Şimdi Ara

FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
5
Favori
10.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Babama Dark Fusion kasa toplamıştım bundan 3 yıl önce.

Uzaktan kumandalı kasayı internette görünce içi de tam teşekkül diye büyük bir paraya almıştı, bana sormadan.

Kasa eve geldikten sonra bir bakmış ki kasaının içinde bir PSU var ve yanında da bir uzaktan kumanda; başka hiçbirşey yok.

Böyle olunca bana gönderdi ben de kasanın için doldurmuştum. Orada bu kasayı görme imkanım olmuştu.

Ve kasanın ön USB portları arızalı idi. Neticede benim bu model kasa hakkındaki düşüncem şu:

1- Kasa çok ince sacdan yapılma. Kolayca deforme olabiliyor. Bundan dolayı kasa kapağının açılıp kapanması için tam yerlerine oturtmak gerekiyor. Ayrıca Plastiği de kaliteli değildi.

2- 2 adet 80mm yan fanları HTPC için aşırı gürültülü. Ben susturucu takarak sesi çözebildim. Ayrıca fiziki yapısı soğutma için çok verimsiz. İyi soğutma yapmanız darlık nedeniyle zaten zor.

3- Standart microATX anakartlar biraz zor sığacak gibi. Bundan dolayı microATX anakartların kısaları var, onu takmıştım. İç yapıcı çok sıkışık. Tek HDD yeri var.

4- PSU küçük tip ve çok sesli bir fana sahip. Yani sessiz bir PSU bulsanız da boyutundan dolayı kasaya yerleşmiyecek.

5- Bu kadar olumsuzluklara rağmen kasa fiyatı çok yüksek idi.

Özetle HTPC için uygun bir kasa değil Dark Fusion kasası. Dark Fusion II için tanıtım bilgilerine baktığımda yine yeterli kalitede olmadığını düşünüyorum, uygun bir HTPC kasa haline gelebilmesi için bu kasa üzerinde çalışmanız gerekecektir ve masraf yapmanız gerekecektir.

• sağlam konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jexon17

sağlam konu

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAZ

Babama Dark Fusion kasa toplamıştım bundan 3 yıl önce.

Uzaktan kumandalı kasayı internette görünce içi de tam teşekkül diye büyük bir paraya almıştı, bana sormadan.

Kasa eve geldikten sonra bir bakmış ki kasaının içinde bir PSU var ve yanında da bir uzaktan kumanda; başka hiçbirşey yok.

Böyle olunca bana gönderdi ben de kasanın için doldurmuştum. Orada bu kasayı görme imkanım olmuştu.

Ve kasanın ön USB portları arızalı idi. Neticede benim bu model kasa hakkındaki düşüncem şu:

1- Kasa çok ince sacdan yapılma. Kolayca deforme olabiliyor. Bundan dolayı kasa kapağının açılıp kapanması için tam yerlerine oturtmak gerekiyor. Ayrıca Plastiği de kaliteli değildi.

2- 2 adet 80mm yan fanları HTPC için aşırı gürültülü. Ben susturucu takarak sesi çözebildim. Ayrıca fiziki yapısı soğutma için çok verimsiz. İyi soğutma yapmanız darlık nedeniyle zaten zor.

3- Standart microATX anakartlar biraz zor sığacak gibi. Bundan dolayı microATX anakartların kısaları var, onu takmıştım. İç yapıcı çok sıkışık. Tek HDD yeri var.

4- PSU küçük tip ve çok sesli bir fana sahip. Yani sessiz bir PSU bulsanız da boyutundan dolayı kasaya yerleşmiyecek.

Özetle HTPC için uygun bir kasa değil Dark Fusion kasası. Dark Fusion II için tanıtım bilgilerine baktığımda yine yeterli kalitede olmadığını düşünüyorum, uygun bir HTPC kasa haline gelebilmesi için bu kasa üzerinde çalışmanız gerekecektir ve masraf yapmanız gerekecektir.

Kasa konusunda bende sayın üstada katılıyorum, sizin tv ünitesine sığdırma zorunluluğunuz varsa ince eleyip sık dokumanız gerekiyor.

