Şimdi Ara

FM TRANSMİTTER'LER (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
671
Cevap
2
Favori
340.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: karabatak58
    bende clio hb var forex 626 aldım. istanbuldayım. arkadaşalr boş bir frekans bulsam bu iş tamam diyeceğim ama boş frekans yok. frekans işini çözen var mı? bir de benim clio nun radyosu çok iyi değil zaten bunu düzeltmenin yolunu bilen var mı?

Çok hassas ayarlar ile boş ve ya boşa yakın frekans bulunur mutlaka.
    Zaten forex'lerin fm vericisi baya güçlü, bastırıyor yayını.
  • FOREX marka fm transmitterler hakkındaki görüşlerim:
    26-02-2008 tarihinde, bir online satış sitesinden 3 adet Forex 623 modelini sipariş ettim.
    (1 adet kendime, diğer iki adet de 2 arkadaşıma)
    29-02-2008 tarihinde cihazlar elimize geçti.
    3 cihazı da denedik, bir aksilik yok.
    Yayın yapan radyonun yayınını bastırarak, fm transmitter çok güzel çalışıyor.
    Denediğimiz bölge, Tekirdağ/Çorlu/Çerkezköz.
    Trakya bölgesindeki bir çok İstanbul radyosunun FM yayın aktarıcısı bu bölgede.
    Yerel radyolar da az değil. İstanbul kadar değil ama nerdeyse 3-4 MHZ aralıklı var.
    Güçlü verici istasyonların yanından geçerken, önemsenmyecek kadar parazitler oluşmaktadır.
    (Mesela Tepe bölgesi/Çerkezköy)
    FOREX 623 modeli cihazı, Seat Cordoba, Reno Laguna ve Nissan Primera marka araçlarda denenmiştir
    önemsenmeyecek kadar negatif bulgular vardır. (bazi insanlar önemseyebilir, cihaz kusursuz denilemez tabii)
    (Tiz seviyesi normalinden düşük, nadir az seviyede parazitler oluyor,
    uzaktan kumanda sinyal alımı zayıf.)
    Şimdilik memnun kaldık. Bir de uzun yolda denemek gerekecek.
    2 yıl önceki cihazlarla kıyaslanmak gerekirse, kesinlikle çok fark var.

•  FM TRANSMİTTER'LER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _U_U_R_ -- 10 Mart 2008; 11:28:41 >
  • alet çok dehşet olmuş.
    quote:

Orjinalden alıntı: utopiautopia
    bu fm vericiyi arabamda kullanırken yaklasık 100 m etrafımdaki tüm ev ve arabalarda bu yayın mevcut bunu yapmak yasak olsada elimdeki imkan bu olduğu için yenisini almayı tercih etmedim...

belki rf çıkışına attenuator taksan menzili azaltabilirsin.
    ---
    FM'in kendi yapısından bi gürültü bastırma özelliği var. Düşük frekans'ta FM'in gürültü bastırma performansı daha iyi olur (Tabi her frekanstaki yayının gücü aynı kabul edilirse, bi de bu radyonun içinde yazılımla bi feedback uygulanıp da frekans farkı ortadan kaldırılmadıysa.).Muhtemelen diğer yayını bastırma işini fm receiver yani aracın radyosu yapıyordur; yani cızırtıların oluşmasında transmitterdan çok radyonun payı olabilir. AMa belki de fm transmitter önce seçtiğiniz frekanstaki yayını alıyor, bunun tersini yayına verip sonra da kendi transmit edeceği sinyali kanala veriyordur; ama bunu için de içinde ayrı bi alıcı devresi olması lazım bu da maliyeti artırır. Böyle yaptıklarını tahmin etmiyorum.

Yorumları okuduktan sonra ben de bi forex almaya karar verdim; fakat netten alıp da arızalı çıkarsa geri yolla vs vs uğraşmak istemiyorum; tv vb. 50 senedir yapılan bi şey olsa netten alırdım da yeni bi alet hatalı çıkma ihtimali yüksek. Netteki sitelerde bayilik göremedim, acaba varmıdır ank bayileri veya ankara'da satan bir yer bileniniz var mı? (4gb + sd'li modelllerden bi tane düşünüyorum)

tşkkürler...

edit.fm hk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kh4ntrk -- 11 Mart 2008; 11:44:27 >

