Şimdi Ara

Fm 2015 Las Palmas Kariyer Hikayem... [La Liga Şampiyonu Olduk] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
7.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • transferler iyi takıma göre sanagoyu baya zorladın ama aldın
  • Teşekkürler herkese... Bakalım Sanogo Gol krallığında ilk 5'e girerse şükür :D 20 gol atmalı. daha lige başlamadım şehir dışında olduğumdan dolayı. En geç salıya yeni yazım gelir...
  • FM 15 Las PAlmas Hikayeleri Bölüm 10: 10. Bölüm Şerefine! Yazı linki => link

Teşekkürler baylar.. Teşekkürler hatunlar… Bizi takip ettiğiniz için teşekkürler. 10. bölümle karşınızdayız.

Uzun bir ara verdim FM’e. 4-5 gün falan. Şehir dışından gelir gelmez ayağımın tozu ile takımımla ilgilendim. Son gelişmeler transfer üzerine idi. Yaya Sanogo bizi heyecanlandırıyordu. Cebimizi de düşündürüyordu. Ama sakattı ilk haftalar oynayamadı. Yatarak para aldı.

Ligin ilk maçında farklı bol gollü bir galibiyet aldık. Araujo şov yaptı. Sanogo’nun geldiğini duydu sanırım :)

Fm 2015 Las Palmas Kariyer Hikayem... [La Liga Şampiyonu Olduk]

Bu arada transfer piyasası durmamış. Bir baktım ki Kayserispor süprüz bir transfer yapıyor….

He la he bzim bildiğimiz Robinho bak orada Milan yazıyor… Adamlar basmış parayı almış Lige yeni çıktılar bunun şerefine sanırım. Bende Robinho gelsin forma satışı yükselsin diye takip etmiştim. Ama paraya kıyamayıp almadım. Cimririk. 25 kişi de doldu bea. Bu arada İspanya Süper Cup’asını kaybettik. Kendi kalemize atmaya doyamadık.

Bende bazı Scout’larımı güney amerika’ya yollamıştım. hemen bana oyuncu tavsiyesinde bulundular. Baktım beğendim. Bebe yaşında aldım. Gelecek için. Değerleri karşımızda. sezon sonu gelecek. Yaklaşık vergisi KDV'si o su bu su 2 milyona aldım... Hep böyle pahalı oluyorlar....

Değerleri görebiliyorsanız ne mutlu bana. Tumblr’da resim kaydetme sorunu olabilir. Düzeltmişler birşeyleri yeni gördüm bende. Neyse UEFA kupası grup kuraları çekildi. İçinden çıkılamayacak gruba düştük. Başta korktuk ama 4 maç sonunda lideriz ;) Anderlecht zayıf çıktı gelen geçenden 4-5 yiyor. GS gibi.

Lig başladı. Araujo formda, Sanogo sakatlıktan yeni geldi. O da form düzeyini yükseltmeyi başladı. Goller ardı ardına geliyor. Guillermo diye forvet almıştım. Huzursuzluk çıkardı. E defans mı çıkarıyım otur oturduğun yerde, sende 4 gol at bir maçta seni de alıyım. Neyse 1-2 maç oynattım sesini kesti. Ligde aldığım sonuçların bazıları şu şekilde;

Sanogo Hat-trick’ini yaptı ;)

Bunu gören Araujo’da karşılık verdi.

UEFA maçları ise;

Bu maçta Sanogo nefis gol attı. Gol; resimli anlatımı ile karşınızda.!

Braga’yı da yendim fikstür’de göreceksiniz. Grupta liderim. Fakat yine sakatlanma problemleri devam ediyor. Şikayetçiyiz. Çok oyuncu sakatlanıyor. Sağ bek kalmadı elimde… 4-5 oyuncum sakat. Hele PSV maçının son dakikasında sakatlanın Kalecimdi. Sinir etti! 1 dakikadan kısa süre kala sakatlanmış, duruver orada. 10 saniye daha dayan….!

