Şimdi Ara

Radyo Alıcısı Yapma (Ekstra Soru: Radyo Yayını Yapmak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. İnternetten araştırdığım kadarıyla radyo alıcısı yapmak için güzel devreler buldum. Hedefim onlardan birini önümüzdeki yarıyıl tatilinde yapmak. Çok merak ediyorum nasıl olacağını. Fakat başka bir sorum olacak. Çok kompleks bir şey sorduğumu hissediyorum ama acaba radyo yayını yapılacak bir devreyi biz yapabilir miyiz? Hani bir devrem olacak ve bir frekansta yayın yapacağım. İşte mikrofon falan dahil edip devreye.. Böyle bir şey olabilir mi? Ya da gerçek radyo yayını yapanlar nasıl yapıyor?

• Nerede oturuyorsun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapilabilirnokia n97 de vardi radyo yayini yapma

• quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Nerede oturuyorsun ?

Istanbul Seyrantepe'de oturuyorum. Aslında merkezi bir yer sayılır.

• quote:

Orijinalden alıntı: CardaQue

Merhaba arkadaşlar. İnternetten araştırdığım kadarıyla radyo alıcısı yapmak için güzel devreler buldum. Hedefim onlardan birini önümüzdeki yarıyıl tatilinde yapmak. Çok merak ediyorum nasıl olacağını. Fakat başka bir sorum olacak. Çok kompleks bir şey sorduğumu hissediyorum ama acaba radyo yayını yapılacak bir devreyi biz yapabilir miyiz? Hani bir devrem olacak ve bir frekansta yayın yapacağım. İşte mikrofon falan dahil edip devreye.. Böyle bir şey olabilir mi? Ya da gerçek radyo yayını yapanlar nasıl yapıyor?

Genlik modülasyonu ile yapılan radyo yayınları basit bir düşük eşik voltajlı diyot bobin ve kondansatör üçlüsüyle alınabiliyor. Fakat günümüzde genlik modülasyonu pek kullanılmadığından sonuç hüsran olabiliyor, devreyi kuruyorsunuz fakat dinleyecek bir yayın bulamıyorsunuz. Frekans Modülasyonu tekniğindeki yayınlar için alıcı yapmak daha da karmaşık halde.

Verici meselesine gelirsek arama motorunda FM Verici devre ya da FM Transceiver circuit gibisinden arama yaptığınızda birçok devreye ulaşabiliyorsunuz.
    Hazır bir şey istersen, arabaların cakmak girişlerine takılan FM vericiler var onları deneyebilirsin.
    Kolay gelsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

quote:

Orijinalden alıntı: CardaQue

Merhaba arkadaşlar. İnternetten araştırdığım kadarıyla radyo alıcısı yapmak için güzel devreler buldum. Hedefim onlardan birini önümüzdeki yarıyıl tatilinde yapmak. Çok merak ediyorum nasıl olacağını. Fakat başka bir sorum olacak. Çok kompleks bir şey sorduğumu hissediyorum ama acaba radyo yayını yapılacak bir devreyi biz yapabilir miyiz? Hani bir devrem olacak ve bir frekansta yayın yapacağım. İşte mikrofon falan dahil edip devreye.. Böyle bir şey olabilir mi? Ya da gerçek radyo yayını yapanlar nasıl yapıyor?

Genlik modülasyonu ile yapılan radyo yayınları basit bir düşük eşik voltajlı diyot bobin ve kondansatör üçlüsüyle alınabiliyor. Fakat günümüzde genlik modülasyonu pek kullanılmadığından sonuç hüsran olabiliyor, devreyi kuruyorsunuz fakat dinleyecek bir yayın bulamıyorsunuz. Frekans Modülasyonu tekniğindeki yayınlar için alıcı yapmak daha da karmaşık halde.

Verici meselesine gelirsek arama motorunda FM Verici devre ya da FM Transceiver circuit gibisinden arama yaptığınızda birçok devreye ulaşabiliyorsunuz.
    Hazır bir şey istersen, arabaların cakmak girişlerine takılan FM vericiler var onları deneyebilirsin.
    Kolay gelsin.

Gece hava karardıktan sonra AM radyodan 1053 kHz Radio Iaşi, 1621 kHz Radio Anatolia dinlenebiliyor. İyonosferin D tabakası hava kararınca yok olur ve AM yayınları daha net dinlenebilir. Türkiye'de AM yayını çoktan dursa da başka radyolar dinlenebiliyor.

Bir de radyo alıcısı radyo yayınlarını almak içindir. Radyo vericisi yayın yapmayı sağlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowsmilk -- 10 Aralık 2014; 17:48:48 >

• Çok teşekkür ederim. FM verici devre ve FM transceiver circuit konularını araştırıyorum. Bakalım ne çıkacak ortaya.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CardaQue kullanıcısına yanıt
    Hocam o iş için antene , pahalı entegrelere ihtiyacınız var biraz maliyetli
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfatih1905

Hocam o iş için antene , pahalı entegrelere ihtiyacınız var biraz maliyetli

Ufak çaplı olmuyor mu bu tarz meseleler?
  • CardaQue kullanıcısına yanıt
    Olur tabiki ancak hobi seviyesinde
  • mfatih1905 kullanıcısına yanıt
    E hobi olarak başlayalım bizde Hevesimizi kırmayın yaw Bi deneyelim de hobi olarak. İleride daha iyisini de yaparız
  • cowsmilk C kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler...
    Benim bahsettiğim kondansatör diyot bobin üçlemesi ile yapılan radyolar zayıf sinyalleri alamayabiliyor. Ayrıca verici gücü ve başka nedenlerden dolayı ülkemizin bir bölümünde çeken yayın bir bölümünde çekmiyor. Siz şanslısınız, dinleyecek bir AM yayın bulabiliyorsunuz.
    Ben AM'yi boşver zaten AM bulamıyorum. dinleyecek doğru dürüst FM yayın bulamıyorum. :) :)Rrum yönetiminin radyolarının verici güçlerini abartmalarından dolayı karşıma Rum kanalları çıkıyor. Bulunduğum bölge anamur.
    Verici meselesine gelirsek arkadaş ayrıca verici devresi de sormuştu.
    Edit: Arkadaş istanbul'da oturuyormuş. Bahsettiğiniz yayınları belki alabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 10 Aralık 2014; 21:50:23 >
  • Başın belaya girer
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

Teşekkürler...
    Benim bahsettiğim kondansatör diyot bobin üçlemesi ile yapılan radyolar zayıf sinyalleri alamayabiliyor. Ayrıca verici gücü ve başka nedenlerden dolayı ülkemizin bir bölümünde çeken yayın bir bölümünde çekmiyor. Siz şanslısınız, dinleyecek bir AM yayın bulabiliyorsunuz.
    Ben AM'yi boşver zaten AM bulamıyorum. dinleyecek doğru dürüst FM yayın bulamıyorum. :) :)Rrum yönetiminin radyolarının verici güçlerini abartmalarından dolayı karşıma Rum kanalları çıkıyor. Bulunduğum bölge anamur.
    Verici meselesine gelirsek arkadaş ayrıca verici devresi de sormuştu.
    Edit: Arkadaş istanbul'da oturuyormuş. Bahsettiğiniz yayınları belki alabilir.

Çok şanslı bir yerdesiniz. Lübnan İsrail Kıbrıs radyoları gece dinlenebilmeli. Onu geçtim yazın tropo ile FM yayınları bile alınabilir.

• TDA7000 isminde bir fm alıcı entegresi var. Datasheetinde de uygulama devresi bulunmakta. Onu da bir deneyebilirsiN.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.