Şimdi Ara

FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
5
Favori
10.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle teşekkür ederim. Evet biraz uğraştırıcı oldu ama sonunda değdi yaptığıma. Ben de alabildiğim kadar küçük kasa almak istiyordum en başta. Ama parçalar toplandıkça işin boyutu büyüdü birazcık

Soğutma konusuna gelirsek benim kasayla birlikte bir adet önde bir adet de arkada olmak üzere iki adet 12cmlik üc pinli hızı kontrol edilebilen fan cıktı. Bir adet de yine ön tarafa harddisklerin önüne ben ekledim. Bu üc fanı vatandan aldığım xigmatekin fan kontrolcüsünu aldım. Bunu kasanın arkasına pci yuvaların olduğu yere montajlıyorsunuz. Gücünü normal molex kablodan aliyor. Üc adet fanı kontrol edebiliyor. Fanları da buna icinden cıkan kabloyla bağlayınca ses açar oapar gib 5-12volt arasında istediğiniz gibi ayarlıyorsunuz. 5voltta hiç ses gelmiyor kasadan zaten westerndigitallet 5400rpm onlar da sessiz. Ben şu anda çok memnunum. Şu anda mobildeyim fazla yazamıyorum akşama yazarım gene

http://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/xigmatek-mono-cool-mono-cool-fan-kontrol/productdetails.aspx?I_ID=45704

• Sayın mutu07 sisteminiz hayırlı olsun anakartınız söylediğiniz gibi htpc için biçilmiş kaftan, aynısını kullanmaktayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutu07

Ben de evsinemasına bir HTPC eklemenin yeridir diyip iki üç gündür satın aldığım sistemi kurmakla meşguldüm. Zaten uzun zamandır araştırdığım parçaları almak çok da zor olmadı.

Öncelikle daha önce elimdeki bluray ripleri laptopu projektöre hdmi'den bağlayıp izliyordum tabiki harici diskleri de (10tb) usbden laptopa bağlıyordum. Bu herseferinde uzun bir uğraş gerektiriyordu. Bir sürü usb kablosu harici disk adaptörleri falan derken isyan ettim esn sonunda

Ben de uzun zamandır FM2 anakartların çoğalmasını bekleyenlerdenim. Malesef konuda herkesin şikayet ettiği gibi epey uzun sürdü bu bekleyiş.

En sonunda aşağıdaki parçaları sipariş edip sistemi topladım.

İşlemci AMD Trinity A10 5800K
    https://www.bizdehesapli.com/F2-A10-5800K

Anakart GIGABYTE F2A85XM-D3H
    https://www.bizdehesapli.com/F2A85XM-D3H

Ram CORSAIR 4Gbx1 DDR3 1600Mhz
    https://www.bizdehesapli.com/CML4GX3M1A1600C9

Kasa XIGMATEK ASGARD 381 PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA (Kasanın indirimli fiyatı ben aldığımda 169 tl idi)
    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/xigmatek-ccc-ad38bt-u04-asgard-381-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63754

Klavye EVEREST KM-811 KABLOSUZ SİYAH KLAVYE MOUSE SET (iş görsün şekilli olsun yeter)
    http://www.vatanbilgisayar.com/Klavye/everest-km-811-siyah-km-811-kablosuz-siyah-klavye-mouse-set/productdetails.aspx?I_ID=59038

Kasayı ben en az 6 adet hdd bağlarım düşüncesiyle aldım.
    --3.5 inch hdd yuvası tam 8 adet
    --5.25 inch dvd yuvası 3 adet (bir gizli 2.5 hdd plakası çıkıyor montaj için) (Toplamda 11 adet hdd bağlayabiliyorsunuz yani)

Kasa gerçekten çok iyi kablo saklama olanakları, hdd bölümü sayısı, dvd bağlanan bölümde 2.5 inchlik gizli hdd yuvası, güç kaynağı, ön üst tarafta tuşların yanında iki adet usb3 girişi olmasından dolayı ben çok beğendim. Tabiki çok fazla seçenek söz konusu kasalarda. Açıkçası kasayı direk Antalya vatandan aldım. Ellerinde neyazıkki sitedeki çoğu kasa mevcut değildi. Buyüzden benim bütçeme enuygun ve hdd kapasitesi en yüksek kasa buydu.

