Şimdi Ara

FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
5
Favori
10.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AMD Catalyst son güncelleştirmeden sonra windows deneyim dizini grafik performansı 0.1 lik bir artış gösterdi ve 6,8 oldu. Şu andaki haliyle evdeki ps3 ten çok daha iyi bir performansı var.

FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi
  • Vakit bulmuşken sistemin fotoğrafınıda ekleyeyim. Alelacele şimdi çekip yükledim o yüzden fotoğraf pek kaliteli olmadı sanırım.

FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi
  • Merhabalar,
    Bende bu hafta içi aşağıdaki FM2 li HTPC sistemi topladım. Bunlar dışında hali hazırda film, müzik vs. arşiv için zaten bir harici hdd mevcut. Toplam maliyet: 800 TL. Kasa Hariç tüm parçalar geldi. O da gelince voltranı oluşturup isteyen olursa deneyimlerimi paylaşırım.
    Kasa için ben de Silverstone Milo düşünüyordum ama stoklarda kalmamış. Diger Silverstone modelleri ise bütçeyi zorluyordu. O yüzden Dark Fusion'a yöneldim. Oyun oynamayı da düşündüğüm için performansı arttırıp kasa maliyetinden kıstım. Umarım silverstone almadığıma pişmam olmam.

Eksen Bilgisayar:

ASROCK FM2A75M-DGS A75 AMD FM2 DDR3-1866MHz Anakart 144 TL

http://www.eksenbilgisayar.com/Store/ProductDetails.aspx?productid=96802

CORSAIR Vengeance (CMZ8GX3M1A1600C10) 8GB DDR3-1600 MHz CL10 Soğutuculu Bellek 106 TL

http://www.eksenbilgisayar.com/Store/ProductDetails.aspx?productid=96406

AMD A8-5600K 3.6 GHz Soket FM2 Quad-Core İşlemci 237 TL

http://www.eksenbilgisayar.com/Store/ProductDetails.aspx?productid=97140

Hepsiburada:

Dark Fusion II 350W Yatay HTPC Micro ATX Bilgisayar Kasası (DKCHFUSION2350) 104 TL

Sandisk 128GB Sata3 SSD (SDSSDP-128G-G25) 213 TL

• Parçalarım Yolda

A-8 5600K
    GIGABYTE GA-F2A85XM-D3H AMD A85X - Anakart matx
    Silverstone gd05b kasa
    XILENCE XP550 550W power supply
    CORSAIR VENGEANCE 8GB (2X4GB) 1866Mhz DDR3
    KINGSTON 60 GB sata3 ssd

bu ay için paralar suyunu çekti önümüzdeki ay iyi bir işlemci fanı alarak sistemi tamamlamayı düşünüyorum. 3 ay sonrada 7850 veya yeni çıkacak 8xxx serisi bir ekran kartı ile oyunda oynanabilecek htpc sistemimi tamamlayacağım. Kasaya iyi para bayıldım ama 3 adet sessiz 120 mm fanı ve görünüşü + işçilik kalitesi ayrıca salonda yer alacağı göz önüne alındığında verdiğim paraya değdi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trocero -- 6 Şubat 2013; 12:16:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Artemi$

Merhabalar,
    Bende bu hafta içi aşağıdaki FM2 li HTPC sistemi topladım. Bunlar dışında hali hazırda film, müzik vs. arşiv için zaten bir harici hdd mevcut. Toplam maliyet: 800 TL. Kasa Hariç tüm parçalar geldi. O da gelince voltranı oluşturup isteyen olursa deneyimlerimi paylaşırım.
    Kasa için ben de Silverstone Milo düşünüyordum ama stoklarda kalmamış. Diger Silverstone modelleri ise bütçeyi zorluyordu. O yüzden Dark Fusion'a yöneldim. Oyun oynamayı da düşündüğüm için performansı arttırıp kasa maliyetinden kıstım. Umarım silverstone almadığıma pişmam olmam.

