1.0 Eco motor yaygınlaşmadığı için Turbo Astra derim.1.0 motor ile 25 bg fark var aralarında ayrıca 1.0 motor çok zorlandığında sıkıntı verebilir. Eco 7.5 lt yakar şehiriçi Astra'da 8.0-8.5 arası
Ben olsam Astra seçerdim Cosmo paket ve opsiyonlarla mükemmel bir araç olur
quote:
Orijinalden alıntı: alcohol06
Golf'ün bagajı konusunda ters mi anladım acaba diyorum da, bagajdan çok çektim deyip gerçekten ufak bagajlı Focus'a yönelmek, üstelik Golf'ün bagajı Focus ve Corsa'dan hayli büyük iken hemde :) Gözdn geçirmenizde fayda var bagajları konusundaki bilgileri, madem önemli.
Focus 3'e sert diyen bir çok kişiye hiç aldanmayın derim, çünkü hiçbirisinin Focus 3 kullandığını zannetmiyorum, iyi yol tutuş var-süspansiyon serttir ezberinden yorum yapılıyor. Focus gayet dolgun, güzel süspansiyonu olan, konforlu bir araba ve aralarında hem daha konforlu olan (özellikle darbe emiş gürültüsü açısından), hemde daha iyi yol tutan Focustur. Viraj limitleri pek farklı değil, fakat Focusun direksiyon keskinliği, daha dengeli viraj karakteristiği, geç devreye giren ESP'sidir farkı oluşturan. Dinamik açıdan Focus daha kabiliyetlidir özetle. Bu Astra'nın kötü olduğu anlamına gelmez, tam aksine o da sınıfın iddialı modellerinden, burda önemli olan bu tür şeylere ne kadar dikkat ettiğinle alakalı. Ben biner giderim, öyle çok dikkat etmem sürüş detaylarına diyorsan, bilmen gereken tek şey Focusun daha tok, daha sessiz bir darbe emişi olduğu. "Viraj emniyeti" olarak farkları yok, dinamik açıdan fark var biraz.
Aralarında ortalama tüketim farkı reelde 1.5lt falan olur. Yılda 6000km yapan bir araç için bu fark ne kadar değerli tartışılır. Astra 1.4T'nin performansını da ortalama 0-100kmh katalog değerine bakıp yorumlama hatasına düşmemek lazım, kalkış göz ardı edildiğinde Astra gayet 1.4T 140hp araba gibi yürüyor, ne eksik, ne fazla. Kimisi de tüketimini çok abartıyor, öyle bişey yok, yarım litre belki fazlası vardır 1.4 122lik TSI Golf'lerden, biraz fazla yakan tipleri otomatik şanzımanlı olanları.
Daha çok şehirler arası veya açık yol kullanımı yapıyorsan 1.4T 140hp motor 1.0 125lik motora göre her zaman daha efektiftir, uzun yola daha uyumludur, özellikle dik inişli çıkışlı güzergahlar, sollamalar, daha az vites küçülterek yapılır, tork ekstrası akıcılıkta işe yarayacaktır ve araba katalog tüketimine daha rahat yaklaşır, ekonomi yapmak kolaylaşır. Şehir içi ağırlıklı kullanımda ise 1.0 Ecoboost lehine dönmeye başlar fark. Birde Ford'un motoru cidden teknolojik makina, hem tork değeri gayet yeterli hemde ekonomi potansiyeli güzel karışık kullanımda, hafif, baya küçük bir motor, otomobilin ağırlık dağılımına da katkısı var ve kıyıdan sıralı 6 silindiri hatırlatan sportif sesi, titreşimsiz rafine yapısı çekici kılıyor motoru. MTV avantajı da cabası.
Çok güzel yorum.
ikisini de alma. Motor ömrü kısa bunların. Her zaman büyük hacimli motorları tercih edin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme