Şimdi Ara

FM2 İşlemcili HTPC Düşüncesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
209
Cevap
5
Favori
10.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: arenasss

quote:

Orijinalden alıntı: kenai

quote:

Orijinalden alıntı: arenasss

Frisby Fc-S6040B Slim Tower Kasa içine midi Atx anakart ve ekran kartıyla sığdırmayı deneyen var mı? mesela gigabyte GA-M720 serisi gibi iri bir anakartı? Aklım kesiyor ama uygulamayı deneyen biri varsa süper olur.

Bende anakartı almadan önce bu kasayı almıştım fakat anakartı micro boyutta bulamayınca kasayı değiştirmek zorunda kaldım. Düşündüğünüz kart o kasaya sığmaz bence. HTPC için fan sesleri çok önemliymiş bunu da sistemi kurunca anladım. O yüzden slim kasa düşünüyorsanız fan sesini gözardı etmeyin.

xclio kullanıyorum kasa hiçbiryere sığmıyor. ses olayına gelince 6 fan zaten yeterince kafamı ... olabildiğince ufak birşeyin içine sistemi tıkıştırmak istiyorum. Zaten HTPC düzeyinde birşey olması zor gibi ekran kartı tv kartı kablosuz ağ kartı var anakartın üzerinde.

Xclio kasalar bildiğim kadarıyla ATX formatında ancak çok büyük kasalar oluyor. Evet ondan sonra yer problemleri başlıyor.

HTPC için micro ATX yetiyor. Yetinebiliyorsanız mini itx'de olabilir, ama bence micro ATX'den daha küçüğüne şu an geçmemek gerek.

AMD FM2 işlemci alırsanız ekran kartına ihtiyacınız olmayacaktır ve mirco ATX FM2 anakartların üzerinde 4 adede kadar PCIe/PCI yuvası olabiliyor. Yani TV kartı, ağ kartı taktıktan sonra 2 adet PCIe slotunuz daha kalıyor. Thermaltake'nin Lanbox gibi bir mirco ATX kasa bulursanız yer sıkıntısı olmaz. Ben kullanıyorum ve çok memnunum: 1 CPU fan + 2 sessiz kasa arka fanı ile soğutmayı sessizce hallediyorum. Keyifle seyrediyorsunuz.

HTPC'de fan için para kısılmaz. Zira birşeyi 1-2 saat seyrederken fanın gürültüsü gerçekten kafanızı.....

• Bu işe başlarken bende mümkün olan en küçük kasa ile htpc yi oluşturmak istiyordum ama sonuc öyle olmadı. Kasayı, kule hoparlör ile tv sehpasının arasına yerleştirmeye çalıştım fakat öne doğru biraz çıkıyor. Vakit bulursam genel sistemin fotografını çekip buraya ekleyeyim. Sayın KAZ sizin anakart mevzusunda herhangi bir gelişme var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an biraz yoğunluğum var ondan dolayı Şubat'ta bıraktım işleri.

Tercihim AMD'nin A6-5400 APU'su (65 Watt olduğu için) ancak TC'de yok ve anakart konusunda aşağıdakilerden birini istiyorum ancak bunlar da TC'de yok.

Şubat'taki duruma göre karar vereceğim:

ASUS F2A85-M PRO
    ASUS F2A85-M/CSM
    GIGABYTE GA-F2A75M-D3H (bir ara satılmştı TC'de)
    GIGABYTE GA-F2A85XM-D3H
    ASRock FM2A85X Extreme4-M
    ASRock FM2A75 Pro4-M
    MSI FM2-A75MA-E35

Ürünlerin TC'de satılmaması o kadar sinir bozucu ki, HTPC yerine Laptop almayı ve onu HTPC şeklinde kullanmayı dahi düşünüyorum. Laptop'un HDMI çıkışını Ses Sisteminin HDMI girişine bağlayıp oradan TV'ye bağlamak mümkün olması gerekiyor diye düşünüyorum. Laptop daha pahalıya gelmiş olacaktır fakat, herşey bir arada olmuş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KAZ

Şu an biraz yoğunluğum var ondan dolayı Şubat'ta bıraktım işleri.