• yer probleminden dolayi dark fusion 2 kasadan vazgectim. silverstone milo ml30 dusunuyorum. ama ara bolme 11.5 cm yukseklik ve 64 cmgenislikte. almayi dusundugum kasa 10.5 cm. yukseklik ve 44 cm genislikte yani ust kisimda 1 cm bosluk kaliyor. isinma durumu nasil olur bilemiyorum. siz ne dersiniz arkadaslar bu sevdadan vazmi geceyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: orsimsek

yer probleminden dolayi dark fusion 2 kasadan vazgectim. silverstone milo ml30 dusunuyorum. ama ara bolme 11.5 cm yukseklik ve 64 cmgenislikte. almayi dusundugum kasa 10.5 cm. yukseklik ve 44 cm genislikte yani ust kisimda 1 cm bosluk kaliyor. isinma durumu nasil olur bilemiyorum. siz ne dersiniz arkadaslar bu sevdadan vazmi geceyim ?

Isınma sorunu olacağını sanmıyorum birçok htpc kullanıcısı zaten o sekilde kullanıyor. Gürültü icin ise, kasaya uygun olacak sekilde islemci stok fanını, sessiz bir fanla değiştirmen gerekebilir. Vazgeçmen icin bir sebep göremiyorum.

• anladim hocam.
    islemci fani olarak zalman vf 2000 hybrid kullaniyorum. yeterli olur diye dusunuyorum. sizin tavsiye edebileceginiz alternatif varmi ( kasanin low profile oldugunu dusunerek) ?
    birde hocam ekran karti konusunda kararsiz kaldim. ileride A10 5800 almayi dusundugumden hd6670 almayi istiyorum. ama low profile hd6670 turkiyede yok. ya yurtdisindan alacagim yada hd6570 low profile almam gerekecek.(hd6570 de a10 5800 ile dual graphic olarak kullanilabiliyor)
    sizin gorusleriniz nedir?

• quote:

anladim hocam.
    islemci fani olarak zalman vf 2000 hybrid kullaniyorum. yeterli olur diye dusunuyorum. sizin tavsiye edebileceginiz alternatif varmi ( kasanin low profile oldugunu dusunerek) ?
    birde hocam ekran karti konusunda kararsiz kaldim. ileride A10 5800 almayi dusundugumden hd6670 almayi istiyorum. ama low profile hd6670 turkiyede yok. ya yurtdisindan alacagim yada hd6570 low profile almam gerekecek.(hd6570 de a10 5800 ile dual graphic olarak kullanilabiliyor)

İslemci faniniz gayet güzel diyebilirim bencede yeterli olur. Ekran kartı içinse low profil olanı Türkiye'de yoksa bile firmalar eğer biraz sıkıştırılırsa rica edilirse getirtirilebilir sanırım. İlk once,ekran kartını ille de alacaksanız distribütörlerle irtibata geçmenizde fayda var. Bu sekilde belki daha yola çıkmadan soru işaretlerinizi giderebilirsiniz. Dün aksam far cry 3 ' ü kurdum,bizim cocuk hemen klavyeyi kaptı. Gayet güzel ve akıcı oldugunu soyleyebilirim. Detaylı bir ayar yapmaya vakit bulamadım ama ilk oyun tecrübemiz oldu. APU gayet hoşuma gitti. Oğlum ilk basta tüm ayarları ultraya getirmiş öyle bile rahat oynuyordu ben medium a getirttim. Beklentilerimin üzerinde bir oyun performansı var gibi duruyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenai

quote:

anladim hocam.

İslemci faniniz gayet güzel diyebilirim bencede yeterli olur. Ekran kartı içinse low profil olanı Türkiye'de yoksa bile firmalar eğer biraz sıkıştırılırsa rica edilirse getirtirilebilir sanırım. İlk once,ekran kartını ille de alacaksanız distribütörlerle irtibata geçmenizde fayda var. Bu sekilde belki daha yola çıkmadan soru işaretlerinizi giderebilirsiniz. Dün aksam far cry 3 ' ü kurdum,bizim cocuk hemen klavyeyi kaptı. Gayet güzel ve akıcı oldugunu soyleyebilirim. Detaylı bir ayar yapmaya vakit bulamadım ama ilk oyun tecrübemiz oldu. APU gayet hoşuma gitti. Oğlum ilk basta tüm ayarları ultraya getirmiş öyle bile rahat oynuyordu ben medium a getirttim. Beklentilerimin üzerinde bir oyun performansı var gibi duruyor.

