Şimdi Ara

FM'NİN TADI NASIL ÇIKAR.. Multiplayer Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
5.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar CM03'den beri sektirmeden takip ediyorum FM'yi. Sekiz yıldır yakın bir arkadaşımla karşılıklı oynuyoruz. İlk yıl tek PC'den hotseat oynuyorduk. Son 7 yıldır internetten bağlanarak kapışıyoruz. Bir süre tek başıma da oynadım ama multi oynadıktan sonra çok sıkıcı geldi.

Nasıl Multi oynanır:
    - Önce host olacak arkadaş TCP 10093-10094 , UDP 10093-10094 portlarını açar
    - Oyunu kurarken ayarlarda "run as server" işaretler
    - Oyunu kurup girdiğinde game status bölümündeki Ip numarasını arkadaşına verir
    - Arkadaşı join game deyip bu ip ile oyuna girip takım seçer

Bunlar işin teknik kısmı, şimdide nacizane tavsiyelerim: FM'NİN TADI NASIL ÇIKAR...
    - Aynı ligde birbirine yakın güçte iki takım seçilir
    - Takımlar tamamen aynı olmayacağından editor'e girilip bu iki takımla ilgili reputation(saygınlık), stadyum kapasitesi, transfer bütçesi, sponsorluklar, antrenman tesisleri gibi değerler eşitlenir.
    - Yine editörden iki takım birbirine rival (rakip) yapılır.
    - Skype'den mikrofonlu kulaklıklarla bağlanılarak oyun oynarken bir yandan muhabbet edilir
    - Ucuz, iyi adamlar ve iyi hocalar için kapışılır, gerektiğinde saygı ve sevgi çerçevesinde karşılıklı sövülebilir.

Biz genelde alt-orta sıralarda takımlar alıp biraz transfer bütçesini artırarak oyuna başlıyoruz. FM 2011'de şuan Malaga-Osasuna ile kapışıyoruz. 8 yıldır artık iyice gurur meselesi haline geldi.

Bizim gibi oynayan birçok arkadaş vardır. Uyguladığınız başka yöntemler varsa bilmek isterim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanocak -- 16 Aralık 2010; 11:33:38 >

• Konuyu dağıtmak gibi olmasında biz arkadasla bir türlü online oynayamiyoruz oyunlar orijinal ve patchler aynı.Hem steam hemde hamachiden denedik ama bir türlü kurulan oyun görünmüyor.İp girince de oyun takılıyor yardım ederseniz sevinirim.
  • Arkadaşınız oyuna bağlandığında Game status sayfasının alt kısmında kendi adınızın altında onun adını görmeniz lazım. Eğer bağlandığında isim görünmüyorsa ilk iş modeminizdeki portları açmak. Yukarıda gerekli portları yazdım. Modem konusunda gerekli yardımı portforward.com'dan alabilirsiniz. Eğer adı görünüyor da yanındaki gecikme süresi çok fazla ise internet bağlantınızda sorun var demektir.

Dikkat etmeniz gereken, eğer evde internet ağı varsa portu doğru ağ adresine yönlendirmek. Kullandığınız pc'nin ağ adresini yine game status sayfasında, ip numarasının yanında görebilirsiniz.

Bunun dışında problem olmaması lazım. Benim en kolay bağlanıp multi oynadığım oyun FM'dir.
  • Port açma olayını denemedik ama oyuna baglanamiyoruz.Server ekranı boş ve join other server a ip adresini yazınca donuyor.Port acarsak bu sorun duzelirmi?Cevabın için teşekkürler.
  • port açınca sorun büyük ihtimalle düzelir.
    birde oyunu kuran kişinin "run as server" işaretlemesi gerekiyor.
  • Yukarıda denildiği gibi run as server işaretli olacak oyunu açan kişide ve giren oyuncu join other server seçeneğine tıklayıp hamachideki ip adresini girerek oyuna dahil olacak serverlarda görünmeyebilir oyun.

