Şimdi Ara

FM radyo teknolojiye yenik düşüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: pcoyundelisi

Arkası Yarın diye sesli roman okunurdu. Her gün belli bir kısmı olurdu şimdi onları internete yüklemişler. Arkası yarın arşivi diye telefona atıp gece yatarken dinliyorum : ))

http://www.mbirgin.com/?c=Cevap&TopicID=1375&t=arkasiyarinradyooyunlari#

Aynı şekilde kaybedenler kulübü de var.

Ben bir ara arşivlemiştim ama sabit diskim bozulduğu için gitmişti hepsi.

Piyesler, tiyatrolar, oyunlar olurmuş. Radyo şimdi reklam + popüler müzikten ibaret oldu.

Aynı şarkıyı zilyon kere çalan bilgisayarlar oldu radyolar.

Biri sunucuyu kuruyor, dayıyor playlisti, araya da üç beş konuşmasını sıkıştırıyor, oldu sana radyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: starmaster

Radyo yayını bitmiyor dijital sisteme geçiyor. 99 yılında orda ki internet burdan hızlıydı. Gerisini sen düşün

radyo yayını bitmiyor evet haklısın. yanlız diğer dediğine katılmıyorum. 99 yılında 486 larlar pentium mmx ler vardı. çevirmeli ağ ile uğraşıyorduk. fax modem kartları kullanıyorduk. ixir diye internet paketleri satıyorduk. o zamanlarda bilgisayar işi yapanlar bilirler. ama yurt dışında da daha çevirmeli ağ kullanılıyordu. 56 kbps kartlar yurt dışı ile aynı anda geliyordu türkiyeye. tamam o zamanda bilgisayar vs parçası üretmiyorduk ama çıkan her teknoloji 3 - 5 ayda geliyordu. şu an sen 56 kbps ile bağlanıyorsan bilemiycem. insanları yanlış yönlendirmeyelim.

• Telefona bir şekilde paket edinip de dijital radyoyla tanışmadan önce ben de değişime tepkiliydim. Ama artık dağ başında bile 3G altyapısıyla, hızlar 32kbps civarındayken dahi kesilmeyen ve tatminkar kalitede dinlerken bütün ön yargılarım kırıldı.

Bir defa aynı frekanstan onlarca farklı kaynağın kullanım sağlaması bile başlı başına bir olay.

Artık, mobil iletişimin ekonomik olması şartıyla, destekliyorum.

• büyük elektrik kesintisi olduğu gün radyonun önemini bir kez daha anladım. tv, sabit telefon, bazı yerel radyo istasyonları hiç biri çalışmıyor. telefonda internet ve kontör de yok. işte bu sırada radyodan haber aldım.
  • TRT bunu beğenmedi.

• alın htc m9'u kullanın fm radyonuzu nedir yani arkadaş kaç para ulan bi m9
  • Dijital Teknolojiye asla kendinizi teslim etmeyin. Dijital arayüze sahip bir otomobil bir o arayüz yazılım ya da donanım hatası verdiğinde asla çalışmaz. Ama analog bir araba arızalandığında iki çekiç vurarak hatta vurdurma denen yokuş aşağı yöntemi ile bile çalışabilir. Analog sistemler dünyada asla vazgeçilmez. Kısa ve uzun dalga telsizler bütün Amerikan resmi kurumlarında hala aktif olarak muhafaza ediliyor.

• dijital bant tekolojisindeki calışmalar ne durum da bilen varmı?
  • FM radyo telde çok iyi.

En başta müzik olarak düşünme .. acil durumlarda evrensel imdat s.o.s kodu FM frekansları dan yollanır..
    Bir afet savaş anında nereye gidiceğinizi toplanma merkezleri nerede bunlar hep FM üstünden bildirilir..

Çünkü FM istasyonu bir sırt çantasında bile lokal olarak kurabilirsiniz çok büyük altyapı istemez..

Distopik dünyanın sonu filmlerine bakın hep kahraman FM radyodan bildiri duyar işte hayatta kalanlar yaşayanlar varsa şurdayız gibisinden.

FM radyonun başka güzel yanı maçları normalde TV de genelde paralı izlerken digital platformlarda FM radyolarda görüntü olmadığı için bedava veriyorlar genelde..

Araba sürüyorsanız trafik bilgilerini alabiliyorsunuz..nerde yol çalışması var yada anlık kazaları vatandaş trafik radyoları oluyor oraya anlık bildiriyor..

Bunların dışında TV kanallarının normal verdikleri TV yayınlarını FM den sesli olarakta veriyorlar.. mesala bir haber kanalında bir siyasetçi gazeteci yada biri.çıkıcak kesin izlemek istiyorsunuz ama trafikten yada başka bir şeyden yetişemediniz açarsanız o TV nin radyo kanalını izleyemesenizde dinlersiniz..

Bazısı mesela radyo tiyatrosu dinler çok ketflidir gözünde o sahne canlanır...

Tabii.interaktif yanıda var . Seyirciler yayına katılır bir şeyler yazar bir parçayı sevdiği için ister arkadaşı için ister..

Bakın daha müzik kısmına gelmedim bile ...müzik kısmında en keyifli yanı kanalları atlarken karşına ne çıkıcağını bilememendir o belirsizlik duygusu... yani yıllar önce unuttuğun bir.parçada aniden çıkabilir seni çocukluğuna götürür yada çok sevdiğin unuttuğun bir.parça aniden karşına çıkar bunların keyfi ayrıdır..

En önemlisi bunları yaparken cebinden beş kuruş para çıkmamasıdır ne internet paketi derdi ne gsm operatörüne bir bağlılık istersen sim kartı çıkart gene çalışır.. yani o özgürlük ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.