Sonuç olarak Kasım ayındayım sanırım. Fikstür’üm şu şekilde;

Ligde ise sadece 2 maç yenilmişim.. 4.üncüymüşüz bende şaşırdım :D Defans problemimiz var. her maç gol yemişiz. Antremanlarda takımı artık defans çalıştırmaya başladım. Lig durumu;

Okunabiliyordur umarım. Araujo gol krallığında liderliğe oynuyor. Asisstleri de iyimiş… Sanogo 5-6 gole ulaştı yine sakatlandı 4 haftalığına. İleri kanatlarda Mokhtar gol de atıyor asists de yapıyor. Tripic de golleri ile maçı kurtarıyor.Sezonda en az 3-4 golleri far. Nauzet Aleman frikik ustası. Sezonda 2-3 golü var. O da Sakatlandı. Paredes ise birkaç maçı kurtardı. 3-4 golü vardır. Ligde en çok “maçın adamı” olma yolunda ilerliyor. Tavsiye ettiğim oyuncular bu şekilde ;) Las Palmasın ortasahasının ortası iyi. Vicente, Hernan, Castellano iyi top kapıyorlar. Ama bu oyunda uzaktan şut becerilerini kısmışlar. FM 14 ve 13 de uzaktan her şutları gol oluyordu.

O uzaktan saçma golleri yemeye devam ettim. Kaleci zor zahmet kaleden çıkıp topu uzaklaştırıyor. Uzaklaştırdığı yerde nedense hep rakip oluyor; sınır tanımadan gelişine vuruyor gol. Hata! Sinir oluyorum bundan. FM 14’tede kaleci uçarak kayarak eline aldığı topla çizgi dışına çıkıyor kırmızı yiyordu. Bu kaleye her sene bir saçmalık koyuyorlar. Ama frikikten dönen toplardan gol yemedim, hep attım. :)

Bu seferlik bu kadar. Rahat rahat okuyun diye uzun yazdım :D sanırım hafta sonuna kadar yazmam ;) Herkese iyi günler.

• mükemmel ilerliyorsun araujo ne yapmıs öle ssini koyarmısın ne kdr gelişmiş merak ettim uefada umarım kolay rakip gelir
  • Hemen atıyım abime bi SS
    Oyuna başlamadan önce

Oyuna başladıktan sonra bulunduğum tarih

Oyun değerleri

Bende böylece neleri gelişmiş onu farkettim ;) Heading, longshot,birkaç mental değerleri ve hız beceri filan gelişmiş. 1 er değer artmış.

Şurada Las Palmas ile Liga adelante'de attığı birbirinden güzel gollerin videosu.

http://www.youtube.com/watch?v=Lsk6hHBFguc

http://www.youtube.com/watch?v=xvJR7m_6olY

http://www.youtube.com/watch?v=1v85rNePjRU

http://www.youtube.com/watch?v=zSh0bYQbEnM

http://www.youtube.com/watch?v=LXJ63UjgLYA

http://www.youtube.com/watch?v=XL-1_HAsLWk

• bence bonservisini almalısın :D
  • İşte alacam fırsat bulamadım. ilk param yoktu. Hata manajeri geliyor "sizin klüp maddi sıkıntıda karşılayamazsınız satın almayın görüşme yapmayalım" diyor. Yeniden kiralama şansı buldum yarı maaşını ben ödüyorum. İkincisinde para geldi ama Sanogo'ya verdim. Gene aynı ücret ve satın alma opsiyonu ile kiraladım. Kiralama bitmeden kiralama teklifi ediyorum. Boca Juniors kabul ediyor. Satın alma opsiyonu var 1.600 milyon Euro. Kendi oyuncummuş gibi kullanıyorum Devre arası para gelirse alabilirim..

Bu oyunda "paranız ve maaş ücretiniz şu kadar yükseldi" diyor. ana sayfada para durumundaki değişikliği görüyorum ama teklif ederken eski durumdaki gibi teklif edebiliyorum, maaş teklifinde yükselme falan olmuyor. Bu durum 1 temmuzdan sonra düzeliyor. Bir hata, bir saçmalık var oyunun bu kısmında...