Bu da incelemesi
    http://www.youtube.com/watch?v=DCgPo8Ougo8&feature=player_embedded

Tabiki bir Fractal Design Define R4 kadar olmasa da mutlu etti beni ama şu kasayı neden Türkiyeye getirmezler anlamak gerçekten güç. Mükemmel bir dizayn ve sadelik tek kelimeyle harika bir kasa. Aşağıdaki incelemeyi mutlaka izleyin..
    http://www.youtube.com/watch?v=UbhlQ0hrZMo

Harddiskler zaten elimde yeterince mevcuttu (10tb'dan biraz fazla). Sadece 3 adet harici 2tb Western digital element hddyi kutusundan söküp kasaya montajladım. Elinde olup da nasıl sökerim diye düşünenler aşağıdaki vidyoyu izlesin. Diğerlerini de fırsat buldukça kasaya montajlıcam.
    http://www.youtube.com/watch?v=PwQu37T1a50

Almış olduğum Gigabyte anakartı kullanan birçok kişi var. Kullananlar zaten nekadar iyi birşekilde iş gördüğünü biliyor zaten. Bir Htpc için tüm özellikler mevcut. Hdmi-Dvi-Vga-Spdif-Usb3.0

Sisteme tamamlayıp marşa bastıktan sonra görüntü direk projektöre düştü. İşletim sistemi olarak Windows 8 pro kurdum. Daha önceden uzun bir XBMC deneyimim olduğu için sorunsuz bir şekilde XBMC'nin en son sürümünü yükledim. Bütün filmlerimi taratıp XBMC'ye ekledikten sonra almış olduğum kablosuz Klavye+Mouse ikilisiyle ilk filmimin keyfine vardım "Star Wars (1977)"

--Daha sonra işletim sisteminde ince ayar yaptım biraz. Mesela Teamviewer kurup sisteme hem laptoptan hem de Galaxys2 telefondan bağlanıp günlük rutinleri takip edebiliyorum. Evdekiler film izleyecekleri zaman bişeyi anlamazlarsa uzaktan bağlanıp xbmcyi başlatıp filmlerini açıyorum Onlar sadece kasanın açma tuşuna basıp arkalarına yaslanıyor..

--Torrent işini halen laptopum görüyor bunu da ileriki zamanlarda küçük android cihazlarla halledebilirim belki (az enerji tüketmesi için)
    --İşlemcinin gücünü denemek için elimdeki oyunları kurdum. Okadar oyun delisi değilim ama arada bi Pes atarım Buyüzden bir ara kablosuz Joystick almam gerekiyor.
    --Anakartın üzerinde 8 adet sata girişi mevcut şimdilik 6 adedini kullanıyorum. Fazlasıyla yetiyor. 8 adet sata olması gerçekten çok iyi.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Film izleyen herkese FM2 li htpcyi gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Bi ara kasanın fotoğraflarını da koyarım..

Sayın @mutu07 sisteminiz hayırlı olsun, keyifli eğlenceler dilerim. "Star Wars (1977)" Şahane.

• Arkadaşlar merhaba şöyle bir sistem toplamaya karar verdim. Özellikle çalışma sesi sizce nasıldır. Yani kasa, güç kaynağı ve stok fanlar bu haliyle film izlerken vb gibi durumlarda gürültü yapar mı? Oyun performansı nasıldır? Fifa Gta tarzı oyunları oynatır mı? Çıkarıp eklemem gereken parça öneriniz var mı? Teşekkürler.

