Şimdi Ara

FOCUS'A LPG TAKTIRANLAR VE TAKTIRACAKLAR.. (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
0
Favori
46.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşları bende Ford Focus Ti-Vct Titanyum kullanıcısıym araç 24800 binde lpg düşünüyoruz aklıma takılan 2 şey var aracın 0-100km hızlanma fabrika verisi 10.9 sn olmasına ragmen 10.sn de çıktığını biliyorum dizellerde 11 sn 11.5 sn de çıkıo araca tüp takıtırınca dizeller illa ki yokuşta ii gidecektir ama dizelden geride kalır mıyım ? ikincisi arıza lambası Kastamonuda oturuyorum ve burda ford servisine hiç güvenmiyorum ve çok ilgisizler bildiğim iyi bir ustaya mı taktırıyım benim için lpg nin takılma fiyatı önemli değil yakıtta önemli değil arac senede 3-5 bin yol yapacak lpg motorda 5-6 sene sonra sorun çıkarır mı bunları bilmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü bir tane tacir arkadaşımda vardı o performans kaybı yok ama sen arabanın orjinallıyıdı bozma diyor burdan alacağım cevaplara göre karar verecem lütfen yardım .s
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atakan K.

Arkadaşları bende Ford Focus Ti-Vct Titanyum kullanıcısıym araç 24800 binde lpg düşünüyoruz aklıma takılan 2 şey var aracın 0-100km hızlanma fabrika verisi 10.9 sn olmasına ragmen 10.sn de çıktığını biliyorum dizellerde 11 sn 11.5 sn de çıkıo araca tüp takıtırınca dizeller illa ki yokuşta ii gidecektir ama dizelden geride kalır mıyım ? ikincisi arıza lambası Kastamonuda oturuyorum ve burda ford servisine hiç güvenmiyorum ve çok ilgisizler bildiğim iyi bir ustaya mı taktırıyım benim için lpg nin takılma fiyatı önemli değil yakıtta önemli değil arac senede 3-5 bin yol yapacak lpg motorda 5-6 sene sonra sorun çıkarır mı bunları bilmek istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü bir tane tacir arkadaşımda vardı o performans kaybı yok ama sen arabanın orjinallıyıdı bozma diyor burdan alacağım cevaplara göre karar verecem lütfen yardım .s

Yılda 3-5 bim km yol yapacaksan hiç maceraya atılma. Paşa paşa benzinle gez.

• 2001 ghia ford focus zavoli sistem takılı şehiriçi 8litre lpg şehirler arası 6yada maksimum 6,5 litre lpg yakıyor binlerce km yaptım sonuç hep aynı şükür çok memnunum aracımdan.
  • arkadaşlar meraba aranıza yeni katıldım. aracımla ilgili yani tüple ile ( atiker ) marka arabada gazda iken teklemeler oluyor. atikerin servisine götürdüğümde bana denen arabanın kendi beynin yeniden formatlanması lazım.bu olayı daha önce yaşayan varmı.varsa bana nasıl çözüm getirdiğinini yazabilirmi. şimdiden teşkkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GÜRHAN13

arkadaşlar meraba aranıza yeni katıldım. aracımla ilgili yani tüple ile ( atiker ) marka arabada gazda iken teklemeler oluyor. atikerin servisine götürdüğümde bana denen arabanın kendi beynin yeniden formatlanması lazım.bu olayı daha önce yaşayan varmı.varsa bana nasıl çözüm getirdiğinini yazabilirmi. şimdiden teşkkürler.

Servise gittiğinizde lpg beynini kontrol ettiler mi dahası lpg yazılımını güncellediler mi? Yoksa sadece deneyip mi suçu aracın beynine mi attılar..
    Teklemeler gazda iken oluyorsa nasıl arabanın kendi beyninde sorun olabilir..? Bir lpg ustasına götürüp beyne baksınlar 90.000 100.000 km sonra beynin yani dağıtıcının değişmesi gerekebilir veya beyin özünde arzalı olabilir.
  • mrb. ilk hatayı atiker seçiminde yapmışsınız, atiker varsa sanayideki ustalarla samimiyetiniz artar. ben 2006 focus chia arabama landirenzo taktırdım sadece lpg takılırken sanayıye gittim başka hiç uğramadım. ne beyin formatı ne buji ne gaz kelebeği ne başka bişey değişmedi, yakıt miktarıda sitede okuduğum mesajların hepsinden az yakıyor. geçen sene toyota arabama atiker takarak o hatayı iyice anladım arabayı sattım ama halen atikere olan kinim ve ateşim dinmedi. allah yardımcınız olsun. inş benim gibi olmazsınız, beyin formatı, akü. bujii gaz kelebeği, yağı bile değiştim olmadı. bir değişmeyen lastikler kaldı onu yapmadan arabayı sattım. sizde geçmiş olsun.
  • merhaba arkadaşlar,

