Şimdi Ara

focus 1.0 mı 1.6 mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.6 da 5 vites olmasa alırızda 1.0 hala dusunduruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • endum126 kullanıcısına yanıt
    dediğiniz doğru motor çok güzel fakat ne olursa olsun yokuşlarda ve uzun yolda kesinlikle 1.6 dan fazla yakar.

Fiesta için çok güzel bir tercih yok satar amaa koca focus için 1.0 motor bariz az kalıyor.Bakın kaldırmaz demiyorum çok rahat kaldırır hatta uçurur ama
    yakıt olarak 1.6 'yı rahat geçer.

1.0 motor b sınıfı araçlar için ideal şehir içi motoru , şehir dışında perte çıkar.
  • 1.6 yı 6 vitesli alma imkanımız yok mu? 3-5 fazla yaksin kafamiz rahat etsin

• ben 1.0 focus alacağıma 1.2tsi golf alırdım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

dediğiniz doğru motor çok güzel fakat ne olursa olsun yokuşlarda ve uzun yolda kesinlikle 1.6 dan fazla yakar.

Fiesta için çok güzel bir tercih yok satar amaa koca focus için 1.0 motor bariz az kalıyor.Bakın kaldırmaz demiyorum çok rahat kaldırır hatta uçurur ama
    yakıt olarak 1.6 'yı rahat geçer.

1.0 motor b sınıfı araçlar için ideal şehir içi motoru , şehir dışında perte çıkar.

6.Vitesi ve aktif ızgarayı da katın. Izgara hatrı sayılır derecede düşürüyor tüketimi. Ayrıca 1.0 daha hafif.

• quote:

Orijinalden alıntı: the_zula

1.0 alınmaz kim ne derse desin düşük motor çekmiyor torku yüksek olabilir ama inanın yokuşlarda ve uzun yolda ne ekonomi ne performans kalıyor.
    1.6 alın gül gibi kafa rahat.

hiç kullandınız mı 1.0ı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carsoul

ben 1.0 focus alacağıma 1.2tsi golf alırdım.

Arabayi ben alsam leon alirim ama babam aliyor kuga alicakti ikimiz kullaniriz diyodu kabul etmedim seneye ayri araba alicak bana hayirlisiyla

• quote:

Orijinalden alıntı: alperenkadir

1.6 yı 6 vitesli alma imkanımız yok mu? 3-5 fazla yaksin kafamiz rahat etsin

Powershift ile 6 vites 1.6 Ama smart ve tekno paketten mahrumsunuz. 2 yıl üst üste ödül aldı. Kalitesini tescilledi. Korkulacak bir şey yok. Garanti uzatabilirsiniz yine de.

• quote:

1.2 TSI de başarılı bir motor. Hantal veya çok yakacağını düşünmüyorum.

• quote:

quote:

Arabayi ben alsam leon alirim ama babam aliyor kuga alicakti ikimiz kullaniriz diyodu kabul etmedim seneye ayri araba alicak bana hayirlisiyla

Audi çakması gibi Seat. Ayrıca sürüş dinamiği olarak leon focus a yaklaşamaz torsiyonu ile.

• Forddaki tanidik abiyede sorar gorusunu aliriz otomatik 1.6 nasil 55 lirada cok ama

• quote:

Forddaki tanidik abiyede sorar gorusunu aliriz otomatik 1.6 nasil 55 lirada cok ama

Sırf atmosferik ve 6 vites için donanım eksikliğini ve 9.3 yakıt tüketimini göze alamam. Ayrıca otomatikte elektrikli direksiyon yok. Hidrolik direksiyon var.

• Yorumlariniz icin tesekkur ederim arkadaslar iyi geceler...

• quote:

Orijinalden alıntı: endum126

quote:

Forddaki tanidik abiyede sorar gorusunu aliriz otomatik 1.6 nasil 55 lirada cok ama

Sırf atmosferik ve 6 vites için donanım eksikliğini ve 9.3 yakıt tüketimini göze alamam. Ayrıca otomatikte elektrikli direksiyon yok. Hidrolik direksiyon var.

insallah dediginiz gibi cekisi iyi olur yani kangoo ya gore ki kangoo da cok iyi kia sorentalarla yokus yukari kapisiyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: endum126

quote:

insallah dediginiz gibi cekisi iyi olur yani kangoo ya gore ki kangoo da cok iyi kia sorentalarla yokus yukari kapisiyor

Test sürüşü yapın. Bence kangoo dan daha seri. Ayrıca Sorento performans konusunda referans alınabilecek bir araç değil.

• Fabrika verilerine göre 1.0 tabii ki az tüketir ama bu tamamen kullanıma bağlı. Hatta köy yolları inişli çıkışlı ise 1.0 hem zorlanır hem de çok yakar.

Geçen yaz 1.3 dizel astra ile Anamur (Mersin)'den torosları aşarak Karadeniz'e memlekete gittik. Bizim karadenizin yolları çok virajlıdır, alışkınım. Ancak Toros'larda sıkıntı çok fazla iniş çıkış olmasıydı. Öyle virajlar ve yokuşlar var ki, dönüyorum virajı 2'den 3'e atamıyorum. Attığım an boğuluyor, düşüyoruz 1'e bu defa.

Özeti, inişli çıkışlı yollarda 1.0 hem zorlanır hem çok yakar. Bu tip araçlar düz yollarda iyidir, ne zaman yokuş rampa gördü mü insanı çıldırtır. Hani otobanda git-gel sürekli uzun yol yapacağım deseniz eyvallah. ama köy yolları ve şehir içi de var. Hele bir de Sedan kasa, kesinlikle tavsiye etmem.

Ayrıca, genel olarak insanlarımız da henüz 1.0 motorlara alışkın değil, yani satılmak istendiğinde sıkıntılı olacağı şimdiden belli. 1.0-1.2 turbo destekli motorlar için birkaç sene daha bekleyip, hem de önceden almış olanların geçen yıllar içerisindeki tecrübelerini değerlendirmek lazım.

• Sivasta iniş çıkışlı yollar var ama 1 le cikicak duzeyde degil kangoyla 3 le cikabiliyoruz

• Benim anlamadigim 1.6 125 beygirlik bir arabada neden 5 vites var

• Herşey maliyet, 6 vites fiyatı arttırır. Ayrıca torku yeterliyse 5 ileri ile de sorun çıkarmaz. Tamamen amaca ve bütçeye bağlı bu seçimler...
  • Jetta 1.2 tsi highline nasıl

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.