Tercihim AMD'nin A6-5400 APU'su (65 Watt olduğu için) ancak TC'de yok ve anakart konusunda aşağıdakilerden birini istiyorum ancak bunlar da TC'de yok.

Şubat'taki duruma göre karar vereceğim:

ASUS F2A85-M PRO
    ASUS F2A85-M/CSM
    GIGABYTE GA-F2A75M-D3H (bir ara satılmştı TC'de)
    GIGABYTE GA-F2A85XM-D3H
    ASRock FM2A85X Extreme4-M
    ASRock FM2A75 Pro4-M
    MSI FM2-A75MA-E35

Ürünlerin TC'de satılmaması o kadar sinir bozucu ki, HTPC yerine Laptop almayı ve onu HTPC şeklinde kullanmayı dahi düşünüyorum. Laptop'un HDMI çıkışını Ses Sisteminin HDMI girişine bağlayıp oradan TV'ye bağlamak mümkün olması gerekiyor diye düşünüyorum. Laptop daha pahalıya gelmiş olacaktır fakat, herşey bir arada olmuş olur.

Sizde biliyorsunuz bende başta sizin düşündüğünüz A6-5400'ü almayı planlıyordum. Amd ülkemize getirmediği için A8-5600K almak zorunda kaldım. İşlemciye yüklenmedikten sonra genel olarak zaten düşük watt değerlerinde çalıştığını gözlemledim, A6 bulamazsanız A8 düşünebilirsiniz. Laptopda da upgrade sorunu var, benim için o yüzden pek cazip bir seçenek olamamıştır. GIGABYTE A85 chipsetli anakartın epey ekonomik olduğundan bahsediliyordu, belki sizde forumda rastlamışsınızdır. Sizin halihazırda htpc niz olduğu için bence de acele etmeye gerek yok.

• Evet ben sırayı şaşırdım GIGABYTE GA-F2A85XM-D3H modeli bir ara satılmıştı. GIGABYTE GA-F2A75M-D3H satılmadı.
  • quote:

Evet ben sırayı şaşırdım GIGABYTE GA-F2A85XM-D3H modeli bir ara satılmıştı. GIGABYTE GA-F2A75M-D3H satılmadı.

Üstad herhangi bir gelişme var mı? Şubat tatilinde bir kaç oyun kurup sistemi deneyeceğim ps3 ile karşılaştıracağım.

• Türkiye'de ATX boyutunda birçok model var, fakat artık o boyut bence hem masaüstü için hem HTPC için artık çağ dışı.

Bu çağ artık microATX ve miniITX çağıdır. Bende iki tane midi Tower (ATX) kasa var ayrıca. Gözümü artık rahatsız ediyor o boyut. Monitörün büyüğü güzel de kasanın büyüğü kaba ve hantal bir görüntü veriyor. Çirkin duruyor. Benzeri işi ufak bir laptopun hatta tabletin yapabildiğini düşündüğümde koca kasa aslında elektrik süpürgesi görevini görüyor (Benim kasaları arasıra temizlediğimde içinden çıkan tozlar elektrik süpürgesinden geri kalmıyor).

Avrupa'da ve ABD'de mATX boyut çok tuttuğundan orada çok sayıda mATX anakart ve çok güzel mATX kasalar var. Türkiye'de olmadığından ancak internetten bakıp bakıp duruyorum.

Şubat ortasında bakacağım uygun mATX anakart bualmazsam ya yurtdışından alırım ya da alımı askıya alırım. Halen kullandığım AM3 soketli HTPC var zaten, asıl amacım onun ekran performansını çok sessiz bir şekilde yükseltmek idi. Belki sessiz bir HD 7750 çipli ekran kartı bulup sisteme takarsam da olabilir.

