluxlardan da aliexpressten sipariş verdim ama henüz gelmediği için onunla ilgili yorum yapamıyorum. Geldiğinde onunla ilgili de bilgi eklerim.

Feray pc 26 ve yaptığım flux sıcak hava ile sökme ve smd lehimlemelerde iş görüyor ama el yapımı olan fazla artık bırakıyor. Feray pc33 kullandığım elemanların sıcak hava ile daha hızlı söküldüğünü ve iyi lehimlendiğini gördüm. El yapımı olanıyla benzer performansa sahip ama dediğim gibi daha temiz. Artıklar da izopropil alkol ile kolayca temizleniyor.

No-clean olanı da bildiğim kadarıyla potaya girmeden evvel kartlara püskürtülüyor ve daha iyi, temiz lehim yapılmasını sağlıyor. O yüzden alphayı şırıngaya doldurup elemanlara sıktım ve lehimledim ama bir faydası olup olmadığını anlayamadım. Adı üstünde temiz ve kalıntı bırakmıyor. Fakat alpha markasının çok yerde tavsiye edildiğini gördüm.

Ben reçineli flux olarak feray markasını beğendim ama soldex veya başka marka kullanmadığımdan karşılaştırma yapamıyorum.

Ayrıca fluxları denememi istediğiniz bir yöntem, uygulama vs. varsa da yardımcı olmak isterim.

• Aslında benimde eskisi kadar flux a ihtiyacım olmuyor fakat oldumu da flux sız olmuyor o yüzden azda olsa işe yarar kaliteli bir şey almak istiyorum.

Daha önceki kullandığım ve çok memnun kaldığım flux un markasını hatırlamıyorum 5 kg. lık bidondaydı ve rengi linkteki ürünle birebir aynıydı ;
    Arkotek Elektronik ve Dış Ticaret
    Feray Likid Flux PC 26 (1 Litre) Feray
    https://www.arkotekelektronik.com/feray-likid-flux-pc-26-1-litre-22894

Şimdiki kullandığım ürün ise renksiz ve çok sıvı su kıvamında bu yüzden devrede lehim yapacağım yüzeye sürdüğümde kocaman bir alana yayılıyor bu yüzden hem fazla flux kullanmam gerekiyor hemde kalitesi çok kötü olduğu için temiz iş çıkaramıyorum.

Alpha markasının methini bende duydum fakat anladığım o ki temizleme gerektirmeyen flux ların etkisi de az oluyor.Benim için sorun değil ben lehimimi yaptıktan sonra temizliğinide yaparım o yüzden temizleme gerektirmeyen ürünlere yakın düşmeyeceğm artık.

Aşağıdaki ürün için ne dersiniz kullanan oldumu ?
    www.hizlidiyot.com
    Pc26 Sıvı Flux 1 Litre (Reçine)
    https://www.hizlidiyot.com/pc26-sivi-flux-1-litre--(recine)-u267

Önceki kullandığım fluxla aynı renge sahip o yüzden şansımı onun deneyeceğim gibi görünüyor siz ne dersiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wax tavsiyesi?
    4 yıl önce açıldı
    Switch Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.