Şimdi Ara

Focus bir daha asla (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
6.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güsülün önemini anlatan bir başlık daha :) Ustanda sorun var saçpa sapan yerlere masraf yaptırmış cok bıktıysan git servise goster onlar bulur halleder.

Focusta kronık sorun cok azdır nerden arastırdın acaba bize sükür yıllardır kullanıyoruz boyle kronık sorun denk gelmedi :) Butun markalara bak en kalitelisinden en dandigine hepsinin kronık sorunu var birsürü . Kaya gibi araba kullan gitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 20 Mart 2016; 18:24:21 >
  • Yazilim guncellemesi yaptir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • frood F kullanıcısına yanıt
    Evet ghiaa x modeli otomatik ti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanayideki ustaların hiçbirine güvenmiyorum adam gibi bir arabayı açtınmı yap onu sök öburunu sok yarım yamalak ıs yapıyorlar.aracınızı yetkılı servıse goturun basında bekleyin yaptırın.sanayıde onun bunun kucağina bırakmayın arabanızı.ıs yerım sanayide o arabalarla neler yaptıklarıni kendı gozumle goruyorum.

• ÇVK kullanıcısına yanıt
    Bunu bende düşündüm.yetkili servistemi yaptırılıyor acaba bilginiz varmı vede uzun sürermi. Belki teklemeyle alakalı olabilir diye bende düşünüyorum. Başka birisinin canını yakmak istemiyorum yaptırıcam yaptırıcamda yapamiyorlar işte. Zararına bakmıycam satıcam bi galeriye onlarda benim gibi birine satacaklar.

• cadillaccts C kullanıcısına yanıt
    Hocam izmirde 6. sanayide fren lambası değiştirdim sadece bir lamba ve 2-3 gün sonra olan olay : araç stop etmek için cevirip anahtarı cıkarttıgımda stop etmıyor yada stop ettıkten sonra kendı kendıne birdaha calısıyordu ardından frenlere basınca kısa farlar yanıyordu hemen gittim saniyeye şeref yoksunu adam en dandık lambayı takmış kısa devre yaptırıyormuş arabaya. Tartısıpı cıktım baska biryerde düzgün taktırdım düzeldi. Saniyeye allah kimseyi düsürmesin resmen yolacak adam arıyorlar namussuzlar.

not: hepsi için geçerli degil içinde illaki düzgünleri vardır ama bize denk gelmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Speed_Passion

Aracı alırken iyi baktırsaymışsınız keşke,Focuslarda gazı bırakıp verince gelen o tak sesi volandan gelir ayrıca,biraz sesli bir araba ne yazıkki.
    Bende uzun bir süre kullanmıştım,diğer sorun için ise dpf,kızdırma bujileri,ve selonid valfi geliyor aklıma ama bunlarda silkeleme yapmaz aslında.
    İyi bir usta bulmak lazım böyle işlerde yoksa dediğiniz gibi bıktırıyor ne yazıkki.

Edit:Dediğiniz silkelemeyi enjektörlerde yapabilir diye tahmin ediyorum onlarıda bir kontrol ettirin derim.

Hocam volvo aracım var, sadece otobanda yüksek hızda farkettiğim bi sorunum var. Yüksek hızda dip gaz yaparken ayağımı gazdan çektiğimde ayağıma bişey vuruyor gibi bi his oluyor. Bunun sebebi nedir ve çözümü var mıdır? Ya da normal bişey mi? Çünkü sadece 200 km üstü hızlarda farkediyorum bunu

• quote:

Orijinalden alıntı: kubilaymen78

Volan ve debriyaj yeni değişti.