Konuya gelirsek , ben editorden düzenlemeyi pek doğru bulmuyorum oyunun tadını kaçırabiliyor takım seçerken o şartlara uygun seçmen daha uygun olur diye düşünüyorum.
  • Saolun arkadaşlar port açmayı deneyeceğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güzel bişeye benziyor.Deneyip görmek lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mithrandir996

Yukarıda denildiği gibi run as server işaretli olacak oyunu açan kişide ve giren oyuncu join other server seçeneğine tıklayıp hamachideki ip adresini girerek oyuna dahil olacak serverlarda görünmeyebilir oyun.

Konuya gelirsek , ben editorden düzenlemeyi pek doğru bulmuyorum oyunun tadını kaçırabiliyor takım seçerken o şartlara uygun seçmen daha uygun olur diye düşünüyorum.

tek başına oynayınca bence de oyuna kesinlikle müdahale edilmemeli ama
    iki kişilik oyunlarda rekabeti korumak için bazı şartlar eşitlenmeli bence.
    tamamen aynı koşullarda iki takım bulmak imkansız.
    sonra yenilene bahane çıkıyor...

bu arada hamachiye gerek yok. direk bağlantı ile oynuyoruz biz.
    ip adresi de oyunun içinde game status'de görünüyor

• hocam kasma olayı filan nasıl oluyor?

biz bunu cm 01 02 de yapardık. 10 12 sezon filan oynadık arkadaşla inanılmaz zevkliydi.
  • Bencede çok güzel ve keyifli. Acaba forumdada böyle yapılabilir mi?
    Mesela Türk liginden Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Beşiktaşlı 3 üye kendi aralarında oynarsa çok şahane olur
  • Takımlar arasında takas, transfer pazarlıkları da forum üstünen yapılabilir. Herkes de okur, eğlenir ama farklı evlerden online oynamak zor iş.
  • kasma olayı olmuyor. Benim pc çift çekirdekli, orta halli bir pc ve database'i custom yaparak oyuncu sayısını baya artırdım. large'dan daha büyük.

online oynamanın zevki gerçekten çok farklı. şuan tek oynamak bana çok anlamsız geliyor çünkü rekabet edeceğim kimse yok. biz bazen ligi 10. bitirince bile son maça kadar heyecanla oynuyoruz çünkü asıl rakip diğer oyuncu.

3-4 kişi de oynanabilir ama oyunun aşırı uzamaması için gün geçirme süreleri kısıtlanmalı. mesela 2 kişi de "continue" tıkladığı zaman üçüncüye 30 sn. verme ya da direk günü geçirme ayarlanabiliyor.
    biz iki kişi olduğumuz ve sürekli skype üzerinden konuştuğumuz için buna gerek kalmadı.
  • port ne bir de hamachi ne demektir?
  • pekı ornegın bırlıkte oynadıgımız arkadasımız detaylı bır sekılde futbolcu bakıyo pıyasada o arada bız napıyoruz beklıyomuyuz arkadası?:) bırde serverda kopma oldugunda neler oluyo mesela tam mac oynanırken ınternet gıttı bu durumda oyuna nerden baslıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

pekı ornegın bırlıkte oynadıgımız arkadasımız detaylı bır sekılde futbolcu bakıyo pıyasada o arada bız napıyoruz beklıyomuyuz arkadası?:) bırde serverda kopma oldugunda neler oluyo mesela tam mac oynanırken ınternet gıttı bu durumda oyuna nerden baslıyoruz?

biz sürekli konuştuğumuzca adam arama gibi uzun süreli işleri genelde aynı günlerde ya da diğerinin maçı sırasında yapıyoruz. çok sorun olmuyor.
    server koparsa oyunu kuran kişinin gün geçirmemesi gerekiyor. bağlanan kişi tekrar oyuna aynı yerden girebiliyor.
  • bende sizle oynayabilirmiyim 3.player olarak arkadaşımda var 4 ümüz kapışırız belki ileride 10 000 kişili serverımız bile olabilir :P
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.