Bilemiyorum. Şubat ortası gelsin ona göre bakacağım.

Ancak ortada çok ilginç birşey Vatanbilgisayar'ın hala FM2 ürün getirmemesi. 2000 yılı (bilişim krizi nedeniyle) dışında dünyadaki bilgisayar ve laptop satışlar her yıl artış göstermiş; ancak son iki yıldır düşüşte. Yakın gelecekte birkaç özel meraklının (yüksek performans arayan oyuncular ve grafikçiler gibi) dışında kimse artık o koca bilgisayar kasalarını almayacaktır.

Zaten Windows da artık PC için işletim sistemi üretmeyecek gibi, onlar da Win 8 ile tablete geçiyorlar. Yani masaüstü bilgisayar döneminin sonunun başlangıcındayız. Win 7 için 2020 yılına kadar güncelleme çıkacağından masaüstü bilgisayarların sonu 2020 yılında olacaktır diye de düşünebiliriz.

Şöyle 3-4 sene içinde bir beklentim var.

TV'lere tabletlerin fonksiyon ve bağlantılarını eklediklerinde çoğu insan bilgisayar veya HTPC de kullanmayacak. TV'nin yan tarafında Ram takıp yükseltmek için bir yuva, SSD takıp yükseltmek için bir yuva ve oldu bitti al sana içinde bilgisayarı olan TV. Çoğu bağlantı var zaten yeni TV'lerde. 4 tane Thunderboldt ve 4 tane USB 3.0 bağlantısı ile bütün bağlantı sorunu çözülmüş olur artık. O zamana kadar 256 GB kapasiteli flash bellekler ucuzlamış olacağından herkes işletim sistemini anahtarlığında yanında taşıyabilecektir.

Gittiğin yerdeki TV'ye takacan flash belleğini ve al sana koca ekranlı bilgisayar elinde.

İyi ki kısa bir soru sordunuz... Nereden nereye...

• quote:

Türkiye'de ATX boyutunda birçok model var, fakat artık o boyut bence hem masaüstü için hem HTPC için artık çağ dışı.

Bu çağ artık microATX ve miniITX çağıdır. Bende iki tane midi Tower (ATX) kasa var ayrıca. Gözümü artık rahatsız ediyor o boyut. Monitörün büyüğü güzel de kasanın büyüğü kaba ve hantal bir görüntü veriyor. Çirkin duruyor. Benzeri işi ufak bir laptopun hatta tabletin yapabildiğini düşündüğümde koca kasa aslında elektrik süpürgesi görevini görüyor (Benim kasaları arasıra temizlediğimde içinden çıkan tozlar elektrik süpürgesinden geri kalmıyor).

Avrupa'da ve ABD'de mATX boyut çok tuttuğundan orada çok sayıda mATX anakart ve çok güzel mATX kasalar var. Türkiye'de olmadığından ancak internetten bakıp bakıp duruyorum.

Şubat ortasında bakacağım uygun mATX anakart bualmazsam ya yurtdışından alırım ya da alımı askıya alırım. Halen kullandığım AM3 soketli HTPC var zaten, asıl amacım onun ekran performansını çok sessiz bir şekilde yükseltmek idi. Belki sessiz bir HD 7750 çipli ekran kartı bulup sisteme takarsam da olabilir.

Bilemiyorum. Şubat ortası gelsin ona göre bakacağım.

Ancak ortada çok ilginç birşey Vatanbilgisayar'ın hala FM2 ürün getirmemesi. 2000 yılı (bilişim krizi nedeniyle) dışında dünyadaki bilgisayar ve laptop satışlar her yıl artış göstermiş; ancak son iki yıldır düşüşte. Yakın gelecekte birkaç özel meraklının (yüksek performans arayan oyuncular ve grafikçiler gibi) dışında kimse artık o koca bilgisayar kasalarını almayacaktır.