@kenai hocam ilginiz için teşekkürler
    sizin sistem konfigürasyonu nedir su an ? yanılmıyorsam tv olarak 46" philips vardı sizde.
    bende 50" tv de kullanacam
    birde hocam 1080p veya 3D izledinizmi ? ben en cok uvd 3 performansını merak ediyorum. o yüzden hd 6000 serisi bir ekran kartı almayı düşünüyorum
    uvd 3 ün cpu ya binen yükü azalttığı ve görüntüyü güzelleştirdiği söyleniyor.

• quote:

quote:

quote:

anladim hocam.

@kenai hocam ilginiz için teşekkürler
    sizin sistem konfigürasyonu nedir su an ? yanılmıyorsam tv olarak 46" philips vardı sizde.
    bende 50" tv de kullanacam
    birde hocam 1080p veya 3D izledinizmi ? ben en cok uvd 3 performansını merak ediyorum. o yüzden hd 6000 serisi bir ekran kartı almayı düşünüyorum
    uvd 3 ün cpu ya binen yükü azalttığı ve görüntüyü güzelleştirdiği söyleniyor.

Tüm apu'larda 3d ve 1080p filmlerde herhangi bir sorun yaşamazsınız, hele ki a10 ve ya a8 apularda. 3D veya 1080p farketmez video izlemek için harici ekran kartına kesinlikle ihtiyaç yok zaten işlemci kullanımı minimum düzeyde gerçekleşiyor. Ben her ikisini de denedim sonuç harika diyebilirim. APU lar zaten bu işler için dizayn edilmiş gibiler.

• peki hocam goruntu kalitesi ne durumda. ? mesela bir media player veya android box ile karsilastirirsak ? uvd3 farkediyormu goruntu kalitesi olarak?

• quote:

peki hocam goruntu kalitesi ne durumda. ? mesela bir media player veya android box ile karsilastirirsak ? uvd3 farkediyormu goruntu kalitesi olarak?

Bende media player olarak WD HDTV LİVE var onunla karşılaştırdığımda fark yok gibi duruyor çünkü her ikiside çok iyi görünüyor. Burada tv nin performansıda önemli. Ben 3d den pek hoşlanmıyorum. Her hafta lig maçlarından bazıları 3d yayınlanıyor, geçen gün biraz deneyeyim dedim 5 dakika sonra gözlükleri çıkardım. Bu 3d işini biraz abartıyorlar sanırım, beni pek sarmadı. Sizin izleme zevkinize göre player programları var bazıları daha keskin bazıları daha doğal gösteriyor ona göre istediğiniz şekilde sınırsız ayar imkanınız var. Görüntü kalitesi olarak bence hiç şüpheniz olmasın, benim ilk taktığım hdmı kablo en yüksek 720p destekliyormuş o yüzden biraz moralim bozulmuştu fakat kabloyu değiştirince herşey mükemmel oldu.

• Ve Masaüstü için yeni APU'lar yolda. ,

2. nesil Trinity'den sonra 3. nesil Richland model APU'lar 2013 ortasında piyasaya çıkacakmış.

FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi

Ekim 2013 gibi de daha sonraki Kaveri serisi çıkacakmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZ -- 25 Ocak 2013; 21:29:16 >

• quote:

Ve Masaüstü için yeni APU'lar yolda. ,

2. nesil Trinity'den sonra 3. nesil Richland model APU'lar 2013 ortasında piyasaya çıkacakmış.

Ekim 2013 gibi de daha sonraki Kaveri serisi çıkacakmış.

Üstad desene bizimki kullanmadan eskidi
    Amd'nin atılım yapması gerekirdu, ellerindeki en güçlü kart bence apu lar.

• Performans bakımından önemli bir iyileşme yokmuş Trinity ile Richland arasında. Fakat sonraki Kaveri'nin grafik performansı daha iyi olacakmış.