ASUS F2A85-M LE AMD A85 SOKET FM2 DDR3 2400MHZ(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI ANAKART

AMD A8 5600K SOKET FM2 3.6GHZ 4MB CACHE 32NM İŞLEMCİ

CORSAIR 8GB (2X4GB) VENGEANCE 1866MHZ DDR3 CL9 RAM

SANDISK 120GB EXTREME SATA 3.0 SSD (OKUMA 550MB / YAZMA 510MB)

Dark Fusion II 350W Yatay HTPC Micro ATX Bilgisayar Kasası (DKCHFUSION2350)

LOGITECH K400 TOUCH UNIFYING WIRELESS KEYBOARD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordzeus83 -- 7 Mart 2013; 1:00:35 >
  • trocero, kenai çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Evsineması gerçekten büyük bir tutku. Özellikle bunu hadsafhada yaşadınız mı sizden iyisi olmuyor bazen. Ben de bu düzeye gelmek için uzun yollardan geçtim. Sistemi komple değiştirdim çoğu zaman. Bir anda alıp kullanma fırsatım olmadı hiç. Parça parça sistemi tamamladım. Maddiyattan da değildi çoğu zaman cihazları alıp sistemi kurup öğrenmek zaman aldı biraz. XBMC ile tanışmam mesela. Harddiskte bir ara denerim diye indirdiğim ama uzunca bir süre kim uğraşıcak şimdi bununla diyip kurmadığım (dünyanın en büyük hatası) XBMC

Okadar kolaylaştırdıki işimi. XBMC ve türevleri evsinemasının gerçekten bel kemiğini oluşturan programlar bana göre. XBMCyi tanımasaydım mesela şuanda harddisklerin içindeki sarı renkli klasörlere bakıyor olurdum :) XBMCye gelene kadar birçok program denedim Grieex gibi. Ama bu işte son nokta XBMCdir.. Programı oluşturanlardan Allah razı olsun..

Sabah söz verdiğim gibi HTPC kurmak için araştırma yapan ve halen beklemekte olan arkadaşları biraz daha gaza getirmek için sistemin ve kurulumun fotolarını paylaşıyorum. Ben de avsforumda bir kullanıcının sistemini görüp gaza gelmiştim böyle. Umarım benim de birilerine (gaza getirmek gibi) faydam olur

Benim sistemde Acer K330 Led Projeksiyon, kendi yapımım imzamda da yeralan Projektör perdesi, Yamaha Rxv350 Sinema anfim ve 5.1 Hoparlör setim mevcut. Bu sisteme konu mankenimiz bilgisayarı da ekleyince HTPC sistemi tamamlanmış oldu. Zamanla ufak tefek iyileştirmeler dışında bir eksik kalmadı şimdilik. Bu sistemi bugün yapmaya kalksanız merak edenler için şöyle böyle bilgisayar hariç 2500 lira paraya kralını kurarsınız. Bilgisayarı da eklersek 3000tlnin biraz üzerinde bu sistem yapılır. Sonunda 1000den fazla sürekli güncellenen film ve dizi arşivi sizi ve sevdiklerinizi hoşça vakit geçirtmek için yeter de artar bile.

FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi

FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi

FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi

Bazı fotoğraflar aradaki fark belli olsun diye aydınlatmalar açıkken çekildi. Projeksiyon sisteminin kurulumunu imzamdaki konuda anlatmıştım tekrar etmiyorum. Kısacası butarz bir sistemi her sinema tutkununa tavsiye ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 15 Mart 2013; 14:16:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sahipemrah

Arkadaşlar merhaba şöyle bir sistem toplamaya karar verdim. Özellikle çalışma sesi sizce nasıldır. Yani kasa, güç kaynağı ve stok fanlar bu haliyle film izlerken vb gibi durumlarda gürültü yapar mı? Oyun performansı nasıldır? Fifa Gta tarzı oyunları oynatır mı? Çıkarıp eklemem gereken parça öneriniz var mı? Teşekkürler.