Eksen Bilgisayar:

ASROCK FM2A75M-DGS A75 AMD FM2 DDR3-1866MHz Anakart 144 TL

http://www.eksenbilgisayar.com/Store/ProductDetails.aspx?productid=96802

CORSAIR Vengeance (CMZ8GX3M1A1600C10) 8GB DDR3-1600 MHz CL10 Soğutuculu Bellek 106 TL

http://www.eksenbilgisayar.com/Store/ProductDetails.aspx?productid=96406

AMD A8-5600K 3.6 GHz Soket FM2 Quad-Core İşlemci 237 TL

http://www.eksenbilgisayar.com/Store/ProductDetails.aspx?productid=97140

Hepsiburada:

Dark Fusion II 350W Yatay HTPC Micro ATX Bilgisayar Kasası (DKCHFUSION2350) 104 TL

Sandisk 128GB Sata3 SSD (SDSSDP-128G-G25) 213 TL

Hayırlı olsun arkadasım, güle güle keyfine kullanmanı dilerim. Sistemi kurduğunda tecrubelerini bizimle paylaşırsan sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: trocero

Parçalarım Yolda

A-8 5600K
    GIGABYTE GA-F2A85XM-D3H AMD A85X - Anakart matx
    Silverstone gd05b kasa
    XILENCE XP550 550W power supply
    CORSAIR VENGEANCE 8GB (2X4GB) 1866Mhz DDR3
    KINGSTON 60 GB sata3 ssd

bu ay için paralar suyunu çekti önümüzdeki ay iyi bir işlemci fanı alarak sistemi tamamlamayı düşünüyorum. 3 ay sonrada 7850 veya yeni çıkacak 8xxx serisi bir ekran kartı ile oyunda oynanabilecek htpc sistemimi tamamlayacağım. Kasaya iyi para bayıldım ama 3 adet sessiz 120 mm fanı ve görünüşü + işçilik kalitesi ayrıca salonda yer alacağı göz önüne alındığında verdiğim paraya değdi .

Üstad size de hayırlı olsun, keyifle kullanmanızı dilerim. İslemci soğutucusunu değiştirmek sessizlik ve performans acısından cok önemli bunu da iyi düşünmüşsünüz. Ben de sizler gibi kasayı daha küçük ve güzel tutmayı cok isterdim ama maalesef tv sehpasında koyacak yerim yoktu. Tekrar hayırlı olsun. Siz de deneyimlerinizi bizimle paylaşırsanız cok sevinirim.

• quote:

Üstad size de hayırlı olsun, keyifle kullanmanızı dilerim. İslemci soğutucusunu değiştirmek sessizlik ve performans acısından cok önemli bunu da iyi düşünmüşsünüz. Ben de sizler gibi kasayı daha küçük ve güzel tutmayı cok isterdim ama maalesef tv sehpasında koyacak yerim yoktu. Tekrar hayırlı olsun. Siz de deneyimlerinizi bizimle paylaşırsanız cok sevinirim.

Teşekkür ederim dostum kasa ve anakart 5 dk önce elime ulaştı, kasa verdiğim paraya hakikaten değmiş silverstone htpc kasa yapmayı biliyor, anakart ise htpc için biçilmiş kaftan hdmi+spdif çıkışları + kasanın öndeki usb yuvalarının usb 3.0 olması hepten güzelleştirdi işi sistem yarın akşam çalışır durumda olacak bol fotoğraflı güzel bir inceleme yapıp htpc sistem toplamayı düşünenlere yardımcı olmaya çalışacağım.

• quote:

quote:

Teşekkür ederim dostum kasa ve anakart 5 dk önce elime ulaştı, kasa verdiğim paraya hakikaten değmiş silverstone htpc kasa yapmayı biliyor, anakart ise htpc için biçilmiş kaftan hdmi+spdif çıkışları + kasanın öndeki usb yuvalarının usb 3.0 olması hepten güzelleştirdi işi sistem yarın akşam çalışır durumda olacak bol fotoğraflı güzel bir inceleme yapıp htpc sistem toplamayı düşünenlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Hadi hayırlı olsun dostum, ürünlerinde tamamlandı şimdi güzel güzel keyifle kurulumunu yaparsın, kolay gelsin. Kasanın fotoğraflarını bekliyoruz.

• Dün kurulumu yaptım. Kasa tek kelime ile harika 3 adet 120 mm fan ile soğutma performansı çok iyi, malzeme kaliteside harika. 60 gb kingston ssd ile 11 saniyede windows 7 açması ise bana eski sistemimden (athlon x2 3800+) sonra şaka gibi geldi.
  • quote:

Dün kurulumu yaptım. Kasa tek kelime ile harika 3 adet 120 mm fan ile soğutma performansı çok iyi, malzeme kaliteside harika. 60 gb kingston ssd ile 11 saniyede windows 7 açması ise bana eski sistemimden (athlon x2 3800+) sonra şaka gibi geldi.

