Şimdi Ara

Focus 2013 vs Auris 2013 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şanzuman: focus demişsiniz. powershiftin cvt'den ne üstün yanı var acaba?
    tasarım:focus demişsiniz. Görecelidir, kıyaslama yaparken katmamak lazım. Bence her açıdan auris.
    donanım:focus. ama hangi donanımı daha fazla?
    bagaj hacmi:focus. Hacimleri yazmışsınız zaten. kullanışlılık : focus deseniz kabul edilebilinir ama bagaj hacmi:focus ne? 313litre ile b sınıf araçlara rakip olur ancak.
    iç hacim: bahsetmemişsiniz ama auris daha geniş sanki.

Genel olarak aurisin artısı daha fazla gibi.
  • c4 ü boşverin zaten.aurisle focusun tasarımları pek hoş olmasada focus daha iyi bir seçim gibi duruyor.
  • Sirvan hocam aynen öyle artık son turlar focusta ek olarak metalik boya ve sony paket var söylediğin özellikler ekletilmiyor. Cvt güzel test ettim dipgazı sıkıntılı ama çok bağırıyor..powershift çok az test ettim edc ile aynı galiba sarsıntı oranı çok çok az hondanın tam otomatiği gibi..evet focus 20 binde 1 lira daha fazla yakacak bunu biliyorum tolere edebilirim içime sindikten sonra..c4 kağıt üzerinde çok güzel hiç test edemedim mcp yi tasarımını çok beğenmiyorum ds4 olsaydı işler tamamen değişirdi. c4 sadece tasarım anlamında bende heyecan yaratmadığı için elendi yani anlayacağın.

@xxxtolgaxxx1977

Otomatik şartım olduğu için ne yazık ki dizel alamıyorum yoksa tabi ki 5 bin eklenir dizel için sıkıntı değil.

@kahraman202

Teşekkür ederim ilginiz ve desteğiniz için focus zaten kendini kanıtlamış araba keşke benzinli otomatik focus sahibi olsaydınız başınızı çok ağrıtırdım..

@Rolan

Üstad yukarıda neden c4 olmadığını açıklamaya çalıştım..

Bu arada bayağı bir brc ve prins bayisiyle görüştüm genel görüş sıkıntı olmaz..Bu işlerle uğraşan mak müh arkadaşımla uzun uzun konuştuk brc de yaptığı istatistiksel veriye göre sıkıntı çıkartan araç oranı yüzde 5 miş...Sadece bir prins bayisi yağlamalı sistem öneririm dedi geri kalanlar yağlama
    ya gerek yok 3 yıl 100000km sigortasını yaptırın hiçbirşey olmaz dediler..Şimdilik durum bu..

• quote:

Orijinalden alıntı: uurum

Şanzuman: focus demişsiniz. powershiftin cvt'den ne üstün yanı var acaba?
    tasarım:focus demişsiniz. Görecelidir, kıyaslama yaparken katmamak lazım. Bence her açıdan auris.
    bagaj hacmi:focus. Hacimleri yazmışsınız zaten. kullanışlılık : focus deseniz kabul edilebilinir ama bagaj hacmi:focus ne? 313litre ile b sınıf araçlara rakip olur ancak.

Dikkat ederseniz yazmış olduğum yorumun başında "Kendimce..." şeklinde bir açıklama var.
    Çift kavramayı CVT'den daha çok beğenmiştim.
    Tasarım dediğiniz gibi göreceli, Auris bana hitap etmiyor, ayrıca Focus HB'in arka tasarımını da beğenmiyorum.
    Bagaj hacmine gelirsek, bence Peugeot 308 ya da Lancia Delta gibi HB araçların yanında ne Auris ne de Focus başarılı. Kağıt üzerinde Auris'in bagaj hacminin fazla olduğunu belirtmiştim ancak kullanışlılık açısından gerçekten Auris yetersiz, standart bir bebek arabasını alın Auris'e koymayı deneyin, ne demek istediğimi anlayacaksınız. Bagajın tabanı çok yukarıda. İmkanınız var ise iki aracı yan yana koyup deneyin.
    İç mekan genişliğine gelirsek, ben pek fark olduğunu sanmıyorum. İki markanın sitesinde de bu konuda yeterli bilgi edinemedim. Diz mesafesi ikisinin de Golf'ünkü gibi değil ama.
    Donanıma gelirsek, üşenmedim ikisini de inceledim. İkisinde de olanları yazmayacağım, farklı yada diğerinde olmayan bir özellik var ise onları yazacağım.