ASUS F2A85-M LE AMD A85 SOKET FM2 DDR3 2400MHZ(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI ANAKART

Dark Fusion Kasa'nın uygun HTPC kasası olabileceği konusunda endişeliyim. Bu kasanın önceki versiyonu hakkında tecrübem var ve bunu yukarıda açıklamıştım. Bence normal ufak bir kasa olarak kullanabilirsiniz, ancak HTPC için gerekli özellikere sahip değil (büyük ihtimal).

• Bu arada HTPC'sine ekran kartı eklemek isteyenler ya da grafik performansını yükseltmek isteyenler için yeni aldığım ekran kartım hakkında bilgi vermek istiyorum:

Ürün şu: SAPPHIRE HD 7770 GHz EDITION 1GB GDDR5

http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1159&pid=1723&psn=&lid=1&leg=0

F/P açısından çok uygun geldi bana ve vatanbilgisayardan indirimden 230 TL'ye mal oldu bana. FM2 sisteme geçmeyi düşünüyordum, fakat bu şekilde grafik performansı daha iyi olan bir çözüm buldum.

Ekran kartını OC yapmadan kullanıyorum.

Ekran kartı HTPC için şu nedenlerden dolayı çok uygun:

1- Elektrik tüketimi tam performansta 100 W'ın altında.

2- Ebatı küçük.

3- Fanı büyük ve sessiz.

4- Win 7 32 bit'teki grafik WEI değerleri 7,5

5- Fan hızı Sapphire TriXX programıyla kolayca ayarlanabiliyor.

6- Fan hızı % 40 dönüş hızı ve altında bir değerde olduğunda hiç duyulmuyor ve bu dönüş hızı da benim kasa soğutma performansı içinde yeterli bir değer oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: KAZ

quote:

Orijinalden alıntı: sahipemrah

Arkadaşlar merhaba şöyle bir sistem toplamaya karar verdim. Özellikle çalışma sesi sizce nasıldır. Yani kasa, güç kaynağı ve stok fanlar bu haliyle film izlerken vb gibi durumlarda gürültü yapar mı? Oyun performansı nasıldır? Fifa Gta tarzı oyunları oynatır mı? Çıkarıp eklemem gereken parça öneriniz var mı? Teşekkürler.

Dark Fusion Kasa'nın uygun HTPC kasası olabileceği konusunda endişeliyim. Bu kasanın önceki versiyonu hakkında tecrübem var ve bunu yukarıda açıklamıştım. Bence normal ufak bir kasa olarak kullanabilirsiniz, ancak HTPC için gerekli özellikere sahip değil (büyük ihtimal).

Teşekkür ederim. Kasanın tam olarak ne gibi bir dezavantajı var? Güç kaynağımı yetersiz veya sesli mi çalışıyor? Malzeme kalitesi düşük ve hptc için büyük bir kasa mı?

• Kasa hariç sistem çok iyi, bende htpc'mi toplamadan önce dark fusion almayı düşünmüştüm ancak htpc için istenilen sessizliği sağlamaktan biraz uzak (6 cm fanlar), ve malzeme kalitesi çok iyi değil, birde kasa için ne kadar bütçe ayırdınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: trocero

Kasa hariç sistem çok iyi, bende htpc'mi toplamadan önce dark fusion almayı düşünmüştüm ancak htpc için istenilen sessizliği sağlamaktan biraz uzak (6 cm fanlar), ve malzeme kalitesi çok iyi değil, birde kasa için ne kadar bütçe ayırdınız?

Aslında kasa için 150-200 tl arası bütçem var. Kasayı güç kaynaksız mı almak daha iyi? Kasa fanı için ne kullanmak gerekir?
  • 100 tl daha ekleyebilirseniz Silverstone GD05 almanızı öneririm 550 watt güç kaynağı ile yaklaşık 300 tl'ye mal olur, kendim kullanmaktayım htpc için biçilmiş kaftandır. 3 adet 120 mm fan mevcut ve çooook sessiz bir kasadır, malzeme kaliteside çok çok iyidir. http://www.akortek.com/elektronik/media-center-kasalar/silverstone-grandia-serisi-gd05-htpc-kasa.html Akortekte yok ama arayınca bulunabiliyor.
  • quote:

