Şimdi Ara

'focus 1.0 ecoboost vs astra 1.4 turbo' hangisini almaliyim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

B sinifi corsa 1.4 twinport enjoy dan C sinifina terfi arefesindeyim iki arac arasinda kaldim yorum bekliyorum. Lutfen bi yardim...
    Focus 1.0 eb titanyum veya ustu
    Astra 1.4 t enjoy plus ve ustu

Dizel arac istemiyorum cunku yilda yaptigim km 6000 civarlarinda ve istanbulda yasamiyorum, cok performansta da gozum yok, oto yoldada 100-110km arasi kullanan birisiyim cruze control un rahatligini biliyorum ve seviyorum, o yuzden sectigim araclarin donanim paketlerini ona gore yazdim.
    cok fazla donanimda gozum yok mesala varsin ic ayna otomatik kararmasin ben kendim elimle de uzerindeki tustan ayarlarim , donanim olarak bu kafalardayim yani.
    Malum benzin fiyatlarindan dolayi mumkunse daha az yakan ve daha az co2 salinimi olan arac tercihim.

Simdi herkes Leon al Cruze al felan dicek Pesin soyliyim hayir almicamm...

Ancak Jettayi da secenekler arasina koyabilirim mesela jetta 1.2 tsi highline

Sedan ve hb kesinlikle olsun die bi sartlanmam yok
    Kisaca karma karisik bi durum iste neye karar vereyim bilemedim. Unutmadan 0 km bakmiyorum 1-2 yaslarinda ikinci el bakiyorum. Cok mu yazdim ne??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nonstop38 -- 4 Ocak 2014; 23:56:42 >

• Selam,

Ben Astra 1.4T Cosmo kullanıyorum ve -genellikle dizel olsa da- Focus 3 de kullanıyorum; 1.0 motor düşük ataletli turbosunun da sayesinde gaz tepkileri hızlı ve güzel sesiyle eğlenceli bir motor, eğer iki aracı performans açısından kıyaslarsanız -Astra yı çok zorlamazsanız- Focus 1.0 ın 120-130km ye kadarki olan hızlanması Astra kadar iyi diyebilirim, ayrıca sakin bir sürüş stili ile Focus ta daha yüksek ekonomi yapabilirsiniz.

Ben ikisi arasından kişisel beğeniler adına yine Astra yı tercih ederim ancak "sakin sürerim ve ekonomi önemli" derseniz Focus u tercih etmelisiniz, tabi gayet esnek bir kullanım sunan bu aracın da performanslı kullanımda daha büyük motorlu araçlar yakın oranda tüketeceğini bilmelisiniz..
  • Tesekkurler,

Iki aracida henuz kullanma firsatim olmadi ama astranin cok daha performansli oldugunu hb ve tork degerlerinden gordu sizde dogrular konustunuz.

