Şimdi Ara

FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
5
Favori
10.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kenai

Sayın; @Speedy9355
    Bu parçalardan işe yarayacak tek parça hdd olabilir, siz de onda da belki sorun olabileceğinden bahsetmişsiniz, o zaman konuyu baştan okumanızı tavsiye ederim. Eğer oyun hiç düşünmüyorsanız FM2 A4-5300 apu ile bir sistem oluşturmanız mantıklı olabilir. Monitör, ses sistemi ve ya tv kısmını işin içine karıştırmıyorum.

Teşekkür ederim kenai,
    En kısa zamanda okumaya çalışacağım hepsini.Biraz okudum ,çok güzel ve seviyeli bir başlık olmuş
  • Ben de bir süre önce aşağıdaki gibi bir FM2 sistem kurdum:

AMD Trinity A10 5800K
    GIGABYTE F2A85XM-D3H
    GSKILL Ripjaws DDR3 1866Mhz
    WD 1 TB green
    Eski 400 watt asus kasa
    Prof 8000 DVB kart
    90cm diseqc 1.2 motorlu Baff anten
    Win 7 64 bit
    DVBviewer pro
    XBMC
    Philips 55pfl6097k/12 ekran

Yukarıdaki sistem sorunsuz çalışmaktadır. Anakart-işlemci-uydu kartı-motor uyumlu çalışmaktadır. Özellikle uydu-çanak-motor detaylarını sistemlerine eklemek isteyenlere duyurulur.

Şu anda güzel bir kasa ve daha sessiz işlemci fanı arayışı içindeyim. filmlerde değil ama fuyll HD uydu yayınlarında işlemci fanını az da olsa duymaya başlıyorum. Fan tavsiyelerinizi beklerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crusht

Ben de bir süre önce aşağıdaki gibi bir FM2 sistem kurdum:

AMD Trinity A10 5800K
    GIGABYTE F2A85XM-D3H
    GSKILL Ripjaws DDR3 1866Mhz
    WD 1 TB green
    Eski 400 watt asus kasa
    Prof 8000 DVB kart
    90cm diseqc 1.2 motorlu Baff anten
    Win 7 64 bit
    DVBviewer pro
    XBMC
    Philips 55pfl6097k/12 ekran

Yukarıdaki sistem sorunsuz çalışmaktadır. Anakart-işlemci-uydu kartı-motor uyumlu çalışmaktadır. Özellikle uydu-çanak-motor detaylarını sistemlerine eklemek isteyenlere duyurulur.

Şu anda güzel bir kasa ve daha sessiz işlemci fanı arayışı içindeyim. filmlerde değil ama fuyll HD uydu yayınlarında işlemci fanını az da olsa duymaya başlıyorum. Fan tavsiyelerinizi beklerim.

Hayırlı olsun arkadaşım, güle güle keyifle kullanmanı dilerim.

• XBMC ile bu tv kartını çalıştırabiliyormuyuz. Başka programa gerek olmadan?
  • Amd yeni sürücü yayınlamış eve gidince güncelleyelim bakalım, oyun performansında belki biraz daha fark eder.
  • bence htpc ye en uygun 3 tane kasa bunlar , hatta jcp-104 ile kendime fm2 htpc kurdum

- Cooler Master RC-100 mini itx ve micro atx anakart takılabiliyor
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3453

- JCP 104 sadece mini itx anakart, ama modifiye edilirse micro da olabilir
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2920

- JCP 102
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=2924

benim sistemim jcp 104 + amd fm2 a8 5500 (65w) + GIGABYTE GA-F2A55M-HD2 bir tararı itx bir tarafı micro atx 17.4 x 22,4
     FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi

• htpc fotolar
     FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi

• http://forum.donanimhaber.com/m_74364316/f_//tm.htm#74364316

Burada arkadaşın verdiği bilgiler doğrultusunda madvr + lav ayarlarını yapınca görüntü çok daha kaliteli oldu, tavsiye ederim.
  • arkadaşlar sistem toplayacagım yakında. belirli bi iskelet oluşturdum aşağıda belirttim.
    şuan için ekran kartı almayacağım. belki hic alınmayabilirde. fakat olurda daha sonra ekran kartı takılırsa psu yeterli olur mu?.
    bir de bu iskelet üzerine sistem kurulursa dezavantajı olur dediğiniz parça var mı? görüşlerinizi bekliyorum.

(not: sistemden beklentim hertürlü media oynatsın yüzüstü bırakmasın yeter)

GIGABYTE F2A88XM-D3H AMD A88

Amd A10 6800K FM2

High Power Eco 600W

Silverstone GD05B
  • arifas kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle hayırlı olsun.

Seninle aynı kasayı kullanıyoruz. Nacizane önerilerim şu şekilde olacaktır.

