Şimdi Ara

Focus 1.8 TDCİ tavsiye eder misiniz ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
12.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    ve o istediği fiyatı kesinlikle edecek bir araba değil
    çok seri bir dizel olduğunu biliyorum ama abartıldığı kadar da değil
    ve linkteki aracın geçmişi pek iyi gözükmüyor bu gibi arabaları tavsiye etmem
    km de çok yüksek

quote:

Orjinalden alıntı: rocky_m5

quote:

Orjinalden alıntı: mustafatufekci

pisikoford tur kendisi bazılarında esp var hepsinde var mı bilmiyorum 4 disk frenlisini çok gördüm +esp zaten piyasayada nadir araçlardandır ford yetkili satıcısında 1.6 tdci test ederken sormuştum niye çok az 1.8 var diye sınırlı saydıa getirildiğini genelde opetin şirket araçları olarak ithal edildiğini söylemişlerdi yakıtı litre bazında 1.6 benznliyle yakındır 2.0 gibi de kaçar bi iki modla çok keyifli araç olabilir ama piyasadakiler genelde çok km yapmış olduğundan temizini bulmak lazım arkadaki TDCI yazsını sökecen egsozun ucunuda değişcen sis farı ve ghia jantı takacan sonra piyasada pisikoford olarak gezecen eğer çip felanda koydurursan abowwwww ama aile babası isen bence 1.6 benzinli daha mantıklı euro dizel 2.74 benzin 2.91 ha 8 litre benzin yakmışsın ha 8 litre mazot

http://www.sahibinden.com/ford_focus_1_8_tdciWQQaXQQ7593449WQQpXQQdisplayitem

141 hp 324nm tork

ARAÇTA CHIP YOK!!! GÜÇ CHIP OLMADAN ULAŞILAN DEĞERLERDİR.

CHIP YADA PROGLAMLAMA İŞLEMİNDEN SONRA 165-170 HP LERE ULAŞABİLİR. TURBO PAL BÜYÜTME VE BİRKAÇ İŞLEMDEN SONRA TORK CANAVARI VE ŞAKA MAKİNESİ OLABİLİR :)

• quote:

Orjinalden alıntı: Superonline1

bana biraz sallama gibi geldi
    ve o istediği fiyatı kesinlikle edecek bir araba değil
    çok seri bir dizel olduğunu biliyorum ama abartıldığı kadar da değil
    ve linkteki aracın geçmişi pek iyi gözükmüyor bu gibi arabaları tavsiye etmem
    km de çok yüksek

Geçmişini nasıl öğrendiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murtleb2 -- 28 Kasım 2008; 16:22:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: sscasta

quote:

Orjinalden alıntı: 42has42

Peki 1.8 tcdi Neden Üretimden Ve / veya satıstan Kaldırıldı ?

Merhaba, vergi avantajı sağlaması açısında ve emisyon değerleri ile ilgili olarak kaldırılmış veya ithali durdurulmuş olabilir.

Yurt dışında hala kullanılıyor.
  • merhaba arkadaşlar aradan çok zaman geçmiş ama yinede ben sizlere almak istediğim focus 1.8 tdci collection modeliyle ilgili bilgisi olan varsa benimle paylaşabilir mi?
  • paylasabilirim.. hangi konuda bilgi almak istiyorsun???
  • Öncelikle ben focus 1.6 ghia hb 2000 model kulannıyordum ama yakıt tüketiminden illallah geldi lpg de düşünmüyordum ve sattım. Şu anda 2009 megane 2 sedan 1.5 dci privilege 100hp kullanıyorum. Fakat araba gerek yol tutuş gerekse konfor açısından beni focus kadar mutlu etmedi. Bu yüzden de megane ı babama verip. focus 1 makyajlı 1.8 tdci collection araştırıyorum ama gerek sahibinden.com da gerekse araba.com da bir türlü düşük km li kazasız bir araç bulamadım. Bu arabaların kronik sorunları var mı motorun gücü ve torku fazla olduğundan yol tutuşu ve kayma problemleri var mı? Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: oxygen810