Soylediginiz gibi sakin kullanimda ford yakit konusunda cok fark edermi. Soylemek istedigim 1-2 yaslarinda almayi dusunuyorum ve astranin fiyati da daha ucuz takip ettigim kadariyla. Ayrica astranin ic dizayni biraz daha hos gorunuyo bana (cogu kisi buna katilmasada).
    Diger yandan focus 3 un ic dizaynida gayet iyi (focus 2 den sonra) ozellikle dis dizayn astradan daha guzel gorunuyo bana.
    Yani iki aractan hangisi alirsam alayim diger aracta bi acaba kalacak hep icimde. O yuzden focus alirsam ne kaybederim astra alirsam ne kaybederim esas onemsedigim bu galiba.
  • Sene sonunu bekleyin. Bu fiyatlarla araç mı alınır yavv !
  • Zor tercih.
    Dizayn olarak Astra üstün. Fakat Focus'un motor, yol tutuş sürüş dinamikleri gibi avantajları var. 1,0 Ecoboost motor ile dikkatli kullanarak az yakılması mümkün.
    Focus'ta tasarım biraz daha hoş olsaydı direk Focus derdim. Tabi ki göreceli kavramdır, Focus dizayn olarak size hitap ediyorsa Focus bir adım önde bence..
    Ama sizin yerinizde olsam benim tercihim Astra olurdu. Tasarım herşeydir.
  • Focus 1.0 tercih ederim,astra 8-9 litre yakar şehir içinde.
  • Astarının 140hp olduguna bakmayin. Reelde 1.4tsi 122lik araçlar kadar performansı ve verimi yok. Teknik özelliklerine bakarak da anlayabilirsiniz. Madem makul kullanırım sıkıştırmam motoru fazla dıyorsanız focus daha iyi bi tercih gibi. Az da olsa daha ucuz olan bandrolu de cabası ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • focus yakında makyajlanacak ki iç tasarım tamamen değişiyor diyebiliriz.astra ise yeni makyajlandı.Bizde 3 ay önce aynı tereddütte kalıp astra enjoy active aldık.focus1 den astra j ye geçtik.gayet memnunuz focusa göre en önemli artısı geniş,şık ve focusa göre daha kaliteli iç mekan.tek olumsuz yanı süspansiyonlar focusa göre biraz daha sarsıntılı çalışıyor astrada.dizayn kişiye göre değişir ama astra bence bu sınıfta rakipsiz.motora gelecek olursak ben 1.4 t motoru çok ssevdim hızlanmaları,sesi,tüketimi gayet iyi bence.vites geçişleri çok yumuşak astranın,direksiyonda baya hafif

kısacası ben astra tavsiye ediyorum.

sorularınız varsa astra ve focusla ilgili yanıtlayabilirim
  • nonstop38 kullanıcısına yanıt
    Sizin aracınız honda civic hb 1.4
    407 litre bagaj .
    Diğerlerinin bagajı yetersizdir.
    http://www.sahibinden.com/honda-civic?pagingSize=50&a5_min=2010&a1864=1118042&a8=62068

• babasamsunlu kullanıcısına yanıt
    Aslinda merak ettigim seyler var ama cogu test surusu gerektiyor sanirim. yukaridada dedigim gibi performansla pek isim yok kimseyle
    kapismam yolda onun disinda konfor, yol tutus bide yakit kaliyo.
    Focus un ses yalitimi konusunda cok basarili deyil die yorumlar var ayni sayfalarda basarili oldugunu soyleyen yorumlarda mevcur,
    konfora gelince astra daha basarili kanisi olustu focusun biraz daha sert galiba, yol tutusta sinifinda her zaman oldugu gibi focus lider
    galiba. Yanlisim varsa lutfen duzeltin cunku kullanmadim sadece yazilan yorumlari okuyorum simdilik.
    Son kritere gelince, Oto yolda sabit 110 km ile tuketimi nedir hic test etme sansiniz oldumu acaba astra 1.4 ve focus 1.0 da
  • quote:

Orijinalden alıntı: lordford50

Sizin aracınız honda civic hb 1.4
    407 litre bagaj .
    Diğerlerinin bagajı yetersizdir.
    http://www.sahibinden.com/honda-civic?pagingSize=50&a5_min=2010&a1864=1118042&a8=62068

lordford50 tesekkurler
    link i incledim ama hb civic benim pek tarzim deyil. sedan kasa belki ama hb i bana gore bi araba degil galiba.

• quote:

Orijinalden alıntı: nonstop38

Aslinda merak ettigim seyler var ama cogu test surusu gerektiyor sanirim. yukaridada dedigim gibi performansla pek isim yok kimseyle
    kapismam yolda onun disinda konfor, yol tutus bide yakit kaliyo.
    Focus un ses yalitimi konusunda cok basarili deyil die yorumlar var ayni sayfalarda basarili oldugunu soyleyen yorumlarda mevcur,
    konfora gelince astra daha basarili kanisi olustu focusun biraz daha sert galiba, yol tutusta sinifinda her zaman oldugu gibi focus lider
    galiba. Yanlisim varsa lutfen duzeltin cunku kullanmadim sadece yazilan yorumlari okuyorum simdilik.
    Son kritere gelince, Oto yolda sabit 110 km ile tuketimi nedir hic test etme sansiniz oldumu acaba astra 1.4 ve focus 1.0 da