Zaten Windows da artık PC için işletim sistemi üretmeyecek gibi, onlar da Win 8 ile tablete geçiyorlar. Yani masaüstü bilgisayar döneminin sonunun başlangıcındayız. Win 7 için 2020 yılına kadar güncelleme çıkacağından masaüstü bilgisayarların sonu 2020 yılında olacaktır diye de düşünebiliriz.

Şöyle 3-4 sene içinde bir beklentim var.

TV'lere tabletlerin fonksiyon ve bağlantılarını eklediklerinde çoğu insan bilgisayar veya HTPC de kullanmayacak. TV'nin yan tarafında Ram takıp yükseltmek için bir yuva, SSD takıp yükseltmek için bir yuva ve oldu bitti al sana içinde bilgisayarı olan TV. Çoğu bağlantı var zaten yeni TV'lerde. 4 tane Thunderboldt ve 4 tane USB 3.0 bağlantısı ile bütün bağlantı sorunu çözülmüş olur artık. O zamana kadar 256 GB kapasiteli flash bellekler ucuzlamış olacağından herkes işletim sistemini anahtarlığında yanında taşıyabilecektir.

Gittiğin yerdeki TV'ye takacan flash belleğini ve al sana koca ekranlı bilgisayar elinde.

İyi ki kısa bir soru sordunuz... Nereden nereye...

Kısa sormuşum ama siz çok güzel anlatmışsınız, geleceğe yönelik tvpc olayı çok hoşuma gitti. Sisteminize ekran kartı dahil etme fikri bence de daha mantıklı gibi duruyor. Hem daha performanslı bir sisitem olmuş olur. Sizin hali hazırdaki işlemciniz de gayet yeterli bence. Umarım 5-6 yıl sonra TVPC alıp, almamak arasında kalmayız.

• Evet güzel bir isim TVPC... ya da PCTV de olabilir..
  • quote:

Evet güzel bir isim TVPC... ya da PCTV de olabilir..

TVPC daha anlamlı geldi bana zaten pc de tv olabildiği için o yüzden tvpc demek istedim. Fakat nihayetinde sizin geleceğini düşündüğünüz bu sistemin kendisi çok ilginç ve güzel.
  • Bu cihaz aslında TV mi yoksa PC mi ona bakmak lazım belki.

Asıl görevi PC olacağından o zaman TVPC demek daha doğru olur. Yani TV özellikli PC olmuş olur.

Her nekdarhttp://tr.wikipedia.org/wiki/PCTV farklı görüşte ise de bence TVPC daha doğru.

Ayrıca PCTV adıyla bir marka var zaten.

Şu halde adını koymuş olalım: TVPC.
  • merhaba arkadaslar
    kismetse yeni bir 46" plazma almayi dusunuyorum
    onun icinde bir tv unitesi yaptiriyorum. elimdeki bilgisayari degerlendirmek amaciyla htpc plarak tv unitesinde kullanacam. mevcut kasa atx oldugu icin kaba duracagindan dolayi bene dark fusion 2 aldim. islemci x3 720 BE, anakart Asus 785m-evo. amacim 3D mkv izlemek, internet, bazen download, birazda oyun. arastirmalarim neticesinde ekran karti olarakta az enerji harcayan, uvd3 ile cpu ya daha az yuk bindiren ve oyun performansi yeterli seviyede olan hd7750 dusunuyorum. bu sisteme kasa uzerinde bulunan 350w. yeterli olacak gorunuyor.
    siz degerli arkadaslarinda yorumlarini almak istedim

• quote:

Orijinalden alıntı: orsimsek

merhaba arkadaslar
    onun icinde bir tv unitesi yaptiriyorum. elimdeki bilgisayari degerlendirmek amaciyla htpc plarak tv unitesinde kullanacam. mevcut kasa atx oldugu icin kaba duracagindan dolayi bene dark fusion 2 aldim. islemci x3 720 BE, anakart Asus 785m-evo. amacim 3D mkv izlemek, internet, bazen download, birazda oyun. arastirmalarim neticesinde ekran karti olarakta az enerji harcayan, uvd3 ile cpu ya daha az yuk bindiren ve oyun performansi yeterli seviyede olan hd7750 dusunuyorum. bu sisteme kasa uzerinde bulunan 350w. yeterli olacak gorunuyor.