100 tl daha ekleyebilirseniz Silverstone GD05 almanızı öneririm 550 watt güç kaynağı ile yaklaşık 300 tl'ye mal olur, kendim kullanmaktayım htpc için biçilmiş kaftandır. 3 adet 120 mm fan mevcut ve çooook sessiz bir kasadır, malzeme kaliteside çok çok iyidir. http://www.akortek.com/elektronik/media-center-kasalar/silverstone-grandia-serisi-gd05-htpc-kasa.html Akortekte yok ama arayınca bulunabiliyor.

Tavsiyenizi değerlendiricem. Son olarak arkadaşlar kasa dışında sistemin oyun performansını değerlendirirseniz çok sevinirim saygılar.

• Sahipemrah

bende Trocero arkadaşla aynı fikirdeyim. Bende Silerstone GD05 kullanıyorum ve çok memnunum. Kasa hem şık hem de çok kaliteli. Ayrıca bilgisayar parçaları arasında en uzun ömürlü olan parça kasalar ve psu'dur. Bu sebeple bu parçalar için paraya kıymaya değer diye düşünüyorum. Ek olarak eğer AVR varsa görüntü olarak çok uyumlu oluyorlar. aşağıda benim sistemin resmini görebilirsin.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/silverstone-grandia-serisi-gd05-htpc-kasa.html

yalnız kasa stokta yokmuş. Akortek ile irtibata geçip ne zaman geleceğini öğrenebilirsin.

bu arada sistemin ile orta karar oyun oynayabilirsin. PES gayet rahat oynanır. Bendeki htpc'de Athlon x2 250 3.2ghz işlemci ve ati 6750 ekran kartı var. Sleeping dogs vs gibi oyunları orta ayarlarda oynayabiliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Sahipemrah

bende Trocero arkadaşla aynı fikirdeyim. Bende Silerstone GD05 kullanıyorum ve çok memnunum. Kasa hem şık hem de çok kaliteli. Ayrıca bilgisayar parçaları arasında en uzun ömürlü olan parça kasalar ve psu'dur. Bu sebeple bu parçalar için paraya kıymaya değer diye düşünüyorum. Ek olarak eğer AVR varsa görüntü olarak çok uyumlu oluyorlar. aşağıda benim sistemin resmini görebilirsin.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/silverstone-grandia-serisi-gd05-htpc-kasa.html

yalnız kasa stokta yokmuş. Akortek ile irtibata geçip ne zaman geleceğini öğrenebilirsin.

bu arada sistemin ile orta karar oyun oynayabilirsin. PES gayet rahat oynanır. Bendeki htpc'de Athlon x2 250 3.2ghz işlemci ve ati 6750 ekran kartı var. Sleeping dogs vs gibi oyunları orta ayarlarda oynayabiliyorum.

İlginizi için çok teşekkür ederim.

Tavsiye ettiğiniz ürüne alternatif olarak farklı iki model var sizce nasıl?

http://www.akortek.com/donanim/pc-kasa/silverstone-lascala-lc10-atx-anakart-destekli-cift-sessiz-fanli-htpc-kasa.html

http://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/akasa-midas-450w-yatay-dikey-slim-atx-siyah-kasa.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordzeus83 -- 8 Mart 2013; 14:06:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KAZ

Babama Dark Fusion kasa toplamıştım bundan 3 yıl önce.

Uzaktan kumandalı kasayı internette görünce içi de tam teşekkül diye büyük bir paraya almıştı, bana sormadan.

Kasa eve geldikten sonra bir bakmış ki kasaının içinde bir PSU var ve yanında da bir uzaktan kumanda; başka hiçbirşey yok.

Böyle olunca bana gönderdi ben de kasanın için doldurmuştum. Orada bu kasayı görme imkanım olmuştu.