valla focus 1.0 kullanmadım fakat hacim düşük olduğundan devirli kullanmak gerekiyor oda çok yakıt tüketimine sebep oluyor diye duydum.bir tandığımız şehir içi 8 9 litre yaktığını söylüyordu ki astrada bundan fazla yakmaz,ama sakin kullanımda focus az yakar diye tahmin ediyorum.ama astradan az yakacağı dediğimiz 100 kmde max 1.5 litre olur buda 10000 kmde 750 tlye tekabül eder.bence ufak bi fark bu kıyaslamada yakıt tüketimi kıstas olmamalı.ayrıca aynı parayı vererek şuanki liste fiyatlarına baktığımızda çok daha dolu bir astra almış olacaksınız.

ses yalıtımı olarak astra yol sesini az alıyor focusa göre ama motor sesi geliyor 3000 devirden sonra felan fakat bu ses rahatsız edici değil aksine akustik bir ses

konfor olarak süspansiyonları kıstas alırsak ikiside sert olduğu için darbe emişleri yumuşak sayılmaz,bence focus 1 in süspansiyonu astradan daha yumuşak ve konforluydu focus3 le hemen hemen aynı

yol tutuşa gelirsek focus tabi sınıfında lider ama astrada mükemmel yol tutuyor.ben focus1 den inmiş biri olarak hiç garipsemedim yol tutuşu ki focus1 focus2 ve 3 den daha iyi yol tutar.

110 kmde düz yolda yakıt tüketimi yol bilgisayarında 4.8-5.4 arası 6. vites avantajı burda oldukça işe yarar her iki araçtada

• Hem daha bilinen bir motoru var,hem de yaptıkları zammın Allah'ı var. Opel Astra alın.
  • nonstop38 kullanıcısına yanıt
    Sedan duşunuluyorsa,
    2011 avensis e.extra
    oneririm.
    not. Golf un bagajı, hb focus ve astra dan çok daha mı kuçuk.?

• Golf'ün bagajı konusunda ters mi anladım acaba diyorum da, bagajdan çok çektim deyip gerçekten ufak bagajlı Focus'a yönelmek, üstelik Golf'ün bagajı Focus ve Corsa'dan hayli büyük iken hemde :) Gözdn geçirmenizde fayda var bagajları konusundaki bilgileri, madem önemli.

Focus 3'e sert diyen bir çok kişiye hiç aldanmayın derim, çünkü hiçbirisinin Focus 3 kullandığını zannetmiyorum, iyi yol tutuş var-süspansiyon serttir ezberinden yorum yapılıyor. Focus gayet dolgun, güzel süspansiyonu olan, konforlu bir araba ve aralarında hem daha konforlu olan (özellikle darbe emiş gürültüsü açısından), hemde daha iyi yol tutan Focustur. Viraj limitleri pek farklı değil, fakat Focusun direksiyon keskinliği, daha dengeli viraj karakteristiği, geç devreye giren ESP'sidir farkı oluşturan. Dinamik açıdan Focus daha kabiliyetlidir özetle. Bu Astra'nın kötü olduğu anlamına gelmez, tam aksine o da sınıfın iddialı modellerinden, burda önemli olan bu tür şeylere ne kadar dikkat ettiğinle alakalı. Ben biner giderim, öyle çok dikkat etmem sürüş detaylarına diyorsan, bilmen gereken tek şey Focusun daha tok, daha sessiz bir darbe emişi olduğu. "Viraj emniyeti" olarak farkları yok, dinamik açıdan fark var biraz.

