Şimdi Ara

Focus bir daha asla (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
55
Cevap
0
Favori
6.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Elbette. Hiç merak etmeyin yaptığım herşeyi buraya yazıp en azından benzer sorun yaşayanlar için kılavuz olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracın ecu' su yanı beyninde sıkıntı olabilir motoru yıkattınızmı? Yazılımı yeniden yüklenip düzelebilir.

• echomaniac E kullanıcısına yanıt
    Ben kendimde iken yıkatmadım, 4 ay falan oldu alalı ve aldığım günden itibaren bu şekilde.

• quote:

Orijinalden alıntı: kubilaymen78

Merhaba arkadaşlar.
    Bundan önce 2006 ghia ardından 2011 mazda 3 dizel sonrasındada 2005 mondeo ghia x vareı. Şimdide 2011 focus trend dizel var.
    Mondeoyu 4 yada 5 ay önce 15000 tl ye sürekli sıkıntı çıkardığı için verdim. Mazdada benzer durum lar yaşadım. Şimdide bu focusta sıkıntılar var. Arabanın bütün motor takozlarını değiştirdim.akışmetreyi temizlettim.egr yi değiştirttim. 2 gün öncede baskı balata ve volant ı değiştirdim
    Yinede nafile. Araç sabit hızda giderken özellikle devirsiz giderken gazı kesip veriyor ve silkeleme meydana geliyor. Ayrıca 80 km hızda giderken gaz pedalına basıp bırakınca bişey vuruyor
    4000 tl ye yaklaştı harcamalarım ama en ufak bir değişiklik yok.benim kaderim bu deyip yine zararına satmakta istemiyorum. İnat ettim biraz ama masraflı iş bu. Sürekli parça değiştirmek gerekiyor
    Benzer arıza internette var ama çözümünü yazanı göremedim. Ben bulursam bu konunun altına mutlaka yazıcam.
    Bunu çözen yada başına gelmiş olan varsa lütfen nasıl çözdüğünü söylesin

Hocam merhabalar.
    egr'yi orjinali ilemi değiştirdiniz? parça bumu?
    Bu mesaja eklenen görseller:

Focus bir daha asla

• Hayır benziyor ama bu değil.rengide kahverengi değildi.

• bbrsgn kullanıcısına yanıt
    B.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Focus bir daha asla

• quote:

Hayır benziyor ama bu değil.rengide kahverengi değildi.

Hocam malesef yapılan masraflar boşa gitmiş. Arabanızdaki sorun resmini attığım kahverengi parçada.(turbo selenoid valfi) Kesinlikle orjinal olanla değiştirirseniz o silkeleme sorunu ortadan kalkacaktır. Aynısı başıma geldi 1 sene araştrıdım. Uzun yollarda kaza atlattığımda oldu. Bursa'da şentürklerde değiştirdim bu parçayı ve arabada daha sonra sorun olmadı.
    Genellikle bu silkeleme meydana geldiğinde kontak kapatıp açtğında araba resetlendiği için geçer. Belli bir müddet sonra gene yapmaya başlar.
    Yetkili servise gitmenizi ve sağlam bir ustayla test sürüşüne çıkmanızı tavsiye ediyorum. Aynı sorunu yaşayan herkesin turbo selonoid valfi değiştikten sonra düzeldiğinden bahsedin. Ben ustaya bahsetmeden kendisi anladı.
    Birde youtube den bir video atayım. Yorumlarıda okuyun. Başıma gelen hakkında benimde yorumlarım var.

Bizeheryeryoutube
    Focus 1.6 tdci egr vakum subabı arızası (silkeleme-tekleme)
    https://www.youtube.com/watch?v=Bs6dAHteTrw

• Soruna neden olabilecek detayları düşündükçe aklıma kalp ameliyatı olan durumu kritik bir hasta geliyor, ne nerden sorun çıkarıyor sorun çözülene kadar tam bir bilmece.

