Şimdi Ara

Focus 1 Ghia Otomatik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba...

Eşimle birlikte kullanmakta olduğumuz 2008 benzinli bi aracımız var genellikle hafta sonları birlikte olduğumuz için sorun çıkmıyor hafta içinde işe giderken o kullanıyor ve bende servisle işe gidiyorum. Fakat 1-2 gün önce talihsiz bir olayda sol ayağımı kırdım. Sanırım 1 ay kadar raporlu olacağım fakat sonrasında 2 ay kadar destekle yürüyebileceğim için servis durağına kadar gitmek büyük problem olacak. Onun için kendime 20-21 bin tl ye kadar otomatik sorun çıkarmayacak bir araç bakıyorum. Sedan sevdiğim ve 1.6 motor tercihim olduğu için focus ghia 1999-2004 modelleri ilgimi çekti. Acaba max 21,000 tl ye kadar alınır mı alınırsa ne gibi problemleri vardır. Araç hakkında kullananlar yorumlarını yaparlarsa sevinirim. Yakıt tüketimi, konfor ve güvenlik her ne kadar önemli olsa da büyük ihtimalle sağlığıma kavuştuktan sonra satacağım için daha çok otomatik vitesin problemsiz bi şekilde çalışması ve sorun çıkarmaması benim gibi daha önce hiç otomatik vites kullanmamış biri için daha önemli olduğunu düşünüyorum. Tabi birde 2. elde ki satılabilirlik hızı nedir? Aldığım fiyatın biraz altına çok zarar etmeden hızlı bi şekilde satabilir miyim?

Konunun özeti 1,6 focus ghia otomatik bu fiyatlara alınır mı? bu araçların otomatik şanzıman sağlamlığı nedir şanzıman da sıkıntı olursa masrafı ne olur parça temini ve tamir süresi ne kadar olur. Yada bu fiyatlarda başka sedan 1.6 otomatik tavsiyeniz olur mu? 2. elde ki satış hızı nedir? Yakıt olarak beni üzer mi?

Bir de son olarak benim sol ayak kırık otomatik araç kullanabileceğimi düşünüyorum ama problem olur mu acaba?

Şimdiden ilgi ve yanıtlarınız için teşekkür ederim.

• Temiz bir 2004 ghia 21 bine alınır. Arkadaşta 2000 model otomatik var. 4 ileri tam otomatik. Vites geçişleri bayağı sarsıntılı ama sorun çıkarmayan bir araç
  • quote:

Orijinalden alıntı: -epica-

Temiz bir 2004 ghia 21 bine alınır. Arkadaşta 2000 model otomatik var. 4 ileri tam otomatik. Vites geçişleri bayağı sarsıntılı ama sorun çıkarmayan bir araç

adamlar 2000 modele 24000 ıstıyor nerde alacagız 2004 unu varsa temız 7 aydır arac bakıyorum pahalılıktan almadım
  • Belki 99 model bulursunuz o fiyata ama hoş ghia olunca 99 modelin fiyatı bile bir hayli yükseliyor.
  • Gecmis olsun tavsiyem sadece 2-3 ayligina eski model arac alip ugrasmaktansa arac kiralayin daha iyi olur zarariniz belki 1500-2000 daha fazla olur ama sifir araca binmis olursunuz sigorta,kasko vs derdiniz olmaz dusunun derim eger arac alacaksaniz da eski arac olarak otomatik vitesli japon araclarina yonelin derim mazda 626 veya butce artarsa honda civic
  • Arkadaşlar 2002 den itibaren makyajlı kasa çıkmış ama motor ve şanzımanda herhangi bir değişiklik var mi acaba? Öyle büyük bi fark yoksa 1999 2000 model de uyar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: xerkant

Arkadaşlar 2002 den itibaren makyajlı kasa çıkmış ama motor ve şanzımanda herhangi bir değişiklik var mi acaba? Öyle büyük bi fark yoksa 1999 2000 model de uyar...
    Makyajlıda motor şanzıman değişikliği yok.

Şanzıman yağı düzenli ve doğru olanla değiştiyse bir problem çıkmayacaktır. Yakıtı şehir içi trafikte 10 lt'nin altına pek inmez.
  • -epica- kullanıcısına yanıt
    21 bine 2004 temiz ghia ve sarsıntılı vites geçisleri keşke biraz bildiğiniz konular hakkında yorum yapsanız
  • dragon0707 kullanıcısına yanıt
    Senin yorumun nedir? 1999-2000 modelde olabilir. Yada 21 e kadar otomatik ne alınır ki?
  • Yok yanlış anlamışsın beni ben 21e 2004 bulunmaz diye dedim yoksa imzama bakarsan senin istedigin arabanın 2002 modeli var bende ama bu piyasada 21 e temiz focus en azından ghia bulamassın banada garip geliyor ama bu böyle ne yazıkki illada bulurum dersen araci anlatiyim kisaca otomatik şanzımanı sorunsuzdur yağını düzenli değiştirdigin taktirde başin agrimaz yol tutuşu mükemmeldir şu anki güncel cogu araçtan bile iyidir sokak arasında biraz rahatsızdır trim sesi kolay kolay gelmez performans bekleme ama düz yolda çokta kötu degil yakit istanbul trafiginde 11 lt benzin yakar lpg candır yani şimdilik bu kadar kafana takilan bisey olursa cevaplarim
  • dragon0707 kullanıcısına yanıt
    Sende beni yanlış anladın sanırım 2004 şart değil benim için makyajlı kasada motor ve şanzıman farkı yoksa hele hiç hiç farketmez. Antalya'da kullanacağım hararet yapmasın performans önemli değil LPG de de sanırım 12-13lt /100 km Civarı olur İstanbul olmadığını da hesaplarsak biraz daha azalır sanırım tüketimi.
  • xerkant X kullanıcısına yanıt
    Makyajlı kasada motor şanzıman farkı yok antalyada 11 12 lt gaz yakarsın hararet konusundada motoru sağlıklı bi focus alırsan hararet yapması imkansız gibi
  • Bizde manueli var hocam. Sorunuz olursa yanitlarim. Motoru çok saglamdir öncelikle.