Şahene senin adına bende çok sevindim. Bende ssd yok ama windows açılışı bende bile gerçekten çok hızlı. Oyun yüklemeyi düşünüyor musun?
  • Hafta sonu kendimi oyun olayına vereceğim dostum bir tek sıkıntı 1866 mhz ramleri 1333 gördü akşam onu manuel olarak ayarlamaya çalışacağım.
  • quote:

Hafta sonu kendimi oyun olayına vereceğim dostum bir tek sıkıntı 1866 mhz ramleri 1333 gördü akşam onu manuel olarak ayarlamaya çalışacağım.

O iş kolay onu merak etme, biostan girip halledersin. Ati catalyst sürücülerini de güncellersen sistemini kimse tutamaz.
  • Windows Experience Index puanlarımız aynı dostum bir tek Birincil Sabit Disk puanı 7.9 tanrı ssd'yi korusun.
  • quote:

Windows Experience Index puanlarımız aynı dostum bir tek Birincil Sabit Disk puanı 7.9 tanrı ssd'yi korusun.

Ilerde bende ssd alacağım gibi duruyor. Senin sistemde monitör olarak ne kullanıyorsun?

• 42" lg lcd'yi monitör olarak kullanıyorum :) çok zevkli bir hal aldı bilgisayar kullanmak.
  • quote:

42" lg lcd'yi monitör olarak kullanıyorum :) çok zevkli bir hal aldı bilgisayar kullanmak.

Aynen katılıyorum dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAZ

Şu an biraz yoğunluğum var ondan dolayı Şubat'ta bıraktım işleri.

Tercihim AMD'nin A6-5400 APU'su (65 Watt olduğu için) ancak TC'de yok ve anakart konusunda aşağıdakilerden birini istiyorum ancak bunlar da TC'de yok.

Şubat'taki duruma göre karar vereceğim:

ASUS F2A85-M PRO
    ASUS F2A85-M/CSM
    GIGABYTE GA-F2A75M-D3H (bir ara satılmştı TC'de)
    GIGABYTE GA-F2A85XM-D3H
    ASRock FM2A85X Extreme4-M
    ASRock FM2A75 Pro4-M
    MSI FM2-A75MA-E35

Ürünlerin TC'de satılmaması o kadar sinir bozucu ki, HTPC yerine Laptop almayı ve onu HTPC şeklinde kullanmayı dahi düşünüyorum. Laptop'un HDMI çıkışını Ses Sisteminin HDMI girişine bağlayıp oradan TV'ye bağlamak mümkün olması gerekiyor diye düşünüyorum. Laptop daha pahalıya gelmiş olacaktır fakat, herşey bir arada olmuş olur.

Evet... aradan 5 ay geçti fakat Türkiye piyasasında 3 model APU ve 11 model Anakart (Asus da 2 getirmiş oldu bu arada) dışında FM2 soketli ürün olmadığından eski HTPC'ye devam kararı aldım. İstediğimi gibi olmayacaksa eskiye devamm. Never touch a running system.

Bu kadar beklememin nedeni sessiz HTPC'min grafik performansını kasa sesini artırmadan yükseltmek idi. Ancak 5 aydır dünya piyasalarında satılan ürünler Türkiye'ye bir türlü gelemedi. Ondan dolayı iyi performans veren Sapphire HD 7770 model ekran kartı siparişi verdim bugün. Bu ekran kartı üzerindeki fanın dönüş hızını ve dolaysıyla sesini ayarlamak rahat imiş. Gelsin görelim.

Halen kullandığm HTPC'nin WEI değerleri grafik dışında hep 7,0 üzerinde olduğundan sessiz ekran kartı işimi görecektir. Yeni APU ve Anakarta 450 TL vereceğine 230 TL'lik ekran kartıyla daha iyi sonuç alabilecek gibiyim.

Bu arada Sapphire HD 7770 ekran kartının WEI değerleri OC olmadan 7,5 imiş. Gelsin görelim.

• quote:

quote:

Şu an biraz yoğunluğum var ondan dolayı Şubat'ta bıraktım işleri.

Tercihim AMD'nin A6-5400 APU'su (65 Watt olduğu için) ancak TC'de yok ve anakart konusunda aşağıdakilerden birini istiyorum ancak bunlar da TC'de yok.

