Şimdi Ara

focus 1.0 mı 1.6 mı? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
2.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yokuslarda cekmez dediginiz aracta 125 hp motor var. Yakiti arkadaslarinda dedigi gibi 1.6 dan yuzde 15-20 civarinda daha az. Şurayi ozellikle vurgulamak gerekirki; bu motor standart 1.6'dan daha az yaksin diye üretilmiş bir motor. Sizce yokuşlarda ve performansli kullanimda standart 1.6 dan daha fazla yakmasi amacina ne kadar uygun olur?
    Arkadasim git 2 aracida test et, kafana yatarsa alirsin yatmazsa diger alternatifleri degerlendirirsin. Şunu da söylemeliyim ki 1.0 motorun yakiti standart 1.6'lardan daha az ve performansi da oldukca iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 8 Eylül 2013; 9:28:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumunuz icin ilk once tesekkur ederim 1.0 da en korktugumuz sey satarken elimizde kalmasi en kotu babamin arkadasina anlattim inanmadi focusun 1.6sinida almak icimden gelmiyor en mantiklisi cruze gibi ama babamin markalara karsi on yargisi var

• Cruzedan yakınan çok gördük amam genelde 1.6 sında yakına vardı.Ses yalıtımında şikayet eden vardı amam 1.4turbosu için hantal diyen görmedim aracıda trafikte görmedim amam chevrolet sitesinde mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenkadir

Yorumunuz icin ilk once tesekkur ederim 1.0 da en korktugumuz sey satarken elimizde kalmasi en kotu babamin arkadasina anlattim inanmadi focusun 1.6sinida almak icimden gelmiyor en mantiklisi cruze gibi ama babamin markalara karsi on yargisi var

Şu konuda babanın arkadaşına hak verebilirim. Aşırı beslemeli motorların ömrü, atmosferik motorlara göre daha azdir. Downsizingli bir motorun ömrü ortalama 500 bin km dir. Normal bir atmosferik motor ise bir milyon km'ye kadar cikabilir. Bu konuda ikinci elde satarken deger kaybı yasanabilir. İnsanların 1.0 diye önyargılı davranması da tamemen cahililikten gelen bir durum ama aracın performans konusunda bir sıkıntısı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 8 Eylül 2013; 10:01:44 >
  • Hblerde 140 beygir var sedanlarda yok sedanlara gelmez mi bu motor

• quote:

Orijinalden alıntı: acr

quote:

Yorumunuz icin ilk once tesekkur ederim 1.0 da en korktugumuz sey satarken elimizde kalmasi en kotu babamin arkadasina anlattim inanmadi focusun 1.6sinida almak icimden gelmiyor en mantiklisi cruze gibi ama babamin markalara karsi on yargisi var

Şu konuda babanın arkadaşına hak verebilirim. Aşırı beslemeli motorların ömrü, atmosferik motorlara göre daha azdir. Downsizingli bir motorun ömrü ortalama 500 bin km dir. Normal bir atmosferik motor ise bir milyon km'ye kadar cikabilir. Bu konuda ikinci elde satarken deger kaybı yasanabilir. İnsanların 1.0 diye önyargılı davranması da tamemen cahililikten gelen bir durum ama aracın performans konusunda bir sıkıntısı yok.

Kim 500k km yapacak hocam allasen? Piyasa araclari bunlar

• Patron sende 1.6turbo 180 hp sini al ne derdin olur ne tasan .

• quote:

Orijinalden alıntı: Merter V.

quote:

quote:

Aynen, sorunsuz bir sekilde 200k gorup 10 sene hizmet etse bana yeter artar bile

• ecoboost varken , 1.6ya bakılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merter V.

quote:

quote:

dediğin bugün için ve ilk sahibi için geçerli. bu işin ikinci elide var. 2013 yılındayız 10 yaşında ne olacağını nereden biliyoruz. 2023 yılına kadar 2k,3k da 4k da olabilir.

• Kesinlikle 1.6 Ford yetkililleri bile bu kadar iyi şeyler söylüyemiyor ecoboots hakkında
  • Bakalim yarin gidicez sivasa

• litreye 125 beygir
    iyi düşünüp kara vermek lazım
    şayet tercih edecek olsam
    125 beygiri 1.2-1.4 turbo motorla veren
    bir şeçenek düşünürdüm
  • 1.6 atmosferik ve 1.0 da turbo beslemeli yanlis bilmiyorsam . 1.0 daha iyi olur kullanimi daha zevkli olur bence .

• quote:

Orijinalden alıntı: endum126

Makyajlı 2014 olacağı kesin ama yılbaşı da olabilir yıl sonuda. Manuel 1.6 5 vites ve 1.0 yanında hantal. Uzun süre binecekseniz dert etmeyin 2. Eli.

Frankfurt da tanitilmadi galiba yeni kasa cikicak mi acaba yil basina bekleme karari aldikta simdi araba almak pek mantikli gelmiyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: endum126

Makyajlı 2014 olacağı kesin ama yılbaşı da olabilir yıl sonuda. Manuel 1.6 5 vites ve 1.0 yanında hantal. Uzun süre binecekseniz dert etmeyin 2. Eli.

Frankfurt da tanitilmadi galiba yeni kasa cikicak mi acaba yil basina bekleme karari aldikta simdi araba almak pek mantikli gelmiyor

Kesin bir bilgim yok.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.