Ve kasanın ön USB portları arızalı idi. Neticede benim bu model kasa hakkındaki düşüncem şu:

1- Kasa çok ince sacdan yapılma. Kolayca deforme olabiliyor. Bundan dolayı kasa kapağının açılıp kapanması için tam yerlerine oturtmak gerekiyor. Ayrıca Plastiği de kaliteli değildi.

2- 2 adet 80mm yan fanları HTPC için aşırı gürültülü. Ben susturucu takarak sesi çözebildim. Ayrıca fiziki yapısı soğutma için çok verimsiz. İyi soğutma yapmanız darlık nedeniyle zaten zor.

3- Standart microATX anakartlar biraz zor sığacak gibi. Bundan dolayı microATX anakartların kısaları var, onu takmıştım. İç yapıcı çok sıkışık. Tek HDD yeri var.

4- PSU küçük tip ve çok sesli bir fana sahip. Yani sessiz bir PSU bulsanız da boyutundan dolayı kasaya yerleşmiyecek.

5- Bu kadar olumsuzluklara rağmen kasa fiyatı çok yüksek idi.

Özetle HTPC için uygun bir kasa değil Dark Fusion kasası. Dark Fusion II için tanıtım bilgilerine baktığımda yine yeterli kalitede olmadığını düşünüyorum, uygun bir HTPC kasa haline gelebilmesi için bu kasa üzerinde çalışmanız gerekecektir ve masraf yapmanız gerekecektir.

Dark Fusion'un dezavantajlarını yukarıda saymıştım. Yeni versiyonu Dark Fusion II adını kullandığına göre büyük ihtimalle sadece görsel ufak değişiklikler vardır. Dark Fusion II elime hiç geçmedi, yanıltıcı da olmak istemem ancak Dark Fusion kasa HTPC için yetersiz ve kalitesiz bir kasa o kesin; Dark Fusion II bundan farksız değildir.

Kasanın çok küçük olması (Dark Fusion'da öyle) hiç iyi değil, hem parça takarken zorlanırsınız hem de soğutma performansında olumsuzluklar çıkar karşınıza. Fazla parça takmayacaksanız çok büyük olması da bir avantaj getirmiyor. Benim Thermaltake Lanbox Lite HTPC kasam çok büyük olmadığından LCD TV'nin yanında TV sehpanın üzerinde göze batmadan durabiliyor.

Lanbox litedeki gibi boyutlar mATX anakartlar için olması gerekli en küçük boyut bence. Daha küçük kasalara mini-ITX anakart almak daha doğrudur. Unutmayın ki içinde ısınan elektronik parçalar var onlar de nefes almak istiyor. Yeterince soğutma için hava alamazsa fanlar başlar bağırmaya veya parçalar ısınmadan dolayı bozulmaya.

Fazla parça takılmayacaksa kasa içine kablo yönetimi (modüler) olan bir PSU tercih edilir ve gerekli olmayan kablolar kullanılmaz. Çok parça takılacaksa normal PSU almanız daha uygundur, zira bütün kabloları parçalara bağlamanız gerekiyor.

HTPC için 400-500 Watt PSU yeterlidir. Daha yüksek Watt'lı PSU'lar hem daha pahalıdır ve hiçbir fayda getirmezler. Hatta elektrik tüketimleri ve ısınmaları daha fazla olduğundan size zararı vardır. Ancak yüksek watt'lı PSU furyası aldı başını gidiyor. 700 watt, 1000 watt ve hatta 1500 watt (850 TL yani LCD TV fiyatında PSU) değerli PSU'larla aynı anda 3-5 tane HTPC kasa çalıştırabilirsiniz.

Normal bir HTPC kasanın tükettiği elektrik 100 - 250 watt arasıdır. Hadi içine çok sayıda parça taktınız o zaman tüketim 400 Watt'a çıkmış olsun.

