2001 focusa brc taktırdım 1400 TL ye su ana kadar hiç bir sorun yok..2000 km yaptım ne çekişinde nede motor arıza lambası vss.. Taktırcagınız yeri iyi seçmek gerekiyor..Ben 2a mühendislik olan yere taktırdım sadece brc takıyorlar...Her yere taktırmamak gerekiyor iyi araştırdıktan sonra taktırmak gerek... önceki focusum vardı onada brc taktırdım ama adamlar uyduruk yaptılar işi birde bunlar 2a mühendıslık falan değildi..1500 km sonra motor arıza yanmıştı.. Adam lpg kendı takmıştı bılgısayarı yoktu porgramı başkasına attırdı vsss..onun için iyi araştırıp bilen uzman usatalara taktırın size tavsiyem..
motor arıza lambasının yanmasıda kalibrasyon hatasından kaynaklanıyor ...Artık bunu herkez biliyor ama dediğim gibi ortada usta diye geçinenler var malesef...
Bende focusuma Ankara'da 2a ya taktırdım. 10 000 km geldiğinde motor lambası yandı. sSöndürüldü tekrar yandı. Şu an 20 000 km oldu hala ve şu an yanıyor. Fordun servisi söndürmek için para alıyor (Başer 60 tl istemişti) Lpg taktırdığım yere söndürtüyorum. Ama uzun süreli çözüm olmuyor.
Hocam aynısı bizim focus da oldu hata şöyle oluyor genelde: Bilmem kaç km hızda bilmeme kaç devirde fakir yakıt karışımı...
Belirli bir müddet sonra sönüyor. Lambanın yanması bir ara arıza oluştuğunu yanıp sönmesi o anda arıza olduğunu söylüyor. YAnıp sönerken kesinlikle kullanmamak gerekli.
Neyse bizde de sorun 3 kere oldu götürdük kalibrasyon ve bujileri değiştirdiler 2 tanesini... Bir de hava filtresinin değiştirip gaza geçme derecesini 50 ye çıkardılar bir daha hiç sorun olmadı. Bence düşük sıcaklık geçişlerinde sıkıntı olabilir... Onu isterseniz yükseltin 10 tl toplamda fazla benzin yakarsınız ama içiniz rahat olur...
Çözüm buysa yapılır.50 derece sıcak yerlerde o kadarda fazla değil.
Ben 2000 Focus'uma 2.5 yıl önce BRC Sequent 24 taktırdım ve 50.000 km yol yol yaptım, tek bir sorun çıkarmadı. Ne arıza lambası, ne hararet, ne benzine geçme, vs. vs. 50.000 km'dir saat gibi çalışıyor.
LPG'de şu olay var, LPG'nin yanma sıcaklığı benzinden daha yüksek, o yüzden motorun üst yanma odası ve civarı (sübaplar, sübap yatakları, silindir kapağı, contası, vs.) daha çok ısınıyormuş. 2-3 hafta önce benim silindir kapak contası yağ sızdırmaya başladı ve 60 liraya yenisini taktırdım. Usta "LPG'de motorun üst kısmının çok ısınmasından kaynaklanmış olabilir" dedi. Bu olay 150.000 km'de (100.000 benzin, 50.000 LPG) gerçekleşti ve bu km'de böyle bir arızayı normal karşılamak lazım, LPG olmasaydı olur muydu, olmaz mıydı bilemem. Gerçi kapak contasına verdiğim 60 lira şimdiye kadar LPG'den sağladığım 5000-6000 liralık tasarrufun yanında devede kulak bile değil ama paylaşayım istedim .
arkadaşlar yeni kasa focus düşünüyorum 0 alıp lpg taktıracağım
yeni kasa aracı olupta brc lpg taktıran varmı? lpg piposu yöntemi(manifold delinmiyor)focus a uyuyormu?
cevablarınız için tşkler
quote:
Orijinalden alıntı: ilter88
arkadaşlar yeni kasa focus düşünüyorum 0 alıp lpg taktıracağım
yeni kasa aracı olupta brc lpg taktıran varmı? lpg piposu yöntemi(manifold delinmiyor)focus a uyuyormu?
cevablarınız için tşkler
Olmaz olur mu forumu ararsan bulursun
Arkadaşlar Focusda lpg kullanımından dolayı subab problemi yaşayan oldu mu?
LPG yi taktırınca yol bilgisayarı devreden çıkıyor mu? Yani kullanamıyor mu?
çlışıyor ama hatalı gösteriyor. yani ona bakıp lpg tüketiminizi göremezsiniz. araç kendini lpg de ilken de benzinle gidiyor sanıyor. o yüzden benzin verisini gösteriyor. kalbirasyonunuz düzgünse yol bilgisayarı ile geerçke lpg tüketiminiz arasında %10-%20 fark olacak.