Gerçek hayatta, Başkan parayı bastı ve Las Palmas satın alma teklifi yapıp 5 sene kontrat imzaladı sanırım yada kiralamayı nasıl olduysa 5 sene uzattı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo_Aragorn -- 16 Aralık 2014; 23:12:34 >

• FM 15 Las Palmas Hikayeleri Bölüm 11: Liderliğe Oturduk! link

Oynamam daha dedim ama dayanamadım gene açtım FM’i. Oynadım Las Palmas’ı Oynattıkça galibiyetler aldım. Ligde aldığım üst üste galibiyetler sonrası Liderliğe oturduk!!! Öbür haftaya ineriz ;)

Belli başlı galibiyetler. Her galibiyette forvet oyuncum Araujo’nun imzasını göreceksiniz..

Granada galibiyetinden sonra lig tablosu şu şekilde oldu.

Ara transfer dönemine (Aralık sonu) böylece lider girdik… tüm taraftara armağan olsun… UEFA’da emin adımlarla gidiyoruz. Nağmağlup çıkacaktık. Yedeklerle çıktığım Anderlecth maçına 4-3 yenildim. Braga’yı önceden yenmiştim. Rakip ise Hannover. Bunu geçersek Totteham ile karşılaşma ihtimalimiz var hayırlısı.

Kral kupasında istediğim gibi gitmedi işler. Elendik 2. Lige düşen GETAFE’ye. Oyunculara çok sinirlendim. Hele kaleci resmen kaleyi boş bıraktı bir gol yedik…

Bu arada UEFA’da 3 Türk takımı vardı. Balıkesirspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş. Üçüde çıktı. Balıkesirspor şansına son hafta çıkıverdi. Rakibi Milan ;) Neyseki bize çıkmadı…

Son olarak buradan YEAH demek istiyoruz. Ara transfer dönemini sakin geçireceğiz. Bu arada defans oyuncum Lautaro Giannetti Arjantinli’ye Malaga asılmaya başladı. 10 milyon Euro serbest kalma maddesi var. Şuanki değeri 2.5 Milyon Euro. Bakalım nolacak görecez. Fifa 2001 görseli ile yazımı sonlandırıyorum.

• hanoverı elerız umarım umarım 1.likten inmeyız
  • FM 15 Las Palmas Hikayeleri Bölüm 12: UEFA’dan elendik…

Sizlere hep başarılı iyi haberler vermekte sıkıldım. Birazda kötü haber verelim istedik. Takım mal mal oynamaya başladı. Sanogo’nun sürekli maç sırasında sakatlanması canımı sıkıyor. Her seferinde oyunu kapa aç yapıp duruyorum. Oyun bu yüzden sıkıcı hale geldi. Adam sakatlanıyor 4 hafta yok. Sonra iyileşiyor yine sakatlanıyor.! Olmaz bu kadar. Gerçek hayatla alakası yok…

La liga da ilk 5 için yarış içindeyiz. Lider Real Madrid aldı başını gidiyor gibi. Real, Barca, Atletico maçlarını kaybedince ilk 2 ile 4 arası gidiyorum. Maç skorları;

UEFA’da Hannover’i eledik. Totteham ile karşı karşıya geldik. Evde 0-0 ve deplasmanda 2-0 yenilgi ile ayrılınca, Çeyrek finale çıkamadan elendik.

Ocak ayı transfer dönemi ise hareketli geçmedi. Genç ve bonservisi bitecek oyunculara yöneldik. Başkan 6-7 milyon para verse de harcamamayı tercih ettik. Az miktarı harcandı. Lozano denen herifi önerdi gençlik antrenörü. Bu da ameleleri topluyor gibi. Aldık ama işe yaramıyacak. Birezilya’dan Felipe Agusto vardı beleşe aldık. Mariano Barbosa Sevilla’nın yedek kalecisi. Eskiden Las Palmas’lı idi. baktım bonservisi bitiyor aldım. Severim kendisini. Hepsi 1 Temmuz’da gelecek.

Oyunda Takım gerileme dönemine girdi. Araujo gol atamıyor. Sanogo birşey yaptığı yok. Vicente kurtarmaya çalışıyor takımı. Bazen yetmiyor. Almeira denen takımdan 3-0 yenilgi ile ayrıldık. Cadiz çıkmıştı ona da yenildik. Espanyol küme düşüyordu berabere kaldık. Bakalım sezon sonu ya 2. yada 5. olacaz.