İlk olarak şunu belirteyim, Focusun konsolunda CASIO F-91 saat yok. Bana göre bu bile aradaki kalite farkını ortaya koyar.

1. Auris'in Touch Multimedya sistemi var, Focus'un da ekranı var (2tane) ancak dokunmatik özelliği yok ve 2 renk.
    2. Auris'in Cam tavanı var
    3. Auris'in gündüz LED farları var
    4. Auris'in Geri Görüş Kamerası var
    5. Auris 7, Focus 6 havayastğı
    6. Focus'ta koltuklarda bel desteği
    7. Ford Eco Mode Sürücü Bilgilendirme (Karşılığı Auris'te ne oluyor, bulamadım)
    8. Focus'ta Ford SYNC var (Sesli komutla bazı işlemleri yapabilme)
    9. Focus'ta Acil Durum Yardımı var, (kaza anında araç kendi kendine 112'yi arayıp uyarı veriyor)
    10. Focus'un koltukları sportif (Alt modeldekiler standart)
    11. Focus'un kliması çift bölgeli, Auris'inki ise tek. Ancak 2si de otomatik klima.
    12. Focus'un ön kol fayaması deri
    13. Focusa Acil fren ikaz ışıkları
    14. Focus Ford Kolay Yakıt Sistemi
    15. Focus Karartılmış arka camlar
    16. FOCUS Sony Müzik sistemi
    17. Auris katlanır yan ayna
    18. Focus metalik renk
    Sonuç olarak donanım haricindekileri "kendimce" yazdım. Tekrar ediyorum, Auris'in koltuğuna oturup, ardından Focus'un koltuğuna oturulduğunda aradaki kalite farkı çok belli.

Edit: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kahraman202 -- 26 Temmuz 2013; 17:34:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ShhLe

Aurisle bir mi olur focus

evet bir olmaz,focus daha ucuz daha iyi yol tutuyor,daha çok donanım alıyorsunuz,çift kavrama güzel bir şanzımana sahip,kısacası daha iyi.
  • quote:

Aurisi ben çok başarılı buluyorum zaten ilk çıktığı günden itibaren burada göğsümüzü siper ettik neredeyse (sonunda savuşturduk saldırıları ) zaten bu kadar zam yemeseydi büyük bir ihtimal auris alacaktım..(japonlara 1-0 önde maçı başlatıyorum) ama auris yerini bilemedi sınıf referanslarından sayılan focus ile arasında ne yazık ki arada yukarda yazdığım gibi 4500 tllik fark oluştu..Sizce aradaki farka değer mi auris japoncu olmasam çoktan karar vermiştim işte ama...

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

evet bir olmaz,focus daha ucuz daha iyi yol tutuyor,daha çok donanım alıyorsunuz,çift kavrama güzel bir şanzımana sahip,kısacası daha iyi.

üstad sende focus diyorsan konuşacak aslında çok birşey yok .. (mantıklı yaklaştığına inandığım forum üyelerindensin)
  • quote:

Orijinalden alıntı: дltuğ

üstad sende focus diyorsan konuşacak aslında çok birşey yok .. (mantıklı yaklaştığına inandığım forum üyelerindensin)

eyw
    Hem de bir corolla sahibi olarak söylüyorum bunu.
    İnsanların cebini her şeyden çok düşünürüm,aurisin focustan bariz bir üstünlüğü yokken üstüne focus daha üstünken o paraları aurise vermek saçmalıktır başka bir şey değil.
    Toyota fiyat olayının cılkını çıkarmaya başladı.

• Benim sürüş karakterime Focus daha uygun.
    Benim tercihim Focus olurdu.
    Fiyat olarakta avantajlı.
    Siz ikisinide kullanıp karar verin bence ikiside çok iyi araç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

eyw
    Hem de bir corolla sahibi olarak söylüyorum bunu.
    İnsanların cebini her şeyden çok düşünürüm,aurisin focustan bariz bir üstünlüğü yokken üstüne focus daha üstünken o paraları aurise vermek saçmalıktır başka bir şey değil.
    Toyota fiyat olayının cılkını çıkarmaya başladı.