Sanırım enjektör lerde çok pahalıdır. Silkeleme yimi yapar demek istediniz yoksa vuruntu hissinimi

Enjektörler pahalı evet ama tamiri mümkün olabilir,eğer enjektördense daha ileriki durumlarda yolda bırakabilir ve motorda daha fazla maliyete sebep olacak arızalara yol açabilir.Enjektörde bir arıza varsa silkeleme ve vuruntu hissini yapar evet.
    Volan yeni değişebilir fakat hareketli volan mevcut o motorda ve sıfır dahi olsa az biraz kullanıldıktan sonra o tak tak sesi yapıyor ne yazıkki.O bahsettiğiniz sesin bundan dolayı olduğunu düşünüyorum.

@MYılmaz4646
    Sizin aracınızdada aynı motor ve şanzıman mevcut bu yüzden bahsettiğim volan sesi yani sizin müzdarip olduğunuz sesin kaynağı budur.
    Fakat bu bir sorun değil ne yazıkki böyle yapılmış duymazdan gelmekten başka çare yok tabiki eğer aynı sesden bahsediyorsak.

• Sanırım önce yazılım yüklettirip ardındanda enjektörlere baktırıcam. Çok teşekkür ederim.

• kubilaymen78 K kullanıcısına yanıt
    o kadar şanssızlık fazla bence
  • Eger anlattigin gibiyse bence bir hoca bul ve kendini bi okut.

Bu kadar sanssizlik olmaz.

• Şu gazdan ayağımı çekip basınca vurma olayı benim araçta da var, bulursanız sebebini alıntılarsanız sevinirim. Bende de megane var.

• BreakBeaT kullanıcısına yanıt
    Ne bos insansin ya sabah okulun falan yokmu senin renocu :) servisine gec kalicaksin bak yat uyu ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Yetkili bir servise götürseniz aracınızı belkide kronik bir arıza var düzeltilebilicek, sorununuz mazot pompa müşrüyle alakalı olabilir, basıncı düzgün ölçemeyince gazı alıp bırakıyormuş gibi yapar.

commonrail sistemindeki sensörlerden arıza çıkma ihtimali yüksek. benzer olayı sprinterde yaşadık commonrail sisteminin bi sensöründen kaynaklı çıktı sorun. egr yi değiştirmiş geriye sadece yakıt sistemi kaldı banada görede.
  • Hocam cozduyseniz burayı da bilgilendirin lütgen5bende merak ettim probleminzi,

Sevgiler

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed_Passion

quote:

Volan ve debriyaj yeni değişti.

Sanırım enjektör lerde çok pahalıdır. Silkeleme yimi yapar demek istediniz yoksa vuruntu hissinimi

Enjektörler pahalı evet ama tamiri mümkün olabilir,eğer enjektördense daha ileriki durumlarda yolda bırakabilir ve motorda daha fazla maliyete sebep olacak arızalara yol açabilir.Enjektörde bir arıza varsa silkeleme ve vuruntu hissini yapar evet.
    Volan yeni değişebilir fakat hareketli volan mevcut o motorda ve sıfır dahi olsa az biraz kullanıldıktan sonra o tak tak sesi yapıyor ne yazıkki.O bahsettiğiniz sesin bundan dolayı olduğunu düşünüyorum.

@MYılmaz4646
    Sizin aracınızdada aynı motor ve şanzıman mevcut bu yüzden bahsettiğim volan sesi yani sizin müzdarip olduğunuz sesin kaynağı budur.
    Fakat bu bir sorun değil ne yazıkki böyle yapılmış duymazdan gelmekten başka çare yok tabiki eğer aynı sesden bahsediyorsak.