• Ayrıca Scoutlarımı Hırvatistan'a yönlendirdim orada iyi oyuncular yetişiyor. 1 M'den daha ucuza alıp 5-7 katına değerlerini çıkartırım gibi. 2 kere FM 14'te böyle oyuncu bulmuştum Hırvat liginden. 7 M den 4 M den almıştım yaklaşık 53 ve 45 M'e satmıştım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo_Aragorn -- 23 Aralık 2014; 16:54:19 >
  • sansızlık olmus artık yada motordan baya düşmüşsün sana bir onerı oyun acarken afrıka gelısmısten ayarlarsan afrıkadan baya genc yetenek cıkıyor önerırım
  • Hocam Afrika'da Ebola salgını var diye fazla ilgilenmiyorum :D
  • Hocam bu iki oyuncu arasında kararsız kaldım. İki şık arası karar veremedim karar veremedim :D

Bu da Kuzey Afrika tarama sonucunda keşfettiğim oyuncu. Seversin Afrikalı :D

• soldakı daha iyi iyi biraz akıl hocalıyla ucar adam afrikalı da iyi afrika diyorum cunku daha ucuz ondan normalde butun yabanacıları japondur ama bu oyunds japon bulamadım regen
  • Soldakine Beşiktaş talip miş... Birde 25 kişilik kadro kurma yetkim var. daha fazlasını kayıt yapamıyorum La Liga'da. Fazla oyuncum olunca sıkıntı oluyor :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo_Aragorn -- 24 Aralık 2014; 21:14:21 >
  • FM 15 Las Palmas Hikayeleri Bölüm 13: Bir Sezon Daha Sona Erdi, Kupasız!

Evet 2016-2017 sezonunu sona erdirdim. Yine büyük bir sükse yaptık. Araujo önderliğinde. İstediğim sayıda golü Sanogo değil Araujo attı. Bende artık bonservisini alma zamanı diyerek 3 sezondur kiralık oynattığım Araujo’yu 1.6 Milyon Euro’ya aldım. Ucuza geldi ;)

Son maçlar ve Puan durumu;

Şampiyonlar LigindeyiZ!!!!!! Sanogo sezon boyunca ligde 14 gol attı. Araujo 22. Sağ sol açıklarda Monstar 5, Tripic 4, Nauzet Aleman 5 gol attı. Paredes maçın adamı olma yolunda ilerledi. Golü 7.

Araujo’nun hemen bonservisini aldım.

Sezon bitmesine yakın, önceden sakatanan Tripic adlı oyuncum bir iki maç oynamadan hemen “ilk 11 oynat yoksa külahları değişiriz” demeye başladı. Bunu duyan yerinde oynattığım Adsrubal sadece bir maç oynamaması sonucunda hemen aynı şeyleri söyledi. İlk 11 oynat yoksa külahları değişiriz. Bende “He he Oynatırım bir ara he!” diyorum.

Bu sorunlarla yüzleştik son haftalarda. Mutlu son 2. olarak bitirip şampiyonlar ligine direk katılmamız. Peki büyük transfer yapacakmıyız.! Hayır! Genç yıldızları almayı düşünüyorum. 20-18 yaş arası 5-7 oyuncu transfer edeceğim. takımda 23 oyuncu kalmıştı. 25 oyuncu kayıt etme hakkım var. Bakalım nolacak hepimiz göreceğiz.

Yine klübümüze övgüler yağdı. Para da.

Sonuç olarak bana yine iş teklifleri gelmeye başladı. Bir bana birde Fatih Terim hocaya teklifler yağıyor. Hepsini reddettim, daha yapılacak işler var.

Bir sonraki yazım transferler ile ilgili olacak. Bir sürü genç yetenek ile görüşmeden imzalar attım. Takım şişiyor. B takımı veya U19 da oynatacağım çoğunu. Özel bir geliştirme sistemi kuruyorum. FM14’teki gibi… Saygılar iyi geceler.