Ne görüyorsam o hocam.. Bir japoncu olarak resmen çırpındım lancer civic auris corolla dan birisini almak için mantıklı sebep arıyorum hepsinin kendi başına ciddi sıkıntıları var lancer otomatik aşırı performanssız çok çağdışı civicin bu kadar erken bu kadar kapsamlı makyaj yemesi auris ve corollanın fiyatları..Umudumuz mazda ama içimden bir ses gene absürd fiyatlarla piyasaya girecek diyor ki mazdadan yapılan açıklama da bu yönde zaten...

• Manuel olsaydi hic dusunmeden Focus

Fakat otomatikte acaba Focus cok yakar mi bilemem.

Cok guzel bi arac Focus.

• shadowgeist kullanıcısına yanıt
    o zaman neden kıyaslıyosun karsimm
  • ikiside yarı otomatik araçlar.. yani sorun çıkarma ihtimali yüksek olan araçlar.. aracı almadan önce yorumlara çok dikkat edin derim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Manuel olsaydi hic dusunmeden Focus

Fakat otomatikte acaba Focus cok yakar mi bilemem.

Cok guzel bi arac Focus.

Hocam manuel olsa direk leon fr + fr plus tam f/p aracı.. focus otomatik kağıt üzerinde civic oto dan biraz daha az yakıyor..gerçek hayatta tahminim aynı yakarlar lpgli çok üzmez gibi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi дltuğ -- 26 Temmuz 2013; 20:49:22 >
  • quote:

quote:

Aynen öyle bunlara artı olarakda iç mekan tasarımı(kişiden kişiye değişsede) ve kalitesi daha iyi.
  • Auris CVT sanzimana sahip, yarı otm. olan dizel versiyonu

• Aracı Şirket üstüne alaniliyorsanız toyotada filo indirimi oluyor bilginize

• quote:

quote:

Aurisi ben çok başarılı buluyorum zaten ilk çıktığı günden itibaren burada göğsümüzü siper ettik neredeyse (sonunda savuşturduk saldırıları ) zaten bu kadar zam yemeseydi büyük bir ihtimal auris alacaktım..(japonlara 1-0 önde maçı başlatıyorum) ama auris yerini bilemedi sınıf referanslarından sayılan focus ile arasında ne yazık ki arada yukarda yazdığım gibi 4500 tllik fark oluştu..Sizce aradaki farka değer mi auris japoncu olmasam çoktan karar vermiştim işte ama...

Bence değmez hocam. Aracınızı takasa vermek yerine elden satıp farkı azaltırsanız olabilir ama 4500tl fark az değil. Focus da kötü bir araba değil. Bu ara uygun fiyatıyla sınıfının en mantıklılarından oldu focus. Yerinizde olsam yine japon sevdam ağır basar auris alırdım ama 4500tl farka focus daha mantıklı.

Bu arada güncel aracınız nedir? Kaça alıyorlar?

• quote:

quote:

quote:

Bence değmez hocam. Aracınızı takasa vermek yerine elden satıp farkı azaltırsanız olabilir ama 4500tl fark az değil. Focus da kötü bir araba değil. Bu ara uygun fiyatıyla sınıfının en mantıklılarından oldu focus. Yerinizde olsam yine japon sevdam ağır basar auris alırdım ama 4500tl farka focus daha mantıklı.

Bu arada güncel aracınız nedir? Kaça alıyorlar?

güncel araç colt amt 15.500 17000 arasında fiyat veriyorlar hocam.. arabasız kalma lüksüm yok ne yazık ki hocam eşimi bırakıp sabah kendi işime geçiyorum arabasız çok zor olacak 300-500 e bakmıcam takasa vereceğim..bir de ikinci elde satarken az paraya lambo aldığını düşünen tipler geliyor hiç uğraşasım gelmiyor bu tiplerle.. yani biraz toyoya da kızgınım şubat ayında 52+uzatılmış garanti verdikleri aracı şimdi 55.500 e zorla veriyor üstelik o zaman benim aracıma 18 bin vermşlerdi ekspertiz yapıp şimdi iş ciddiye binince döneklik yaptılar yakıştıramadım doğrusu auris alsam ble buradaki bayiden almam artık orası kesin...

• Oto genelin pik yaptığı şu saatlerde itirazı olan "dur o senin kardeşin" diyen yoksa yarın focusa tamam demeyi düşünüyorum..
    Bu arada epey önce okudum AMS testini teşekkür etmemişim o zamanlar unutmuşum teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi дltuğ -- 28 Temmuz 2013; 22:10:43 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.