Bilişim sektörü böyle ne yapalım. Birkaç ayda eskiyor ve 1-2 sene sonra da piyasaya yeni çıkmış bir ürünün artık yenisi satılmıyor, ancak kullanılmışını bulabiliyorsunuz. Ama Kasalar hariç bazen yıllarca devam ediyor satışları. Bir Asus kasa var bende tam 6 sene önce almıştım ve bakıyorum hala yenisi satılmakta.

Haaa... bir de yukarıda bahsettiğim piyasaya çıkma tarihleri dünya için geçerli tarihleridir.

Türkiye'deki satıcılar Dünya'da değil, Ay'da yaşadıklarından Türkiye gelmesi için 4-5 ay daha zaman geçmesi gerekiyor.

Pardon yanlış söyledim, Azımsamış oldum arkadaşlar için. Ay çok yakın... oraya birkaç günde gidilebiliyor.

Mars gezegenine giden Curiosity kaşif robotu 563.000.000 km'lik mesafeyi yaklaşık 9 ayda almıştı. 9 ayın yarısı 4,5 ay yapar şeklinde hesap edersek.... Yani şu durumda Türkiye'deki satıcılar Ay'da değil Dünya ile Mars arasında orta bir yerde yaşıyorlar... herhalde onun için 4-5 ay sonra geliyor ürünler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAZ -- 26 Ocak 2013; 1:01:37 >

• quote:

Performans bakımından önemli bir iyileşme yokmuş Trinity ile Richland arasında. Fakat sonraki Kaveri'nin grafik performansı daha iyi olacakmış.

Bilişim sektörü böyle ne yapalım. Birkaç ayda eskiyor ve 1-2 sene sonra da piyasaya yeni çıkmış bir ürünün artık yenisi satılmıyor, ancak kullanılmışını bulabiliyorsunuz. Ama Kasalar hariç bazen yıllarca devam ediyor satışları. Bir Asus kasa var bende tam 6 sene önce almıştım ve bakıyorum hala yenisi satılmakta.

Haaa... bir de yukarıda bahsettiğim piyasaya çıkma tarihleri dünya için geçerli tarihleridir.

Türkiye'deki satıcılar Dünya'da değil, Ay'da yaşadıklarından Türkiye gelmesi için 4-5 ay daha zaman geçmesi gerekiyor.

Pardon yanlış söyledim, Azımsamış oldum arkadaşlar için. Ay çok yakın... oraya birkaç günde gidilebiliyor.

Mars gezegenine giden Curiosity kaşif robotu 563.000.000 km'lik mesafeyi yaklaşık 9 ayda almıştı. 9 ayın yarısı 4,5 ay yapar şeklinde hesap edersek.... Yani şu durumda Türkiye'deki satıcılar Ay'da değil Dünya ile Mars arasında orta bir yerde yaşıyorlar... herhalde onun için 4-5 ay sonra geliyor ürünler.

Umarım bu defa düşüncelerimizin ve tecrübelerimizin tersi çıkar da zamanında gelir yeni işlemciler.

• quote:

quote:

Kasa konusunda bende sayın üstada katılıyorum, sizin tv ünitesine sığdırma zorunluluğunuz varsa ince eleyip sık dokumanız gerekiyor.

merhaba arkadaşlar
    cok aramama rağmen silverstone milo kasa hiçbir yerde kalmamış.
    alternatif olarak ( max. 10.5 cm yükseklikten dolayı) sadece dark fusion (ilk fusion) kasa var. dark da stoklarda yok.
    sizin bildiğiniz başka micro atx kullanabileceğim kasa (max.yükseklik 11 cm. ) varmı ?

• quote:

merhaba arkadaşlar
    alternatif olarak ( max. 10.5 cm yükseklikten dolayı) sadece dark fusion (ilk fusion) kasa var. dark da stoklarda yok.
    sizin bildiğiniz başka micro atx kullanabileceğim kasa (max.yükseklik 11 cm. ) varmı ?