Şimdiden hayırlı olsun arkadaşım. 7750 nin güç tüketimini kasanın 350 wattlık psu su karşılıyorsa sorun yok demektir. Tv ile birlikte ses sistemi av recevier vs kullanacak mısınız? Bir de sakıncası yoksa neden plazma tv tercih ettiğinizi sorabilir miyim?

• tesekkurler @kenai hocam
    su an herhangi bir av receiver kullanmayi dusunmuyorum(aslinda creative thx 550 var ama kiraci olunca insan.........)
    hocam tv mevzusunu uzun zamandir arastiriyorum. soyle kafama gore bir led tv bulamadim. oncelikle tabiki butce meselesi. ben 47" dusunuyorum. led tvlere baktigim zaman benim istedigim fiyat araligindaki (2000-2500tl) kendi fikrim mesela samsung haddinden fazla canli, lg nin goruntu kalitesi kotu, philips goruntu kalitesi guzel ama ben futbol agirlikli seyredecegin icin dse denilen olumsuzluklar mevcut menuleri cok yavas vs.vs. ve gordugum kadari ile led tv lerde karanlik ortamlarda isik suzmesi cok goruluyor. yani sorunsuz bir led tv bulamadim. o yuzden ibre plazmaya dondu. tabiki plazmaninda olumsuzluklari var. aydinlik ortamda parlama, led lerden daha fazla enerji harcama gibi. ama konu futbol ve film olunca plazma daha iyi olur diye dusunuyorum

• quote:

tesekkurler @kenai hocam
    su an herhangi bir av receiver kullanmayi dusunmuyorum(aslinda creative thx 550 var ama kiraci olunca insan.........)
    hocam tv mevzusunu uzun zamandir arastiriyorum. soyle kafama gore bir led tv bulamadim. oncelikle tabiki butce meselesi. ben 47" dusunuyorum. led tvlere baktigim zaman benim istedigim fiyat araligindaki (2000-2500tl) kendi fikrim mesela samsung haddinden fazla canli, lg nin goruntu kalitesi kotu, philips goruntu kalitesi guzel ama ben futbol agirlikli seyredecegin icin dse denilen olumsuzluklar mevcut menuleri cok yavas vs.vs. ve gordugum kadari ile led tv lerde karanlik ortamlarda isik suzmesi cok goruluyor. yani sorunsuz bir led tv bulamadim. o yuzden ibre plazmaya dondu. tabiki plazmaninda olumsuzluklari var. aydinlik ortamda parlama, led lerden daha fazla enerji harcama gibi. ama konu futbol ve film olunca plazma daha iyi olur diye dusunuyorum

Ben de tv alırken bayağı bir araştırmıştım. Plazmalar gerçekten bayağı bir enerji harcıyorlar, ayrıca zamanla görüntü kalitesinin azaldığı söyleniyor. Ben de tv olarak Philips 46 inch 9705 modelini almıştım full led bir yapıya sahip olduğu için sonsuz siyah oranına sahip. TV den çok memnunum bende sık sık futbol maçları vr diğer sporları takip ediyorum performans olarak yine çok memnunum. Bu ayarda bir tv bulabilirseniz gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Film içinde aynı şeyler geçerli.

• quote:

merhaba arkadaslar

Kaliteli ve gerçek 350W olan PSU olmak ve kasada overclock yapılmamak şartıyla
    Kasanızda bulunacak Anakart + İşlemci + Ram + HD 7750 çipli ekran kartına ilave olarak
    Sadece 1 adet HDD (+1 SSD de olabilir) ve 1 adet optik sürücü bulunmak şartıyla 350W PSU yeterli olacaktır.
    Fakat kasa içine ilave parçalar takarsanız yoğun kullanımda PSU yetersiz kalabilecektir.

