Şimdi Ara

1 watt ile fm radyo yayını

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
6.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 1 watt gibi çok küçük değerle kısa süre yayın yapmayı çok istiyorum..radyolar hobilerim arasına girdi
    1 watt ile 500 metrede başka radyo yayınlarına kesinlikle zarar vermeden yayın yapmak yasak mı ?
    teşekkürler

• yüksek radyo sinyallerinin olmadığı yerde 1 watt ile 2 ila 3 km kadar yayın yapabilirsin. 1 watt ile yüksek sinyallerinin olduğu yerde hiç bir sinyali kesemezsin yani şehir içinde yaşıyosan yaptığın yayını evinde bile zor dinlersin. bu konuda yardım almak istersen pm :)
  • kapalı alana koyarım 2-3 km gitmez böylelikle, sadece merak gidermek için..
  • başka bilen yok mu ??
  • eklersen bilgi konusunda yardımcı olmaya çalışırım ...

samdir_009@hotmail.com

***fm bandında yayın yapmak öncelikle belirteyim yasaktır....
    ***ama merak ediyorum dersen herhangi bir isim kullanmadan ad vermeden yer belirtmeden
    ***kötü bir amaca hizmet vermeden
    ***para kazanmaya çalışmadan
    ***başkalarının frekanslarına girmeden ki elndeki cihaz ölçümsüz ise farkına bile varmazsın...
    ***1-7 watt gibi küçük değerlerde
    ***1km yi geçmeyecek şekilde
    ***yalnızca legal müzikler kullanarak
    bu merakını giderebilirsin bence !!!

not:ankara istanbul izmir gibi büyük şehirlerde ve onların merkezlernde isen zaten hiç verim alamassın...
    ole 1 watt la falan mesafe alıcam zannetme...
    zaten boş frekans bulman imkansız gücün yoksa bastırılırsın ...

• hatta 0.5 watt ile bu en fazla 500 metreye kadar gider..
    tabi ki legal müzik bilgisayardaki mp3 dosyalarını kullanarak
    ankara,istanbul yada izmir'de değilim zaten boş frekans var, hiç kimseyi rahatsız etmek değil amacım
  • en fazla güç 0.5 watt olmalı öyle mi ?
    peki 5 watt ile günde 1 saat kimseyi rahatsız etmeden yayın bu da mı yasak ? yaşadığım bölgede 106.7'den sonra radyo yok, yine 108.0'ı seçerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gençlik1 -- 6 Mayıs 2010; 14:40:33 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    6 KANAL vs AC97 ses
    22 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • isim vermeden yayın yaparsak şikayet olsa bile yerimizi bulabilirler mi?
  • vericin var mı seni oyalıcak bi cihaz var elimde linkide vereyim...

yada şöyle orayım verici olarak ne kullanmak istiyorsun ne var elinde...

http://forum.donanimhaber.com/m_39527590/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: utopiautopia

vericin var mı seni oyalıcak bi cihaz var elimde linkide vereyim...

yada şöyle orayım verici olarak ne kullanmak istiyorsun ne var elinde...

http://forum.donanimhaber.com/m_39527590/tm.htm

bu aslında tam bana göre bir şey benim amacım yazın köyde yayın yapmak zaten trt den başka radyo çekmiyor.
  • ben ilçede önünde bi power katı kullanarak yayın yapıyordum her yerine gidiyordu tabi power katım ynınca elimde bu kaldı

bu parçada yüksek bi yerden anca bi köye yeter ...
  • Fm bandı yerine Am bandı kullanılarak yapılamazmı acaba?? Ben İstanbul'dayım ve yapmak istediğim rc helikopter kontrol etmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 7 Mayıs 2010; 20:54:10 >
  • ben fm bandında dışardan cihaz alıp uygulama yaptım

uygulamada elde ettiğim sonuçları paylaşmak içinse böyle merak eden arkadaşlara msn veriyorum
    yada burda bilgi paylaşıyorum ..

am bandı için bişi söyleyemicem bu durumda :D
  • piyasadaki devrede en büyük eksik kanalın kayması yani başka yayınların üstünü kapattığın yetmiyormuş gibi

kendi yayınınıda zapdedemiyorsun...tam yayını açıyorsun koymuşsun en güzel müziği :D

komşu kızı ayşeye mesaj atıyosun açsana --.-- frekansını diyosun ...

aaa bi bakmışsın orda değilki yayın 5 yukarı 5 aşa git gel yapıyor :D hobaaaaa....
  • kardeşim hiç kafanı yorma yani korkma yasak var ama denetim yok yani 1 wattlık verici ile yaptığın yayın 500 metreden öteye gitmez çevrende çok ev varsa sadce hobi deneysel amaçla kullanıp zevkini alırsın ben ve 4 arkadaşım 1992-1993-1994 yılları arasında 3 km lik mahalle sınırları içinde bu 1 watlık vericiden yayın yapar hatta kendi aramızdan telefon gibi konuşurduk boş frekanstan... tabi bunlar eğlencelikti.. sonra bıraktık bu işleri
  • sen yeterki cami frekanslarına dadanma
  • nokia n79 telefonumda bu fm yayını war ama dediğiniz gibi odanın bi kösesinden öbür kösesine zor yayın yapıo.
    1watt için izin vardı sanırım 0.5 muydu ? :S
    quote:

piyasadaki devrede en büyük eksik kanalın kayması yani başka yayınların üstünü kapattığın yetmiyormuş gibi

kendi yayınınıda zapdedemiyorsun...tam yayını açıyorsun koymuşsun en güzel müziği :D

komşu kızı ayşeye mesaj atıyosun açsana --.-- frekansını diyosun ...

aaa bi bakmışsın orda değilki yayın 5 yukarı 5 aşa git gel yapıyor :D hobaaaaa....

bu ihtimalide göz önünde bulundurarak önce test diyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhaniuM -- 8 Mayıs 2010; 11:38:50 >

• 0.5 watt sınır varsa yeterli ama yasal olarak değeri bilmek şart
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.