konu hakkında pek çok yazılan şey var ama konu hakkında pek bilgim olmadığı için sade ve basit cevaplara ihtiyacım var.araç alamaya karar verdiğimden beri her kafadan bi ses çıkar oldu burda konu hakkında gerçekten bilgili arkadaşlar var daha sağlıklı bilgi alabilirim sanırım

bugün 2011 model 13.000 km'de ford focus 1,6 confort model araba baktım. araç hoşuma gitti ciddi bakımdan almayı düşünüyorum.

1.araç benzinli ama sahibi garanti kapsamından çıkmasın diye EKO66 diye bi arapat taktırmış yakıt sarfiyatının azaldığını söyledi. bu aparat ne kadar güvenlidir ve bi faydası olur mu?

2. fordlara lpg takılmaz diyorlar. bozulurmuş, uyum göstermezmiş, aracı bozarmış. yıllarca birikim yapıp biriktirdiğim parayı heba etmek istemiyorum. bu işin aslı astarı nedir?

yardımcı olursanız sevinirim.

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdemir_ -- 13 Kasım 2011; 17:05:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozdemir_

merhaba arkadaşlar,

konu hakkında pek çok yazılan şey var ama konu hakkında pek bilgim olmadığı için sade ve basit cevaplara ihtiyacım var.araç alamaya karar verdiğimden beri her kafadan bi ses çıkar oldu burda konu hakkında gerçekten bilgili arkadaşlar var daha sağlıklı bilgi alabilirim sanırım

bugün 2011 model 13.000 km'de ford focus 1,6 confort model araba baktım. araç hoşuma gitti ciddi bakımdan almayı düşünüyorum.

1.araç benzinli ama sahibi garanti kapsamından çıkmasın diye EKO66 diye bi arapat taktırmış yakıt sarfiyatının azaldığını söyledi. bu aparat ne kadar güvenlidir ve bi faydası olur mu?

2. fordlara lpg takılmaz diyorlar. bozulurmuş, uyum göstermezmiş, aracı bozarmış. yıllarca birikim yapıp biriktirdiğim parayı heba etmek istemiyorum. bu işin aslı astarı nedir?

yardımcı olursanız sevinirim.

şimdiden teşekkürler

EKO66 sistemini bilmiyorum ama Focus motorları LPG'ye en uyumlu motorlardan birisidir. Focus 1'e lpg taktırdım bir sıkıntı olmadı. Ağustos ayında 2011 focus'uma taktırdım. 4000 km yol yaptım. Şimdiye kadar onda da bir sıkıntı olmadı.

• 2001 focus ghia bu ara bende lpg taktırmayı düşünüyorum bugün atikere gittim 990 tl fiyat verdiler ama atiker taktırmayacam yorumlardan sonra brc yada lovato düşünüyorum bu ikişsi arasından hangisi sizce bide ankarada brc yada lovato takan iyi bir usta var mı? şimdiden cvp veren arkadaşlara tşk ederim iyi geceler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrullah85

2001 focus ghia bu ara bende lpg taktırmayı düşünüyorum bugün atikere gittim 990 tl fiyat verdiler ama atiker taktırmayacam yorumlardan sonra brc yada lovato düşünüyorum bu ikişsi arasından hangisi sizce bide ankarada brc yada lovato takan iyi bir usta var mı? şimdiden cvp veren arkadaşlara tşk ederim iyi geceler.