• 18 yasındakı oyunculaır kaydettirmeden ligte oynatırsın ama avrupada da alt yapıdan cıkan 21 yas altılarını kaderttirmeye bilirisin
  • Hocam bir tanesi 18 yaşında imiş. diğerleri 20 - 21 yaşlarındaymış :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neo_Aragorn -- 25 Aralık 2014; 15:57:41 >
  • FM 15 Las Palmas Hikayeleri Bölüm 14: Şampiyonlar Ligili Bir Sezona Merhaba

Evet oyuncuları tatile gönderdikten sonra ben dükkanda kaldım bir süre oturdum düşündüm. Etrafı temizledim. Staff olarak ne tür yenilikler yapabiliriz? Hazırlık Maçları nasıl yapmalıyız? Hangi oyuncuları almalıyız? Bu soruları düşünürken bir baktım ki tatil bitmiş.

Düşünürken de hareket etmek gerek. Baktım U21 dünya kupası var, takip ettim. Gol kralı olan Kolombiyalı Rodriguez’i aldım. Scout’larımın tavsiye ettiği oyuncuları tek tek paraya kıyarak aldım. Neredeyse kasa sıfırlanıyordu ki Şampiyonlar liginden para geldi. Kasada 20 Milyon Euro ile dolanıyoruz bakalım. Transfer bütçesi 2 Milyon kaldı. Maaş bütçemiz sınırda. Bu yüzden yüksek maaş ile kontrat uzatamıyorum. Ama neyseki Parades dışında herkesin kontratı sezon sonu bitmiyor. Parades ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladım, az maaş verme konusunda anlaştık.

Transferlerimiz ve maliyetleri;

İki Hırvat Stipic ve Marasovic arasında kalmıştım. İkisini de aldım ;) Stipic’i şampiyonlar liginde oynatacağım ve kupada. Marasovic’i ise ligde oynatmaya karar verdim. Defansta kaptanımız David Garcia sezon sonu emekli olacak. Arjantinli Gainnetti(24) veya 2 sezondur takımın sezon boyu ortalama en çok rating ile oynayan İngiliz Keane(25)’i satabilirim. Parantez içi sayılar yaşları oluyor.

Felipe Augusto ile devam edelim. Brezilyalı, Brezilya takımı Rio Ave’den beleş olarak, sadece kontratı anlaşması ile aldım.

Alan Ruiz, San Lorenzo’dan 3.6 milyona aldım. Scout çok israr etti. Hazırlık maçlarında iyidi. Paredes’ten iyi gibi.

Mariano Barbosa, Sevilla’dan, 2014 yılı başında Las Palmas’tan transfer olmuştu ucuz bir fiyata. Çok sevmiştik. İçimizde kalmıştı ucuz gitmesine. Baktım kontratı bitmiş hemen aldım.

Martin Correa, Uruguay’lı genç yetenek. Scout’umun tavsiyesi. Aldım. Şimdi baktım da pahalıya almışım. 3.6 milyon verdim. ama ilerde gelişecek dediler. Hadi hayırlısı. Steaua’ya kiralık gönderdim. Steaua ile kardeş klüp anlaşması imzaladım. Orada 4-5 oyuncu kiralık gönderdim. Correa’nın performansı iyi gibi. Güzel haberlerini alıyoruz. Seneye takımda ilk 11 olacak. Faslı sol kanat Mokhtar’ı satmayı düşünüyorum. en az 7 milyona.

Ve Kolombiyalı U21 gol kralı Joao Rodriguez. 775 bin Euro’ya aldım. Serbest kalma maddesi sağolsun. Ucuza geldi. Ama takımda 25 kişilik kontenjan dolunca forvette 3 tane oyuncum olunca mecbur Steaua’ya kiralık gönderdim. Yeni gitti. performansı fena değildi.

Hazırlık maçlarımızdan bahsedelim. Hazırlık döneminde; Fransa gezisi yaptık. yani Fransa Turu. Sonra Geleneksel Canaria Cup turnuvamızı düzenledik. Orada Kupayı düzenleyen olarak kaldırdık…

Geçen sene ile ilgili araştırma raporuna göre taraftar arasında en çok sevilen oyuncu ispanyol Las Palmas’da doğmuş büyümüş, Vicente olmuş.

Son olarak Hazırlık maçı sonuçlarımızı veriyorum.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.