Silverstone kasalarda stok problemi var. Ben de Lascala LC-17 aradım hiç bir yerde yok. Bir de webde bir sürü alışveriş sitesinde bunlar stokta diye gözüküyor. Telefonla aradığınız zaman stokta omadığını söylüyorlar. Gittigidiyordaki bir mağazada stokta var gözüküyordu. Ben de saf saf mesaj attım gerçekten var mı diye. "Açık bütün ürünlerimiz stoklarımızda mevcuttur" diye tumturaklı bir de cevap yolladılar. Verdim siparişi. Hop ertesi günü iptal stoklarımızda yoktur diye. Aman diyim ben size dikkatli olun. Türkiyede stokta olmayan hayali ürünleri satan bir sürü mağaza var. Doğru düzgün stok takibi yapmadığı için olmayan ürünleri web sitesinde varmış gibi göstermekle kalmayıp, sorulduğunda dahi tedarikçiye bir telefon açıp teyid almaya bile üşenen tuhaf bir anlayış bu. Adamı hasta ettiler. Sonunda LC-17 takıntımdan vazgeçip biraz daha bayılıdım ve nihayet bugün sonunda Grandia 08'ime kavuşabildim çok şükür.

Eğer fazla depolama ihtiyacınız yoksa ve 150 w. psu problem yaratmayacaksa şöyle bir şey var belki yardımcı olabilir size:

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3453

Veyahut 60 $'ye yurt dışından Milo getirlebilir. Gümrüğe takılır mı araştırmak lazım ama sanırım limitin altında olsa gerek:

http://www.amazon.com/SilverStone-Aluminum-Steel-Center-ML03B/dp/B004GGUAUE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erikthebloodaxe -- 30 Ocak 2013; 12:39:24 >

• quote:

quote:

quote:

merhaba arkadaşlar

Arkadaşım maalesef bu konuda yardımcı olamayacağım, sabırla nette araştırma yapman gerekiyor. Bazı sitelerde ölçülerine göre de kategoriler bulunuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: erikthebloodaxe

quote:

merhaba arkadaşlar

Silverstone kasalarda stok problemi var. Ben de Lascala LC-17 aradım hiç bir yerde yok. Bir de webde bir sürü alışveriş sitesinde bunlar stokta diye gözüküyor. Telefonla aradığınız zaman stokta omadığını söylüyorlar. Gittigidiyordaki bir mağazada stokta var gözüküyordu. Ben de saf saf mesaj attım gerçekten var mı diye. "Açık bütün ürünlerimiz stoklarımızda mevcuttur" diye tumturaklı bir de cevap yolladılar. Verdim siparişi. Hop ertesi günü iptal stoklarımızda yoktur diye. Aman diyim ben size dikkatli olun. Türkiyede stokta olmayan hayali ürünleri satan bir sürü mağaza var. Doğru düzgün stok takibi yapmadığı için olmayan ürünleri web sitesinde varmış gibi göstermekle kalmayıp, sorulduğunda dahi tedarikçiye bir telefon açıp teyid almaya bile üşenen tuhaf bir anlayış bu. Adamı hasta ettiler. Sonunda LC-17 takıntımdan vazgeçip biraz daha bayılıdım ve nihayet bugün sonunda Grandia 08'ime kavuşabildim çok şükür.

Eğer fazla depolama ihtiyacınız yoksa ve 150 w. psu problem yaratmayacaksa şöyle bir şey var belki yardımcı olabilir size:

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3453

Veyahut 60 $'ye yurt dışından Milo getirlebilir. Gümrüğe takılır mı araştırmak lazım ama sanırım limitin altında olsa gerek:

http://www.amazon.com/SilverStone-Aluminum-Steel-Center-ML03B/dp/B004GGUAUE

evet arkadaşım sonuna kadar haklısın. bende silverstone milo yu araştırırken birçok sitede stokta gözüküyordu
    sitenin birinden sipariş verdim ve ertesi gün mesaj geldi stoklarımızda yoktur diye ve tekrar para iadesi yapacaklarını belirttiler.
    ondan sonra artık mesajla ve telefon ile sormaya başladım.
    verdiğiniz linkteki cooler master hoş duruyor fakat gördüğüm kadarı ile ekran kartı takılamıyor ve bende imon vfd var ve tam cd sürücü yuvası lazım.
    silverstone milo tam itedigim gibiydi ama bakalım herhalde yurtdışından getirtmeye çalışacağım.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.