• bence hiç kaçırma al zaten sorun olursa 1 e 1 değiştiriyor FOREX firmasının garantisi diğer firmalar gibi değil
  • Bizde kullanması yasakmış, arkadaşıma hediye ettim yurtdışında kullanıcak..
  • İstanbul da Golf V aracım için bende düşünüyordum. Ama burayı görmem iyi oldu galiba hüsranla karşılaşacakmışım.
    istasyonu bastırma olayı kullanıcılardan tarafından onaylanırsa yine de denemek istiyorum.
  • olmuyor cd ile filan...

arabadakil cd ler toplasam 1 kg gelir herhalde... şansımızı bi denicez bakalım...
  • Arkadaşlar bende düşünüyordum ama İstanbul için yapılan yorumlar tam bir felaket.
    Çatalca Şile diye İstanbul yorumları yapılmış ki gülmemek imkansız. Yani hakkaniyetle açıklayın Çamlıcadan Levente giden birisi o frekans kirliliğinde bu aleti nasıl kullanacak. O kadar çok kötü yorum okudum ki bu aletlerin parayı çöpe atmaktan başka bir anlamı olmadığına kanaat getirdim. Benim imkanım olsa hemen mp3 player alacağım fakat Megane I lerdeki orjinal teyp ten dolayı direksiyon kumandası ve ekran iptal oluyor. Bu yüzden bu tip şeylerle uğraşıyorum...
  • Aşağıdaki gibi bir kablolu FM modulatorle maksimum verimi yakalayabilirsiniz. Arabanın teyibinin arkasındaki anteni söküp bu cihazı takıyorsunuz, anteni ise bu cihazın takıyorsunuz; yani araya seri olarak bağlanmış oluyor, böylece her türlü frekansı ezebiliyor :-) Aşağıdaki temsili orijinal yapı, kablolu fm vericili yapısını çizmeye çalıştım.

FM TRANSMİTTER'LER

FM TRANSMİTTER'LER

FM TRANSMİTTER'LER

FM TRANSMİTTER'LER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sparhawkisme -- 19 Mart 2008; 8:48:01 >

•  FM TRANSMİTTER'LER

Yukarıdaki gibi bir kablolu FM modulatorle maksimum verimi yakalayabilirsiniz. Arabanın teyibinin arkasındaki anteni söküp bu cihazı takıyorsunuz, anteni ise bu cihazın takıyorsunuz; yani araya seri olarak bağlanmış oluyor, böylece her türlü frekansı ezebiliyor :-) Aşağıdaki ilk resim temsili orijinal yapı, ikincisi ise kablolu fm vericili yapı.

FM TRANSMİTTER'LER

• Arkadaşlar ben çözümü buldum.
    Hem fm transmitter la çözüm bulamayanlar hem de kaset adaptörün kablolarından bıkanlar için geliştirilmiş bir ürün. Kaset şeklinde dizayn edilmiş bir mp3 player. Şarkıları yükle ister kulaklıkla mp3 gibi dinle, ister mini hoparlörü ile sesli dinle istersen tak oto teybine mp3leri arabanda dinle müthiş bir alet.

http://www.chinavasion.com/product_info.php/pName/cassette-mp3-player-stand-alone-or-car-cassette-player/

Aletin Kawai tarafından üretilen bir tipini aldım. Resimdekinden farklı olarak 1GB dahili hafızası var. istersen 1 Gb lık bir kart daha takabiliyorsun. Ürünün normal kullanımı mükemmel, Yeni aldığım için araç içi performansından gece bahsederim. Ürünü Kadıköy Yazıcıoğlunun yanındaki Kadıköy pasajından aldım 65 YTL fiyatı var.

• FM Transmitter'lardan daha eski bir yöntem kaset şeklinde MP3 çalar. Yıllar önce HızlıSistem getirip satmıştı. Ancak iPod gibi bir cihaza sahip arşivini orada tutan kişilere uymuyor bu çözüm..
  • Arkadaşlar bende transmitter almaya karar verdim yanlız bu yorumları okumadan önce

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=258076&productid=otpirfalcone

okuduktan sonra fonex i mi alsam dedim.ve fonexin hangi modelini almamı önerirsiniz.Yardımlarınızı bekliyorum
  • aynısını 40 liraya karaköyden aldım

tavsiye ederim

quote:

Orjinalden alıntı: musduzen

Forex CFT-626 Dijital LCD Ekranlı USB Girişli Oynar Başlıklı ( SD;MMC CARD ;Kumandalı - Equalizerli - 206 Kanal ) - 1 GB Samsung Hafızalı