Bundan 7-8 yıl öncesine kadar PSU'lar 200 - 300 watt cıvarı idi. 500 watt'lık PSU bulunmuyordu, zira gereksiz bir fazlalıktı. O zamanlar bilgisayar parçaları daha fazla elektrik tüketiyordu. Şimdilerde (uçuk birkaç ekran kartı hariç) bütün bilgisayar parçaları daha az elektrik tüketmesine rağmen PSU'lar bir tane değil birçok kasayı aynı anda çalıştırabilecek boyutlara ulaştı. Bence bu durum satıcıların yanıltıcı ve haksız bir pazarlama politikasının sonucu. Zira tamamen boşta bir PSU yani bilgisayar kapalı olsa bile durduk yere 100 Watt'a kadar elektrik tüketmektedir. Yani evinizde birkaç tane tasarruflu ampul sürekli yanıyormuş gibi elektrik tüketiyor bu PSU'lar, fakat bunu satıcılar bizlere açıklamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZ -- 8 Mart 2013; 16:29:49 >

• LASCALA LC10 güzel bir kasa ama 2 adet 80 mm fan ile gd05'in sağlayacağı sessizlik ve soğutmayı sağlar mı sanmıyorum, htpc'de en önemli şey sessizliktir. Akasa ile Silverstone'u karşılaştırmayın dahi madem aklınıza silverstone yattı ondan vazgeçmeyin derim gerçekten çok kaliteli evladiyelik bir kasa almış olursunuz. Birde GD05'de ön usb yuvaları 3.0 .
  • quote:

LASCALA LC10 güzel bir kasa ama 2 adet 80 mm fan ile gd05'in sağlayacağı sessizlik ve soğutmayı sağlar mı sanmıyorum, htpc'de en önemli şey sessizliktir. Akasa ile Silverstone'u karşılaştırmayın dahi madem aklınıza silverstone yattı ondan vazgeçmeyin derim gerçekten çok kaliteli evladiyelik bir kasa almış olursunuz. Birde GD05'de ön usb yuvaları 3.0 .

kasa sanırım şuan ülkemizde stoklarda yok. Amazon dan ve ya ebay den sipariş etsem mi diye kararsızım. Hem kutusu büyük hemde gümrüğe takılma olasılığı var arada kaldım.
  • inventus'a baktınmı? oradan almıştım hatta stoklarında yoktu dedim şöyle bir kasa istiyorum adamlar 2 gün sonra mail atmışlardı bana stoklarımıza eklendi diye :). İnventusa baktım gd06b mevcut stoklarında gd05'e göre 60 tl daha pahalı ama değer :).
  • quote:

inventus'a baktınmı? oradan almıştım hatta stoklarında yoktu dedim şöyle bir kasa istiyorum adamlar 2 gün sonra mail atmışlardı bana stoklarımıza eklendi diye :). İnventusa baktım gd06b mevcut stoklarında gd05'e göre 60 tl daha pahalı ama değer :).

Aslında akasa midas fena durmuyor. Silverstone sanırım bu gidişle benim bütçemi aşacak :) Kasa kritiklerim sessizlik sağlamlık ve küçük boyutta olması. Akasa midas modelini inceledim fiyatıda uygun asıl sorun psu ve kasa fanının ses seviyesi. Satın alan kişiler sessiz olduğunu söylüyor. İleride bir ekran kartı takıp kasayı monitörün yanında kullanmayıda planlıyorum. Akasa midas garip bir tasarım olmuş. Htpc desem değil kasa desem o da değil. Htpc toplamak ne zormuş :)
  • Bak senin aklında yatan aslan silverstone :) ben 120 gb ssd'den vazgeçip silverstone almıştım 60 gb ssd ile idare ediyorum. HTPC olayında kasa önemlidir heleki salonda sehpada falan olacaksa adam gibi birşey olması sen bana güven dostum inanki htpc toplamadan önce 3 ay okumadığım kasa incelemesi kalmadı bu işte silverstone candır tabiki başka çok iyi firmalarda var ama ülkemizde htpc kültürü oluşmadığı için ne buna uygun low profile ekran kartları var ne düşük profilli soğutucular var . Gerçekten zordur htpc toplamak .
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.