Şimdi Ara

Tercih Önerisi —> Egea HB 1.6 DCT vS Megane 4 HB 1.5 dCi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, otomatik HB bir araç alma arefesindeyim.
    720.000₺ bütçem var. Bu iki araç arasında kaldım.
    İnternetten edinebildiğim yüzeysel bilgiler doğrultusunda bu iki aracı kendi önceliklerime göre uygun buldum.

Fiat Egea HB 1.6 DCT Lounge Plus
    Renault Megane HB 1.5 dCi EDC Touch Plus

Bütçeme göre iki aracında 2017 modeli ve 100.000-150.000 km arasında bulunabiliyor.

Öncelikler:
    1- Bagaj Hacmi - İç Hacim
    2- Ekonomiklik (bakım gideri / parça maliyeti / yakıt)
    3- Konfor (daha sessiz bir araç olması)

Sizce önceliklerime göre hangi aracı tercih etmem daha doğru bir karar olur? Başka bir araç daha mı uygun olur? Tavsiyelerinize ihtiyacım var, yardımcı olursanız sevinirim.

Birincil önceliğim çocuklu bir aile olmamız dolayısıyla bagaj hacmi ve iç hacim. İnternette yazan bilgilere göre Egea HB 440 litrelik hacme sahipken Megane 4 HB hakkında 2 ayrı bilgi var, bazı yerlerde 384 litre, bazı yerlerde ise 434 litre olduğu bilgisi mevcut. İç hacim konusunda da benzer oldukları söyleniyor.

İkincil önceliğim ise daha sorunsuz bir araç olması, bakım giderleri ve parça maliyetlerinin uygun düzeyde olması.

Üçüncül önceliğim ise mümkün olduğunca daha sessiz bir araç olması. Yol sesi, motor sesi ve trim sesi ne kadar az olursa benim için iyi olur.

Tavsiyeleriniz ve değerli yorumlarınız için teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theDegerli -- 19 Temmuz 2024; 14:18:31 >

• Motor şanzıman uzun ömürlülüğü ve sorunsuzluğu açısından megane, performans olarak egea, önümüzdeki aya kadar muhtemelen bende bi megane çekmiş olacağım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.