Konfor yok. Cidden yok. Belki ghialar dsha konforlu dur bilmiyorum bizimki ghia değil.

Ghia çok güzel olur bayagi dolu olur. Yakıt şehiriçi Kayseri'de 10 litre civarı lpgde. Ama benzinde içiyor her türlü.

EBD destekli Abs var. Frenleri çok iyidir. Abssi çok mantıklı çalışır.

Temizine denk gelirseniz Üzmez.

Kronik yalancı hararet sorunu olabiliyormus ama onun çözümü de basitmis sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Bizde manueli var hocam. Sorunuz olursa yanitlarim. Motoru çok saglamdir öncelikle.

Konfor yok. Cidden yok. Belki ghialar dsha konforlu dur bilmiyorum bizimki ghia değil.

Ghia çok güzel olur bayagi dolu olur. Yakıt şehiriçi Kayseri'de 10 litre civarı lpgde. Ama benzinde içiyor her türlü.

Kronik yalancı hararet sorunu olabiliyormus ama onun çözümü de basitmis sanırım.
    Özellikle ghia arıyorum 99-2000 21 e kadar bulamazsam paket değiştirebilirim belki bi alt pakei nedir collection mu oluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

Bizde manueli var hocam. Sorunuz olursa yanitlarim. Motoru çok saglamdir öncelikle.

Bizde 2000 ghia var. Ben cok begeniyorum arabayi. Kuzende 2009 dizel linea vardi focusta hem surus olarak hem de arkada oturma (konfor olarak) bne daha rahat ettim. 2009 symbol kiralamistik o da baya kotuydu focusun yanina gore. Bizim araba baya temiz belki ondandir bilmiyorum ( 80bin kmde)
    Mesela 2008 honda civic ondan cok daha rahat tabi ki. Ghia ile alakali olarak sorulariniza cevap verebilirim tabiki.

• xerkant X kullanıcısına yanıt
    Makyajsız kasada 2 paket vardir ambiante<ghia makyajlı kasada comfort<colletcion<gold colletcion<ghia 4 paket vardir makyajsız kasadaki ambiante cok bostur ama güvenlik paketlisinde abs var oyle dusun ama mesela bendeki ghia makyajli kasa otomatik koltuk yukseltme yol bilgisayari digital klima gibi ozellikler mevcut
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragon0707

Makyajsız kasada 2 paket vardir ambiante<ghia makyajlı kasada comfort<colletcion<gold colletcion<ghia 4 paket vardir makyajsız kasadaki ambiante cok bostur ama güvenlik paketlisinde abs var oyle dusun ama mesela bendeki ghia makyajli kasa otomatik koltuk yukseltme yol bilgisayari digital klima gibi ozellikler mevcut

Hocam bende de 2005 mk1 var ve ruhsatta Gold Collection yazıyor fakat collection ile goldu arasında fark yok sanıyordum. Farklar nelerdir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: scaner123

quote:

Hocam bende de 2005 mk1 var ve ruhsatta Gold Collection yazıyor fakat collection ile goldu arasında fark yok sanıyordum. Farklar nelerdir?

Farkları bildiğim kadarıyla deri direksyon cd calar yol bilgisayari kol dayama gibi senin araba ghia gibi zaten koltugunun yukseklik ayari tuslumu ona tam emin degilim bilgilendirirsen sevinirim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: scaner123

quote:

Farkları bildiğim kadarıyla deri direksyon cd calar yol bilgisayari kol dayama gibi senin araba ghia gibi zaten koltugunun yukseklik ayari tuslumu ona tam emin degilim bilgilendirirsen sevinirim

Alıntıları Göster
    21'e ancak düşük kilometreli (100-150k) 2000-2001 ambiante alırsınız otomatik olarak. Zaten az kullanacakmışsınız ghiada da aman aman bi donanım yok, güvenlik paketli bi ambiante bulup alın bence memnun kalırsınız.

• Eğer durakla eviniz çok uzak değilse 2-3 aylığına taksi tutun hem sürekli müsteri olursanız indirimlide götürebilir .Bu zamanda kısa süreliğine araba almak iyi olmaz piyasanın ne olacağı bellideğil elinizde patlayada bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 2 Şubat 2015; 1:27:23 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.