Kasa normalden daha kapalı bir yerde olduğu için kasa içi sirkülasyonun daha iyi olması adına modüler güç kaynağı tercih edebilirsin. Aşağıdaki güç kaynakları olabilir, tabii bütçe müsaitse.
    http://inventus.com.tr/mi_products/ProductList.aspx?DTID=41&fp0=3|%22Var%22

Bütçe uygun değilse sesin güç kaynağı da iş görür. Aynı fiyat seviyesinde 12V kanalından daha yüksek güç veren bir psu da tercih edebilirsin. Tabii burada psu'nun sessiz olmasına da dikkat etmelisin.

Ayrıca işlemci üzerindeki gpu sistemin ramini kullanacağı için ne kadar hızlı bir ram kullanırsan o kadar iyi bir grafik performansı alırsın. Gpu performansını arttırmak için mutlaka dual chanell ram kullanmalısın.
    Bir de rami gpu ile paylaşımlı kullanacağından 8 gb tercih etmen daha uzun ömürlü olacaktır.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    çok tesşekkürler hocam görüşlerinizi dikkate alacağım. çok fazla tecrübeli değilim bu konularda verdiğniz bilgiler aydınlatıcı oluyor benim için.

4gb ram yeterli olur diye düşünüyordum o halde 8 olsun.

psu tercihimide değiştiriyorum.
    http://www.bizdehesapli.com/ocz-600mxsp-modxstream-600w-moduler-psu-urun-OCZ600MXSP-EU

birde bi sorum olacak bu kasalara ekran kartı takılabiliyor mu? ekran kartsız kullanmayı düşünüyorum fakat olurda ilerde takmak istersem diye soruyorum.

• arifas kullanıcısına yanıt
    Güç kaynağı olarak sanki bu daha doğru olacak gibi. Çünkü genişliği 140mm, standart ATX / PS2
    http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5753
    http://www.silverstonetek.com/techtalk_cont.php?area=usa&tid=10055#1

Senin linkini verdiğin 150mm genişliğinde, kasaya tam oturur mu bilemedim. Bunu bir dahili bileşenlerde kasa ve güç kaynağı başlığı altında bir sor istersen.

Tabii ki bu kasalara ekran kartı takılabiliyor. Seçmiş olduğun GD05 kasanın yüksekliği neredeyse 15cm ve ekran kartı için ise nereden baksan 25cm'lik boyuna bir boşluk kalıyor. Mesela ben MSI HD6750 ekran kartı kullanıyorum. Aşağıda da kasanın incelemesi ve örnek sistem kurulmasına ait linkler mevcut. Buralara bakarak neyi ne şekilde yerleştirebileceğini daha kolay kavrarsın.

http://www.silentpcreview.com/article1033-page3.html
    http://www.pclabs.com.tr/2010/06/03/silverstone-grandia-gd05-kasa-incelemesi/3/

• dediğiniz gibi bi sorayım psu-kasa uyumunu.

verdiğiniz linkler çok faydalı oldu. silverstonun sitesindeki fotolardan bile daha açıklayıcı oldu benim için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arifas

dediğiniz gibi bi sorayım psu-kasa uyumunu.

verdiğiniz linkler çok faydalı oldu. silverstonun sitesindeki fotolardan bile daha açıklayıcı oldu benim için.

Arkadaşım şimdiden hayırlı olsun. @turuncu55 in de dediği gibi kasa psu uyumuna dikkat etmende çok fayda var. İlerde muhakkak harici ekran kartı alabileceğini varsayarak sistemi olusturmanda fayda var. Mobil de olduğum için linkleri inceleme fırsatım olmadı. Yarın bakıp tekrar yazabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: arifas

dediğiniz gibi bi sorayım psu-kasa uyumunu.

Arkadaşım şimdiden hayırlı olsun. @turuncu55 in de dediği gibi kasa psu uyumuna dikkat etmende çok fayda var. İlerde muhakkak harici ekran kartı alabileceğini varsayarak sistemi olusturmanda fayda var. Mobil de olduğum için linkleri inceleme fırsatım olmadı. Yarın bakıp tekrar yazabilirim.