Öncelikle ben focus 1.6 ghia hb 2000 model kulannıyordum ama yakıt tüketiminden illallah geldi lpg de düşünmüyordum ve sattım. Şu anda 2009 megane 2 sedan 1.5 dci privilege 100hp kullanıyorum. Fakat araba gerek yol tutuş gerekse konfor açısından beni focus kadar mutlu etmedi. Bu yüzden de megane ı babama verip. focus 1 makyajlı 1.8 tdci collection araştırıyorum ama gerek sahibinden.com da gerekse araba.com da bir türlü düşük km li kazasız bir araç bulamadım. Bu arabaların kronik sorunları var mı motorun gücü ve torku fazla olduğundan yol tutuşu ve kayma problemleri var mı? Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

ayni araci kullanan biri olarak soyle cevaplayayim ;
    motor guclu ve torku yuksek ama bu kullanimlda hicbir sorun yaratmaz. soyleki siz basmadan araba yerinden firlamaz. zaten dusuk devirlerde turbosuz calistigindan size hantal bile gelebilir. turbo acildiktan sonra gucu hissedersinizki buda zaten yolu buldunuzmu ancak olur. yol tutus konusunda iyi oldugundan bu konuda hic dert etmeyin. aracin motor ve yuruyeni cok iyidir ve uzun kmler sikinti yaratmaz. cok fazla zorlanmassa tabi.
    yanliz kronik sorun olarak basima geldiginden biliyporum. ozellikle bu 1.8 tdci makyajli modellerde sesi ve titresimi azaltmak icin ikili volan dislisi kullanilmis. ( aynisi golf 4 tede var ). buda sorunlu cikmis ve tekrar eskisisteme donmusler. soyleki sole 100 binleri gordumu arac degismesi gerekebiliyor. ben degistirdim eski sistemden takildi eskisinde daha iyi oldu ama biraz sesli oldugu gercek. her aracin basina gelecek diye bir kural yok ama boyleykende boyle.; saygilar

• autoshow dergisindeki testte özellikle 1.8 tdci lerde normal focuslardan farklı olarak, dizel motorun yapısı nedeni ile ağırlık dağılımında sorun olduğu ve özellikle önden kaydığı yazıyordu.Yani diğer focuslardaki yol tutuşu 1.8 tdci'den beklemeyin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: stress1
    autoshow dergisindeki testte özellikle 1.8 tdci lerde normal focuslardan farklı olarak, dizel motorun yapısı nedeni ile ağırlık dağılımında sorun olduğu ve özellikle önden kaydığı yazıyordu.Yani diğer focuslardaki yol tutuşu 1.8 tdci'den beklemeyin...

O testlerde aracın ne kadar zorladıkları bellı. Dizik kuralları geregi her araç zorlandımı kayar. Ben aracı çogvu zaman sporda kullandım hiç kayma gibi problemim olmadı, daha ötesi ya ralli süruşu olur yada trafik canavarın
  • 2003 model 1.8 tdci hb comfort 2 yıl kullandım. yaklaşık 2 ay öncede satıp 2006 model 1.6 tdci chia aldım
    daha öncede arkadaşların yazdıkları doğru piyasada az olan türkiyeye az getirilmiş bir araç çoğuda şirket arabası olarak kullanılıp 2 elde şahsa geçmiş araçlar yeni kasanın çıkmasıyla bereber focus 1.8 tdci türkiye macerası bitmiş
    ford 1.8 tdci den vaz geçmiş değil avrupa da kullanılan 2005 ve üstü yeni kasa focus larda 1.8 tdci seçenegi halen var. ve bu motoru s-max- c-max lerdede kullanmaya devam ediyorhttp://www.youtube.com/watch?v=uOr4e0eAUwo&feature=related buradaki motor.
    türkiyeye vergi avantajından dolayı 1.6 tdci (psa grup ve ford tarafından geliştirilen ve halen psa grubun kullandığı motor ) getirilmektedir.

1.8 tdci gelecek olursak ::::::::1.8 tdci aracımı aldığımda dizelden biraz anladığım için motor kompresyon testi( enjektörler sökülerek yapılıyor)turbo basınç testi mazot pompası gibi testler yaptırarak aldım. araç 145 bim km de olmasına rağmen motorun hiç bir yıpranma belirtisi taşımamasına şaşırmıştım üstünde 14 cant vardı bunu aracın dengesini yol tutuşunu sağlamak için 15 cant a çıkardım vede çok faydasını gördüm. bu kadar test yaptırıp almama rağmen 6 ay kızdırma bujisi lambasının yanması sonucu sanayinin yolunu tuttum ve 1000 lira enjektör set revizyon için ödendi. sanayiye girmişken turboyuda revizyondan geçirmek istedim maliyetide 500 tl
    bunların haricinde bi sorun çıkmadı daha ne olsun diyende çıkacaktır.
    bu şekilde 2 yıl kullandığım aracımı aldığım için hiç pişman olmadım focus un 1.8 tdci kullanmanın ayrıcalığını yaşadım
    sorularınıza göre devamını yazacağım iyi günler

• burda yaşayan var mı yaklasık 2 ay ıcınde focus 1.8 tdcı almayı dusunuyoruz nasıl bır fıkırdır? servıse gtmeye ıhtyc duymacgz gıbı cunku babm zaten 30 senelık oto tamrcısı 1 aya kadar dukknmz vardı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.