Teşekkürler. Benzin tüketimi 6,6 lt 100 km de olan araca lpg taktırıldığında yakıt tüketimi ne kadar artıyor? Bilgisi olan var mı? Bir arkadaş gaz yoğun olmadığı için motor daha az yakıyormuş gibi hikaye duymuş :)
lpg de yakıt oranları nasıl arkadaşlar yeni kasa focuslardaa.
Bende 2009 Focus var 100 beygirlik üstünde Zavolli marka lpg var bayramda ölçümlarime göre 4 yetişkin 1 bebek ve bagaj full dolu ortalama 100 kg yük vardı sanırım ortalama hız 90 olmalı ortalama yakıt tüketimi 8,7 filandı bunlar yol bilğisayarının verileri . Ben 50 tl lik 2,15 ten 23,25 litre gaz aldım 273 km götürdü. benim gittiğim yolda denizli konya arası ÇAY yoludur. bana biraz fazla yaktı gibi geldi .Ama araba yüjklü olduğu için önemsemedim başka arkadaşlarda paylaşırsa sevinirim
Ti-Vct 115 ps lere lpg takıp uzun süredir kullanan arkadaşlar varsa yakıt durumunu ve memnun olup olmadıklarını yazabilirlermi..
Ankara Tur otoda Brc my07 taktırmayı düşünüyorum,Bu pipolu sistem diyolar focuslar için önerirmisiniz ?
quote:
Orijinalden alıntı: Duratec
Ti-Vct 115 ps lere lpg takıp uzun süredir kullanan arkadaşlar varsa yakıt durumunu ve memnun olup olmadıklarını yazabilirlermi..
+1
ben aracımı 2007de aldım (2005 collection HB), alır almaz BRC lpg taktırdım, şimdiye kadar lpg'den kaynaklı veya başka kaynaklı sorun çıkmadı. tavsiye ederim.
herkese merhabalar lpg ile ilgili yazıları okudum çok sağolsun bir sürü bilgi paylaşmışsınız ama benim kafam karıştı biraz :S kısmetse haftaya 2011 focus otomatik alıcam ve alır almaz lpg taktırmayı düşünüyorum. ancak kimisi perfomans düşüyor demiş, kimisi yakıtta fark etmiyor demiş , arıza ışığı yanıyor , garantiden çıkıyor gibi bir çok handikap ile karşılaştım forumda. ilk defa ford'a bineceğim uzun yıllar honda kullandım. lpg taktırmalı mıyım , taktırırsam hangi markasını taktırmalıyım karar veremedim. bana yardımcı olursanız çok sevinirim. saygılar..
bAzıları araç çok yakıyor demiş:
fiyat son lpg fiyatlarına göre yaklaşık 20 kr/km. şehir içinde bu oran 25 civarına yükseliyordur. yakmıyor denen benzinli jazz bile şehir içinde 300 kr/km yaktığını farzedersek tüketim gayet iyi geldi bana
not: konuyu hortlattığım için kusura bakmayın
quote:
Orijinalden alıntı: ayhantürk
Bende 2009 Focus var 100 beygirlik üstünde Zavolli marka lpg var bayramda ölçümlarime göre 4 yetişkin 1 bebek ve bagaj full dolu ortalama 100 kg yük vardı sanırım ortalama hız 90 olmalı ortalama yakıt tüketimi 8,7 filandı bunlar yol bilğisayarının verileri . Ben 50 tl lik 2,15 ten 23,25 litre gaz aldım 273 km götürdü. benim gittiğim yolda denizli konya arası ÇAY yoludur. bana biraz fazla yaktı gibi geldi .Ama araba yüjklü olduğu için önemsemedim başka arkadaşlarda paylaşırsa sevinirim
lpg tüketimindeki son değerler nedir. konu yukarı
Şehir içi ortalama yakıt bilgisi 10 litre iken
30 lt LPG ile 340 km yol katedildi.
teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: aspava30
Şehir içi ortalama yakıt bilgisi 10 litre iken
30 lt LPG ile 340 km yol katedildi.
arkadaşlar benimde 2004 model focusum var. araç bazen vitese takılı iken ve ayağım debriyajda kırmızı ışıkta beklerken devir saati dalgalanıp stop ediyor. aynı şekilde örneğin geri vitese atıp yarım debriyajla geri geri çıktıktan sonra tekrar debriyaja bassam da vitesi çıkaramıyorum. mecbur aracı stop ettirip, öyle vitesten alıyorum. aracı ikinci el aldım debriyaj bilya dahil değiştirilmiş.değişen parçaları hala duruyor.bir usta debriyaj hidroliği pompalamıyor olabilir dedi ama bu dediklerim dışında vites geçişleri sorunsuz. sizin de başınıza böyle bi sorun geldi mi hiç? lpg yeni taktırdım bununla alakalı olabilir mi?