Şimdi Ara

FM Verici Yapımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
4.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkesin kolayca yapabileceği ve görebilen basit bir FM verici...

FM verici devremiz basit olup kısa mesafeler için idealdir. Yayın kalitesi de gayet temizdir. Voltaj aralığının geniş olması pille çalıştırılmasına izin vermektedir. Yalnız düşük voltajda yayın mesafeside düşmektedir. Devrenin frekans ayarını C3 ayarlı kondandansatörü ile yapılmaktadır. Devreye walkman bağlamak isterseniz mikrofonu ve R1(10k) direnci kaldırarak bağlayabilirsiniz (ses girişinin + ucu C1 kondansatörüne bağlanır).

• ben bir adet hazırını almıştım çok basit bir şey birde ufak radyo aldım bu ikisini bebek dinleme cihazı olarak kullanmayı düşünüyordum fakat verici çok zayıf kaldı bir odadan diğerine çekmiyordu.ufak bir anten ilave yaptım ama fayda etmedi sonra vazgeçtim bu işten.
    neyse paylaşımın için teşekkürler.
  • Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim...
    Ama bu kadar basit bir baskı devre yapısı olan bir elektronik şablondan pek birşey beklenemez zaten.
    Anten ne kadar iyi olursa olsun bu devre ile çok fazla verim almanız mümkün değil.
    Ama yinede işinizi görür ;)

SAYGILAR!
  • kardeş c6 üzerinde değer yazmıyor bi el at istersen yaptıysan bizi de bilgilendir
  • Gusel Paylişim Eline Saglik
  • Fizik dönem ödevi olarak fm verici yapmayı düşünüyorum arkadaşlar bu aleti yapabileceğim şekilde anlatabilir misiniz lütfen?!.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.