Zaten @turuncu55 gayet güzel yardımcı olmuş. Bende ilk başlarda harici ekran kartı almamıştım ama daha sonra kredi kartındaki puanları kullanmam gerekince saphire hd 7770 aldım. Kasanın 350watt olan güç kaynağı kartı çalıştırıyordu fakat karttan beklediğim verimi alamamıştım. Ocz nin bu linkteki güç kaynağını alınca kartın performansı belirgin düzeyde ortaya çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenai -- 11 Aralık 2013; 11:16:35 >

• Arkadaşlar anlamadığım bir konuda yardımınızı rica ediyorum. AMD-Apu-A106800k larda HD8670 ekran kartı tümleşik geliyor bildiğiniz gibi. O zaman neden sistem önerilerinde harici ekran kartı öneriliyor.Hatta örnek vereyim. Adamlar HD7790 ekran kartı öneriyorlar böyle bir sisteme.
    Sorum şu.
    Eğer tümleşik HD8670 ekran kartımız varsa, neden HD7790 hariciye gerek duyalım.
    HD7790 ekran kartını takınca, bizim dahili HD8670 ile SLI mı oluyor sanki.olmuyorsa HD8670 devre dışı mı oluyor. O zaman APU'nun APU luğu nerede kaldı.Ekran kartsız işlemci daha mantıklı değil mi?
    cevaplandırırsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahsen2

Arkadaşlar anlamadığım bir konuda yardımınızı rica ediyorum. AMD-Apu-A106800k larda HD8670 ekran kartı tümleşik geliyor bildiğiniz gibi. O zaman neden sistem önerilerinde harici ekran kartı öneriliyor.Hatta örnek vereyim. Adamlar HD7790 ekran kartı öneriyorlar böyle bir sisteme.
    Sorum şu.
    Eğer tümleşik HD8670 ekran kartımız varsa, neden HD7790 hariciye gerek duyalım.
    HD7790 ekran kartını takınca, bizim dahili HD8670 ile SLI mı oluyor sanki.olmuyorsa HD8670 devre dışı mı oluyor. O zaman APU'nun APU luğu nerede kaldı.Ekran kartsız işlemci daha mantıklı değil mi?
    cevaplandırırsanız sevinirim.

Eğer harici ekran kartı alarak direkt bir oyun bilgisayarı oluşturmak istiyorsanız APU ları tercih etmenizin bir esprisi olmaz. HD 7790 alıp kullanılacaksa dahili gpu özelliği olmayan bir cpu daha mantıklı olur. 7790 ile A10-6800K yı dual olarak kullanma şansınız ne yazık ki şu an mümkün değil. HD7790 alırsanız dahili grafik birimi devre dışı kalacaktır. 6800k Apu içindeki dahili grafik birimi orta seviye bir ekran kartına karşılık geliyor, daha az enerji tüketiyor, bu yapı (APU) benim işimi görür diyenler kullanıyor. İlerde daha fazla performans istenirse harici bir ekran kartı alınıp (dual, SLI özellikli ve ya değil) devam edilebiliyor. A10-6800K HD 7750 ile dual oluyormuş, bunu biraz araştırmak gerekebilir.

• bende böyle bir sistem toplamak istiyorum oyun ve film izlemek için bunun için nasıl bir sistem toplamalıyım ve maliyeti 800-900 ü tl yi geçmesin

elimde pc var onu satıp toplamamak isityorum asus anakart+ amd 9550 quad +2 gb ram + 1 gb ekran kartı+ 320 hdd frisbi kasa ne kadar yapar
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerli34

bende böyle bir sistem toplamak istiyorum oyun ve film izlemek için bunun için nasıl bir sistem toplamalıyım ve maliyeti 800-900 ü tl yi geçmesin

elimde pc var onu satıp toplamamak isityorum asus anakart+ amd 9550 quad +2 gb ram + 1 gb ekran kartı+ 320 hdd frisbi kasa ne kadar yapar

Kullandığınız dil biraz rahatsız edici ve buyurgan, lütfen bu konuda biraz daha dikkatli olalım. İkinci el konusunda ise size yardımcı olamayacağım, herhangi bir fikrim yok çünkü. Yalnız size şunu tavsiye edebilirim iyi bir güç kaynağı ve ekran kartı ile elinizdeki pc yi kullanabilirsiniz hem de maliyeti daha düşük olur. Kasayı da değiştirmenizde fayda var. İyi geceler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fenerli34

bende böyle bir sistem toplamak istiyorum oyun ve film izlemek için bunun için nasıl bir sistem toplamalıyım ve maliyeti 800-900 ü tl yi geçmesin

Kullandığınız dil biraz rahatsız edici ve buyurgan, lütfen bu konuda biraz daha dikkatli olalım. İkinci el konusunda ise size yardımcı olamayacağım, herhangi bir fikrim yok çünkü. Yalnız size şunu tavsiye edebilirim iyi bir güç kaynağı ve ekran kartı ile elinizdeki pc yi kullanabilirsiniz hem de maliyeti daha düşük olur. Kasayı da değiştirmenizde fayda var. İyi geceler.

cevap için teşekkür ederim
    500 w güç kaynağım var tavsiye edebileceğiniz ekran kartı ve kasa varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerli34 -- 18 Aralık 2013; 1:31:19 >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.