• oncelikle ilginiz icin tesekkurler arkadaslar
    birde soyle bir dusuncem var. elimdekileri satip amd a10 5800k ile hd6670 alayim ve dual graphic modunda kullanayim. ilerde belki mini itx anakart alirsam sadece kasayi degistirerek devam ederim diye dusunuyorum. inceledigim kadari ile a10 5800k dahili gpu su, uvd 3.2 destegi ile 3D ve mkv icerik oynatma konusunda iyi gorunuyor. dahili gpu oyun konusunda beklentisi cok yuksek olmayanlar icin gayet tatminkar gorunuyor.

• quote:

oncelikle ilginiz icin tesekkurler arkadaslar
    birde soyle bir dusuncem var. elimdekileri satip amd a10 5800k ile hd6670 alayim ve dual graphic modunda kullanayim. ilerde belki mini itx anakart alirsam sadece kasayi degistirerek devam ederim diye dusunuyorum. inceledigim kadari ile a10 5800k dahili gpu su, uvd 3.2 destegi ile 3D ve mkv icerik oynatma konusunda iyi gorunuyor. dahili gpu oyun konusunda beklentisi cok yuksek olmayanlar icin gayet tatminkar gorunuyor.

Bu planda ( A10 5800K) tekrar anakart değiştirme fikri olduğu için sanki biraz boşuna para harcayacak olmaz mısınız? Eğer elinizdekileri satıp 5800K ile oluşturacağınız sistem sizi değişiklik yapmadan götürecekse olabilir, ama şuanki sisteminize iyi bir ekran kartı almak seçeneğide düşünülebilir. FM2 yapısını çok avantajlı olduğu noktalarda var, bu konuda bayağı bir bahsi geçiyor.

• quote:

oncelikle ilginiz icin tesekkurler arkadaslar

HD 7750 grafik çipi AMD'nin en düşük performanslı 7xxx grafik çipidir.

Somut olarak karşılaştırma imkanım olmadı, ancak bu çipli bir grafik kartı A10-5800K APU düzeyinde bir grafik performansı verecektir. Bu arada bu APU'nun da fiyatı bu çipli ekran kartıyla aynı düzeyde. Yani APU aldığınızda aynı fiyata bir de işlemciye sahip oluyorsunuz.

Ayrıca iyi bir grafik kartı AMD tarafında en azından HD 7770 veya HD 6850 ile başlıyor.

A10-5800K ile HD 6670 Crossfire yoluyla birleştirilip dual grafik şeklinde kullanıldığında grafik performansı A10-5800K'nin tek başına kullanılmasına göre uygulamaya göre % 50-100 arası artmaktadır.

Crossfire'li kullanımda alınan grafik performansı HD 7770 ila HD 7850 arasında bir yerdedir.

• aslında bende su an mevcut kasada gtx460 var. ama gtx460 htpc için uygun bir kart değil.
    bu arada tv unitesi geldi. ara bolumler 11.5 mm olduğu için almayı düşündüğüm dark fusion 2 olmuyor yükseklikten dolayı.
    bende silverstone Milo ML03 almaya karar verdim yükseklik 105 mm olduğundan dolayı problem olmayacak gibi. ayrıca micro atx, mini itx kart takılabiliyor ve atx formunda guc kaynağı takılabiliyor. kısa olduğundan dolayı ekran kartı olarakta low profile ekran kartları oluyor.
    bende cok oyun oynamayacağım için hd6570 alıp ileride a10 5800k gibi bir işlemci alırsam dual graphic modundada kullanabilirim diye düşünüyorum.
    hem ekran kartı 6000 serisi olduğu için de uvd 3 mkv ve 3d hızlandırma desteği mevcut.
    aslında hd6670 ve hd7570 low profile de var ama su an turkiyede satısı yok.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.