Şubat'taki duruma göre karar vereceğim:

ASUS F2A85-M PRO
    ASUS F2A85-M/CSM
    GIGABYTE GA-F2A75M-D3H (bir ara satılmştı TC'de)
    GIGABYTE GA-F2A85XM-D3H
    ASRock FM2A85X Extreme4-M
    ASRock FM2A75 Pro4-M
    MSI FM2-A75MA-E35

Ürünlerin TC'de satılmaması o kadar sinir bozucu ki, HTPC yerine Laptop almayı ve onu HTPC şeklinde kullanmayı dahi düşünüyorum. Laptop'un HDMI çıkışını Ses Sisteminin HDMI girişine bağlayıp oradan TV'ye bağlamak mümkün olması gerekiyor diye düşünüyorum. Laptop daha pahalıya gelmiş olacaktır fakat, herşey bir arada olmuş olur.

Evet... aradan 5 ay geçti fakat Türkiye piyasasında 3 model APU ve 11 model Anakart (Asus da 2 getirmiş oldu bu arada) dışında FM2 soketli ürün olmadığından eski HTPC'ye devam kararı aldım. İstediğimi gibi olmayacaksa eskiye devamm. Never touch a running system.

Bu kadar beklememin nedeni sessiz HTPC'min grafik performansını kasa sesini artırmadan yükseltmek idi. Ancak 5 aydır dünya piyasalarında satılan ürünler Türkiye'ye bir türlü gelemedi. Ondan dolayı iyi performans veren Sapphire HD 7770 model ekran kartı siparişi verdim bugün. Bu ekran kartı üzerindeki fanın dönüş hızını ve dolaysıyla sesini ayarlamak rahat imiş. Gelsin görelim.

Halen kullandığm HTPC'nin WEI değerleri grafik dışında hep 7,0 üzerinde olduğundan sessiz ekran kartı işimi görecektir. Yeni APU ve Anakarta 450 TL vereceğine 230 TL'lik ekran kartıyla daha iyi sonuç alabilecek gibiyim.

Bu arada Sapphire HD 7770 ekran kartının WEI değerleri OC olmadan 7,5 imiş. Gelsin görelim.

İyi etmissin arkadasım, hayırlı olsun. Gelince gelişmelerden haberdar edersin bizi. Güle güle kullan.

• Ben de evsinemasına bir HTPC eklemenin yeridir diyip iki üç gündür satın aldığım sistemi kurmakla meşguldüm. Zaten uzun zamandır araştırdığım parçaları almak çok da zor olmadı.

Öncelikle daha önce elimdeki bluray ripleri laptopu projektöre hdmi'den bağlayıp izliyordum tabiki harici diskleri de (10tb) usbden laptopa bağlıyordum. Bu herseferinde uzun bir uğraş gerektiriyordu. Bir sürü usb kablosu harici disk adaptörleri falan derken isyan ettim esn sonunda

Ben de uzun zamandır FM2 anakartların çoğalmasını bekleyenlerdenim. Malesef konuda herkesin şikayet ettiği gibi epey uzun sürdü bu bekleyiş.

En sonunda aşağıdaki parçaları sipariş edip sistemi topladım.

İşlemci AMD Trinity A10 5800K
    https://www.bizdehesapli.com/F2-A10-5800K

Anakart GIGABYTE F2A85XM-D3H
    https://www.bizdehesapli.com/F2A85XM-D3H

Ram CORSAIR 4Gbx1 DDR3 1600Mhz
    https://www.bizdehesapli.com/CML4GX3M1A1600C9

Kasa XIGMATEK ASGARD 381 PURE BLACK EDITION 500W MidT ATX SİYAH KASA (Kasanın indirimli fiyatı ben aldığımda 169 tl idi)
    http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/xigmatek-ccc-ad38bt-u04-asgard-381-pure-black-edition-500w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=63754

Klavye EVEREST KM-811 KABLOSUZ SİYAH KLAVYE MOUSE SET (iş görsün şekilli olsun yeter)
    http://www.vatanbilgisayar.com/Klavye/everest-km-811-siyah-km-811-kablosuz-siyah-klavye-mouse-set/productdetails.aspx?I_ID=59038

Kasayı ben en az 6 adet hdd bağlarım düşüncesiyle aldım.
    --3.5 inch hdd yuvası tam 8 adet
    --5.25 inch dvd yuvası 3 adet (bir gizli 2.5 hdd plakası çıkıyor montaj için) (Toplamda 11 adet hdd bağlayabiliyorsunuz yani)

Kasa gerçekten çok iyi kablo saklama olanakları, hdd bölümü sayısı, dvd bağlanan bölümde 2.5 inchlik gizli hdd yuvası, güç kaynağı, ön üst tarafta tuşların yanında iki adet usb3 girişi olmasından dolayı ben çok beğendim. Tabiki çok fazla seçenek söz konusu kasalarda. Açıkçası kasayı direk Antalya vatandan aldım. Ellerinde neyazıkki sitedeki çoğu kasa mevcut değildi. Buyüzden benim bütçeme enuygun ve hdd kapasitesi en yüksek kasa buydu.