Kdv Dahil-57-YTL

FM TRANSMİTTER'LER

FM TRANSMİTTER'LER

Ürün Bilgisi

Forex CFT-626 Dijital LCD Ekranlı USB Girişli Oynar Başlıklı ( SD;MMC CARD , Kumandalı - Equalizerli - 206 Kanal ) - 1 GB Samsung Hafızalı

Özellikler
    · 1 GB Dahili Samsung Hafıza

· Modern ve yenilikçi dizayn

· 3 Boyutlu ses kodlama teknolojisi ile bas ve tizleri daha net iletebilme

· Oynar başlık (Hareketli gövde)

· 206 FM frekansı seçebilme

· MP3/WMA dosyalarını okuyabilme

· Işıklandırılmış likit kristal ekran (LCD)

· LCD ekranda çalan şarkının adını görebilme (Kayan Yazı Teknolojisi)

· Seçilen FM frekansını gösterebilme

· Bellekte kaç mp3 var kaçıncı mp3 dinleniyor gösterebilme

· Çalan parçada geçen ve kalan süreyi gösterebilme

· USB 2.0 Desteği

· Uzaktan kumanda

· 206 FM Kanalı ile tam uyumluluk.

· Audio kablo üzerinden harici ses girişi

· Önceki parça-Sonraki Parça-önceki Frekans-Sonraki Frekans-Durdur-Başlat-Ses Açma ve Kısabilme Fonksiyonları (Kumandadan veya Cihazdan)

· Çakmaklık girişinden direk bağlantı (Harici adaptöre gerek yok)

· Kontak kapatılıp açıldığında en son ayarlanan frekansta, en son dinlenen şarkıya kaldığı yerden devam edebilme

Kullanım şekli :

Forex Transmitter'ınızı aracınızın 12 Volt çakmak girişine takınız.

· 206 Farklı FM Frekansından dilediğiniz frekansı seçiniz.

· Aracınızın radyosundan da FM modulatörde seçtiğiniz frekansı ayarlayınız.

· FM Modulatördeki Play tuşuna basınız.

· Muzik/Ses aracınızın FM bandı aracılığıyla kablosuz bir şekilde aracınızın radyosundan duyulacaktır, hem de full stereo bir kalite ile.

· FM Transmitter ayrıca USB üzerinden şarj edilebilen tüm cihazlar için otomobil içinde şarj cihazı olarak da işlev görür.

http://fmmodulatorburada.com/index.php?act=viewProd&productId=58

• Tavsiyende ki transmitter güzel yanlız 1gb dahili hafızalı,daha önce ki yorumlarda foroxin hafızalı ürününde usb mmc vs kullanılmıyor demişti.Bunun hakkında bişi söyleyebilirmisiniz.

Forex CFT-626A MP3 FM Transmitter SD+ÇOKLU KUM.

En son bunu almaya karar verdim sanırsam.Bu ürünü kullanan arkadaşlar yorum yapabilirmi acaba?Sd mmc kart ve usb ile çalışıyormu dahili hafıza olmasada olur yeterki usb ile de çalışsın benim için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrazyLeshRaC -- 22 Mart 2008; 14:23:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: _U_U_R_

FM TRANSMİTTER'LER

bu cihazda shuffle modu var mı acaba? yani şarkıları karışık modda rastgele çalabiliyor mu?
    varsa hangi tuşlardan nasıl yapılıyor acaba.
    bir de kumanda üzerindeki ch set ve pick song tuşları ne işe yarıyor ve nasıl kullanılıyor?
    usb flash disk takılınca flash diskteki parçaları (direkt flash disk üzerinden) çalabiliyor mu?
    ayrıca cihazın mp3 leri sıralama mantığını da çözemedim.
    kullanan, bilgisi olan cevap verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yu_yu -- 31 Mart 2008; 23:24:09 >

• bi tane alcam galiba

ankara da frekans bulmak zor ama toyotalarda radyonun bi özelliği var: karışık gelen frekanslarda bi tuş var. ona basınca yakındaki radyo istasyonunu çalıyor sadece... deniyecez bakalım
  • İyi akşamlar arkadaşlar. Forex 2 Gb lik forex transmitter almayı düşünüyorum.Yalnız kafama bir şey takıldı. Forex kullanan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
    Şimdi bu cihaza mp3 leri yüklemek için herhangi bir aparatı cihazla birlikte geliyor mu ? Yani nasıl yükleme yapılıyor ? Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
  • denedik, mp3 kalitesinden olabilmekle birlikte cd ile arasında iki üç kat fark var. ben beğenmedim ses kalitesini. başka çözümler bakıcam.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.