2004 focusumda yaklaşık 8000 kilometreden beri brc var. şimdiye kadar hiç bi sorun yaşamadım. şehirler arasında 2,11 TL litre fiyatından 155 krş yakıyor. yokuşlarda zorlanma, rölanti titremesi, lpg geçmeme gibi sorunlarım olmadı. ama atiker takılı olan arkadaşlar bu sorunları duydum. o yüzden brc öneririm.
  • brc nin şuanki fiyatı nedir acaba bilginiz var mı?
  • 22 bin km de BRC taktırdım.
    ilk denemem 164 TL gaz ile 730 km gitti.
  • BRC 47 lt tank 1600 TL +12 taksit.
    Sızdırmazlık raporu=25TL
    Sigorta ek1= 10 TL
    Muayne= 135TL
    Tek yaprak Ruhsat=50 TL
    Kaskoya işletme= 80 TL
    Toplam=2.000 TL
    730 km'de 70 TL ucuz yakıt harcadım.
    73km de 7 TL
    73/7=0,095 TL
    1 km'de ise 0,095 TL yani 1 km'de 10 kuruş kar
  • 730km de 70 TL fark biraz az değilmi? Hesapta yanlışlık mı var, yoksa lpg taktırmayı düşünen 2009 Focus Titanium 115PS sahibi biri olarak benim beklentilerim mi çok yüksek???
  • Bu haftasonu 85 Tl ile 425 km gittim.
    Lpg 2.44 Tl idi.
    Yani Km'de 0.2 TL yakıyor.
    Benzin de ise 0.35 Tl oluyordu ama litre fiyatı sürekli hareketliydi.
    24.000 km oldu araç
    Tasarrufum ise km'de 0.15 TL oluyor.
    Bence iyi bir rakam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bortecinenumu

Bu haftasonu 85 Tl ile 425 km gittim.
    Lpg 2.44 Tl idi.
    Yani Km'de 0.2 TL yakıyor.
    Benzin de ise 0.35 Tl oluyordu ama litre fiyatı sürekli hareketliydi.
    24.000 km oldu araç
    Tasarrufum ise km'de 0.15 TL oluyor.
    Bence iyi bir rakam.

verileriniz çok iyi.2004 ghia sahibiyim.86 tl ile 370 km yol gittim.250km s.dısı 120km ş.içi. sizce nasıl_?Sizin verileriniz ş.dısı mı?
  • Şehirlerarası yollarda ölçüm yapmıştım.Gerçekten fark ediyor.
    Ama şimdi şehir içi ve dışı karma 90 Tl ile 400 km gidiyor.
    En son 36 TL gaz ile 160 km yaptım.
  • arabam 2000 model ambiente.
    214.000 de.
    Ama temiz kullanılmış.
    Düz yolda 200 km/h bastım.(Motor temiz diyebilirim)

Şehir dışı 110 ile gidersem
    85 TL ile 432 km yol gittim.
    1 Lt LPG 2,39 TL falandı.

140-160 ile gidersem
    85 TL ye 370 km falan gittim.
    TARTARİNİ sistem var.
    Gayet memnunum....

Allah nazardan saklasın (Amin...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hit85 -- 21 Şubat 2012; 21:17:32 >
  • 2011 titanyum focusa brc marka taktırcam bende bugün pazarlığını yaptık..fenni muayenesine daha 2 yıl var..usta projeyi sonra alırsın muayeneye o zaman girersin dedi..bi sıkıntı olurmu acaba..
  • quote:

Orijinalden alıntı: megafen43

2011 titanyum focusa brc marka taktırcam bende bugün pazarlığını yaptık..fenni muayenesine daha 2 yıl var..usta projeyi sonra alırsın muayeneye o zaman girersin dedi..bi sıkıntı olurmu acaba..

bir sıkıntı olmaz hocam eğer bir çevirmeye girerseniz polis memuru da kıl olursa ozaman sorun olabilir.

ben 2004 focus c-max ıma muayenesine 15 ay varken lpg taktırdım projeyide 15 ay sonra muayeneye 1 hafta kala aldım

15 ay zarfında belki 15 defa çevirmeye girdim ama hiç kimse lpg ye bakmıyor trafik sigortası ve muayeneye bakıyor

sadece 1 defa bir polis bu araçta lpg var kokusu gelio dedi (nasıl bir burunu varsa anlamadım hala ) evet daha 1 hafta oldu taktıralı bi kaç güne kadar işleticem dedim

işin doğrusunu konuşmak gerekirse polis yeni takılmadığını anladı ama yapabileceği bişy yok tamam geciktirmeyin cezası var felan dedi

daha sonra 4 ay daha öle gezdim bi sıkıntı olmadı...

uzun lafın kısası polise kıllık yapmaya çalışmaz ve uyumlu bir şekilde konuşursanız bir sıkıntı olacağını sanmıyorum...

en azından ben yaşamadım...

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.