Geçmiş olsun.
  • bbrsgn kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Yani en başa döndük sanırım.hocam iş yoğunluğundan dolayı aracı götürüp gösteremiyorum. Tam işyerimin yanında sanayi var ama bu defa yetkili serviste bir arkadaşın da dediği gibi cihaza bağlatıp teste çıkarıcam.kaç paraya oluyorsa yaptırıcam. Sonucuda yazıcam. Egr ise birdaha değiştiricem. Aracı kullanmak çok zevksiz ve dediğiniz gibi tehlikeli. Aracın refleksleri çok zayıflıyor. Benim aracta çok çok yavaş hızlandırırsam teklemiyor , gaza yüklenip aniden hızlandırısamda teklemiyor. Ama normal günlük kullanımda kullanınca 1200 devirde ve ardindan 1400 devirde tekleme yapıyor. Az kaldı bir kaç gün içinde hallederim sanırım. Çok teşekkür ederim.

• Merhaba arkadaşlar. Uzunca bir süre focusu tamire götüremedim ve bugün kardeşim bostancı sanayide bi arkadaşını telefonla aradı. Teledonda usta getirin bakalım ya enjektörlerde sorun vardır yada oksijen sensöründe dedi.bende yoğunluğumdan dolayı kardeşimi yolladım. Ordaki usta enjektörcüyüde yanına alıp teste çıkmışlar. Ve daha yüz metre gitmeden dönüp sorunun mazot filtresinde olduğunu söylemişler. Sökülen mazot filtresinin içi parçalanmış kağıtlar şişmiş.yan sanayi filtreler bunu yapıyormuş.ben zaten ilk aldığımda bakım yaptırdım 500 tl verdim tanıdık dediğim ustaya. Ve ondan sonra nerdeyse 3000 tl masraf yaptım. Sırf 90 tl orjinal filtre yerine kaçpara olduğu belli olmayan uyduruk bir filtre taktığı için. Sonuç olarak aracın hem silkelemesi hemde vuruntu hissi kayboldu. İkisininde sebebi buymuş.ilk bakımda usta adam gibi yapıp 600 isteseydi yine verecektim. Bu tip insanlar bir kere yaparlar. Bundan sonra asla kimseye tavsiye etmem. Dediğiniz gibi teşekkürler ustayı değiştirdim. Arabada düzeldi ama beni kendinden çok soğuttu şimdi sıra arabada. Yakın zamanda focusu satıp 55 yada 60 arası bmw konumla dönünceye kadar görüşmek dileğiyle. Yardımcı olan herkese teşekkürler. ( çöp yazan arkadaş okuda bak. Bir sorun vardı ve çözüldü cevabıda paylaşıldı, bu tür konuları bu yüzden açmıyormuyuz)

• kubilaymen78 K kullanıcısına yanıt
    Ford durduk yere arıza yapmaz işte hep bu ustaların yüzünden yine.

Çöp diyen arkadaşlar sadece ford için degil her markadan araba konusu açılsında kötülüyelim derdindeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanyuce35 -- 4 Nisan 2016; 22:51:25 >
  • quote:

...Focus da da çok kronik sorun varmış araştırdıktan sonra farkettim

demek ki daha iyi araştırmanız gerekiyormuş, onca masraftan sonra inşallah bir daha sorununuz olmaz. yıllardır 1.6 tdci focuslar kullanıyoruz, ikincisini yeni aldık hatta; bakımlı olduktan sonra baş ağrıtmaz.
  • Doğru diyorsunuz fakat tek derdimiz araba olsaydı emin olun 3 günde bulunurdu bide Düzgün bi usta lazım tabii

• Konuyu okumadım ama bi bobine baktırın

• Adam 120 bin gezmiş takmış masrafı size kalmış. Trend x ler şirketler için idealdir. Kiralanabilirsiniz her renk e car da bulunur. İyi bir servis ve ustaya göstermeden reno 12 tx bile yolda yürümez. Fordu yermek isteyene pirim yaptırmak için konu açmayın. Detaylı bilgi için focusclub tr e üye olun değerli tecrübeli ustalar var orda, fiyatları da bilirler

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.