Aralarında ortalama tüketim farkı reelde 1.5lt falan olur. Yılda 6000km yapan bir araç için bu fark ne kadar değerli tartışılır. Astra 1.4T'nin performansını da ortalama 0-100kmh katalog değerine bakıp yorumlama hatasına düşmemek lazım, kalkış göz ardı edildiğinde Astra gayet 1.4T 140hp araba gibi yürüyor, ne eksik, ne fazla. Kimisi de tüketimini çok abartıyor, öyle bişey yok, yarım litre belki fazlası vardır 1.4 122lik TSI Golf'lerden, biraz fazla yakan tipleri otomatik şanzımanlı olanları.

Daha çok şehirler arası veya açık yol kullanımı yapıyorsan 1.4T 140hp motor 1.0 125lik motora göre her zaman daha efektiftir, uzun yola daha uyumludur, özellikle dik inişli çıkışlı güzergahlar, sollamalar, daha az vites küçülterek yapılır, tork ekstrası akıcılıkta işe yarayacaktır ve araba katalog tüketimine daha rahat yaklaşır, ekonomi yapmak kolaylaşır. Şehir içi ağırlıklı kullanımda ise 1.0 Ecoboost lehine dönmeye başlar fark. Birde Ford'un motoru cidden teknolojik makina, hem tork değeri gayet yeterli hemde ekonomi potansiyeli güzel karışık kullanımda, hafif, baya küçük bir motor, otomobilin ağırlık dağılımına da katkısı var ve kıyıdan sıralı 6 silindiri hatırlatan sportif sesi, titreşimsiz rafine yapısı çekici kılıyor motoru. MTV avantajı da cabası.

• Eğer Focus HB düşünüyorsanız bagaj konusunda, bazı arkadaşların da dile getirdiği gibi hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Sedan düşünüyorsanız ayrı, onun bagajı idare eder.

İki aracı kıyaslarsak, Focus 3'ün ses yalıtımı gayet iyi. Astra ile aradaki farkı eğer çok hassas kulağınız yoksa muhtemelen hissetmezsiniz.
    Sakin araç kullanan biri iseniz, performans ve yarış meraklısı değilseniz Focus'un tüketimi astradan kesinlikle düşük olacaktır.
    Bir diğer nokta da Focus'un parça ve bakım fiyatları Opel'e göre daha uygun.

Ben şahsen Focus tercih ederdim.
  • alcohol06 A kullanıcısına yanıt
    Golf un bagajinin 380 lt oldugunu acikcasi siz yazdiktan sonra ogrendim . Golf denilince benim aklimda bi arkadasimin eski kasa tuplu golfu geliyor hep.
  • Tercihiniz Focus'tan yana olsun derim yakıt tüketimi daha düşük ,

Yok ben sakin kullanamam performans isterim , bastın mı gitsin derseniz de Astra Focus'un bahsedilen modeline göre bir adım öne çıkar.

Sakin kullanan birisi iseniz kesinlikle Foc
    us.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babasamsunlu

focus yakında makyajlanacak ki iç tasarım tamamen değişiyor diyebiliriz.astra ise yeni makyajlandı.Bizde 3 ay önce aynı tereddütte kalıp astra enjoy active aldık.focus1 den astra j ye geçtik.gayet memnunuz focusa göre en önemli artısı geniş,şık ve focusa göre daha kaliteli iç mekan.tek olumsuz yanı süspansiyonlar focusa göre biraz daha sarsıntılı çalışıyor astrada.dizayn kişiye göre değişir ama astra bence bu sınıfta rakipsiz.motora gelecek olursak ben 1.4 t motoru çok ssevdim hızlanmaları,sesi,tüketimi gayet iyi bence.vites geçişleri çok yumuşak astranın,direksiyonda baya hafif

kısacası ben astra tavsiye ediyorum.

sorularınız varsa astra ve focusla ilgili yanıtlayabilirim

İç tasarımın tamamen değiştigini nerden ögrendiniz acaba?

Kaynak varsa bizde bir göz atabilir miyiz?

• Forumda mevcut konulardan birinde vardi focus yakalandı gibi bi başlıkti.muzik sistemi.klima kontrol tuşları değişmişti.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.