Bu da incelemesi
    http://www.youtube.com/watch?v=DCgPo8Ougo8&feature=player_embedded

Tabiki bir Fractal Design Define R4 kadar olmasa da mutlu etti beni ama şu kasayı neden Türkiyeye getirmezler anlamak gerçekten güç. Mükemmel bir dizayn ve sadelik tek kelimeyle harika bir kasa. Aşağıdaki incelemeyi mutlaka izleyin..
    http://www.youtube.com/watch?v=UbhlQ0hrZMo

Harddiskler zaten elimde yeterince mevcuttu (10tb'dan biraz fazla). Sadece 3 adet harici 2tb Western digital element hddyi kutusundan söküp kasaya montajladım. Elinde olup da nasıl sökerim diye düşünenler aşağıdaki vidyoyu izlesin. Diğerlerini de fırsat buldukça kasaya montajlıcam.
    http://www.youtube.com/watch?v=PwQu37T1a50

Almış olduğum Gigabyte anakartı kullanan birçok kişi var. Kullananlar zaten nekadar iyi birşekilde iş gördüğünü biliyor zaten. Bir Htpc için tüm özellikler mevcut. Hdmi-Dvi-Vga-Spdif-Usb3.0

Sisteme tamamlayıp marşa bastıktan sonra görüntü direk projektöre düştü. İşletim sistemi olarak Windows 8 pro kurdum. Daha önceden uzun bir XBMC deneyimim olduğu için sorunsuz bir şekilde XBMC'nin en son sürümünü yükledim. Bütün filmlerimi taratıp XBMC'ye ekledikten sonra almış olduğum kablosuz Klavye+Mouse ikilisiyle ilk filmimin keyfine vardım "Star Wars (1977)"

--Daha sonra işletim sisteminde ince ayar yaptım biraz. Mesela Teamviewer kurup sisteme hem laptoptan hem de Galaxys2 telefondan bağlanıp günlük rutinleri takip edebiliyorum. Evdekiler film izleyecekleri zaman bişeyi anlamazlarsa uzaktan bağlanıp xbmcyi başlatıp filmlerini açıyorum Onlar sadece kasanın açma tuşuna basıp arkalarına yaslanıyor..

--Torrent işini halen laptopum görüyor bunu da ileriki zamanlarda küçük android cihazlarla halledebilirim belki (az enerji tüketmesi için)
    --İşlemcinin gücünü denemek için elimdeki oyunları kurdum. Okadar oyun delisi değilim ama arada bi Pes atarım Buyüzden bir ara kablosuz Joystick almam gerekiyor.
    --Anakartın üzerinde 8 adet sata girişi mevcut şimdilik 6 adedini kullanıyorum. Fazlasıyla yetiyor. 8 adet sata olması gerçekten çok iyi.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Film izleyen herkese FM2 li htpcyi gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Bi ara kasanın fotoğraflarını da koyarım..

• Hayırlı olsun sisteminiz, epeyce uğraştınız anladığım kadarıyla.

Bilgisayar kasası konusunda ben de ızdırap içindeyim. Fractal Design Define R4 model kasa çok güzel ve kullanışlı gözüküyor, her ne kadar alttan PSU'lu kasaları mühendislik hatası olarak kabul etsem de.

Bizim piyasada ucuz olsun diye çok sayıda çok kalitesiz kasalar dolu. Biraz da aşırı özellikli ve aşırı pahalı big tower kasalar doludu. Şöyle orta karar ve küçük boylar nedense fazla getirilmiyor. Bazen içine müdahale etmek, taşımak ve çevirmek gerekiyor kasayı, onun için gereksiz büyüklükten kaçınıyorum.

Merak ettiğim bir konu var. Sizin topladığınız kasa içine yerleştirdiğiniz epeyce HDD ve parçalar olduğundan mecburen midi tower aldınız. Bu kadar parça bağladığınız için çok sayıda fan da kullanmak durumundasınız.

Bu durumda ses düzeyi nasıl?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.