Anladım hocam teşekkür ederim

• quote:

Merhaba arkadaşlar.
    Bundan önce 2006 ghia ardından 2011 mazda 3 dizel sonrasındada 2005 mondeo ghia x vareı. Şimdide 2011 focus trend dizel var.
    Mondeoyu 4 yada 5 ay önce 15000 tl ye sürekli sıkıntı çıkardığı için verdim. Mazdada benzer durum lar yaşadım. Şimdide bu focusta sıkıntılar var. Arabanın bütün motor takozlarını değiştirdim.akışmetreyi temizlettim.egr yi değiştirttim. 2 gün öncede baskı balata ve volant ı değiştirdim
    Yinede nafile. Araç sabit hızda giderken özellikle devirsiz giderken gazı kesip veriyor ve silkeleme meydana geliyor. Ayrıca 80 km hızda giderken gaz pedalına basıp bırakınca bişey vuruyor
    4000 tl ye yaklaştı harcamalarım ama en ufak bir değişiklik yok.benim kaderim bu deyip yine zararına satmakta istemiyorum. İnat ettim biraz ama masraflı iş bu. Sürekli parça değiştirmek gerekiyor
    Benzer arıza internette var ama çözümünü yazanı göremedim. Ben bulursam bu konunun altına mutlaka yazıcam.
    Bunu çözen yada başına gelmiş olan varsa lütfen nasıl çözdüğünü söylesin

selamlar, sizin bahsettiğiniz sorunun benzeri ile bende uğraştım ve nerdeyse 2 ay sürün bir uğraş sonucu çözdük. benim arac 2007 dizel fiesta 1.4 tdci. Sorunum ara. sabit hızdayken devir saati 2000 - 2300 arası bir yerlerde olunca hız 90 km/h civarı olunca silkemele yada tekleme yapıyordu. Sorun enjektörlerde dediler enjektörler söküldü, temizlendi, mazot filtresi değişti, çözülmedi. oto elektrik arıza dediler sanayide 1 ay kaldı araba bişey bulamadılar.

Daha sonra tekrar enjektör dediler arabanın 4 enjektörde değişti yine sorun çözülmedi. Daha sonra IDS denilen ve oto servislerde olan bir cihazı araca bağladık ve yola çıktık, IDS ile araçta FRP, devir, FTR ve EGR verilerini izleme modülünü açtık ustayla ve dediğim hız ve devir aralığında FRP ( yani yakıt basınç sensörü) ve FTR ( yakıt sıcaklık sensöründe) bozukluklar görünce sorunun yakıt pompasından olabileceğini düşündük. Bundan sonra mazot pompası üzerinde selenoid valf ve pompa müşürü denilen iki parça değiştirip tekrar yola çıktık ve sorun çözüldü.

Size tavsiyem aracı IDS'ye bağlayıp usta ile test sürüşüne çıkın, ustanız dediğimiz verileri izlesin, hangi sensörün verisinde bozukluk olursa oraya yönelin. muhtemelen sizin sorunda benimki ile aynı yerde. Ben bir dünya masraf yaptım durduk yere enjektörlerim, yakıt filtrem, yakıt borularım, mazot geri dönüş borularım değişti. ama sorun başka yerden çıktı. Enjektör ve pompa tamircileri cihaza bağlayıp enjektör hatası varsa görüyorlar, mazot pompası sökmesi çok zor ilk etapta sadece dediğim parçaları denerseniz hem zaman ve hem maliyet düşük olur.

• Sorun mazda'da fordda değil bu motorda bence.

Foruma sorsan taş gibi motordur ama hiç alakası yok. Bu motor benim tecrübelerime göre külliyen sorunlu.

Bir tanıdıktan c4 almaya niyetlendim, araç 110bin km'deydi. Çok sakin kullanan, bakımını aksatmayan biri olduğu halde motorunda sıkıntılar vardı. Kendisi de daha önce motorda bir şeyleri serviste yaptırmış ama hala yağ kaçakları vardı.

Az yaksın diye böyle araçlar alıyoruz, sonra bu tür şeylerle uğraşıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

Şu gazdan ayağımı çekip basınca vurma olayı benim araçta da var, bulursanız sebebini alıntılarsanız sevinirim. Bende de megane var.

Sizinki ya aks ya motor kulaklari

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • escape__06 kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler ilk iş olarak dediğiniz gibi yapıcam. Çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.