Şimdi Ara

Fm radyo anteni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sanırım sorunumun en uygun yeri burası.

Sony deck olarak bir müzik setim var. Bunun fm radyo için anteni kayıp. Anten girişi tv anten grişine benziyor. Bende normal tv anteni ucuna ince bir telefon kablosunu bağlayıp taktım. Fakat pek iyi olmadı ve özellikle stereo radyolarda cızırtı oluyor. Bu müzik setinin anten girişinde 75 ohm yazıyor ohm dediğimde kulaklık şekline benzer bir şekil var ve yanlış hatırlamıyorsam ohm diye telaffuz ediliyordu. 6. katta oturuyorum yani çekmemesi için bir sebepte yok. Acaba temiz yayın alabilmem için nasıl bir anten yapmalıyım ve nelere dikkat etmeliyim.

• bakır bir kabloyu 3m kadar, ucunu yaklaşık 30cm çaplı yuvarlak yapıp elindeki o tv girişine 2 ucunu bağla girişe tak. anten metal bir yere değmesin dikkat et. ben öle yaptım canavar gibi ..
  • kulaklık şekli dediğin şey ohm un gösderiliş şeklidir
    dalga boyunu hesapladığımız zaman fm yayınlarında yaklaşık 90cm lik bir kaplo yeterlidir anten yerine 90cm lik çok telli bir kablo taksan yayınları kusursuz almaman için bir sebeb yok.
    stereo da ise durum farklıdır bu senden değil yayından kaynaklanıyor
    fm yayınlarının band genişliği 75kHZdir ses olarak biz bunun 30kHz ini kullanıyoruz geri kalan kısmı ile RDS dediğimiz sistemiçin kullanıyouruz isdersan geri kalan freansda casusuluk yap:)tabi bu kolay değil o ayrı
    ses kısmı ise 3 parçadan oluşur ilki 0dan 15khze kadar mono yayınları(tek kanal) burda frekans modülasyonu kullanılır 23khz ile 53 khz arasında ise stereo yayınlar gönderilir bunlarda genlik modülasyonda iletilir(am)23den 38 e kadar sol ses işareti 38den 53e kadarda sağ ses işareti gönderilir 19khzde ise pilot sinyal gönderilerek mono stere yayınları arasında senkronizasyon yapılır

eğer vericiler güçlü değil ise sen stereo kısmı cırıltı bozuk alman normaldir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osman1571 -- 5 Aralık 2004, 20:47:01 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FM Transmitter Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    1 watt ile fm radyo yayını
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.